Hareketsizliğe bağımlı hale gelmek

Psikolojinin eğitimini almış bir insan bu tıpkı kadin dogum uzmaninin gelip benim kistim var adetim gec geliyor kistle igili olabilir mi? demesi gibi bir şey bence.
Çünkü durum normal bir dert değil her şeyi boşvermislik depresyon belirtisi derdik bunu yazan psikolog olmasaydi ve acilen yardim al derdik bende bunu dedim bir insan olduğu için. Ama şaşırdım hakli olarak. Psikolog cozemiyorsa psikiyatri ilaclari var biliyorsunuz yatmak cozum değil kötü geliyormuş ona ve bence ilac kullanmayi dusunebilir uzun zamandır böyle olduğunu söylüyor.
Saniyorsunuz ki burada her psikologa git dedigimiz insan hemen kosa kosa gidiyor.. ya da saniyorsunuz ki psikiyatri ilac yazar git al kullan denildiginde kosuyorlar.. alip kullandiklarinda iyiler bir sihirli degnek degmiscesine.. elbette çağın hediyesi terapiste de gidilmeli gerekirse ilac da alinmali lakin mesleginle derdini çöz mantığı doğru degil bence. Bu durumda evine hirsiz giren polis, polisi aramasin. Avukat dediğin kendi davasina kendi baksin vs.. Bilgiyi bilmekle uygulayabilmek ya da uygulatabilmek ayri melekelerdir. Konu sahibinin bana kalirsa biraz da miskinlik yapmaya ihtiyacı hasıl olmus. Bence tadını çıkarmalı. Nasilsa yine kosturmaca gelecek.

yani bence yatabildiğiniz kadar yatın😂😂 yatmanın sonu yok ama zihnen ve bedenen çok yorulmuşsunuz belli
bırakın ruhunuz, zihniniz, vücudunuz dinlensin

Çocuklarım küçüktü, çalışıyordum, yoğundum, yoruluyordum... şimdi büyüdüler biraz, küçük kreşte büyük okulda. Öğretmenim, yarım gün çalışıyorum. Ufaklık tam zamanlı kreşe başlayınca öğleden sonralarımı yayılarak ve yiyerek geçirdim bir müddet...ihtiyacım vardı. Şimdi ise yürümek istiyorum, kendim için bir şey yapmak adına.
Demekki yatmaya doyamadınız, boşverin yatın. Sıkılınca zaten başka bir aktivite ararsınız. Birde tiroitinizi kontrol ettirin. Kendimden biliyorum. Acayip tembellik yapıyor:)
Ah hocammm darısı başıma 💃🏻 Küçüğü de bir başlataaydım hayırlısıyla... yatıp yuvarlanmanın hayalini kuruyorum.

Beni muhteşem hırpalayan bir iş hayatım vardı. Sabah 7 de uyanır, hastaneye gider (psikoloğum), akşam 18.00 de işten cikip oradan yüksek lisansa giderdim. Eve geldiğimde saat 21.30 olurdu. Cumartesi de çalisiyordum. Bu arada bir de spora gidip özel hocayla çalisiyordum. Bunların hepsini idare edip, bir guzel de iliskimi yonetiyordum.

Bir yil sonra korkunc bir tükenmislik yasadim...isimden istifa ettim, sporu biraktim... yatagima uykuma hasret kalmisim. Oyle bir haldeydim ki, battaniyemin icinden cikmak istemedim bir sure...simdi evlendim , mutluyum..fakat fizyolojik bir sebep olmamasina ragmen (kansizlik, d vitamin eksikligi vb.) yatma-uzanma arzumdan vazgecemiyorum..

Uzerime yapisti sanki..cok tuhaf..yeniden harekete gecmem gerekiyor biliyorum ama sanki bir el var çekiyor beni koltuga, yataga.. bagimli gibi oldum.

