한국어 Korece Dili öğrenenler ile paylaşımlarımız :) 행복

Size Göre Korece Nasıl Bir Dil ?

• Ankete Katılan
    12
Dizileri de bize çok yakın hatta bizimkilerde onların dizilerinden kopya çekiolar :KK76:
Evet senaryoyu komple almasalar bile bazı sahneleri çalıyorlar :KK48: Kiraz mevsiminin ilk bölümünü izlediğimde eşime dedim bunu kore dizisinden uyarlamışlar diye inanmadı araştırdık gerçekten öyleymiş :KK48:

Evet senaryoyu komple almasalar bile bazı sahneleri çalıyorlar :KK48: Kiraz mevsiminin ilk bölümünü izlediğimde eşime dedim bunu kore dizisinden uyarlamışlar diye inanmadı araştırdık gerçekten öyleymiş :KK48:

Evet aynısıydı.. Annem kiraz mevsimini açarken bende kore olanını açıyorum.. bak bak.. kadın kiraz mevsimini bırakıyor kore olana yöneliyor :D

birara bekarken , taksim kore dernegine gitmistim kuzenlerle ... dil egitimi ve o zaman ki asiri hayranligimdan dolayi ...baya ucuk bi rakama ogretiyorlardi dili... bizde hevesliydik dili ogrenmeye ama baska hicbiryerde de korece ogretmiyorlardi ... hala dizilerini izlerim ... hastasiyim ...

Nette çok güzel bloglar var , hala öğrenme şansın var, ingilizceden daha kolay devam etmeslisin bence.

birara bekarken , taksim kore dernegine gitmistim kuzenlerle ... dil egitimi ve o zaman ki asiri hayranligimdan dolayi ...baya ucuk bi rakama ogretiyorlardi dili... bizde hevesliydik dili ogrenmeye ama baska hicbiryerde de korece ogretmiyorlardi ... hala dizilerini izlerim ... hastasiyim ...

Buaralar fiyatları çok yükselmiş kursların...Heralde çok talep var diye çünkü yayıldı artık korece. Bende dizilerini seviyorum çok masumlar..

Buaralar fiyatları çok yükselmiş kursların...Heralde çok talep var diye çünkü yayıldı artık korece. Bende dizilerini seviyorum çok masumlar..[/QUOTEben bundan baya bi kac sene oncesinden bahsediyorum o zamanlar bu kadar yuksekse simdi kimbilir nasildir fiyatlari :KK76: aynen ben criminal dizileride seviyorum ... vampir savci 1-2,special affairs team ... iyi dizilerdi

Buaralar fiyatları çok yükselmiş kursların...Heralde çok talep var diye çünkü yayıldı artık korece. Bende dizilerini seviyorum çok masumlar..

Aynen ya kurs tam ücret tek kur 450tl , ben buldum koreliden kendi kurs yerini aylık 100tl türkçesi de iyi bakalım gidip görücem

aylık 100 ne kadar ucuz hemde koreliden. benim koreli arkadaşım var ama öğretmiyor :( çünkü türkçe bilmiyor. diğeride türkçe öğreniyor ama onuda 2 haftada bir görüyorum. :( çok kötüüler insan der arkadaşımıza öğretelim diye ama yok :D

aylık 100 ne kadar ucuz hemde koreliden. benim koreli arkadaşım var ama öğretmiyor :KK43: çünkü türkçe bilmiyor. diğeride türkçe öğreniyor ama onuda 2 haftada bir görüyorum. :KK43: çok kötüüler insan der arkadaşımıza öğretelim diye ama yok :D

Bak ne yapalım biliyor musun , haftalık ders programı yapalım ve herkes güzelce çalışsın , kur1 kur2 diye yazalım buraya , sorusu olan sorsun bilen cevaplasın . Ben kursa gidersem bildiklerimi de yayınlayım burada . Ne dersin ?

Olur. Çok iyi olur.. Zaten Alfabeyi Biliyoruz. Gramer yapısını çok iyi anlatan siteler bulamadım henüz. Bende korece kitap Söylemiştim getirirlerse onuda yayınlarım..

Olur. Çok iyi olur.. Zaten Alfabeyi Biliyoruz. Gramer yapısını çok iyi anlatan siteler bulamadım henüz. Bende korece kitap Söylemiştim getirirlerse onuda yayınlarım..

Bende 2.kur a kadar kitap var ama hiç türkçe yok içerisinde o yüzden bende kursa gidene kadar netten devam edicem.
Neleri öğrendiniz ? neleri öğrenmediniz yazın buraya ben ona göre bi çalışma programı çıkartıcam.

