Gebeliğe Hazırlık Haşimato ve gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

maydanozca04

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2018
546
402
53
Haşimato ve gebeliğin ilgisi nedir? Bu durumda olan var mı? haşimato teşhisi 6 aydır var. Gebelik düşünmüyorum. 50 eux kullanıyorum. 25 ile başladık ama yetmedi. Gebelik düşünmüyorum ama varsayalım ki oldu bu durumda ne yapmam gerekiyor? Bebek için tehlikeli bi durum mu düşüğü tetikler mi?

Haşimato ve gebeliğin ilgisi nedir? Bu durumda olan var mı? haşimato teşhisi 6 aydır var. Gebelik düşünmüyorum. 50 eux kullanıyorum. 25 ile başladık ama yetmedi. Gebelik düşünmüyorum ama varsayalım ki oldu bu durumda ne yapmam gerekiyor? Bebek için tehlikeli bi durum mu düşüğü tetikler mi?
Ben yıllardır haşimato hastasıyım gebeliği etkiliyor evet ama degerlerin yüksek çıkmadıkça korkma. Evliysen korunma çünkü zaten hemen hamile kalmıyorsun. 🙏🏽

Evet yıllardır haşimato hastasıyım. Gebelik istediğiniz vakit tsh 2,5 altında olması gerekiyor. Gebelik oluştuğu zaman da mesela benim şuan iki haftada bir. Bakıyorlar çünkü ilacım yetmiyor. Bebek için düşük ve zekayla alakalı problemler yapabiliyormuş. Tabi kontrol altında olup ilacını düzenli alırsan onda da sıkıntı olmuyor .

Ben uzun zamandır haşimoto hastasıyım, 125'lik ilaç kullanıyordum gebelik öncesi. Hamile kalmakta hiç bir sıkıntı yaşamadım, gebeliği öğrendiğimde tsh 3 çıkmıştı. Her ay tahlil veriyorum ve ilaç dozum 125-150 şeklinde güncelleniyor. Örneğin haftanın 3 günü 125, 4 günü 150 şeklinde alıyorum. Yani ilaçla kontrol altında olduktan sonra bebeği tehdit eden ya da hamileliği engelleyici bir durumu yok.

Back
X