• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Harbi insan nasıl böyle yaşar?

Allah sağlık versin öncelikle annenize.Ama siz sürekli böyle düşünürseniz anneniz de kaygıyı hissedecektir onu da olumsuz etkiliyor.Yani ben de tedavim bitti kontrollerim sürüyor.Arkadaslarin dediği gibi kimin ne olacağını bilmiyoruz.Onemli olan anı yaşamak ve fazla stres yapmamak .En önemlisi bize iyi gelenlerle beraber olmak.. Şifa diliyorum tüm hastalara ..

herşey insanlar için. hastalık da, ölüm de, sağlık da. bir gün bu durumu hepimiz yaşayacağız, ve daha nicesini. kaldı ki yarının garantisi yok, bir gün bununla karşılacağınız ise kesin. insanlar yangında tatile gittiği sevenlerini kaybetti mesela, sapasağlam sağlıklı insanlar. acı yarıştırmıyoruz ama hepimizin yaşayacağının kesin oldugu hayatın bir olayı bu. herkese bu anksiyete gelir ama yaşayamayacak boyuttaysanız bi hekimden destek alın derim.
Galiba gittiğim psikiyatri doktoruna yeniden gidicem karar verdim de bugün çünkü ağlıyorum ve anneme de yansıyor

Allah sağlık versin öncelikle annenize.Ama siz sürekli böyle düşünürseniz anneniz de kaygıyı hissedecektir onu da olumsuz etkiliyor.Yani ben de tedavim bitti kontrollerim sürüyor.Arkadaslarin dediği gibi kimin ne olacağını bilmiyoruz.Onemli olan anı yaşamak ve fazla stres yapmamak .En önemlisi bize iyi gelenlerle beraber olmak.. Şifa diliyorum tüm hastalara ..
Son zamanlarda çok daha fazla stres yapıyorum tam ilaçlarımı bırakıyorım yine öyle oluyor. Galiba doktoruma gidip durumu anlatmam lazım. Çünkü asla mutlu olup annemi kafamdan atıp sağlıklı karar alamıyorum asla. Sürekli ders çalışırken bile annem ölürse şöyle olur cenazesi şöyle olur diyorum ağlayasım geliyor o an. Kendimle baş başa kalmak istemiyorum

Son zamanlarda çok daha fazla stres yapıyorum tam ilaçlarımı bırakıyorım yine öyle oluyor. Galiba doktoruma gidip durumu anlatmam lazım. Çünkü asla mutlu olup annemi kafamdan atıp sağlıklı karar alamıyorum asla. Sürekli ders çalışırken bile annem ölürse şöyle olur cenazesi şöyle olur diyorum ağlayasım geliyor o an. Kendimle baş başa kalmak istemiyorum
Kendinize eziyet ediyorsunuz . İlaçlarınızı bırakmayın .Ve inanın kanser tedavisi başarılı oluyor gayet .

Konu sahibi isminimi değiştirdin.. bi kizda vardı annesi kanser hastasıydı acaba sen misin o

Elimde olsa keşke kanser annem olmasına rağmen o beni sakinleştirirdi. Keşke böyle olmasam ama yas tutuyorum sanki kendi içimde şimdiden. Çok psikolojim bozuldu elimde olsa zaten niye böyle düşüneyim? Şubattan beri asla ben eski ben olmadım. Evden çıkarken gözüm hep arkada. Şimdi ise üniye gidicem dönemimi bitirmek için tahlil sonuçlari temiz çıkarsa bundan sonraki anksiyetelerimin önünü arkasını göremiyorum
İnşallah temiz çıkar. Çoook zor bi süreç. Allah yaşatmasın size de kimseye de. Ama bu noktada biraz kaderci olmalısınız. Üzülerek kendi hayat kalitenizi de düşürüyorsunuz annenize daha faydalı olmak için siz de iyi olun.

Annem en son kanser tanısı almıştı. Yani 2025 şubat ayında neler çektik neler annemle birlikte. Neyse işte sonradan tomografi sonuçları iyi çıkıyor şimdi en yakınki şubat ayında olan inşallah oda iyi gelir. Ben düşünüyorum da çoğu zaman annem ölse ilerde evlenmek istesem yanımda olmicak, ya da atansam, ya da iyi şeylerimde. Acaba şimdiden bu kadar evlilik düşünmem vs yanımda bir sığınağım olsun diye mi acaba? Ama eşim olsa bana cidden destek verebilir mi? Fark ettim de hayatımdaki çoğu adımı annem birgün olmazsa diye atıyorum. Mesela hastalandım doktora gittim kendi başıma yanıma eski sevgililerimden birini istedim.dedim o olsaydı şimdi bana destek olurdu. Ama neden kendi kendime yetemiyor muyum? Aslında annemi hep ben tek baktım kimse yoktu tüm kararları ben verdim annemle ilgili. Ameliyat kağıdına ben imza attım ben uykusuz kaldım onunla. Her şeyi yapabiliyorum ama hala neden böyle hissediyorum ? Hasta olunca sırf ağlama nedenim birgün annem olmaz ve bu şefkatten mahrum kalıcam diyeydi. Hala annem ölücek diye içimde kaygı var o dönemde nasıl etkilendiysem. Sahiden insan nasıl yaşıyor böyle aklım almıyor? Birgün bende yaşicam belki kanser kaynaklı belki değil ama cidden nasıl olacak bunca şey? Annemsiz nasıl hayat kurucam? Anneme çoğu zaman çok kızarım kavga ederim ama birgün onsuz olacam düşüncesi kanserden sonra günde 1 kere beni tetikler hep düşündürür. Hala da devam ediyor neredeyse 1 sene olacak. Nasıl geçecek bu tahribatlar
Ge

