• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşmet Babaoğlu : Sahte duyarlığınız mide bulandırıyor!

bak pinkpin benim hangi yazımda kimin inancına yaptıklarına
mühalif olduğumu gördün veyahut inancı üstünden yürüdüğümü konuyu inancımıza getiren medcezir ve bunu sadece bu topikte değil en az 3 kez daha denk geldim
görüşlerimizi yazılarımızı eleştiriyoruz tamam
sen beni eleştirirsin ben seni eleştiririm saygı çerçevesinde
şu görüşün yanlış dersin ancak bunu söylerken anlatırken öyle bir anlatırsın ki ben seni ağzı açık dinlerim
verecek cevabım yoksa susarım tamam
veya bazen öyle cevaplar geliyorki kelimeler kifayetsiz kalıyor lal oluyor dilim
ancak inaçlar hassas konu
neyse mune abla doğru yazdı
konudada diyor zaten sertleştik !!!
boşverelim en iyisi

hayır aynı şey sizin çok sevdiğiniz!! parti ve vekilleri tarafından yapılınca ateş püskürüyorsunuz ama ?? sorumlusunuzz diyeee

Sabahtan beri yazmayayim şu masumlar üzerinden tartışmaya girmeyeyim diyorum (kadesa)

neyse bencede bana ağır geliyor bu konu üzerinden forumlaşmak

cevap yazmak istemiyorum

Tatlım böyle diyorsun ama benim 3 tür rastladığım yorumların hep dün istemeyenler bugün vicdanlı kesildiler şeklinde senin yaptığın da doğru değil zaten şikayet ettiğin konuyla da alakası yok.

İnançla alakalı bir haksızlığa uğradığını düşünüyorsan bu konuya yönelik yazarsın ama sen başka yerlerden girmişsin

Tatlım böyle diyorsun ama benim 3 tür rastladığım yorumların hep dün istemeyenler bugün vicdanlı kesildiler şeklinde senin yaptığın da doğru değil zaten şikayet ettiğin konuyla da alakası yok.

İnançla alakalı bir haksızlığa uğradığını düşünüyorsan bu konuya yönelik yazarsın ama sen başka yerlerden girmişsin
Evet Suriyeli insanları kalıcı olarak bende ülkemde istemiyorum çünkü neler neler yaşıyoruz ancak bu onlar ölsün cesetleri kıyılara vursun çocuklar nefes alamasın demek midir? Bu ikisi arasında ki farkı anlayamiyor mu insanlar?

Evet Suriyeli insanları kalıcı olarak bende ülkemde istemiyorum çünkü neler neler yaşıyoruz ancak bu onlar ölsün cesetleri kıyılara vursun çocuklar nefes alamasın demek midir? Bu ikisi arasında ki farkı anlayamiyor mu insanlar?

Anlayamıyorlar malesef herşey o kadar kalıba sokulmuş ki o kalıplar dışına çıkamıyorlar. Tecrübesizlikten mi körlükten mi bilemeyeceğim ama ciddi bir iletişimsizlik var yani herkes kendini dünyanın en iyisi falan sanıyor sanırım.

Ben ülkemizde hepsi değil ama bir kısmı yaşayabilir diyorum belli kurallar çerçevesinde fazlasını ben de istemiyorum gel gör ki böyle istiyorum diye vicdansız gibi algılanıyorum. Yahu ufacık bir beden canını teslim etmiş bugün yine gördüm heryerdeler üzülüyoruz kahroluyoruz oradan birileri çıkmış nemalanmaya çalısıyor. Vicdan iptal.

Diyelim ki Chp'li vekiller gerçekten samimi değil. Hiç üzülmemişler bu fotoğrafı gördüklerinde. Çünkü bilirsiniz onlar insan değildirler. Hemen düşünmüşler bu olaydan nasıl nemalanabiliriz. Haşmet Babaoğlu'nun tabiriyle 'sahte duyar kasıp' üzülmüş gibi twitler atmışlar. Şunu okurken bile ne kadar mesnetsiz bir iddia ortaya atıldığı ortada. Ama bu şekilde olduğunu varsayıyorum.

