2. öğretimler ve okulu uzatanlar harçları yatırmak zorunda. onlar içindir bu haber..
Bugu bugucum, harçlar kaldırılmadı.
Yönetmeliği okursan, katkı payı denen şey kaldırıldı.
Mesela bir öğrenci 45+135=180 şeklinde katkı payı + öğrenim ücreti ödüyorsa, bu yönetmelik sayesinde katkı payı kalktığından yani 45 TL kalktığından 135 TL gene ödeyecek.
Yani 'yersen...' tarzı anlamlı bir yönetmelikti. 45 TL yi de kurtardılar artık bir yemeğe çıkarlar öğrenciler o parayla.
Mesela bir öğrenci 45+135=180 şeklinde katkı payı + öğrenim ücreti ödüyorsa, bu yönetmelik sayesinde katkı payı kalktığından yani 45 TL kalktığından 135 TL gene ödeyecek.
Yani 'yersen...' tarzı anlamlı bir yönetmelikti. 45 TL yi de kurtardılar artık bir yemeğe çıkarlar öğrenciler o parayla.
sanırım bu aöf liler için geçerli..
Kastamonu Üniversitesi Duyurular : Genel_Duyurular_Ayrintili
Okulun sitesinde böyle bir duyuru var.:26::26::26:
İyi akşamlar arkadaşım bir haber sitesinde okudum haberi burada paylaşıyorum
Açıköğretim öğrencilerini şok eden ücret!
öğrenciler, kayıt için gittikleri ÖSYM merkezlerinde 'öğretim gideri' talep edilince büyük şok yaşadı.
Harçların kaldırılmasına sevinen Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, önceki yıllarda verdikleri 250 liranın sadece 45 lirasını ödemeyeceklerini öğrenince büyük şok yaşadı.
205 liranın kitap vs. giderler için 'Öğretim Gideri Ödemesi' adı altında alındığı belirtildi.
Yaşadığı şaşkınlığı dile getiren Tarih bölümü öğrencisi İbrahim E., harçların kaldırılmasına rağmen alınan 205 liraya tepki gösterdi. Kitap ya da sınav ücreti olarak alınan bu paranın çok yüksek olduğunu belirten İbrahim E., Açıköğretim'de okuyan çok az öğrencinin verilen kitaplardan yararlandığını belirterek bunun da kaldırılmasını istedi.
canım aöf ,i.ö. ve okul uzatanlar belrli bir ücret ödüyor fakat birinci öğretimsen ödemiyorsun ben ders kaydı yaptım 0tl yazıyordu derslerimide seçebldm. hatta arkadaşımn harcını yatrmak için bankaya gitmştm kendimnkinide bi sorayım dedm çıkmadı borcum
Birinci öğretimim canım.
Yeni kayıt olanlara sordum,yatırmamışlar harç.
Ama ben yine de okulu arayıp soracağım.
sen bilirsin canım ama benim okul profilimde görülüyor bilgisi hep. bir de harç olsa ders seçemezsin zaten. yani biz de öyleydi
sen bilirsin canım ama benim okul profilimde görülüyor bilgisi hep. bir de harç olsa ders seçemezsin zaten. yani biz de öyleydi
Sorun orada işte.Ders kayıtları başlamadı,perşembe başlıyor.:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?