• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangisine yanayım bilemedim

Kiz kardesin bisey demese bile annenin ve diger kardeslerinin sana bisey anlatmamasi düsündürdü beni. Nekadar uzakta olursa ol söylemeleri gerekirdi.
Nisan konusuna gelince: gitseydin daha iyi olurdu ve kiz kardesinin lafini dinlemedigini göstermis olurdun hemde diger tarafa ailenin bagligini.. neyse olan olmus simdi yapilacak bisey yok. Esine karsi mahcup oldum demissin. Senin ailen böyleyse sende bisey yapamazsin sonucta haberin yoktu.

Kardeşinizi çok yargılıyorsunuz galiba. Saygı duymuyorsunuz kararlarında. Gitseniz de Mutluluğuyla mutlu olmayacak mışsınız gibi geldi bana. Zamanında bir hata yapmış. Ne kadar yanlışta olsa pişmanlığından intihar etmiş. Bu arada Nikahı da cidden işten ayrılacaksa işsizlik maaşı alabilmek adına yapmış olabilirler. Siz biraz fazla ön yargılısınız sanırım.

Kardeşinizi bu anlamda kıskanıyor olabilir misiniz?
Sizin yapmak isteyip yapamadıklarınızı yaptı?
Bunu suçlamak maksatlı sormuyorum, sadece ailenize ve kardeşinize öfkeli olma sebebinizi anlayamıyorum.

Ben de aynı şeyi düşündüm. Olaylara verilen tepki abartılı gelmiş çoğumuza. Altında yatan sebep ailenin ayrımcılığı sanirim. Üzücü aslında yaş ne olurda olsun çatışmaya sebep oluyor.

Bence üzülme. O seni çağırmadıysa gitme ve önemseme. Sonuçta aileden de olsa saygısızlık değersizlik yapmaya kimsenin hakkı yok .Eşine neden mahçup oluyorsun ki anlamadım? O da anlasın bence yanlış yapan kim olursa olsun karşılığını alır. Eşin yaparmı bilemem ama ilerde bu minvalde birşey söylerse sen de kardeşim bile olsa bana verdiği kadar değer görür de gitsin.

Kardeşinizi bu anlamda kıskanıyor olabilir misiniz?
Sizin yapmak isteyip yapamadıklarınızı yaptı?
Bunu suçlamak maksatlı sormuyorum, sadece ailenize ve kardeşinize öfkeli olma sebebinizi anlayamıyorum.
Kardeşimin benden üstün bir tarafı olsaydı düşüncenize bi ihtimal mi acaba diye bakabilirdim ama şu durumda pek mümkün değil bu. Ailemi suçlamadım sebebi onların kardeşimin yaptıklarına çanak tutuyor ılması.

anladigim kadariyla daha dugun olmamis. dugune gidecek misiniz. olay cok sacma yerlere gelmis. kardesiniz zaten ne dedigini bilmez asi biri gibi. niye onu ciddiye alip tavir aliyorsunuz.

Kardeşimin benden üstün bir tarafı olsaydı düşüncenize bi ihtimal mi acaba diye bakabilirdim ama şu durumda pek mümkün değil bu. Ailemi suçlamadım sebebi onların kardeşimin yaptıklarına çanak tutuyor ılması.

Kardeşe kıskançlık onun meziyetlerini kıskanmak değil.
Ailenizin ona verdiği özgürlüğü, ilgisini kıskanmak da olabilir.
Sizin o yaşlarınızda imrendiğiniz hayatı o yaşıyor olabilir.
Vs vs...
Neden yargılıyorsunuz peki yanında durmak varken?

Bu hikayenin en büyük kabahati annenizde.
Evlatlarını bir arada tutmayı, her iki tarafı da gönüllemeyi bilecekti.
"Ablam gelmese de olur" lafı üzerine kardeşinizi azarlayacaktı mesela.

Kardeşinin nikah fotoğraflarını internette görmek nasıl bir yıkımdır kim bilir,haklısınız.

Kırılmakta haklısınız ama kardeşlerinize fazla müdahale ediyor olabilir misiniz acaba? Abla olmak insana anneymiş gibi sorumluluk hissettirebiliyor bazen. Kardeşlerini kendi çocuğuymuş gibi eleştirme hakkı bulabiliyor ablalar kendilerinde.

Buradaki anlatım şekliniz bile eleştirel. Tazminat için erken nikah kıymalarını bile sorguluyorsunuz doğru mu diye. Bunu yüzüne karşı da yapıyorsanız kardeşinizin sizden uzaklaşması çok normal.

Eğer bugüne kadar hep böyle bir tavır gösterdiyseniz kardeşiniz nişan için sinirle "gelmesin istemiyorum" demiş olabilir. Burada olması gereken annenizin aranızı bulması ve sizin nişana gitmenizdi. Siz nişana gitmeyip kardeşinizi nişanlısına ve erkek tarafına mahcup etmişsiniz zaten. O yüzden şu an sizin eşinize mahcup olup olmamanızı düşünüp nikaha çağırmasını beklemeniz saçma. Aranız daha fazla açılmadan anneniz müdahale etmeli. Sorunlarınızı konuşmadan çözemezsiniz.