Benzer durumlari yasayan oldu mu? Naçizane gorus ve deneyimlerinizi paylasmaniz beni mutlu eder.
Demekki vucudunuzun buna ihtiyacı var hanımefen.Battanıye guzeldir.Hoştur.Ben diofumkı bı saga yatsam bır sola yatsam hep yatsam evrene iyi mesaj gondermemısımkı hastanede 6 ay yattım.2 tane beyın amalıatı gecırdım.Yani guzel ıstemek onemlı.Ama yatmak ıyıdır.

Saniyorsunuz ki burada her psikologa git dedigimiz insan hemen kosa kosa gidiyor.. ya da saniyorsunuz ki psikiyatri ilac yazar git al kullan denildiginde kosuyorlar.. alip kullandiklarinda iyiler bir sihirli degnek degmiscesine.. elbette çağın hediyesi terapiste de gidilmeli gerekirse ilac da alinmali lakin mesleginle derdini çöz mantığı doğru degil bence. Bu durumda evine hirsiz giren polis, polisi aramasin. Avukat dediğin kendi davasina kendi baksin vs.. Bilgiyi bilmekle uygulayabilmek ya da uygulatabilmek ayri melekelerdir. Konu sahibinin bana kalirsa biraz da miskinlik yapmaya ihtiyacı hasıl olmus. Bence tadını çıkarmalı. Nasilsa yine kosturmaca gelecek.
Size ve dusuncenize kocaman sariliyorum. Tesekkur ederim ...Gelecek cevaba ithafen soylemek isterim yeniden.

ben sizce neyim var kl yaaa? Yazmadim. Okudugumuzu anlayabilsek keske.ama tanı falan konulmus 😀😀😀. Ustelik konulabilir de cunku bu hayat hepimiz icin...neyse

Ah hocammm darısı başıma 💃🏻 Küçüğü de bir başlataaydım hayırlısıyla... yatıp yuvarlanmanın hayalini kuruyorum.
O kadar iyi geliyor ki , çocuklarımı bile daha bi ayrı seviyorum, daha mutlu ,pozitif olduğumu hissediyorum.özel ders teklifi geldi, ona bile hayır dedim, sadece yatmak ,tv izlemek internette boş boş takılmak istedim. Başkasina göre tembellik olabilir, ama ben kendimi böyle seviyorum, umrumda değil.
O koşturmacada fark ettim ki en az kendimi sevmişim, kendimi ihmal etmişim. Şimdi acısını çıkarıyorum :)

Tatlim yattikca yatasin gelir, bataklik gibi
Kisa bir dönem kendine tatil yapabilirsin pek tabii
Fakat aliskanlik ve yasam sekli halini aliyorsa ufaktan herekete gec
Baktin beceremiyorsun o zaman da kendine bir ugras edin
evcil hayvan olur, bir hobi üyeligi olur
Yorulmusun zaten yeterince azicik yayil dinlen zaten
Zamani gelince kalkar haeketini yaparsin canim, büyütme
Kendine ben kalkarim yeaa de, spora basla bence en güzeli
Her türlü faydasi var

O kadar iyi geliyor ki , çocuklarımı bile daha bi ayrı seviyorum, daha mutlu ,pozitif olduğumu hissediyorum.özel ders teklifi geldi, ona bile hayır dedim, sadece yatmak ,tv izlemek internette boş boş takılmak istedim. Başkasina göre tembellik olabilir, ama ben kendimi böyle seviyorum, umrumda değil.
O koşturmacada fark ettim ki en az kendimi sevmişim, kendimi ihmal etmişim. Şimdi acısını çıkarıyorum :)
Şu mesaja cok duygulandim ve bana yol gosterici oldu. Ben o wc ye gitmeye vakit bulamadigim donemde kendimi sevmemisim. Simdi size ozendigim nokta su, siz bunlari ohh diyerek yasiyorsunuz. Ben ise suc gibi..yatmamaliyim. dizi izlememeliyim, uretmeliyimm gibi.. vaov yorumlar cok faydali olmaya basladi. Tesekkur ederim

