- Konu Sahibi sedefurkan
-
bebeğim doğduğundan beri 3 ay sabredeyim sonra rahatlarım diyodum şu gaz sancılarından. şimdi o kadar yoğun deil belki ama ara ara özellikle geceleri gaz sancımız oluyor. sancı uykusundan uyandırıyor yavrumu sonra uyutmakta güçlük çekiyorum. sık sık emziriyorum ondanmı acaba bazen 3 4 saat geçiyor bazende saat başı emmek istiyor nedeni bu olabilirmi. bu arada 7 aylığız 3 aydan sonra gazını çıkarmıyorum kocaman adam oldu artık kendisi çıkarsın dimi. ayrıca çokda hareketsiz daha dönmüyor bile.
Bizde 4 aydan sonra gaz sancısı başladı... Emerken hava yutuyor ondan galiba diyorum... 5 dk emiyor sancılar başlıyor... birde 6-7 günde bir kaka yapmaya başladık... iyiye gideceğine herşey kötüye gidiyor... meme uçlarım bile hala yaraaaa....offffff
canım benim hareketsiz olduğundan bahsetmişsin zaten 3 aydan sonra gaz probleminin bitmesinin en temel nedeni artık daha da hareketlenip bağırsaklarını kendilerinin harekete geçirmeleri.senin biraz daha ona yardım etmen lazım hareket devam ettir.her çocuk aynı olmuyorbebeğim 2 aylıkken gaz sancısından gittik doktora evet banada metsili verdi bir kez kullandım sonra ondan bile pişman oldum ne gerek vardı ilaca, bu günler elbet geçecekti. ilaç kullanmak bağışıklık yapabilir ya da yan etkileri olabilir diye attım kenara metsili. kendi kendine gazını çıkarmalı diye düşündüm ya da bitkisel ürünler kullanmalıyım diye düşündüm. rezene aldım ben içtim faydası olmadı bebeğime verecektim ama önce araştırayım dedim. nette bi yerde okudum rezene bebeklerde ağır hasarlara yol açabilirmiş korktum ondanda vazgeçtim kendi haline bıraktım bebişimi.
canım 6 7 günde bir kaka yapması normal değil..5.günden sonrası sakıncalı bence bir doktora götür.aynı sıkıntıyı bizde yaşadık 6 7 gün geçiyodu kakasını yapmıyordu zeytinyağ veriyordum sıcak suya oturtuyordum yapmıyordu do1ktoa götürdüm osmolak adında bir şurup verdi alışkanlık yapmasından korktum ama doktor çok masum bir ilaç asla alışkanlık yapmaz dedi normale dönene kadar vermeye devam et dedi.normale dönmesi nerdeyse 2 veya 3 ayı buldu şimdi allaha şükür yapıyor.kakasını yapamamak ne kadar çok sıkıntı veriyordur yavrucağa..bir an önce düzelir umarım..
biz 18 aylığız gaz sancımız hala var
benim bebeğimde yeni 3. ayını bitirecek kızlarrr size kendi uyguladığım tek çözümü öneriyorum bir çok yerde duymuşsunuzdur rezene çayı hazır sallama çay gibi olanlarından bir çay bardağı sıcak suya bitane atıyodum bebeğimin küçük suluğuna ağzına kadar koyuyodum ve onun yarısını sabah yarısınıda akşam 8 gibi veriyodum hiç gaz problemi olmuyodu sırtına bir yada iki pıt pıt vurmayla çıkarıyodu artık alıştı kendi gazını kendi çıkarıyor hiç uğraşmıyorum popomuz zaten hiç durmuyo pıtır pıtır gidiyosuluğuna doldurduktan sonra arta kalanıda siz için süt yapıyor ilk bir ay bende çok sıkıntı çektim ama rezene kesin çözüm oldu Allah hepinizin yardımcısı olsun bence deneyin
bebeğim doğduğundan beri 3 ay sabredeyim sonra rahatlarım diyodum şu gaz sancılarından. şimdi o kadar yoğun deil belki ama ara ara özellikle geceleri gaz sancımız oluyor. sancı uykusundan uyandırıyor yavrumu sonra uyutmakta güçlük çekiyorum. sık sık emziriyorum ondanmı acaba bazen 3 4 saat geçiyor bazende saat başı emmek istiyor nedeni bu olabilirmi. bu arada 7 aylığız 3 aydan sonra gazını çıkarmıyorum kocaman adam oldu artık kendisi çıkarsın dimi. ayrıca çokda hareketsiz daha dönmüyor bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?