Kardesiniz hakli..biraz egolu buldum ben sizi yazdıklarınizdan..nisana gitmemek ne demek..inada bindirmeniz çok cocukca.
Ablasiniz daha yapici olmaniz gerekirdi.
E evlenen kardesinizin sadece yabanci gibi ozel gunlerine davet edilmeyi bekliyorsunuz birseyle ilgilenmiyorsunuz.
O yuzden "ablam gelmeseds olur"denmis..hatayi kendinizde arayin derim..cunku hic normal degil

Aman bırak şu ergenleri..ne kafana takıyorsun her dediklerini..düğününe git bence,evlendikten sonra seni eminol daha iyi anlayacaklardır.bana kalırsa abla olarak daha affedici ol.kardeslerin saygılı ve ince düşünceli değiller,her hareketlerini kişiselleştirme bence.olgun değiller zamanla eğer daha çok uzerlerse mesafenin koyarsın ama şu sürecte aileni yalnız birakip,sürekli hesap yapma.alip verme.ailen içinde kolay değil ergen kızlarıyla uğraşıyorlar.onlara köstek değil destek ol.

Değildi aslında. Ama kardeşim hep başına buyruk yaşadı. Hiç bi zamn kimseye hesap vermedi. Hepimizden farklıydı ama onu öyle yetiştiren de yine ailemdi. O yüzden bu öfkem zaten.

yani huyu bu demek ki. bence kafaya takmamaya çalışın.

Kızlar merhaba.biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın ama içim çok dolu anlatırsam belki rahatlaRIM. 27 yaşındayım. 3 yıllık evliyim ailemden uZak gurbette geçim yapmaya uğraşıyorum. Ailemin yanında 2 tane bekar (!) Bi tane evli kardeşim var. Ev kurdum il değiştirdim ev aldım ev taşıdım. Hiç bi zamn ailem yanımda yoktu. Sorun etmedim. Eşimle birbirimize yetmeyi bildik hep. Benim düğünümden hemn 1 ay sonra kardeşlerimden birisi evlenmek istedi daha 17 yaşında.verdiler ama çokça da sorun yaşadılar evleri yakın olduğu için. Annem çok dert yandı çok canı yandı ama olan olduktan sonra elden bişey gelmiyor. Herkes ev bak Kuedu yuva kuruldu diye bişey diyemedi ler. Kardeşimden hemn 15 gün sonra diğer kardeşim nişan yaptı. Ona da tamm dediler. Nişanşandığı kişi ve ailesi bize hiç uygun değildi. Tek yuva kurulsun diye tamm dediler çünkü konuda bahsi geçen kardeşim kimsenin Dediğine kulak asmayan kendi bildiğiniz doğrusuna giden asi dikburun lu bi karekter. 4 kız kardeşiz ama 4ümüzde birbirimizden farklıyız. Neyse bunlar bi süre sonra nişan attılar ki böyle olacağını herkes söylemişti zaten. Görünen Köy hikayesi. Sonrasında intihar etmeye kalktı hastanelerden topladık. Annemden Özür diledi sözünü dinlemediği için faln filan. Ama huylu huyu ndan vazgeçmedi. Şimdi yeniden biriyle birlikte oldu. BEn uzakta olduğumdan pek bişey söylemez ler. Çünkü kardeşimin davranışlarını doğru bulmadığımdan ve aileme zarar verdiğini düşündüğinden pek anlaşmayız. Birlikte olduğu kişiyle tanışma yemeklerine gidildi. Ben internette ki fotoğraflardan öğrendim. Neden böyle yaptıklarını bana söylemediklerinden sorduğumda sen arayıp sorsaydın görümce dediler. Eyvallah dedim. Kardeşim dünürlerin olduğu yemekte nişan tarihi konuşulurken ablana uygun olan zambda yapalım dediklerinde ablamın gelmesine gerek yok o olmasa da olur demiş. Bende bunu duyunca çıldırdım ve dediği gibi nişanı na gitmedim. Ailem beni suçladı o ne derse desin yanımızda bulunman lazımdı diye. Fakat ben nişan dan 15 gün önce zaten ailemin yanındaydım 3 günlüğüne.o sözü duydukları sonra gelmem dedim bende. Özür dilemediği taktirde düğününe de gelmem dedim. Olay kapandı üzerinden zaman geçti. Bunlar düğünden aylar önce nikah yapmak istemişler. İşyerlerinden tazminat almak adına. Güya tabi. İşin sadece kılıfı bana göre. Herneyse 2 gün önce nikah oldu bitti fakat ben yine internetten gördüm. Hiç kimse hiç bişey söylemedi. O andA yaşadığım travma yı tarif edemem sanırım. Neden böyle oldu neden bana abla olarak büyük olarak bişey söylemediniz diye sorduğumda da türlü türlü bahaneler. Kimseye hesap vermek zorunda değiliz tarzı konuşmalar.sen nişan da gelmedin.bizde söylemë gereği duymadık falan. Bu arada ben en büyükleriyim. Bahsi geçen kardeşim benim küçüğüm. Eşime mahçup olduğuma mı yanayım yoksa ailem tarafımdan bu kadar değersiz ve hiç e sayıldığıma mı yanayım bilemedim.
bence artık aramayı da kes kendi yağlarında kavrulsunlar sen de her defasında hayal krııklığına uğramazsın.

