Canım ben de iki kere kürtaj oldum rahmin hafif t şeklindeymiş hsg de çıktı şüphe varsa doktordan hsg isteyebilirsin korkma hsg de perde olduğu anlaşılırsa perde alınır ve hamile kalırsın Allah’ın izniyleHanımlar 2 düşüğüm var 1 kere kürtaj ve sayısız alttan muayene oldum kimse bişey demedi gecen bir doktor alttan muayene de rahimde perde var dedi bu olabilir mi 1 yıldır girmediğim hastane doktor kalmadı doktorlar rahim temiz dediler kurtaj da görünmezmiydi perde oldugu cok moralim bozuk cok korkuyorum
Korkma tabi canım. Ne göz varmış o daktorda normal ultrasonla şıp diye görmüş. O zaman niye hsg ya da histereskopi diye bisey var.O zaman ben de suan korkmkyayım değilmi
merhaba bende de arkuat uterus var bana da dr histeroskopi önerdi tarnsfer öncesi siz yaptırmışsınız galiba ne işe yarayacak sorunu çözecek mi acaba siz de nasıl olmuştu tam?Evet. Oğluma hamile kalmadan önce yaptırmıştım orda öğrendim. Perde ameliyatla alınabiliyor diye de biliyorum. Mesela arkuat uterusta o durum yok. Çözümü yok. Onun için hiç üzülmeyin bile. Sorun perde ise çözümü var. Sadece zaman kaybetmeden histeroskopi yaptırın.
Hayır canım arkuat bölge alınmadı bende. Zaten mümkün değilmiş kaç doktora sordum. Perde varsa alınabiliyor. Ben sadece tanı için oldum. Arkuat uterus kalp şeklinde rahim. O bölgenin alınması mümkün değil. Arkuat uterusla hamile kalınıyor fakat ya erken doğum oluyor ya da erken düşük. Şimdi hamileyim. Olabildiğince dikkat ediyorum. Doktorum tarafından daha sıkı gözetim altındayım.merhaba bende de arkuat uterus var bana da dr histeroskopi önerdi tarnsfer öncesi siz yaptırmışsınız galiba ne işe yarayacak sorunu çözecek mi acaba siz de nasıl olmuştu tam?
Ameliyat ile alınması mümkünse sizinki septumdur muhtemelen.merhaba bende de arkuat uterus var bana da dr histeroskopi önerdi tarnsfer öncesi siz yaptırmışsınız galiba ne işe yarayacak sorunu çözecek mi acaba siz de nasıl olmuştu tam?
neyi alıyor canım septum ne oluyor çok cahilim bu konuda da :)Ameliyat ile alınması mümkünse sizinki septumdur muhtemelen.
ben de bir kez hamile kaldım ama hemen düşük oldu sonra hamile kalamadım anladığım kadarıyla hamilelik de zor geçecek benim demek kiHayır canım arkuat bölge alınmadı bende. Zaten mümkün değilmiş kaç doktora sordum. Perde varsa alınabiliyor. Ben sadece tanı için oldum. Arkuat uterus kalp şeklinde rahim. O bölgenin alınması mümkün değil. Arkuat uterusla hamile kalınıyor fakat ya erken doğum oluyor ya da erken düşük. Şimdi hamileyim. Olabildiğince dikkat ediyorum. Doktorum tarafından daha sıkı gözetim altındayım.
Septum rahmin ortasında perde gibi bi çıkıntı oluyor o histeroskopi ile alınabiliyor. Ama arkuat uterus rahmin üstten basık olması ,kalp gibi ona bi müdahale yapılamıyor.neyi alıyor canım septum ne oluyor çok cahilim bu konuda da :)
peki histeroskopiyi neden yaptılar size bana da dr önerdi deSeptum rahmin ortasında perde gibi bi çıkıntı oluyor o histeroskopi ile alınabiliyor. Ama arkuat uterus rahmin üstten basık olması ,kalp gibi ona bi müdahale yapılamıyor.
Benimki histeroskopi değildi hsg idipeki histeroskopiyi neden yaptılar size bana da dr önerdi de
Yanı daha dikkat etmek mecburiyetinde kalıyoruz. Benim de bir erken dönem düşüğüm var. Oğlum da 34 haftalık doğdu. Bunda da olabildiğince ağır iş yapmıyorum. Ama çoğunlukla normal davranıyorum.ben de bir kez hamile kaldım ama hemen düşük oldu sonra hamile kalamadım anladığım kadarıyla hamilelik de zor geçecek benim demek ki
anladım canım Sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım peki takip için perinatolağa mı gitmeliyiz hamile kalınca acabaYanı daha dikkat etmek mecburiyetinde kalıyoruz. Benim de bir erken dönem düşüğüm var. Oğlum da 34 haftalık doğdu. Bunda da olabildiğince ağır iş yapmıyorum. Ama çoğunlukla normal davranıyorum.
Ben normal bir doktora gidiyorum canım. 3 haftada bir randevu veriyor. Biraz daha sıkı tutuyor.anladım canım Sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım peki takip için perinatolağa mı gitmeliyiz hamile kalınca acaba
anladım canım teşekkür ederimBen normal bir doktora gidiyorum canım. 3 haftada bir randevu veriyor. Biraz daha sıkı tutuyor.
Rica ederim, inşallah kısa zamanda kavuşursun bebeğineanladım canım teşekkür ederim
inşallah canımRica ederim, inşallah kısa zamanda kavuşursun bebeğine
Merhabalar. Bende de arkuat var 16+1deyim . Progestan kullanıyorum her gün 200mg. Siz de kullanıyor musunuz? Bunu rahim şeklinden ötürü veriyor sanırım doktor. Ne kadar süre devam edeceği konusunda hiçbir fikrim de yok. Asprin,takviye edici, kan hapı derken akşama kadar dünya kadar şey içmek zorundaymHayır canım arkuat bölge alınmadı bende. Zaten mümkün değilmiş kaç doktora sordum. Perde varsa alınabiliyor. Ben sadece tanı için oldum. Arkuat uterus kalp şeklinde rahim. O bölgenin alınması mümkün değil. Arkuat uterusla hamile kalınıyor fakat ya erken doğum oluyor ya da erken düşük. Şimdi hamileyim. Olabildiğince dikkat ediyorum. Doktorum tarafından daha sıkı gözetim altındayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?