Hamur İşleri Harika Karışık Pizza(Resimli)

loneliness

Rabbime şükürler olsun
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2008
2.465
7
641
Bursa
karışık pizzaya bayılanlar denesin. pizza restorantlarında yapılanlardan bile daha güzel oluyor. yarım saatte oluyor.

1 su bardağından biraz az ılık suya(2/3 bardak) maya ve toz şekeri ekleyip eritin.

hamuru
2/3 su bardağı ılık su
yarım paket yaş maya(20 gr)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
100 gr margarin
margarin koymak istemeyenler 1 çay bardağı sıvıyağ da olabilir
üzeri için
sucuk ya da sosis
3-4 mantar
2-3 biber
2 domates
kaşar
(arzuya göre mısır ve zeytin de eklenebilir)
salça ya da ketçap

bütün malzemeleri bir kapta güzelce yoğurun.
yuvarlak bir tepsiyi hafif yağlayıp,hamuru tepsiye elinizle yaydırın.
üzerini kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
hamur kabarırken iç malzemeleri doğrayın.
sucukları, biberleri ve mantarları ince ince kıyın.
domatesleri yuvarlak halkalar halinde doğrayın.
salçayı biraz sulandırıp içine kekik ve kimyon ekleyin.hamurun üzerine sürün.
en alt tabakaya kaşar serpin.
sırasıyla sucuk, mantar,biber ve domatesleri dizin.
200 derecede 20 dakika pişirin.(malzemler kızarana kadar)
en üste bir daha kaşar serpin, 5 dakika daha kaşarlar kızarana kadar fırınlayın.

bu şekilde malzemeleri diziyoruz

20- 25 dakika üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

ve üzerine kaşar serpip 5 dakika daha pişiriyoruz.
afiyet olsun.

Son düzenleme:
süper görünüyorr :) becerebilrsem denicemm :)

beceremeyecek birşey yok. çok kolay. hamur 5 dakkada yoğuruluyor. sen üst malzemelerini doğrayana kadar zaten hamur kabarıyor. yalnız püf nokta, hamuru yoğurunca tepsiye yayacaksın. tepside kabaracak. hamurun kenarlarını hafif yüksek yapacağız.üstü örtülü bir şekilde bekleyecek 15 dakika.
yapan arkadaşlar resim eklerse sevinirim.

Vallahi nefis görünüyor,eminim tadı da öyledir.Hem ellerine sağlık hem afiyet olsun..kaydirigubbakcemile3..

ben de dun yapmistim ama annem vermisdi o tarifi bana.hamurda su yerine sut kullanmiyorum ben.bi de uzerine salcayi bi baska ekliyorum.tencerede 3-4 yemek kasigi siviyaga bir kucuk sogani cok kucuk kucuk dogruyorum.bi de uzerine 1 sarimsak ezip vuruyorum.1az karistirdikdan sonra uzerine 3 yemek kasigi salca koyup azcik kavuruyorum.sonra fircayla bu karisimi hamurun uzerine yayiyorum,ondan sonra duger karisimlar sirasiyla.cok cok cooooook lezzetli olmusdu.eger sogan igrenc bi tat verir diye dusunuyorsaniz hic dert etmeyin.varligi bile hissedilmiyor.ama tavsiye ederim.cok guzel oluyor.
bu da benden denemek isteyenlere bir fikir olsun diye yazdim.

bu arada yazmayi unutmusum...ellerine saglik canim.guzel gorunuyor...acim ben yaaa,kesek yanimda olsa su an...yerdim onu ben bi afiyetle:)))

ablamdaa yapıoo aynısındannn tadıı çok güzel oluoooo zatenn çok severimm pizzayııııyerimseniben
açlıktn ölcemm niyetliiymm bu gün üüüüüüüü benneyaptımki
paylaşım için tsklrsenağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…