harmony test / anketo

ikili test sıkıntısız olsa da içiniz rahatlasın diye harmony test yaptırır mısınız?

• evet yaptırırım , çocuk benım para benim :P

• hayır yaptırmam, ikili testim mis gibi

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

haydo

Tescilli üŞengeç
Kayıtlı Üye
16 Mart 2017
964
1.918
33
Bayanlar fikirleriniz ve tecrübeleriniz benim için önemli.
Maddi durumunuz müsaitse , ikili test normal çıksa da bu harmony (prena test) yaptırır mısınız? yaptırdınız mı?

yorum yazmıyorsunuz eyvallah da , bakan ugrayan arkadaslar yahu bari bir tıkla anketi yapıverin .. :(

daha önce ( belki de sizdiniz ) bu tarz bişey okumuştum ,demiş ki onu yazan, başımın üstündedir ama en azından neyle karşılaşacagımı bilip , ona göre bilgileneyim, kitaplar okuyayım.
Hani aldırır mısınız aldırmaz mısınız degil konu..
Çünkü suan evimizde bu testi yaptırmak yaptırmamak tam bir gerginlik sebebi oldu çıktı. :(

sizler neler yaptınız fikirleriniz neler onu merak ediyorum

kocam beni aldattı dıye yazsam yorumlar 30 sayfa olmustu
36 goruntuleme anketi yapan 4.
ne diyeyim bilemedim..

ay allah razı olsun milonguera
Rica ederim canım en azından içinin rahatlaması anlamında bile iyi allah korusun kötü bir şey çıkarsa o zaman düşünülür bence maddi anlamda sorun yoksa ikili test yerine bunu yaptırmak daha mantıklı canım..

bı arkadasım ıkılı testte sorun cıktı ama harmony test sıkıntısızdı bebegı gayet saglıklı.Demek ki ikili test yanılmış , sonuç kötü demiş.
şimdi bunu tam ters düşünürsek ikili test normal cıkarsa, doktor test güzel derse bunda yanılma payı olmayacak mı? Kötü olursa test yanıldı, iyi olursa testin dedigini kabul edelim..
Maddi sıkıntımız yok çok şükür. milyon dolarlar kazanmıyoruz elbette ,evet 2000 lira az para degil. 1 ay çalışıyoruz bu paraya belki ama evladıma harcamayacaksam ne edeyım o parayı düşüncesindeyim.

bı arkadasım ıkılı testte sorun cıktı ama harmony test sıkıntısızdı bebegı gayet saglıklı.Demek ki ikili test yanılmış , sonuç kötü demiş.
şimdi bunu tam ters düşünürsek ikili test normal cıkarsa, doktor test güzel derse bunda yanılma payı olmayacak mı? Kötü olursa test yanıldı, iyi olursa testin dedigini kabul edelim..
Maddi sıkıntımız yok çok şükür. milyon dolarlar kazanmıyoruz elbette ,evet 2000 lira az para degil. 1 ay çalışıyoruz bu paraya belki ama evladıma harcamayacaksam ne edeyım o parayı düşüncesindeyim.
Benim bildiğim ikili testin doğruluk payı yüzde 90-95 lerdeyken harmony nin %99.. o yüzden daha kesin bir sonuç veriyor ense kalınlığı vs de iyiyse risk iyice azalıyor.. ve bu testi yaptırınca üçlü dörtlü fln gerek kalmıyor.. açıkçası ben de bu düşüncedeyim insan evladi için harcamayacaksa ne için harcasın ve bir kere verilen bir meblağ bu..gönlünü ferah tutman açısından da gayet olumlu bence canım..

ay yanlis işaretledim.

maddi imkanınız varsa yaptirin tabi tamamen iciniz rahat eder.aklinizda kalmasin.

amniyosentez gibi de degil sanirim bir tup kan yetiyor.. maddi imkaniniz varsa kullanin tabiki, olasi her duruma karsi bilincli olmak guzeldir.

sadece kan veriyorsun evet. amniyosentezde 250de 1 düşük tehlikesi var malesef.