Eeee? Bu, olaya sebep olanların kim olduğu gerçeğini değiştiriyor mu? Herkes biliyor ki, tüm bunların sebebi yanlış politikalar ve bu politikaları uygulayanlardır. Bu insanlara kapıyı açanlar bu günleri önceden öngörmeliydiler. Bir geçici belge dahi düzenlemeden, bunca mülteciyi kadın, çocuk, genç, yaşlı hepsini sokaklara mahkum ettiler. Çalışma izinleri yok. İşverenlerde bu açıktan faydalanıp emeklerini sömürdüler. Genç kızlar doğuda birilerinin bilmem kaçıncı eşleri oldu. Kayıt yok, birşey yok.

İnsanlara yardım eli uzatmak bu mudur? Ülkeye alıp, ' Şimdi ne yaparsan yap, başının çaresine bak.' demek midir? Neden Türkiye'den kaçmak istiyorlar sanıyorsunuz? Geçen gün tvde botun gelmesini bekleyen bir genç aynen şu cümleleri kurdu. 'Avrupaya giderken denizde boğulmak, Türkiye'de yaşamaktan daha iyi bizim için.'

Siz ancak samimiyet sayacınızı açıp, kimin daha samimi kimin riyakar olduğunu ölçedurun. Vicdan mastürbasyonuna devam.

Hanımlar,
ne birbirinizin sabrını ne de kuralları zorlamayın artık.
Herkes yazacaklarını iki kere düşünüp yazsın lütfen, inanın son zamanlarda artık vicdan, merhamet, üzüntü duyma, gözyaşı konularındaki yarıştırmalardan Fenalık geldi.
Ne vicdan ölçerimiz var ne de dökülen gözyaşlarını tartacak tartımız.
Birde kanıtlamaya gerek var mı? Bu kadar mı inanmaz güvenmez oldunuz birbirinize? Niye inanılan taraf tek taraf olsun hem.

Ne partilermiş Allah'ım Ya Rabbim, duyguları bile partilere endeksliyorsunuz, A partili vicdanlı üzülür, B partili duygusuz döktüğü gözyaşı sahte.

Daha da birbirinize girerseniz yazarak uyarmam banlarım.

sadece chp'liler mi duyar kasmaya başlamışlar?
bu ara tum dunyanın paçalarından duyar akıyor!!!!!

3 Ağustos 2015

Ne yalan söylemeli!
İnsanı sertleştiren bir siyasi iklime girdik.
Üstüne bir de alabildiğine yapay "insancıl" havalar eklendi mi ve yalandan "barışçılık" rüzgârı esmeye başladı mı, miden bulanıyor, kusmak istiyorsun.
Bilmiyorum...
Bodrum sahilinde yüzükoyun yatan cansız bebeciğin fotoğrafına
bakabildiniz mi?
Ben daha geçen hafta dünya basınına yansıyan Akdeniz kıyılarına vuran çocuk cesetlerini zihnimden silebilmiş değilim.
Silinecek gibi de değil!
Şimdi söz ederken bile klavyeye basan parmaklarım uyuşuyor.
Fakat sosyal medyaya bakınca başka bir duygu gelip yerleşiyor içime.
Mesela CHP'li vekiller hemen o fotoğraflar üzerine "duyar kasmaya" başladılar.
Bunlardan biri (onun adına utandığım için şimdilik adını yazmıyorum) "Ey insanlık, yerin dibine bat!" diye yazdı Twitter'a.
Sen bat yerin dibine!
Sen utan!

