- 2 Ocak 2022
- 3.176
- 4.702
- 83
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederimBen de Haşimato hastasıyım, hamileliğim sorunsuz geçti hamd olsun. Bir endokrinologla ilerleyin mutlaka ve endişe etmeyin![]()
İyot demir başladım evet ona da bakacağımHaşimato için selenyum alıyordum bir ara, bir araştırın isterseniz.
Süreciniz nasıl geçti acaba günde kaç mg yükseltince ilacı düştü değeriniz? Benimde pazartesi transferim vardı iptal oldu Allah'tan transfere 3 gün kala ben tahlil yaptırdım da yoksa genetikli embriyo tutmayacaktı belki . Tsh 0.6 dan 6 ya cıktı 13 günde estrofemden dolayı şimdi 3 hafta içinde yeni transfere kadar düşer mi bilmiyorum doktorum arttırdı ilacı ama çok değil. Şimdi doğal transfer süreci olacak bu sefer estrofem yok ama acaba progrsteron yükseltir mi tshTiroid değeriniz çok yüksek değil ama ilaç kullanıyorsanız zaten hemen düşüyor. Benim en son tedavimde opu olmadan önceki ay 5 civarı çıkmıştı ilaçla 3 hafta dolmadan 1,27’ye düştü. Bir de hashimato diyebilmek için doktorun tiroid ultrasonu istemesi gerekiyor. Benim anti-tpo ve tsh yüksek olunca tiroid ultrasonu istemişti kesin tanı öyle koyuldu.
Nasıl ayarladılar acaba ilacınızı. 0.6 dan 6 ya fırladı tsh 12 günde estrofem östrojenden dolayı , transfer iptal oldu şimdi regl olmayı bekliyorum ama 3 haftaya yeni transfere kadar düşer mi bilmiyorum, ilaç dozunuz nasıldı doktorum arttırdı ama çok değil. Şimdi estrofem kullanmadan doğal transfer olacak ama bu sefer de progesteron çıkartır mı acaba tsh? Siz hamilelikte progesteron kullandınız mı?Ben de Haşimato hastasıyım, hamileliğim sorunsuz geçti hamd olsun. Bir endokrinologla ilerleyin mutlaka ve endişe etmeyin![]()
Ben transfer olmadım, kişiye göre değişir. Haşimato hastasıysanız tsh değerinizin düzene girmesi bir tık daha uzun sürebilir, haşimatoda değerlerin böyle oynaması normal, biraz beklemek gerek ve dozu yavaş yavaş arttırmak gerek.Nasıl ayarladılar acaba ilacınızı. 0.6 dan 6 ya fırladı tsh 12 günde estrofem östrojenden dolayı , transfer iptal oldu şimdi regl olmayı bekliyorum ama 3 haftaya yeni transfere kadar düşer mi bilmiyorum, ilaç dozunuz nasıldı doktorum arttırdı ama çok değil. Şimdi estrofem kullanmadan doğal transfer olacak ama bu sefer de progesteron çıkartır mı acaba tsh? Siz hamilelikte progesteron kullandınız mı?
Ben transfer olmadım, kişiye göre değişir. Haşimato hastasıysanız tsh değerinizin düzene girmesi bir tık daha uzun sürebilir, haşimatoda değerlerin böyle oynaması normal, biraz beklemek gerek ve dozu yavaş yavaş arttırmak gerek.
Bende ilk çok takmıştım ama ömür boyu bizimle gelecek bir hastalık otoimmüm hastalık , bu ay transfer oldum yarında test günüm bir ilaç veriyorlar transfer sonrası prednol diye bu bebeğin tutunmasını sağlıyor bende kullandım merak etmeyin sakin kalınArkadaşlar meraba böyle bi konu açacağım aklıma gelmezdi ama oluyormuş. Hayatımda adını 1-2 kere duyduğum şey başıma geldi. Ne olduğuna dair bi fikrim bile yok. Her şey bizim için bunu çok iyi anlıyorum.
3 senedir anne olmaya çalışıyorum. Türlü zorluklarla embriyolar donduruldu. Şimdi ben de transferi beklerken ( henüz 1 ay var tahmini regl 5 Kasım) kan değerlerime baktırayım dedim. Anti tpo yüksek. hafif de tiroid çıktı. Ve böylece Haşimato denir mi bilemem ama bu teşhisi aldım gibi oldu.
Şimdi ne yapacağım bilmiyorum. Antikor değeri düşebilen bi değer değilmiş. Yani ömürlük hastalık. Tiroid de 2,84 şu an yani 2,5 altı transfer için uygun aslında. Diğer ay ne halde olurlar bilemiyorum. Ertelesem diyeceğim düşmezse neyi bekliyorum? Ertelemesem de tiroid değerim gözümü korkutuyor. Doktorum transfere engel olmadığını söyledi ama bu yaptıklarımız kesinliği kanıtlanmış şeyler de değil dedi. Önerilen tek şey prednol intiralipid serum ve rahime Prp yapmak.
Lütfen tecrübesi veya fikri olan yazabilir mi?
Hayırlısı olsun inşallah Allah size de bana da nasip ederBende ilk çok takmıştım ama ömür boyu bizimle gelecek bir hastalık otoimmüm hastalık , bu ay transfer oldum yarında test günüm bir ilaç veriyorlar transfer sonrası prednol diye bu bebeğin tutunmasını sağlıyor bende kullandım merak etmeyin sakin kalın
Benim ilaç dozum hep sabit 50mg ve ilaçla tsh hemen düşüyor 2 haftada 5-6’dan 1’e düşmüştü. Benim tsh yükselmesinin sebebi ilacı kullanmamam yoksa kullanınca hemen düşüyor. Siz estrofem kullandığınız için o kadar yükselmiştir bence. 3 haftada düşer inşallah merak etmeyin. Yine transfer öncesinde tekrar baktırın emin olmak için.Süreciniz nasıl geçti acaba günde kaç mg yükseltince ilacı düştü değeriniz? Benimde pazartesi transferim vardı iptal oldu Allah'tan transfere 3 gün kala ben tahlil yaptırdım da yoksa genetikli embriyo tutmayacaktı belki . Tsh 0.6 dan 6 ya cıktı 13 günde estrofemden dolayı şimdi 3 hafta içinde yeni transfere kadar düşer mi bilmiyorum doktorum arttırdı ilacı ama çok değil. Şimdi doğal transfer süreci olacak bu sefer estrofem yok ama acaba progrsteron yükseltir mi tsh
Amin inşallahHayırlısı olsun inşallah Allah size de bana da nasip eder![]()
İnşallah çok teşekkür ederimBenim ilaç dozum hep sabit 50mg ve ilaçla tsh hemen düşüyor 2 haftada 5-6’dan 1’e düşmüştü. Benim tsh yükselmesinin sebebi ilacı kullanmamam yoksa kullanınca hemen düşüyor. Siz estrofem kullandığınız için o kadar yükselmiştir bence. 3 haftada düşer inşallah merak etmeyin. Yine transfer öncesinde tekrar baktırın emin olmak için.