'Hapse atılırız diye hepimiz Erdoğan'dan korkuyoruz'

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.872
40.692
698
'Hapse atılırız diye hepimiz Erdoğan'dan korkuyoruz'
Sanat camiasında hükümetten korkunun çok fazla olduğunu söyleyen oyuncu Tamer Karadağlı, "Hepimiz içeri alınırız diye Erdoğan'dan korkuyoruz. Herkes 'aman ters gitmeyelim, yanlış algılanmayalım' derdinde" dedi.

Oyuncu Tamer Karadağlı, AK Parti iktidarı ile sanatta özgürlük olmadığını belirterek, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan ’dan korkuyoruz. Ben de dahil hepimiz bu korkuları yaşıyoruz" dedi.

"Herkes ‘aman ters gitmeyelim, yanlış algılanmayalım’ derdinde" diyen Karadağlı şunları söyledi: "Kaç kişi tanıyorum yıllar önce farklı, şimdi farklı olan. Korkulan şey ekmeğinden olma korkusu; aman yanlış bir şey söylemiş olurum içeri alınırım."
Millet gazetesine konuşan Karadağlı'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

* Sanatçılar kendilerini rahatça ifade edebiliyorlar mı, korkmadan çekinmeden konuşabiliyorlar mı? Elbette hayır. Her dönem hükümete yakın ünlü sanatçılar vardı. Ama son zamanlarda o daha da yoğun olarak gözlemlenmeye başladı.

* Genel bir korku var herkesin üzerinde ‘Aman şimdi ters gitmeyelim iş bulamayız, kanallara baskı olur, rol bulamam, aç kalırım" diye korkuyor insanlar. Maalesef bu böyle bir dönem. Bu sadece sanatçılar için değil, iş adamları için de böyle. Herkes kıyma yemiş kedi gibi.

* Sayın Recep Tayyip Erdoğan ’dan korkuyoruz. Ben de dahil hepimiz bu korkuları yaşıyoruz. Herkes ‘aman ters gitmeyelim, yanlış algılanmayalım’ derdinde. Kaç kişi tanıyorum yıllar önce farklı, şimdi farklı olan. Korkulan şey ekmeğinden olma korkusu; aman yanlış bir şey söylemiş olurum içeri alınırım.

GEZİ'DEN SONRA PROGRAMIM BİTTİ

* Gezi olaylarına gittikten kısa bir süre sonra yarışma programım bitti. Ve nedense ikisi aynı döneme denk geldi. Sizce ben daha farklı ne düşünebilirim? Ben de açıkçası bu olayların hepsini onlara yordum ve buna inandım. İşte bunlar bizi korkutuyor. Ayrıca korkuyoruz diye farklı da algılanıyoruz. "Niye korkuyorsunuz acaba, demek ki korkacak bir şeyiniz var" gibi etiketler yapıştırılıyor. Ama ne yazık ki öyle değil, Türkiye ’de bir korku silsilesi var.
* Yılın belli zamanlarında Başbakanlık ya da Cumhurbaşkanlığı resepsiyonu yapılıyor. Ve birçok ünlü gidiyor. Oradan birisi çıkıyor ve "Sayın Cumhurbaşkanım ya da Başbakanım ben havalimanlarındaki CIP sorununun çözülmesini istiyorum" diyor. Sayın Erdoğan'ın karşısına bu insanlar çıkarsa ne olur ki?
http://www.haberartibir.com.tr/magazin/hapse-atiliriz-diye-hepimiz-erdogandan-korkuyoruz-h24576.html

aynen çok kişi cımbıza denk gelmiş allah mafaza

hangi konu bilmiyorum Kazen in açtığı konu değil gibi orda tatışma olmadı hiç

konuya gelince tamer karadaglı doğru demiş ...

çoğu kişi sesini çıkaramıyor çoğu kişide erdoganın gözüne girmeye çalışıyor sanırım.
hacıya gidenler ümreye gidenler

din adına ahkam kesenler doldu taştı.

en komiği de şu sosyal medya ya o mübarek yerlerde resim çekip atıyorlar ya neyse susayım ben

Hi hi hi bence sen artık tutulmadığın için olmasın sakınn oynadığın diziler yada sinema filimleri seyredilmediği için olmasın sakınn.. çocuklar duymasından başka neyini gördükk..geziden sonra diyosun seni yalovada göremedik 180 ağaç kesilirken nerdeydin karadağlı...kandırma bance kendini böyle demeç vererek şansın açılır bak görürüsün kurnaz senii..

