Hasar gören tv yi devlete bildirmeli miyiz ?

Çünkü senin benim vergilerimle ödenecek o parfümler vs , ben hakkımı vermiyorum parfümü kırılana, evsiz barksiz kalana elbette destek olunsun , hepimiz olalım ama ne alaka yahu parfüm sisem kırıldı devlet ödesin, devlet demek ben demek sen demek , neden ödeyelim parfümü?
Aynen oyle kimse borcam parfum kavanoz parasi odemek zorunda degil

Sen yaz tabii ki. hakkınsa, onların odeme yapacağı kriterin içine giriyorsa öderler,yoksa kabul etmezler. Hiç kimsenin hakkına girecek bir konu değil. "Bilmemnerede tanıdığım var,bizim tvyi ona söylesek parası ödenir" deseydin bu hakka girmek olurdu
Ay yok hakkimizdan 1 tl fazlasini bile vermesinler olacaksa tamir ucretini olmayacaksa tv ucreti karsilasinlar yeter zaten haketmeden alinan para cikar bir yerden

Tv yi bildirin bence. Deprem bölgesindeym, ogretmen arkadaslarim gorevlendirildi bir vazoya bile 1000 liralik deger bictirmeye calisanlr var. Cok yazık nasil insanlar var yaa anlamis degilim. Bu arada fotoda ekliyim
Ay yok artik ya resmen pirana gibiler is yerinde tv izlemeyiversinler bizim isyerindeki de kirilmis eksikligini bile hissetmiyoruz

Herkes kendi kalbinin ölçüsünde hareket eder.
Siz vicdanınız rahat bir şekilde TV'yi yazın. Zaten bir kritere göre belirleyecekleri için hakka girerim korkunuz olmaksızın yazın. Devlet nihayetinde belli bir bütçeyi önem sırasına göre kullanacaktır.
Lüks kullanım eşyalarını yazanlar ise toplumda da her zaman kendini düşünen, empati yoksunu insanlardandır.
Çok geçmiş olsun, Allah daha büyüklerini yaşatmasın ülkemize.
Amin cok sagolun

Bu yüzden herkes ev eşyalarını sigortalatmali bence ama ben depremde evleri yıkılan insanlar varken tv istemeye çekinirim açıkçası, o yüzden konu sahibinin anlayabiliyorum
99 da bizim deevimiz yikilmisti basima geldigi icin bu hassasiyetim 3 yil tek goz odada yasadik

Evet bunun icin hasar tespit komisyonu olusturulmus tabii bu yardim geri odemeli mi onu bilmiyorum dun sorduk gorevliler bilgi veremiyoruz dediler
Çok ilginç.
Hani dask yaptırdığımız için hasarı karşılamalı sigorta şirketleri onu biliyorum da
Komisyon kurulduğundan haberim yoktu
Çok geçmiş olsun.

Bizim 99 daki kasim depreminde evimiz agir hasar alip yikilmisti icinden perdeleri bile alamamisiz 3 sene tek oda prefabrikte yasadik ama o zaman bile annem lukse kacacak derecede fazla esyayi yardimi benim basimi sokacak odam var diyip kabul etmemisti o zamanlar yurtdisindan bile yardimlar gelmisti zamaninda biz de evsiz kaldigimiz icin belki de bu hassasiyetim
Suan benim annemi anlattıniz sanki annemde hep aynisini dedi ve bizlerde 3-4 sene prefabrikte kaldik. Esim de buyuk mahallesinde buranin muhtarlik yapiyor. Bende surekli gidiyorum yanina inanin insanlar felaketten ciktik diyip sukretmek yerine Lav bardaginin karaca yemek takiminin derdine dusmus. Benimde robot supurgemin uzerine devrilenler olmus tekerlekleri cikmis.Yazdirma bile yazdirmadim keyfiye kullaniyorum cunku. Biz sağ saglim ciktik ya isterse hic esyam kalmasim. Saglik olduktan sonra hepsi yerine gelir. Deprem bile firsatcilari akillandirmamis

Ay yok artik ya resmen pirana gibiler is yerinde tv izlemeyiversinler bizim isyerindeki de kirilmis eksikligini bile hissetmiyoruz
Bende 2 tv vardi buyuk ekran birini bende kaldirdim kutuyla çocuklara oda yapmistim cunku fazla cikti tv devrilmis kutu daha acip bakmadik bile zarar gormusmu diye. Haklisiniz

Çok ilginç.
Hani dask yaptırdığımız için hasarı karşılamalı sigorta şirketleri onu biliyorum da
Komisyon kurulduğundan haberim yoktu
Çok geçmiş olsun.
Dask ile beraber calisiyor komisyon. Bazi evlerin dask yok onlari devlet karsiliyor ihtiyaclarini dask olanlarin sigorta ödüyor. Ama esya yardimi direk devletten geliyor yapilasmalarin cogunun duvarlari patlak tavanlari çökük. Bunlari dask karsiliyor

Parfümle yemek takımı tabi ki komik olmuş ama elektronik eşya hasarı bildirilmeli bence.