Anlamadınız sanırım yazdığımı evine hirsiz giren polis polisi arasın diyorum zaten gelip evime hirsiz girdi ne yapmaliyim diye sormasına şaşırdım diyorum örnekte verdim halbuki. Keşke buraya yazmak yerine psikolog ya da psikiyatriye ciksaydiniz da dedim. Ama anlatamiyorum heralde
Uzerine miskinlik hasıl olması işini ve hobisi olan bir şeyi birakmasina sebep oluyorsa o miskinlikten fazladır zannimca.
İnsanların üzerine sihirli değnek değdiğini düşünmüyorum elbette cevremde de var artık kimin cevresinde yok ki zaten? Oradan bakıncada bu kadar saf gözüktüğümü düşünmüyorum. Yani ilac al iyiles doktora git hop gidiyor gibi.

Tatlim yattikca yatasin gelir, bataklik gibi
Kisa bir dönem kendine tatil yapabilirsin pek tabii
Fakat aliskanlik ve yasam sekli halini aliyorsa ufaktan herekete gec
Baktin beceremiyorsun o zaman da kendine bir ugras edin
evcil hayvan olur, bir hobi üyeligi olur
Yorulmusun zaten yeterince azicik yayil dinlen zaten
Zamani gelince kalkar haeketini yaparsin canim, büyütme
Kendine ben kalkarim yeaa de, spora basla bence en güzeli
Her türlü faydasi var
Hem yatip hem kendimi suclu hiasetmek benimkisi. Yattigimdan birsey de anlamiyorum yani.
Spor cok mantikli baslangic bence de tesekkur ederim

Şu mesaja cok duygulandim ve bana yol gosterici oldu. Ben o wc ye gitmeye vakit bulamadigim donemde kendimi sevmemisim. Simdi size ozendigim nokta su, siz bunlari ohh diyerek yasiyorsunuz. Ben ise suc gibi..yatmamaliyim. dizi izlememeliyim, uretmeliyimm gibi.. vaov yorumlar cok faydali olmaya basladi. Tesekkur ederim

Kiz ben de son senelerde yatmak bana harammis gibi kosturuyorum
Inan firsat bulursam ayilar gibi kis uykusuna dahi yatmai düsünüyorum
Yazik bize de yaa, valla ben de yoruldum
Iki cocuk büyüttüm yalniz basima
Bir gün hicbirsey yapmadan yatakta yiyip icip yatmak istiyorum, dur bakalim bes on sene sonra yapabilecegim

Canım bu bana da çok oluyor.
Bazen enerjim tavanken bazen diplerde olabiliyor.
İsim gereği bazı zamanlarda sabahlayabiliyorum uykusuz olmama rağmen günü gayet iyi şekilde bitiriyor hatta eve gelip yemek de yapıyorum misafir de ağırlıyorum, yetmiyor köpeğimi dışarı çıkarıyorum.
Ama bazen de adım atmaya halim kalmıyor.
Yediklerimizin,ictiklerimizin etkisi de var galiba.
Hatta mevsimleri de suçlayalım biraz🤗Mevsim geçişleri etkiliyor ama hiç şaşmaz bu zamanlarda benim de modum düşük olur.
Faal bir iş hayatından sonra istifa edince haliyle boşluk oluşmuş belki de yorgunluğun yeni yeni çıkıyor.
Bir çok değişken buna sebep olabilir.
Deneyerek sana neyin iyi geldiğini bulman gerekiyor. Ama önce o yataktan kalkman lazım . 🤗
Bu arada bu yatağa gömülmek istemelerin cok sıradışı bişey değil. Her bünyede vuku buluyordur mutlaka😉
Psikologlar da ağlar,sorunları da olur insanız neticede.
Psikolog diye mükemmel olmak zorunda değil ki kimse..
Ben de yöneticiyim ama çok basit meselelerde daha kendimi yönetemediğim/yanlış yönlendirdiğim dönemlerim de çok olmuştur..
Okadar güzel bir enerjin var ki açığa çıkmak için bekleyen..
Yat uyu yine uyuma demiyorum. 🙂
Ama zaman o kadar değerli ki bir dakika öncesine dönemedigimizi hatırlatmak isterim.
Neden eşinle kaçamak yapmıyorsunuz?
Farklı bir şehir, mekan?
Farklı yerlerde farklı şeyler yapın işte.. 🙂
Zihninde ufacıkda olsa hareketlenme yaratacak şeyler. 🤗
Senii böyle görmek istemiyorum. 🙄
Bakkk bir neden daha çıktı 😜
Kurtullll o bataktan pardon yataktan 😜🥰
❤️❤️❤️

