Aranızda Pinterest e üye olanınız vardır ve sizin de dikkatinizi çekmiştir belki orada gezinirken benim en sık karşıma çıkan formül bu. Ben 1-2 kere denedim ama 1 ayı tamamlayamadım o nedenle midir bilmiyorum ama çok fazla bi etkisini gözlemleyemedim. Ama yinede düzenli bir şekilde uygulayıp sonuçları beklemeye değer. Formül şöyle:
-2 yemek kaşığı hardal otu tozu (aktarlarda var biraz pahalı, 3-4 kullanımlığı 10 lira civarında)
-2 yemek kaşığı sıcak su
-2 yemek kaşığı zeytinyağı (isterseniz saç uzatmada etkili olduğunu düşündüğünüz başka yağları da ekleyebilirsiniz)
- 1 yumurtanın sarısı
- 2 çay kaşığı toz şeker
Bu karışımı saç diplerinize uyguladıktan sonra kafanızı streçle sarıp üzerine bere falan takabilirsiniz (ben sadece poşet geçirdim) en az 15 dk beklemeniz gerekiyor daha sonra saçınızı ılık suyla karışımdan arındırıp şampuanla yıkayabilirsiniz.
Gelelim benim deneyimlerime: Hardal tozunun kokusu biraz ağır benim boğazımı yaktı ve ilk yaptığımda çok midem bulandı. Karışımı saç diplerinize sürdüğünüz andan itibaren saç diplerinizin alev aldığını zannedebilirsiniz korkmayın sorun yok. Ben ilk uyguladığımda korkup 15 dk beklemeden yıkamıştım ama saça kesinlikle zarar vermiyo. 15 dakikadan az 1 saatten fazla olmamak kaydıyla o acıya ne kadar dayanabilirseniz karışımı saçlarınızda o kadar bekletebilirsiniz. Bu karışımdaki temel prensip sıcaklık; bilindiği gibi tüm hücrelerimiz sıcak ortamda daha hızlı hareket ediyor. Bu karışım da saç derisini ısıtıp saçın beslenme hızını maksimuma çıkarıyor ve böylece uzama sağlıyor. Tavsiye edilen haftada 1-2 kere olmak kaydıyla en az 1 ay bu karışımı uygulamak. Sonuçta vaad edilen 1 ayda 10 cmlik bir uzama ama bana göre 10 cm 1 ay gibi bir süre için biraz uçuk bir beklenti. Ben yukarıda da söylediğim gibi uzama konusunda bir etki gözlemleyemedim ama tabi sadece 3 kere uyguladığımı da unutmayın. Ama karışımı uyguladığımdan beri saçlarımın daha yumuşak ve parlak olduğu kesin. Bu sıralar aktardan tekrar hardal otu tozu alıp (bu sefer düzenli bir şekilde) bu kürü uygulamaya başlamayı düşünüyorum. Gelişmeleri paylaşırım. Herkese bol şanslar
Kizlar ben de sinameki yapiyorum ama icine koydugum bemiks ampul cok kokuyor. Sac yikadiktan sonra bile terledikce koku geliyor. Bu hardal tozu da mi oyle ? Su yaz aylarinda bakim yapmaktan ne zor yaaa.
İlk kürüm bitti yani 8 hafta uyguladım küre başlamadan evvel saçlarımı kesmiştim 5 cm kadar kür bitiminde yeniden kestim 2.5 cm kadar saçlarımın boyu sadece 1 cm kısaldı yani 6.5 cm kadar uzamış işte Benim amacım direkt saç uzatmak değil aradaki katlardan kurtulmak olduğu için uzatıp uzatıp kesiyorum
Kizlar ben de sinameki yapiyorum ama icine koydugum bemiks ampul cok kokuyor. Sac yikadiktan sonra bile terledikce koku geliyor. Bu hardal tozu da mi oyle ? Su yaz aylarinda bakim yapmaktan ne zor yaaa.
İlk kürüm bitti yani 8 hafta uyguladım küre başlamadan evvel saçlarımı kesmiştim 5 cm kadar kür bitiminde yeniden kestim 2.5 cm kadar saçlarımın boyu sadece 1 cm kısaldı yani 6.5 cm kadar uzamış işte Benim amacım direkt saç uzatmak değil aradaki katlardan kurtulmak olduğu için uzatıp uzatıp kesiyorum