Yalnız şöyle bir şey de var. Benim evimin özel afet sigortası var. Ev eşyalarım da sigortalı yani, muhtemelen afada bildirdiğim listeyi sigorta şirketine de bildirmem gerekiyor. Ki onlardan bütün eşyamı isteme hakkım var. Belki liste o amaçla da kullanılmak üzere düzenlenmiştir. Yoksa kimsenin devletten tabak parfüm isteyeceğini sanmıyorum. Liste spekülasyon amaçlı yayınlanmıştır

Dask ile beraber calisiyor komisyon. Bazi evlerin dask yok onlari devlet karsiliyor ihtiyaclarini dask olanlarin sigorta ödüyor. Ama esya yardimi direk devletten geliyor yapilasmalarin cogunun duvarlari patlak tavanlari çökük. Bunlari dask karsiliyor
Gerçekten ilginç
Dask hani zorunluydu diyesim geldi.

Bunun için vergi ödüyoruz, sonra biri çıkıp "nerde harcadıysak harcadık, hesap mı vereceğiz" diyor. Bize de onun bunun aldığı fazladan battaniyeyi konuşmak düşüyor.

Kırılan tüm eşyalarınızı yazacaksınız tabi ki. Sadece en kötüyü ödemekle mükellef değiller. Sizin hakkınız başkasınınkini engellemez.

15 bin imis sanirim limit oyle diyorlar
Parfümle yemek takımı tabi ki komik olmuş ama elektronik eşya hasarı bildirilmeli bence.

Yalnız şöyle bir şey de var. Benim evimin özel afet sigortası var. Ev eşyalarım da sigortalı yani, muhtemelen afada bildirdiğim listeyi sigorta şirketine de bildirmem gerekiyor. Ki onlardan bütün eşyamı isteme hakkım var. Belki liste o amaçla da kullanılmak üzere düzenlenmiştir. Yoksa kimsenin devletten tabak parfüm isteyeceğini sanmıyorum. Liste spekülasyon amaçlı yayınlanmıştır
Yazilan liste
Karaca yemek takimi 6 bin
Karaca fincan 400
Lav su bardak takimi bilmem kac yüz
Odada parfum kozmetik esya 2 bin
Birkac obje bilmem kac bin
Yani bir ceyiz dusunun ne ihtiyqca giriyorsa hersey yqzilmis fiyatida yaninda yaklasik 50-60 bin kadar fiyatla
Parfum sisemizin kirilmasi icin gocuk altinda kalmasi gereklidir benimkilerde dagilmisti ama kirilmamisti bizim yasadigimiz sehirde depreme uygun yonetmelikle 10 siddetindeki depreme dayanikli evler yapiliyor. Yani inanin o kadar abarti ki yazdiklqri keske bulup atabilseydim agziniz acik kalir. Bide biz felaketten ciktik parfum yemek takimimi dusunulmus buda ayri bi muamma 🤷🏼‍♀️

Gerçekten ilginç
Dask hani zorunluydu diyesim geldi.
Binalarda dask zorunlu. Ama burada mustakil ev oldugu icin dask zorunlu olmuyor onlarda
Devletin yardim yapmasi zaten 8,2 siddetinde hissedilir bi deprem yasadi Düzce eger burayi deprem bolgesine soksaydi kendisi 10 yıl geriye gidecekti deprem bolgesine sokmamak icin insanlarin ihtiyaclarıni karsilamaya yoneldi.

Bizim 99 daki kasim depreminde evimiz agir hasar alip yikilmisti icinden perdeleri bile alamamisiz 3 sene tek oda prefabrikte yasadik ama o zaman bile annem lukse kacacak derecede fazla esyayi yardimi benim basimi sokacak odam var diyip kabul etmemisti o zamanlar yurtdisindan bile yardimlar gelmisti zamaninda biz de evsiz kaldigimiz icin belki de bu hassasiyetim
Yani bilemiyorum,tabi ki korkunç yaşananlar,evdeki istisnasız her parçayı para verip alıyoruz hepimiz ama insan o durumda parfümümün parası da ödensin,şu bibloda kırıldı ödensin demez yani. Öncelik gerçek ihtiyaç sahipleri olmalı. Siz gerekeni yapmışsınız zaten sigorta karşılıyor sanırım bu durumda.

Back
X