Hanımlar bi toplayın bakalım

Birde arkadaşım bu konuya sessiz kalırsa yani ablasının maaş başlattığını duyup susarsa oda günah olurmu gerçi abla zaten söylemez maaş başlattığını.Arkadaşım birde nasıl öğrenebilir bu durumu
Anneleri hayatta ise annenin Alacagın dul maası bu sekilde azalacak. Bu durum annesini etkiler yani. Anne yoksa dini nikahlı kız yetim aylığı alır ki tek basına kardes için değişen bişey olmaz.
Kardes ben asla almam desin el sürmesin
Ayrıca benden yana hakkım helal değildir.
Çünkü hile ile aldığı Alacagın maas ta 70 milyonun hakkı var

Neyle geciniyorlar adamin isi yok, parmaklarini kemirmiyorlar ya...Ayrica kiz arkadasiniz parayi alabilir, yasal hakki ne harami, harama girerseniz isin icinden cikamazsiniz. Ama ablasinin almamasi lazim, biri gidip maas almak icin remi nikahsiz beraber yasiyor derse zaten aldigi para kesilir diye biliyorum.

Devletin o ablaya bağlayacağı haksız maaşta benim de alın terim var ;
Ve ben hakkımı helal etmiyorum
Bu cümleyi 81 milyon ile çarpıp doğru sonuca ulaşabilirsiniz konu sahibi ...
Evet haklısınız ama kardeş ikilemde sessiz kalsa olmuyor itiraz etse hem ablayla arası açılacak hemde hayatın ne getireceği belli değil ablası sağlık sorunu yaşarsa ilerde sosyal güvencesi yok keşke müdahale etmeseydim dermiyim diye pişman olmaktan korkuyor zaten büyük ihtimal haberi bile olmayacak maaş bağlandığından

Şikayet ederdim. Sırf babamın ‘yiyemesinler’ lafı için rahat yatırırdım mezarında babamı.

Hiç sanmıyorum adamın doğru dürüst işide yok zaten bedavadan geçiniyor bırakmaz bide maaş bağlanırsa miss ama bunlara izin veren zaten ablası
Nikahsiz yasiyor
Hakki olmayan parayi almayi dusunuyor.
Allah akil versin ne diyelim.

Birisinin dikkatini ceker sikayet olursa hem maastan olur hem cezasi var.

Insaalh biri sikayet eder de rahmetli babanin vasiyeti yerine gelir

Kardeşide evli yani arkadaşım da o yüzden alamaz zaten ablayada uyardı hani günah diye ama ablası dinlemeyecek büyük ihtimal.
Neyle geciniyorlar adamin isi yok, parmaklarini kemirmiyorlar ya...Ayrica kiz arkadasiniz parayi alabilir, yasal hakki ne harami, harama girerseniz isin icinden cikamazsiniz. Ama ablasinin almamasi lazim, biri gidip maas almak icin remi nikahsiz beraber yasiyor derse zaten aldigi para kesilir diye biliyorum.

Alo 170 i arayarak haksız yetim maaşı alacak kişiyi ihbar etsin kardeşi. Günah haram demek yerine en kesin çözüm. Sgk maaş bağlamaz. Bağlanmışsa da şikayet etsin iptal olur. İşin içinden çıkılmayacak bir durum yok yani ortada.

Sahtekarlıktan başka bişey degil. İnşaallah yakalanırda cezası ile misli misli odetirler.

Alo 170 i arayarak haksız yetim maaşı alacak kişiyi ihbar etsin kardeşi. Günah haram demek yerine en kesin çözüm. Sgk maaş bağlamaz. Bağlanmışsa da şikayet etsin iptal olur. İşin içinden çıkılmayacak bir durum yok yani ortada.
Ablasının sağlık güvencesi olmadığı için kardeşi korkuyor çünkü adam nikah yapmaz bunca senedir yapmamış gerçekten ssk ya ihtiyacı olduğunda en azından tedavi görebilir diye engel olmaktan korkuyor

Nikahsız yaşamam da
Maaş da istemem
Kafalar iyi sanırım
Tabiki hakedilmeyen para
Şikayet edin lütfen
:duduk:

Ablasının sağlık güvencesi olmadığı için kardeşi korkuyor çünkü adam nikah yapmaz bunca senedir yapmamış gerçekten ssk ya ihtiyacı olduğunda en azından tedavi görebilir diye engel olmaktan korkuyor
Sağlık güvencesi yoksa yeşilkart gibi şeylerde var,yani tam olarak bilmiyor olabilirim ismini
Ama babaannemin hiçbir saģlık güvencesi/dedemden maasi/arazisi/parası yoktu ama hayatının son 5 yılını yatalak geçirdi lakin düzenli olarak eve bakım için geldiler hastaneden,eger durumu ciddidiyse hastaneye yatış yaptılar,
Bize maaş baģlayalım dediler ama annem kabul etmedi paraylamı bakacağım zaten siz devamlı geliyorsunuz bir bez bir mama mı koyacak diye...

Bu saglık güvencesini neden devamlı dile getiriyorsunuz?
Haram yemek kolaymı acaba??

Bir de yasal olmayan birşey icin buradan akıl istenmesi bana çok garip geldi acaba bu konuda yönetim birsey yapabiliyormu? Kazen Kazen ?

O abla siz misiniz??

Deģilseniz sizde sikayetçi olun
Ve şimdiden söyleyeyim o parada benim bir kuruşum varsa ve durum anlattığınız gibiyse ben hakkımı helal edemem...

