harcamayıp biriktirmek mi hevesini almak mı?

işte kazanılan para yine işte şık olma zorunlulugu yuzunden şıklığa gidiyor. ne kadar az harcarsan kardasın:)))

Ya aynen bu parayı gene iş için harcıyorum diyorum sinir oluyorum :) Bir takım, bir deri ayakkabı deri çanta zaten pahalı şeyler, keşke kot tişörtle gidebileceğim bir işim olsaydı.

Bence harcamalarını da birikimlerini de dengede tut. Ne çok harca ne de çok biriktir.. sonuçta 3 günlük dünya çalış çalış biriktir o paraları harcamadan hooopp bi bakmışsın :ruh::ruh:allah rahmet eylesin derler arkandan. Kıyafete de harca ama bence ye iç gez vakit buldukça.

Aynen ben de dengede tutmaktan yanayım, ama birikim kısmı artık biraz daha fazla olsun istiyorum ki hem gezeyim hem biriktirebileyim ufak da olsa.

Ben de bir seneye kadar kiyafet konusunda ne bulursam alıyordum.Kredi kartı borçları, eksiler resmen milyar milyar borcum varmış da ben fark edememişim bile.Neyseki bir aydınlanma yaşadım.Borçları bitirdim.Son 6 aydır da birikim yapıyorum büyük ölçüde.Bayanlar doğru söylüyor banka hesabında biriktiğini gördükçe bu sefer de harcamaya kıyamıycaksın:)Bir de şöyle düşün almanın sonu gerçekten yok.Bu kadar kıyafet düşkünü olunca farklı bir yerden kısmak zorunda kalıyorsun.Gezmek, yemek içmek gibi.Bence en güzeli hepsini yapmak ama dengeyi de bulabilmek.

Hiç birikim yapmıyor değilim yapıyorum ama kıyafeti artık az öz almak istiyorum. Aldıklarım eskimeden vermek zorunda kalmamak istiyorum.

Eğer dolabınız doluysa sürekli bişeyler alıp ama aynı ay içinde bi giydiğinize 2.3. kez sıra geliyosa aldıklarınızı giymeyip dolapta bekletiyosunuz doğru seçim yapmıyosunuz demektir.

Kaliteli şık şeyler almak demek çok pahalı x marka almak demek değil. Kaliteli olması demek o kıyafetin kumaşıyla yıkanıp solmayan rengiyle sizin bedeninizin değişmeyip kıyafetinde bedeninin değişmemesiyle olur. Kısacası ben burdayım demeli.Yıllar geçsede ilkgün ki gibi kalmalı.
500 lira verip aldığınız pantalon yıkanıp bir beden büyp küçülüyosa rengide atıyosa kaliteli değil çöp almışsınız demek 50 liralıkta aynı performansı görür.

Moda trend parçaları alıyosanız sezonsonu indirimi bekleyemezsiniz zira bi sonraki sene o ürünü giymenin anlamı yok. Ancak siyah pantalon kaban klasik ayskkabıda bunu uygulayabilirsiniz.

Eğer işte klasik giyinip günlük hayatınızda daha spor giyiyosanız biraz karışım yapın.

Küçük çocukluğumdan beri kıyafet tutkum var kapıları kitlerdi annem günde 10kez ustumu degistiriyorum diye. Bekarken kendime bisey almadan eve gitmezfim babaevinde giyinme odam vardi kiyafetlerimin cogunu getiremedim bile arkadaslarim kuzenlerim magaza olarak kullanirdi . Esimle gardtoplarimiz ayri milim yer yok bir dikis makinasi edindim sikildigim ama kiyamadigim kiyafetleri donusturuyorum boylece hem yeni oluyo hem yeni hayat buluyo elinizden geliyosa deneyin derim

Pahalı markalı şeyleri anca çok düşeş bulursam alırım, indirimi takip ederim, zaten annem terzi idi kumaş kalite bilgim var, atıyorum yün takım, ipek gömlek vs çok indirimli ve klasik kullanışlı modeller ise alıyorum artık, moda kıvır zıvır şeyler almıyorum. Fakat haftaiçi aşırı klasik giyinmek durumundayım, haftasonuna hiç biri uymuyor mecburen iki farklı gardrop oluyor. Ama az öze dönmek istiyorum artık. Atıyorum kazak alırken kaşmir almak zaten yıllarca giyiliyor gibi gibi...

Ya evet kalite diye bişi kalmadı.

Tekstilciler niden böyle yapıyonuz darkmore darkmore , marka kıyafetlete eskiden güveniyorduk, şimdi yok nanay hepsi.

Ekleme; marka dediysek de işte gariban markaları, yanlış anlaşılmayak :)
Hahaha yaaa simdi surda hazir giyim konulu makale yazmayam. Adamina gore kumas uretiyor Turkiye. Ipligi elyafi her seyi en bastan belirleniyor. Konuyu okumadim ama hangi markalardan muzdaribiz su an bilemiyorum bakacam yukarilara

Okudum geldim ;) cevabim sadece belirli markalardan gerekiyorsa yilda iki tane almak ve kiytirik markalarin magazalarina bile girmemek

Back
X