hanımlar bi derdim var pco luyum hamile kalmak istiyorum

Canım tedavide hemen iğneye başlamıyorlar eğer adetin düzenli ise 14.gün çatlar yumurtan sen gün aşırı 12. 14. 16. 18.günler ilişki olsun yumurtanın çatladığını da aynı yumurtanın akı gibi akintin oluro gün dikkatli olursan yakalarsın gün suri ilişki olsun yataktan hemen kalkma belinin altında bi yastik koy ve ayakları mi dik duvara daya en az yarim saat bekle benim tavsiyelerim bunlar gerisi sana kalmış

teşekkür ederim cnm.tavsiyelerini dikkate alıcam.inş bu ay olur tüm isteyenlerin.mutlu mutlu haberler alırız inş:1:

teşekkür ederim cnm.tavsiyelerini dikkate alıcam.inş bu ay olur tüm isteyenlerin.mutlu mutlu haberler alırız inş:1:

Rica ederim canım ins ise yarar gerçi rabbim ol desin yeter benim bu ay olmadı dub regl oldum artık önümüzde ki ay daha sıkı caliscaz biraz moralim bozuk ama toparlamam lazım

Rica ederim canım ins ise yarar gerçi rabbim ol desin yeter benim bu ay olmadı dub regl oldum artık önümüzde ki ay daha sıkı caliscaz biraz moralim bozuk ama toparlamam lazım

HICRAN4242 cnm moralini bozma olucak inş. bebişlerimiz..bende bu ay regl oldum hissettiklerini anlıyorum hep regl dönemine yakın bi umudumuz beklentilerimiz yükseliyor fakat kırmızıları görünce tamamen bitiyoruz moral kalmıyo umut kalmıyo
isyan duyguları kabarıyo neden diye neden olmadı yine diye...:(( seni çok iyi anlıyorum ama yine de güçlüyüz Allah'ın izniyle olucak umut olcaz birbirimize güçlü olucaz..o kadar çok gebe kalamıyan var ki Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..bazende bakıyorum yaşı benden küçük kadınlar 5 çocuk yapıyo patır patır doğuruyo anlamıyorum.. b ide kilolarım var tabi bana sıkıntı yapan inş. bi on kilo versem aslında doktorum bi on kilo versen olur diyo öffff onuda veremiyorum yaa...olucak ama inş. olucak senin kilo problemin var mı.. çoğunlukla bu pko lularda kilo problemi de var ve doktorlar kilo verin diyolar..

HICRAN4242 cnm moralini bozma olucak inş. bebişlerimiz..bende bu ay regl oldum hissettiklerini anlıyorum hep regl dönemine yakın bi umudumuz beklentilerimiz yükseliyor fakat kırmızıları görünce tamamen bitiyoruz moral kalmıyo umut kalmıyo
isyan duyguları kabarıyo neden diye neden olmadı yine diye...:(( seni çok iyi anlıyorum ama yine de güçlüyüz Allah'ın izniyle olucak umut olcaz birbirimize güçlü olucaz..o kadar çok gebe kalamıyan var ki Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..bazende bakıyorum yaşı benden küçük kadınlar 5 çocuk yapıyo patır patır doğuruyo anlamıyorum.. b ide kilolarım var tabi bana sıkıntı yapan inş. bi on kilo versem aslında doktorum bi on kilo versen olur diyo öffff onuda veremiyorum yaa...olucak ama inş. olucak senin kilo problemin var mı.. çoğunlukla bu pko lularda kilo problemi de var ve doktorlar kilo verin diyolar..
canın ben kendimi bildim bileli pko var bende ama hiç kilom olmadı evlenmeden önce 38 falandım şimdi 48 oldum bu hakim çok iyi ama bebiş için de ise yaramadı yani sadece adet düzensizliği ve tüylenme var bende her türlü sıkıntı iste çözümü de yok soğan kuru falan yaptın mi ben btc ve sogan arasında karasız kaldım canım sen de biraz sık dişini ver kilo on kilo çok değil yaparsın sen

canın ben kendimi bildim bileli pko var bende ama hiç kilom olmadı evlenmeden önce 38 falandım şimdi 48 oldum bu hakim çok iyi ama bebiş için de ise yaramadı yani sadece adet düzensizliği ve tüylenme var bende her türlü sıkıntı iste çözümü de yok soğan kuru falan yaptın mi ben btc ve sogan arasında karasız kaldım canım sen de biraz sık dişini ver kilo on kilo çok değil yaparsın sen