Ben şuan için alfabeyi biliyorum :D ama diğerlerinden emin değilim çalışmam gerek. ilk olarak cümle yapısından başlayacağım

DERS 1

mmm.jpg

KELİMELER

한국 - Kore

일본 - Japonya

중국 - Çin

베트남 -Viyetnam

몽골 - Moğolistan

태국 - Tayland

터키 - Türkiye

사람 - İnsan, kişi

터키 사람 - Türkiyeliyim

한국 사람 - Koreliyim

이름 -İsim

네 - Evet

아니요 - Hayır

학생 - Öğrenci

의사 - Doktor

교사 - Öğretmen

경찰 - Polis

회사원 - Şirket Elemanı

공무원- Devlet Memuru

책 - Kitap

Hitap Şekilleri
이에요 ve -예요 [ieyo / yeyo]

Samimi cümle ek kalıbıdır. Kelime sessiz harf ile bitiyorsa -이에요 , sesli ile bitiyorsa -예요 sonuna getirilir. (-ım,im,-dır,-dir)anlamı katar.

Örn: 나는 경찰이에요 - Ben polisim
나는 책이에요 - Benim kitabım
나는 Balböceği예요
(klavyem kore alfabesi olmadığından yazamadım , örn. olsun diye yazdm böyle.)

NOT : Sessiz harften sonra gelen sesli harfin önünde mutlaka ''0'' bulunur.

Bunları kitabımdan aktarabildiğimce yazdım kızlar, bu hafta ki dersimiz bunlar. 1.Kurumuz tamamiyle elimde bulunan kore kitabı ile devam edecektim.

안녕하세요- Merhaba / Selam / Nasılsınız? / İyi günler / İyi akşamlar için kullanılır.

감사합니다 - Teşşekür Ederim

안녕하세요 , 감사합니다 :KK54:

Bende bunları yazarken bilgi tazeledim çok iyi geldi, takip olursa devamı gelecek :KK23:

:D çok iyi olmuş.. benimde kitabımı şipariş vermişler inş hemen gelir. Ordanda aktarırım birşeyler :)

Cümle Yapısı

Basit bir Korece cümle Özne + Nesne + Yüklem şeklindedir. Yüklem gerekli ve yeri değişmeyen bir etkendir. Daha karmaşık cümle yapıları bu basit yapı üzerine kurulur. Yüklem türüne göre dört basit cümle bulunmaktadır.
Özne + İsim Fiil
Bu bir kitaptır
Özne + Sıfat Fiil
Hava güzeldir.
Özne + Geçişsiz Fiil
Araba çalışıyor.
Özne + Nesne + Geçişsiz Fiil
Çılso kitap okur

Cümle yedi söz öbeğinden meydana gelir:
- Fiiller (동사)
- Sıfatlar (형용사)
- Ön Adlar (Tanımlayıcılar, 관형사)
- Adlar (명사)
- Zamirler (대명사)
- Zarflar (부사)
- Partikül (조사)
- Ünlemler (감탄사)
- Sayılar (수사)
Diğer beş büyük kelime grubu:
- Görsel (demonstratif, 지시어)
- Bağlaç (접속어)
- Fiil bitiş ekleri (어미)
- Önekler (접두어)
- Sonekler (접미어, fiil bitiş ekleri hariç)
Tanımlayıcılar (ön adlar), niteleme sıfatları gibi adlardan önce gelir ve adları tanımlarlar. Partiküller adlardan sonra gelirler ve bazen edatlar gibi davranırlar ve genelde adların durumunu ve aynı zamanda isimlerin bir cümledeki rolünü (nesne, özne) belirtmek için kullanılırlar. Korece kümesel bir dil olduğundan önek ve sonekler fazladır.

가게-에 갔어-요? (가았어요?)
kage-e kasseo-yo
dükkana gittin mi?
dükkan + [yer belirteci(에)] [git (fiil kökü) (가)] + [bağlayıcı (아)] + [geçmiş (ㅆ)] + [bağlayıcı (어)] + [nezaket belirteci (요)]

:D İNTERNETTEN ALINTI.. İlk olarak cümle yapısı zaten türkçedeki gibi.. Bunu tam kavradınmı. Nereye ne ek geldiğini bildinmi cümle kurabiliriz.

Benim kardeşim de bu yıl koreceyi kazandı erciyes üniversitesini çok zor diyor..

Back
X