İnsanlık üzerine laf etmeyi bırak da kendine bak!
Genel Başkanın şu geçtiğimiz nisanda o çocukları aileleriyle birlikte geldikleri yere göndereceklerini seçim vaadi olarak dile getirmedi mi?
Çıtın çıkmadı.
Bu adamlar insanı zorla sertleştirirler.
Söyleyin, bu vitrine çıkartılmış duyarlığa öfkelenmemek mümkün mü?
O sulara gömülen sığınmacılar var ya...
Senin partin onları kan ve ateş diyarına geri göndermeye kalkışma fırsatı bulamadan
bu topraklardan gitmeye karar veren insanlar!
Bunu anlayıp da "susayım!" diyecek kadar da mı utanma duygun yok!
Hatırlıyor musun?
Genel Başkanın seçim mitingleri döneminde Edirne'deyken Suriyelilere harcanan paraların hesabını yapmış, emeklileri Suriyeli sığınmacılara karşı kışkırtmaya çalışmıştı.
Ve sormuştu: "Hangi gerekçeyle Suriyeliler burada?"
Peki sen bunları duyunca içinden olsun, "Yuh!" çektin mi?
Gidip yanına "Sen ne diyorsun! Tabii ki ölmemek için buradalar" diyebildin mi?
Şimdi git o cansız minik bedenin kulağına fısılda: "Be yavrum, hangi gerekçeyle burada öldün, öldürüldün!"
Hepiniz geçin bu "insanlık utansın" laflarını...
Esad varil bombaları yağdırırken
partili arkadaşlarınızın onun elini sıkmak için Şam'a gitmesini biriniz bile çıkıp kamuoyu önünde eleştirmedi.
Bugün ölü çocukların fotoğrafları üzerinden şefkat dolu ve merhametli insan havaları atmaya kalkınca halkın bunu yutacağını mı sanıyorsunuz?

http://www.seslimakale.com/videodetay/hasmet-babaoglu--sahte-duyarliginiz-mide-bulandiriyor-9075
....ve MEVLAM biz kullarına RAHMET etsinn..ziyandayız zarardayızz.. çünkü bravo bize şu hallere geldik yaa senin partin benim partimm yazık bize yazık

Son düzenleme:
şimdi o konuya yazan biri olarak ve o suçlananlardan biri olarak cevap hakkı doğdu.
önce orada yazımı ele alalıım.
evet sizde alın dedim diye banada denmeyen kalmamış.
evet almalılar. yok almayın demem mi gerekiyordu.
bizde kalsın diyede eklemek ayrıca...
dünya sadece türkiyeden oluşmuyor. kaç milyon suriyeli türkiyede.
evet onlarda yardım ellini uzatacaklar ve alacaklar.
almalılar. sizde alın demek acımasızlıksa evet acımasızım. :KK14:
akıl var mantık var. bu ülkede suriyelilere sanki refah yaşatıyoruz da almayın bizde kalsın diyelim.
alsınlarki onlar buradaki gibi sürünerek yaşamasınlar. iş versinler , o ülkeye alıştırsınlar. bizler gibi alıp sonrada ortada bırakmasınlar. sokaklarda çocukları dilenmesin.
kısaca alsınlar dedim suçluyum hakim hanım. kırın kaleminizi:KK59::KK59:

Son düzenleme:
bu konuya başka yerde de okumuştum , neyse ki insanlar bazıları gibi dar bakmıyorlar.Alıntıdır.

esas senin ikiyüzlülüğün benim midemi bulandırıyor haşmet babaoğlu.

kılıçdaroğlu'nun uzun bir konuşma içinde dediği bir cümleyi, anlamını bozup, çekip buraya koyduğun için.

bu akan kanın sebebinin, o ateşin fitilini ateşleyenin kim olduğunu bildiğin halde, sahibinin sesi olarak bunu yazamadığın ve ama kolaycılığa kaçtığın için.

kimse mültecilere kollarımızı açmayalım demedi, ama saraya harcanacak parayla kaç mülteciye bakılabileceğini çokları dedi, peki sen bunu diyebilir misin, saray israftı, keşke o para mültecilere harcansaydı da, bu insanlar bu ülkeden gitmemeyi tercih etseydi diyebilir misin?

yalan söylüyorsun, yalan yazıyorsun, demek ki allah'tan korkun yok, ama kimden korkun var, çok iyi biliyoruz.

alıntıdır

röportaj yapılan suriyeli bir genç ne diyordu biliyor musun?