şimdi bende tüylenme falan yok sadece pko ve tabi adet düzensizliği... soğan kürü denedim aslında işe yarıyo yani en azından düzenli adet oluyosun ama btc ne demek anlamadım

şimdi bende tüylenme falan yok sadece pko ve tabi adet düzensizliği... soğan kürü denedim aslında işe yarıyo yani en azından düzenli adet oluyosun ama btc ne demek anlamadım

Birde bal çörek otu tarcın kuru bat canım yumurtalar için iyi oluyormuş ben bu ay yumurta geliştirici ilaçlar da kullancam btc ile birlikte yaparsam çok yumurta olurda kiste dönüşür diye de korkuyorum

Birde bal çörek otu tarcın kuru bat canım yumurtalar için iyi oluyormuş ben bu ay yumurta geliştirici ilaçlar da kullancam btc ile birlikte yaparsam çok yumurta olurda kiste dönüşür diye d
e korkuyorum
b

aaa ben bunu biliyorum bal çörekotu ceviz çam fıstığı olarak yapıyorum hepsini robotta çekip bal ile karıştırıp her sabah aç karnına bi tatlı kaşığı yiyorum.. daha bu ay denedim ben bunu fakat güzel yumurtam gelişmişti bu ay demek hakkaten duyulmuş bişeymiş..ama tadı hoş deil bea :p

arkadaşlar ben bi pkolu olarak hamile kaldım.ümitlerinizi hiç yitirmeyin.bebeğimi kaybettim.ama doktorum pkodan dolayı deil düşüğün başka bir sebebi olabilir die araştırma yapıyor.pko hamile kalmaya engel deil sadece geç gebe kalıyoruz.sabretmek gerekiyor.

teşekkürler cnm.böle pcolu olupda hamiş olabilenleri duydukça insan moral buluyor gerçekten.inş en kısa zamanda bende bu haberi burdan herkese paylaşırım :34:

arkadaşlar ben bi pkolu olarak hamile kaldım.ümitlerinizi hiç yitirmeyin.bebeğimi kaybettim.ama doktorum pkodan dolayı deil düşüğün başka bir sebebi olabilir die araştırma yapıyor.pko hamile kalmaya engel deil sadece geç gebe kalıyoruz.sabretmek gerekiyor.

İlk önce basın sağ olsun ve geçmiş olsun senin sağlığın iyi olsunda tekrar olur bebiş ben umutsuz değilim canım sma olmadığında insan üzülüyor pko olmak engel değil

teşekkürler cnm.böle pcolu olupda hamiş olabilenleri duydukça insan moral buluyor gerçekten.inş en kısa zamanda bende bu haberi burdan herkese paylaşırım :34:

Insssss canım burdan herkese duyurcaz hamileyimmmmmmmmmm diye haykircazzzzz

öncelikle tüm arkadaslara gecmiş olsun inşallah rabbim kucaklarını doldursun...benim 43 günlük bebeğim var her iki böbregide kistli ve polikistik böbrek rahatsızlıgı oldugunu dediler hep...yeni ögrenmedik bunu hamileliğimin 5.ayında karnımdaki bebeğimin bu hastalıgının oldugunu söylediler cok sükür dünyaya geldi suanda 43 günlük haftada 3gün falan kontrole gidiyoruz kan takibi yapılıyor..kanda potasyum üre ve kreatin degerleri takip ediliyor..sizden öğrenmek istediğim bu hastalıgın yan etkileri neler, çok ufak bebek oldugundan her agladıgından içim acıyor acaba bişey mi oldu ben farkedemiyorum diye korkarak yasıyorum..ve diyazlize falan gerek kalmadan hayatını devam ettirme imkanı varmı sizce_? aranızda dogustan pko rahatsızlıgı olan yada tanıdıgı olan varmı_?yardımcı olursunuz umarım

öncelikle tüm arkadaslara gecmiş olsun inşallah rabbim kucaklarını doldursun...benim 43 günlük bebeğim var her iki böbregide kistli ve polikistik böbrek rahatsızlıgı oldugunu dediler hep...yeni ögrenmedik bunu hamileliğimin 5.ayında karnımdaki bebeğimin bu hastalıgının oldugunu söylediler cok sükür dünyaya geldi suanda 43 günlük haftada 3gün falan kontrole gidiyoruz kan takibi yapılıyor..kanda potasyum üre ve kreatin degerleri takip ediliyor..sizden öğrenmek istediğim bu hastalıgın yan etkileri neler, çok ufak bebek oldugundan her agladıgından içim acıyor acaba bişey mi oldu ben farkedemiyorum diye korkarak yasıyorum..ve diyazlize falan gerek kalmadan hayatını devam ettirme imkanı varmı sizce_? aranızda dogustan pko rahatsızlıgı olan yada tanıdıgı olan varmı_?yardımcı olursunuz umarım