Annem en son kanser tanısı almıştı. Yani 2025 şubat ayında neler çektik neler annemle birlikte. Neyse işte sonradan tomografi sonuçları iyi çıkıyor şimdi en yakınki şubat ayında olan inşallah oda iyi gelir. Ben düşünüyorum da çoğu zaman annem ölse ilerde evlenmek istesem yanımda olmicak, ya da atansam, ya da iyi şeylerimde. Acaba şimdiden bu kadar evlilik düşünmem vs yanımda bir sığınağım olsun diye mi acaba? Ama eşim olsa bana cidden destek verebilir mi? Fark ettim de hayatımdaki çoğu adımı annem birgün olmazsa diye atıyorum. Mesela hastalandım doktora gittim kendi başıma yanıma eski sevgililerimden birini istedim.dedim o olsaydı şimdi bana destek olurdu. Ama neden kendi kendime yetemiyor muyum? Aslında annemi hep ben tek baktım kimse yoktu tüm kararları ben verdim annemle ilgili. Ameliyat kağıdına ben imza attım ben uykusuz kaldım onunla. Her şeyi yapabiliyorum ama hala neden böyle hissediyorum ? Hasta olunca sırf ağlama nedenim birgün annem olmaz ve bu şefkatten mahrum kalıcam diyeydi. Hala annem ölücek diye içimde kaygı var o dönemde nasıl etkilendiysem. Sahiden insan nasıl yaşıyor böyle aklım almıyor? Birgün bende yaşicam belki kanser kaynaklı belki değil ama cidden nasıl olacak bunca şey? Annemsiz nasıl hayat kurucam? Anneme çoğu zaman çok kızarım kavga ederim ama birgün onsuz olacam düşüncesi kanserden sonra günde 1 kere beni tetikler hep düşündürür. Hala da devam ediyor neredeyse 1 sene olacak. Nasıl geçecek bu tahribatlar
Seni çok iyi anlıyorum ben evliyim yıllardır çocuğum olmuyor sayısız düşük, tüp bebek tedavi sonrası hamile olduğumu öğrendiğim gün annemin kanser olduğunu öğrendim hep düşünürdüm annem hasta olsa ne yaparım dayanamam vs ama bu hayatta en çok korktuğun şeyle sınanıyorsun rabbim anemi benden ayırmasın senin anneciğine sağlık versin 🫶

Bence siz hep hayatınızın kötü yanına bakarken kötü sahneler çıkarıyorsunuz. Bende sizin gibiyim son 6 yılım hüsranla geçti. Önce annem babasını kaybettiktej 33 gun sonra benim nisanim vardı ve cenaze dolayisiyla erteledik. 2 ay sonra nisan günümün 3 gün öncesi annemin kanser oldugunu öğrendik 2 gün çok ağladık ama annem nişanı tekrar ertelemeyecegiz ben sizin mutlulugunuzu gorecegim dedi. Benim nisanimindan bir ay sonra ablam evlenecekti. Nikahı kiydiklari gün eniştemin de kanser olduolduğunu öğrendik laboratuvar Sonuçları ile. Önce annem sonra eniştem ameliyat oldu. Ben annemin yanında hastanede kalırken nişanlım motor kazası yaptı bilegindeki kemik dönmüş ve parçalı şekilde kırılmıştı ameliyat oldu kolundan kemik dokusu alindi kisalik yaşanmaması icin hastanede yaşadık ailecek. Onkoloji ve cerrahi koridiorlarini adım kadar iyi bilirim. 1 ayın sonunda hepimiz taburcu olduk sadece kemoterapi için belli gunlerde tek gun yatisimiz oldu. Aradan 2 bilemediniz 3 gün geçmişti ananem beyin kanamasi geçirdi koyde epilepsi nöbeti geçirmiş kafasını sobaya vurmuş apar topar onun yanında gittik şükür küçük bir ameliyat ile 8 gün sonunda taburcu oldu. Ve 15 gün sonra ne oldu biliyor musunuz ben evlendim. Annem eniştem bandanası ile ananem dikişler ile esim koltuk degnegi ile nikah kiydik. Umutsuzluklarin arasında hep bir umut vardır o dönem herkesi kaybedecegimi düşündüm kötü günlerin üstünden bugun tam 1 sene 7 ay geçmiş annem iyileşti sadece hap kullaniyor, hayat dolu 53 yasinda goguslerini yaptirdi .ananem motor kullanmayı öğrendi koyde fildir fıldır geziyor enistem iyileşti saçları uzattı hevesinden, eşim iyileşti şuan hamileyim. Hayatınıza gelen hastalıklar bazen şer gibi gozukse de en büyük sinavinizdir , moral en önemlisi biz hiç bir zaman oturup yaş tutmadik veya olum ihtimalini düşünmedik hep yarınlar icin plan yaptık bir önceki gebeligimde erken doğumla düşük yaptım yine isyan edip karalar baglamadım eşim kapının onunde beklerken tek attığıM mesaj sakın isyan etme sukret vardır bir hayır dedim şükür tekrar hamileyim. Olumsuzluklari dusunmeyi bırak hayat her zaman dört dörtlük gitmez ölüm bir gerçek ama hayatını buna bağlayarak yaşamayazsin🙏🌸 buraya kadar okuyabilene helal olsun😅🙏

Back
X