Yardıma ihtiyacı varsa belediye ye başvursun araştırma yapılıp gerekli olan yardım yapılıyor zaten

Olaya resmi nikahsız değil de birlikte yaşıyorlar mantığıyla bakarsak, gayet bekar olan arkadaşınız alabilir.
Birlikte yaşıyoruz, evliliğe karşıyız diyen bir dünya insan da var sonuçta. Eğitimli, elit kesimden olunca mı aynı muhabbet tepki görmüyor toplumda?

Tanıdığım bir komşuda babasından kalan maaşı alsın diye kocasından anlaşmalı boşandı aynı evde yaşamaya devam ettiler. ama muhtarlıktan ikametgah değişmediği için takip ediliyormuş.Tabii bu uzun zaman sürüyor takip sonucu yani.İşin özü durum anlaşıldı ve kadından maaşı aldığı ay kadar faiz işletilip kat ve kat fazlası devlet tarafından alındı.güzel bir ders oldu.

Devlet bunları er geç ortaya çıkarıyor zaten.
Ama ben olsam bu uyanıklara bu sefayı çok sürdürmez ihbar ederdim.. Kaçakcılığa göz yuman da en az onlar kadar suçludur..

Sağlık güvencesi yoksa yeşilkart gibi şeylerde var,yani tam olarak bilmiyor olabilirim ismini
Ama babaannemin hiçbir saģlık güvencesi/dedemden maasi/arazisi/parası yoktu ama hayatının son 5 yılını yatalak geçirdi lakin düzenli olarak eve bakım için geldiler hastaneden,eger durumu ciddidiyse hastaneye yatış yaptılar,
Bize maaş baģlayalım dediler ama annem kabul etmedi paraylamı bakacağım zaten siz devamlı geliyorsunuz bir bez bir mama mı koyacak diye...

Bir de yasal olmayan birşey icin buradan akıl istenmesi bana çok garip geldi acaba bu konuda yönetim birsey yapabiliyormu? Kazen Kazen ?

O abla siz misiniz??

Ve şimdiden söyleyeyim o parada benim bir kuruşum varsa ve durum anlattığınız gibiyse ben hakkımı helal edemem...

Yardıma ihtiyacı varsa belediye ye başvursun araştırma yapılıp gerekli olan yardım yapılıyor zaten
çalışan biriyseniz sizden kesilen paralarla emeklilerin maaşı ödeniyor.Bu yüzden hakkınız oluyor.Bende helal etmiyorum böylelerine.

çalışan biriyseniz sizden kesilen paralarla emeklilerin maaşı ödeniyor.Bu yüzden hakkınız oluyor.Bende helal etmiyorum böylelerine.
Bu zihniyettekileri anlayamıyorum.tamam durum yoktur olabilir insanlık hali ama devlet her türlü yardımı yapıyor zaten kömüründen sütüne kadar..
Nedir bu haksız kazanç merakı!

Bi arkadaşım var işin içinden çıkamıyor ik kardeşler ikiside evli ama ablasının resmi nikahı yok babaları öldü ve ondan emekli maaşı vardı.Şimdi abla diyorki nikah olmadığı için maaş bağlatayım bölümdeyim diyor kardeşine ama arkadaşım günah diye istemiyor ama abla muhtemelen bağlatıcak çünkü bekar görünüyor ama baba yaşarken de kızına nikah yapmadığı için kırgındı damada ve Allah yedirmesin dermiş yaşarken bana bişey olursa diye siz olsanız ne yapardınız
O is başlarına her anlamda bela olur. Hem dini hem de hukuki. Devlet bu babadan maas alanlari dönem donem sosyo ekonomik arastirma altina aliyor ve dini nikahli yasayanlari tek tek tespit ediyor. Sonucunda o zamana kadar aldigi maaslari faiziyle geri alıyor bir de ustune yuksek meblag da ceza kesiyor. Evdeki bulgurdan da olurlar benden soymelesi.

O abla siz misiniz??

Bunu duymamıştık yani ssk olmasada ihtiyaç duyulduğunda destek alınabiliyor sa güzel bişey ayrıca kimse burdan yasal olmayan bişey için akıl almıyor sadece arkadaşım vicdan yapıyor rahatlamak için yazdık kardeş olmalarına rağmen oda müdahil olmak istemiyor zaten o yüzden soralım dedik

Bunu duymamıştık yani ssk olmasada ihtiyaç duyulduğunda destek alınabiliyor sa güzel bişey ayrıca kimse burdan yasal olmayan bişey için akıl almıyor sadece arkadaşım vicdan yapıyor rahatlamak için yazdık kardeş olmalarına rağmen oda müdahil olmak istemiyor zaten o yüzden soralım dedik
Evet vijdan yapsın lütfen çünkü birçok kişinin hakkını ödeyemez..
Çocugun sütünü bile veriyor devlet alan tanıdıklarım var,ihtiyacı varsa belediyeye gitsin

Bu zihniyettekileri anlayamıyorum.tamam durum yoktur olabilir insanlık hali ama devlet her türlü yardımı yapıyor zaten kömüründen sütüne kadar..
Nedir bu haksız kazanç merakı!
bizlerden kesilen vergilerle devletin durumu olmayana,engelli / yaşlı olup çalışamayana,şehit ailelerine yaptığı yardımlara sonuna kadar hakkım helal olsun.ki bizlerde kişisel olarak yardımlar yapıyoruz.ama devlette adamı olup torpille yardım alanlar, mercedes kullanıp yeşil kartı olanlar ve beleşe alıştırılmış bir millet olursak daha çok haksız kazanç sağlamak isteyen kişiler olacaktır arkadaşım.

Back
X