Canım çok geçmiş oldum rabbim en kısa zamanda şifasini versin bebiş inin canım bizim konuştuğumuz pko polikistik over sendromu bizde yumurtalıklarda oluyor kistler böbreklerde olan var mu hiç duymadım bilmiyorum ve bizin rahatsızlık doğuştan değil büyük ihtimal farklı rahatsızlıklardan bahsediyoruz

[h=1]Bende kronik polikistik over hastasıyım.Doktora git hormon ve ultrason muayene hoop doğum kontrol hapını yazıyorlar. Tiroid,insülün direnci,şeker gibi şeylere bakıp inceleyen yok kilo ver bile demiyorlar.Şuan 9 aylık evliyim bebek düşünmüyoruz ama gelecek için endişeliyim:44:

Doğum Kontrol Hapı Kullanımı ve Polikistik Over Sendromu[/h]
Günümüzde halen doğum kontrol hapları polikistik over sendromu tedavisinde en çok kullanılan ilaçlardır.

Polikistik over sendromu tedavisinde doğum kontrol hapı kullanımı doğru değildir.

Polikistik over sendromu'nda doğum kontrol hapı sadece doğum kontrolu amacıyla kullanılmalıdır.

SAKINCALARI;

Doğum kontrol hapları polikistik over sendromu'na yol açan bozukluğu tedavi etmemektedir.

Diğer sakıncalı bir uygulama uzun süre ara vermeden, kişinin gerçek adet düzeni bilinmeden, doğum kontrol hapı kullanmasıdır. Uzun süre doğum kontrol hapı kullanımı kişinin gerçek adet düzenini gizlemektedir. Bu kadınlar çocuk sahibi olabilmek için doğum kontrol hapını bıraktıklarında, adet olamadıkları ve gebe kalamadıkları gerçeğiyle karşılaşmaktadır.

Doğum kontrol hapı ile her ay düzenli olan adet kanaması yumurta gelişimi ve yumurtlama olmadan oluşur ve gerçek bir adet kanaması değildir. Polikistik over sendromu'nda da aynı şekilde yumurta gelişimi ve yumurtlama olmamaktadır.

Polikistik over sendromu olan şişman veya fazla kilolu kadınlarda doğum kontrol haplarının derin ven trombozu (damar tıkanıklığı), selülit, varis, insülin direnci, kilo artışı (ödem; su tutulumu) ve meme kanseri gibi yan etkileri daha kolaylıkla ortaya çıkabilmektedir.

Adet kanaması beyinde bulunan Hipotalamus ve Hipofiz'den yumurtalıklara giden emirlerle düzenlenir. Hipotalamus-Hipofiz ve yumurtalık yolu ancak 16 yaşında aktif olarak çalışmaya başlar. Bu nedenle 16 yaşından önce doğum kontrol hapı kullanımı bu yolun olgunlaşmasını engelleyebilir.

Genç kızların doğum yapmadan önce uzun süre doğum kontrol hapı kullanması meme kanseri gelişimi açısından önemlidir. Bir kadının doğum kontrol hapına başlangıç yaşı ile yaptığı ilk doğuma kadar geçen süre uzadıkça meme kanseri riski artmaktadır.
- -alıntıdır-

ben geçen cuma günü polikistik over sendromu olduğumu ögrendim ben en şanssız grubudanım.her türlü belirtileri mevcut bende bu bizimle bir ömür boyu kalacak birşey sadece hafiflete biliniyor ilaçlarla ben önümüzdeki hafta tahlillerden sonra belli olacak 6 yıllık evliyim benimde bebegim olmuyor tedavi görecegim ileride kansere dönmemesi için ihmal etmemek gerek devamlı kontrole gitmek lazım stres yapmamaya çalışıyorum bir nebze moral bulmak için üye oldum

benim doğuştan polikistik over sendromu olduğum tanısına varıldı. ergenlik döneminden itibaren önemli bir hal alıyor bu ama öncesini bilmiyorum ben ergenlikten sonra belirtilerini gösteriyor.bu zamana kadar yani küçükken bir sorun yaşamadım

Back
X