- Konu Sahibi mutsuzamaumutlu
-
evli misin bekar mı
çocuk var kim bakacak ona
bana sorarsan eger dönem dönem burs staj Vs için yabancı Üniversiteler şehirlere gelip fuar düzenliyorlar o şekilde hem staj hemde yüksek lisans la ilgili bilgi alabilirsiniz
bu dedigim fuarlara imkanınız yoksa eger bir yada iki yıl burda görev yapıp para biriktirip gitmenizi tavsiye ederim. malum para gerekir orda. cart parası curt parası.
ya aslında mesleğin yurt dışında yüksek lisans yapınca iş imkanın artacak bi meslek degil neden bu kadar çok istiyorsn. senin için her türlü zarar olacak. maddi manevi yıpranacaksın.Evliyim. İşte çocuk için mesela herhangi bir bakıcı gelebilir mi acaba benimle?
Para da ne kadar gider acaba belli bir birikimle gitmeyi düşünüyorum zaten ama yeter mi bilmiyorum.
Hiç bu konularda bilgisi olan yok mu kızlar ??
Sen sana söylenenleri neden dikkate almıyorsun ki? Şuan kurduğun hayaller fos. Yapacağım tek şey okulu bitirip atanmak. Maaşını eline alıp oğlunla Mutlu Mesut yaşamak. Öyle kolay mı sanıyorsun yurt dışına gidip orda kalmayı. Bizim tanıdık İngilizce öğretmeni gitti ama kalamadı geri geldi. Lütfen çocuğunu sonu olmayan maceralara sürükleme.
Alıp alabileceğin tek doğru karar okulu bitirip atanmak. Türkçe öğretmenliği ataması zor bi bölüm değil. Göreve başlayınca Nasıl bi özgüvenin olacak bi bilsen. Kimseye eyvallahın kalmayacak.Hayalde kuramıyoruum ki.
Tüm hayat ışığım elimden alınmış gibi. Işık görüp o yöne ilerlemek istiyorum ama yönümü nereye döneceğimi bilmiyorum
Ve bu durumun içine çocuğumu da soktuğum için ayrıca vicdan azabı içindeyim. Uzun bir süre karar almasam iyi olacak galiba.
Teşekkür ederim..
Göreve başlamakla birlikte gelen özgüven konusunda ne de haklısınız.. Kesinlikle katılıyorum..Alıp alabileceğin tek doğru karar okulu bitirip atanmak. Türkçe öğretmenliği ataması zor bi bölüm değil. Göreve başlayınca Nasıl bi özgüvenin olacak bi bilsen. Kimseye eyvallahın kalmayacak.
Yargılamak gibi algılamayın lütfen ama "ne işe yarayacağını" gibi bir niyetle yüksek lisansa başlanmaz. Bunu yurt dışında görevli bir akademisyen eşi olarak yazıyorum. Özellikle devlet üniversiteleri yüzlerce öğrenciyi Master-1'e kabul edip, ilk dönem sonunda da yarısından fazlasıyla ilişkisini keserken. Türkiye'de lisans bitirmeye benzemez dürüst olmak gerekirse. Öte yandan Türk dili bitirip, hangi filoloji üzerine tez yazmayı düşünüyorsunuz? Şayet ortalamanız yüksek ise İstanbul üni yahut Boğaziçi'ne başvurup, ve yine başarılı olursanız araştırma görevliliğine terfi edebilirsiniz ancak ötesi sadece kayıp olacaktır.Bir önceki konumdan biraz alakasız ama en sonunda oraya bağlanan bir konu.
Ben bu senenin sonunda allah nasip ederse alttan olan derslerimi bitirip Türkçe Öğretmenliği diplomamı alıcam elime..
Ne işe yarayacağı konusunda pek fikrim olmamasıyla birlikte yüksek lisans yapmak istiyorum.
Burada çok önemli sorularım var size.
Almanyada arkadaşlarım var. Orada yüksek lisans yapmam için nereden başlamalıyım?
Bu bana ne kadara mal olur acaba bilgisi olan var mı?
Ve benim 1 yaşında çocuğum var.
Lütfen otur oturduğun yerde demeyin. Şartları ne derece sağlarsam bu işi başarıp iyi bir üniversitede çalışabilirim.
Canla başla çalışmaya hazırım. Orada gerekirse part time işlerde de çalışabilirim maddi açıdan.
Ne dersiniz hanımlar bu çok saçma bir fikir mi??
Comenius programı bitti canım.Komenyus mu ne öyle bir program var öğretmenler için, Erasmus gibi bir google yapın.
Yüksek lisans yapamazsınız çünkü yapacağınız bir alan yok. Yapacaksanız filoloji, linguistics vs alanlara başvurun şansınızı deneyin. Türkoloji kürsüsü olan okul varsa orda şansınız yüksek olur.
Ama elçilik okullarında iş bakabilirsiniz, ilan veriyorlar. Almanca değil ama İngilizce konuşulan yerlere bakın. Yine de zannetmem çünkü çalışma izni almanız için gelirinizin belli bir seviyede olmadı gerekiyor, öğretmenlikten o miktarı kazanamazsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?