Bayanlar fikirleriniz ve tecrübeleriniz benim için önemli.
Maddi durumunuz müsaitse , ikili test normal çıksa da bu harmony (prena test) yaptırır mısınız? yaptırdınız mı?
Ben olsam yaptırmazdım. Çünkü ikili testten bir farkı Yok. Ki doktorum daha ilk muayenemde daha önceden düşüklerim olduğu için tavsiye etmişti. Ama ben ona da dedim ben bu teste güvenmiyorum. Daha önce bikaç konuda da yazmıştım. ikili test ne kadar güvenilir ise bu testte o kadar güvenilir.

Ben olsam yaptırmazdım. Çünkü ikili testten bir farkı Yok. Ki doktorum daha ilk muayenemde daha önceden düşüklerim olduğu için tavsiye etmişti. Ama ben ona da dedim ben bu teste güvenmiyorum. Daha önce bikaç konuda da yazmıştım. ikili test ne kadar güvenilir ise bu testte o kadar güvenilir.

ama birebir yakın tanıdıgım arkadasımın ikili testi riskliyken harmony cillop gibiydi..
kafam karıstı

Harmony testin doğruluk payi daha yüksektir.. ikili testi riskli çıkanlara harnony test önerilir amniyosentezden önce canım..

ama birebir yakın tanıdıgım arkadasımın ikili testi riskliyken harmony cillop gibiydi..
kafam karıstı
Bende neden böyle düşündüğümü açıklamaya çalışıyım. Ben 5 yıl kadar bir genetik laboratuvarında çalıştım. Bu testi bizde çalışıyorduk hatta gözlerim parlamıştı nasıl bir test geliştirmişler diye. Sonra birgün bir kordosentez materyali geldi. Geliş sebebi de harmony test normal çıkmış ama doktoru cinsiyet anomalisinden şüphelenmiş. Güldük hatta boşu boşuna kordon kanı almışlar diye. Sonuç ne çıktı dersiniz. Bebek turner sendromu çıktı. Testi ili defa çalıştık. Netice de harmony sonucu hatalıydı. Ama tabiki kocaman kocaman bu test sadece risk belirler yazdığı için aile hiçbirşey yapamadı muhtemelen. Yani test bana normalde dese anormal de ben ikisine de inanamam. İkili teste ne kadar güveniyorsam buna da o kadar güveniyorum. Bana kalsa ikili test bile yaptırmazdım sırf eşim istedi diye yaptırdım. netice de karar tabiki sizin içiniz rahat edecekse yaptırın. İkili testte de ben ense kalınlığı ve burun kemiği mi be ölçüyorlar onları ciddiye aldım. Kombine risk hesaplanırken eklenen faktörler size bağlı faktörler riski arttırıyor. Bu tamamen benim şahsi fikrim.

Harmony testin doğruluk payi daha yüksektir.. ikili testi riskli çıkanlara harnony test önerilir amniyosentezden önce canım..
Ama bu hatalı birşey işte onu anlatmaya çalışıyorum. Amniyosentezin güvenilirliği her iki testte de Yok. İki testte risk belirler net sonuç vermez

cok guzel yazmıssınız ama sımdı ıyıce kafam karıstı.ne yapmalıyım dıye...
ıkılı test sonucum cıkmadı. bu testlerle bozdum kafayı.
peki amniyosentez riski göze alınmalı mı?

cok guzel yazmıssınız ama sımdı ıyıce kafam karıstı.ne yapmalıyım dıye...
ıkılı test sonucum cıkmadı. bu testlerle bozdum kafayı.
peki amniyosentez riski göze alınmalı mı?
Eğer ki riskim yüksek çıksaydı ben bu riski göze alırdım. Ama orda da karar tamamen size ait. Ben de hiçbir zaman bebeğimi aldırmayı düşünmedim ama nelerle karşılaşacağımı bilmek isterdim. Burada önemli olan amniyosentezin emin ellerde yapılması. Herşeyde risk var kar zarar tartıp en doğru kararı siz ve eşiniz verebilirsiniz. Öte yandan ben belki amniyosentezden önce bir de detaylı usg isteyebilirdim. Orda da bir risk varsa muhtemelen yaptırırdım. Ki haftaya detaylıya giricem. İkili testim temiz ama bunda bişey çıkarsa doktorun tavsiyesini dinlerim muhtemelen. Ama bunların üstünde neden bu kadar düşünüyorsunuz düşünülen bir risk mi söz konusu?

Back
X