Hem yatip hem kendimi suclu hiasetmek benimkisi. Yattigimdan birsey de anlamiyorum yani.
Spor cok mantikli baslangic bence de tesekkur ederim

O hissin kaynagi ne bilmiyorum ama benimde zihnim bu konuda rahat degil
Insan kendini neden suclu hisseder ki
Mükemmellige yakin olmak icin mi?
Anacim bi yayamadik popomuzu
Ben bir psikolog buldum hatta cocuk bakimi konusunda cok yoruluyorum salmaya ihtiyacim var
Duruma göre yardim alacagim
Cünkü karsilayamadigim ya da zorlandigim isteklerinde cikmazda, caresiz hissediyorum
Buraya da yazdim yok sen git psikologa dedim
Hayir arkadaslarin da akil veresi yok, gidiyorum psikologa oldu mu, ayarliyorum o is bende

Isten ilk ayrıldığım zaman bir süre deli dana gibi memleketin köşelerinde geziyordum. Sonra yatısa geçtim. Yoğun bir çalışma temposundan cikan bir insan bir süre evinde bulunmak istiyor. Sizi anlıyorum.

Size en önemli önerim hobi edinmek . Ben mesela şu an hobimle uğraşıyorum 😊😊

Güzel bir tedavidir. Bir hobiniz yoksa ben size hobi önerebilirim 😊

Anlamadınız sanırım yazdığımı evine hirsiz giren polis polisi arasın diyorum zaten gelip evime hirsiz girdi ne yapmaliyim diye sormasına şaşırdım diyorum örnekte verdim halbuki. Keşke buraya yazmak yerine psikolog ya da psikiyatriye ciksaydiniz da dedim. Ama anlatamiyorum heralde
Uzerine miskinlik hasıl olması işini ve hobisi olan bir şeyi birakmasina sebep oluyorsa o miskinlikten fazladır zannimca.
İnsanların üzerine sihirli değnek değdiğini düşünmüyorum elbette cevremde de var artık kimin cevresinde yok ki zaten? Oradan bakıncada bu kadar saf gözüktüğümü düşünmüyorum. Yani ilac al iyiles doktora git hop gidiyor gibi.
Estf. ben o şekilde anladim benim saflığım o halde diyelim, hobi denilen aktiviteler rutinlesmisse amacindan sapar yani artık size bir getirisi katkisi pozitif yonde bir geri dönüşü yoksa bence zaten biraksin yan gelip yatsin daha iyi. En azindan vücudu dinlenir. Bence su anda isteklerini ya da alistiklarini degil de ihtiyaci olani yaşadığı icin, bu duruma da bunye asina olmadığı icin arkadasimiza durum tuhaf geliyor hepsi bu. Bu da gececek.

Isten ilk ayrıldığım zaman bir süre deli dana gibi memleketin köşelerinde geziyordum. Sonra yatısa geçtim. Yoğun bir çalışma temposundan cikan bir insan bir süre evinde bulunmak istiyor. Sizi anlıyorum.

Size en önemli önerim hobi edinmek . Ben mesela şu an hobimle uğraşıyorum 😊😊

Güzel bir tedavidir. Bir hobiniz yoksa ben size hobi önerebilirim 😊

Anladiginiza cok sevindim. Cok isterim ve onerinize acigim.

Back
X