Orası öyle tabi. Benim gibi olmasını beklwyememm ama sonuçta aynı anne babadan çıktık. Beni çok daha kapalı çok daha sıkı büyütüp onu bu kadar serbest yetiştirmelerinden kaynaklandı onun böyle olması.

Bir yukarı cumlenizde de , " çok başına dik , buyruk , ailem buna sebep . Öfkem bu yüzden " demişsiniz.

Bu yorumunuz üzerine alıntı yaptığım cümleleri yazacaktım.

Siz içten içe kardeşimize bir nevi kıskançlık duymussunuz. Ailenize karşı öfke yaşıyorsunuz.

Aileniz ve kardeşiniz bu durumu hissediyor ve enerjinin karşılığını veriyor.

Gerçekten abla olarak yaklassaydiniz muhakkak giderdiniz.Burada ki konumunuz ailenizin yani . Kardesinizin belkide bir sitem sözünü uzatmissiniz.

Nişana gitmeyip , " aa nikahı söylemediler " demeniz çok ironik. Etkiye tepki verilmiş karşılıklı.

Siz ilksiniz , büyüksünüz. Olmaması gerekiyor evet ama bazı aileler ilk çocukta acemilik yaşıyor. Arada dönem farkı da oluyor, sene farkı , karakter farkı v.s hepsi bir araya gelince farklılıklar olabiliyor.

Sizin tutucu , baskı altında buyumenizle kardesinizin ne suçu var ?

Biraz gerçekten abla olarak yaklassaniz belki o da kardeş gibi bağrına basacakti sizi.

Ben kardeşinden böyle bir söz duysam " hayırdır can ..... bilmeden seni üzecek bir şey mi yaptım diye muhakkak sorardım.

Çünkü sitem kokan bir cümle.

Yorum yapan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Çoğu yorumda benim haksız olduğumdan bahsedilmiş. Belki haklısınız. Hata bende de olabilir. Fakat şöyle bi durum var. Kardeşimin hayatında biri olduğunu dahi bilmiyordum çünkü zaten sürekli birileri girer çıkar. Hiç bişeyden haberim yokken internette fotoğraflarını gördüm annemi arayıp sordum görüşüyor lar ne olacağı belli değil dedi. aynı yerde çalışıyorlarlarmış uzun süredir tanışıyorlarmış falan filan. Aradan bi kaç gün geçti kardeşim bana düğün salonunun fiyatını sordu. Hayırdır dedim düğün mü var. Evet evleniyorum da dedi. Dikkate almadım. Sonra annem yardım istedi bu sevdadan bu kızı vazgeçirmemiz lazım yine hata yapacak diye. Kardeşim le konuşmaya çalıştım ama dediğim gibi ona laf anlatmak mümkün değildir. Sonra bi gün yine internetten mutlu aile tablosu diye bir fotoğraf gördüm. Aileler tanışma yemeğinde. İlk şoku orda yaşadım. Bana neden haber vermediniz deyip tepki gösterdim. o dönemde ailemin yanına gitmek gibi bi düşüncem vardı.kardeşim söz yapalım senin geldiğin güne dedi ama ben ailemin istemediğini bildiğim için onların onay vermediği bi merasim de bulunmak istemiyorum dedim. Oda bunun üzerine ikinci aile toplantısında ablamın gelmesine gerek yok demiş. Ailemin yanına gidince neden böyle bişey söylediğini sordum. Sen istemedin gelmeyi dedi. Ve ciddi anlamda üzerime yürüdü. Eşimin ve ailemin yanında üstelik. Bende tüm bunlardan sonra nişanına gitmedim. Belki bu noktada hata yaptım ama ben ailemin yanından döndükten 2 hafta sonra nişan oldu. Tekrar gidemezdim zaten. Şimdi nikah yaptığını da yine internetten gördüm. Bazılarınız neden bu kadar koydu nişanına gitmemişsin zatwn demiş. Ama ikisi aynı şey değil ki. Ki kardeşim için nişan atmak çok basit bişey. Ama nikah farklı. Artık resmen evli. İçimde ki öfke o kadar büyük ki düğününe dahi gitmek istemiyorum. Ama gitmek zorundayım bunu da biliyorum. Bu arada kimle nasıl konuşmam gerektiğini bilen bi insanım. Kıskançlık falan demişsiniz saygı duyarım ama katılmam. Evet zaman farklı herşey değişiyor ama insanlar bu kadar kolay değişmemeli diye düşünüyorum.

Back
X