buda doğru yaptığı bir şey tutulmadı evet ama sorulan soruya karşılık böyle konuşmuş

buda doğru yaptığı bir şey tutulmadı evet ama sorulan soruya karşılık böyle konuşmuş
onların sektöründe cidden fesatlık var iş kapma durumu var acaipler yani mehmet akif alakurt var hani şu adanalıda oynayan bir orda seyredilmişti..sonra yaptığı diziler COZZ kaldırıldı. tamerde bunlardan biri doğru konuşmak lazım izlenmiyor bu adamın filimleri.. bu şekil söyleşi yapacağına kendi sektöründeki durumları anlatsaymışş..

ya bu arada hafta sonu bayağı ban olmuş sanırım.siyasette sessizliğin sesini duyorum. çıt yok :)
Nihat Hatipoğlu konusunda katliam oldu dün,geriden geriden sayfaları okumaya çalışırken gözümün önünde takır takır indirdi hepsini Mune,tüylerim diken diken oldu

Tamer Karadağlı falan sevmem programlarını da izlemem ama adam doğru söylemiş. Kim biraz ses çıkardıysa ya uyuşturucuyla korkuttular ya işiyle tehdit ettiler. Bu kadar ünlünün Akp'nin ideolojisi yaşam stillerine bu kadar da aykırı iken birden Akp iftarında görünmesi, destek vermesi sevgiyle değil korkuyla açıklanacak bir şey.

ben mi farklı bir dünyada yaşıyorum bilmiyorum.
herkes özellikle sanat camiasından şu an hükümet aleyhine laf söylemeyen kaldı mı?
Gezi'de provakatörlük yapan sanat camiası şu an içeri de mi yoksa hala iş yapıyorlar mı? neyin korkusundan bahsediyorsun Tamer, bu vakte kadar kaç tane imzalık çalışman oldu da konuşuyorsun. Yaptığın işler tutmuyor, çık bir gazeteye Hükümetten korkuyoruz diye demeç ver, seni yanlarına çeksinler.
tam tersi de geçerli, baktın iş yapamıyorsun, yanaş hükümete işlerin açılsın. tabi bu sefer de linç edilip dışlanma durumu var, hükümete yakın olanlar sanatçı sayılmıyor çünki.
valla bu sanat dünyasının bence halkla adaletle hiç bir alakası yok, hepsi cebinin derdinde. o kadar halkçı görünen tiplemelere bakıni cepleri en dolu olanladır kesin. evlerinde viskilerini yudumlarken halkın açlığını düşünüp ağlıyorlardır.

Evet Mehmet Ali Alabora mesela baya iş yapıyor, hiç linç edilmedi hakikaten. Sonra destek veren tiyatrocuların ve oyuncuların hakkında birden uyuşturucu davaları açılmadı, doğru. Kenan İmirzalıoğlu, Şafak Sezer birden çark etmedi. Hükümetimiz eleştiriye çok açık ve adil, şükürler olsun.

O uyuşturucu davaları çoktan beri vardı. hea, bak bu da başka bir yönü, bunları alayı uyuşturucuda alemde, sanatçı olmaları onları paklıyor değil mi? onlarca sanatçı içerisinden Alabora, o da ipin başını çektiği için tepki gördü, hükümete yakın kısımlarsdan gördü. Hapse mi atıldı? İş bankası artık seni oynatmayacağız mı dedi, babasının işleri mi kesildi? orada öyle öttü baktı olacak iş değil tırsıp kendisi kaçtı. hem yukarıda yazdığıumı tekrar okursan sevinirim bak şafak sezerlik bir yorumda var yazdığımda.
açın twitter'a bakın, sanatçı denilen guruhlar istediği gibi laf atıyorlar, kimse kimseden korkmuyor ama korkuyoruz imajı verip kendilerini haklı gösterme derdindeler.

Orhan babamız misal onların kullandığı kadarını damla niyetine kulağına damlatır ama neden hakkında bir dava yok? Baştan beri hükümete yakın durduğu için olmasın? Ya da Yavuz Bingöl birden ne oldu da Akp'nin yılmaz savunucusu oldu sizce?

Sanatçıları da geçtim twitter'da yazdıkları yüzünden fişlenen, kovulan gazetecilerden hiç haberiniz yok mu? 16 yaşında çocuğu bile tutukladılar daha geçen ay. Korkutma politikasıyla çatlak çıkan her sesi sindirmeye çalışmadıklarını iddia etmek için kör olmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…