Hapis

Tamam babası dolandırılmış ama kavga sırasında kazara mı öldürmüş, yoksa planlayarak gidip bulup mu öldürmüş?
Bu detaylar önemli.
O yüzden sevgilisinin sözlerine bakmasın. İyice araştırıp soruştursun.
Kazara olmuşsa bir nebze hafifletilebilir ama planlayarak öldürmüşse o aileden uzak durmak gerekir.
Biz arkadaşımla bu durumu o dönemin gazetelerinden araştırdık. Dolandıran adam dükkanına gelmiş sonra da tartışma çıkmış olay böyle olmuş gazetede yazanlar bunlar

Yarın iki gün sonra eşiyle arası bozulsa babası arkadaşına da ailesine de birşey yapabilir. Dolandırılmaktan adam öldürebiliyorsa gerçekten sinirli ve gözü dönebilen biri tehlikeli kategorisinde bana göre iyi düşünsün

Yarın iki gün sonra eşiyle arası bozulsa babası arkadaşına da ailesine de birşey yapabilir. Dolandırılmaktan adam öldürebiliyorsa gerçekten sinirli ve gözü dönebilen biri tehlikeli kategorisinde bana göre iyi düşünsün
Kendisi kabul ediyor bu durumu ama babasını nasıl ikna eder onu dert ediyo

Ne fark ederki?

Benim anladigim Namus icin oldurse kabul edilebilir bir durum yani???

kabul edilir bir durum olur mu sizin için bilemem ama birisi benim çocuğuma bir şey yapmaya yeltense ben de katil olabilirim.
eşimle müge anlının meşhur palu ailesi bölümlerini izleyelim dedik kanım çekildi, elimde olsa çocuklara yapılanlar için yine öldürürüm.

Kendisi kabul ediyor bu durumu ama babasını nasıl ikna eder onu dert ediyo
Bence kendide kabul etmemeli tehlikeli sonucta tamam ayırmayalım ömür boyu insan onlarda sonucta ama bilemiyorum çok düşündürücü babasıda ikna olmaz bence

Bende öyle düşünüyorum ama babası öyle düşünmez bence ikna durumu olabilirmi sizce
Bilmiyorum çok zor bir konu.
Adam'ın Kişiliği karakteri vs önemli.
Arkadaşınız iyice tanımadan iyice o kişiden emin olmadan Nişan söz için ailesini karşısına almasın.

sebep ne olursa olsun cinayet meşrulaştırılamaz.kişinin işlediği suç kendini bağlar , söylemek istemiyorlarsa adam için öldü desinler.Ya da bizi terk etti görüşmüyoruz desinler eğer aile bunu kaldırmayacaksa.kendi anne babasının vereceği tepkiyi arkadaşınız bilir anca kim ne tepki verir biz bilemeyiz.Ama bir kere insan öldürmüş birinden (ki adam öldürüşü nefsi müdafaalık bir durum da değil) ben çekinirim.

kabul edilir bir durum olur mu sizin için bilemem ama birisi benim çocuğuma bir şey yapmaya yeltense ben de katil olabilirim.
eşimle müge anlının meşhur palu ailesi bölümlerini izleyelim dedik kanım çekildi, elimde olsa çocuklara yapılanlar için yine öldürürüm.
namus için deyince bu ülkede sen yan bakmışsın " diyolar" , kız çocuğu doğurduğun için mahallede erkekliğime laf etmişler gibi saçma sapan bahanelerle de adam öldürüp adına namus diyorlar.tecavüz/taciz/saldırı gibi durumlarda nefsi müdafaa/çocuğunu müdafaa zaten kabuldür ama tabi o anki anlık savunma sırasında, sonradan planlayıp gidip öldürerek değil.

namus için deyince bu ülkede sen yan bakmışsın " diyolar" , kız çocuğu doğurduğun için mahallede erkekliğime laf etmişler gibi saçma sapan bahanelerle de adam öldürüp adına namus diyorlar.tecavüz/taciz/saldırı gibi durumlarda nefsi müdafaa/çocuğunu müdafaa zaten kabuldür ama tabi o anki anlık savunma sırasında, sonradan planlayıp gidip öldürerek değil.

Benim de bahsettiğim o anlık öfkeyle zaten, planlamaya fırsat olmaz. ailemden birine çocuklarıma birinin bişey yapacak olma düşüncesi beni kahrediyor. yan baktı, göz kırptı el etti gibi şeylerden bahsetmiyorum insanı delirten şeylerden bahsediyorum ben.
bir de dediğiniz gibi yan baktı göz kırptı mevzuları var benim bahsettiğim onlar değil.
hiç bir cinayet kabul edilemez bunun da bilincindeyim ama çocuk ne yapabilir?

Namus meselwsi olsa makul mü olacaktı acaba öldürme

yukarı da bir üyeye daha cevap verdim size de vereyim.
Allah korusun birisi aileme çocuklarıma taciz - tecavüz gibi bir durum yaşatsa ben katil olabilirim.
eşimle meşhur palu ailesinin konusunu izliyoruz elimde olsa o insanları öldürebilirim çünkü hazmedemiyorum 6-9 yaşlarında çocukların yaşadıklarını.

İki ucu ...lu değnek.
Kimse başkasının suçundan mesul değildir, fakat ben çocuğumun böyle bir aileye karışmasını istemezdim.
O adamın oğluna da yazık, o da etiketlenecek bir ömür.
Zor durum.

Dolandırmış öldürdüğü adam
Dolandırılacak kadar akılsız ve mantıksız bi insanmış diycem ama büyük konuşmamak lazım insanoğlu herşey gelebilir başımıza..babası adam öldürdüyse çocuğunun günahı ne ki ? Uygun bi dille anlatılırsa belki anlayışlı davranabilir

Benim dayım da böyle hapiste maalesef ama kuzenim evlendi şimdi kızı var hatta.. Kızın ailesi de kuzenimin annesini vs tanıdıkça karar verdi. Süreç biraz uzamıştı ama tatsız şeyler olmadı.

İki ucu ...lu değnek.
Kimse başkasının suçundan mesul değildir, fakat ben çocuğumun böyle bir aileye karışmasını istemezdim.
O adamın oğluna da yazık, o da etiketlenecek bir ömür.
Zor durum.
Oğlu çok iyi birisi şahsen tanıyorum namazında niyazında insanlığı çok iyi

Ben istemezdim.
Kızımın baba diyerek elini öptüğü adamın bir insanın canına ne sebeple olursa olsun kıymış olması kabul edilemez.
Çocuğun bir suçu yok ama yarın bir katille aynı evde kalacak belki.
Benim için çok korkutucu.

Back
X