"ben öleceğimi bilsem de türkiye'den yunanistan'a geçmeye çalışırım. çünkü burası ne olursa olsun türkiye'den daha iyi..."

evet, aynen krizdeki, bize göre açlıktan, fakirlikten kıvranan yunanistan'a ölümü göze alıp gidebiliyor buradan o suriyeliler. onlar dahi üç gün içinde bulunduğunda anlayabiliyor seni ve ülkenin halini. ama siz hala kurduğunuz hayal dünyasında birilerini suçlamakla ve birilerini suçladıkça kendinizi kutsallaştırmakla devam edin yolunuza.

alıntıdır;

“sözüm söz, ortadoğu’ya barışı getireceğiz. hiçbir ülkenin iç işlerine karışmayacağız. suriyeli kardeşlerimizi de geri göndereceğiz. kusura bakmayın. her insan doğduğu toprakta mutlu olur, her insan ülkesinde mutlu olur”....
şeklinde kılıçdaroğlu tarafından yapilan açıklamanın saptırıldığı babaoğlu yazısı ...
burada esas altı çizilmesi gereken ortadoğu 'ya barış getirmek icin çalışmak istemesi ve hiçbir ülkenin içişlerine karışmama vaadi olduğu halde bilinçli bir şekilde babaoğlu tarafından saptırılan açıklamasını eleştirdiği yazıdır.
duyarlılık göstermek isterken yine yalamıştır.
ayrıca dünyanın her ülkesi , ülkesinde bulunan sığınmacıları sığınma gerekçeleri ortadan kalkınca geri gönderir. mesela suriye iç savaşı biterse suriyelelerin geri gönderilmesi doğaldır.

alıntıdır :KK70: belki sonra kendi yorumlarımı eklerim :KK30:

haşmet babaoğlu'nun açıkça yalan söyleyerek, kılıçdaroğlu'nun sözlerini çarpıtarak insanların duygularını hareketlendirmeye çalıştığı yazıdır. neyse ki yalanı yeterince afişe edilmiş, bir kere de ben belirtmiş olayım.

bunu gezi döneminden beri söylüyorum, akp'nin yalan söylemeden savunulacak hiçbir yanı kalmamış durumda. zaten öyle de yapıyorlar, son birkaç yıldır yalan söylemeden akp savunabilen birisini gördünüz mü?

3tür demişsin ben bu konuda bi diğer konuya yazdım ondada siyasi hiçbirşey yazmadım ki pinkpin
ya da benmi hatırlamıyorumo_O

birde inanç konusuna ben getirmedim pink rica edicem
ALLAH bilir kalbteki imanı
bilinmezki
belki bu konuyu açan arkadaş belkide bende daha saliha bir kuldur
o yüzden kimsenin inancı üzerine konuşmam
ha arkadaş benim profilimde paylaştığım yazıya üzülmüş
ancak sizler ve herkes nasılki sevdiği takdir ettiğiniz kişilerin yazısını paylaşıyorsunuz hakeza bende öyle
yani kimseye laf yetiştirme gayreti içinde değil
sonuçta benim burası dışındada yaşadığım bi hayat var diimi
neyse aslında yazmayacaktım
gerçekten hoş olmuyor ve kendimden utanıyorum canlar üzerine siyaset konuşmayı
yoksa yazacak çok şeyim var ancak yazmayacağım
birde arsız ve utanmaz diye hakaret yemişiz bu konuda:KK57::KK57:
. çok ayıp gerçekten

okypete evet geri döndüm baktım hoş olmamış

kişiliğinize değil

sözlereydi tepkim
ancak yanlış veye fevri yazmışım diyelimo_O

üslup konusunda ise evet çok irite edici ve dalga geçiliyordu çok kızdım

ordada senmi vardın bi başkasımı bilmiyorum yani isme dikkat olayı çok az bende

bazen bu forumda bana çok itici gelen birinin yazısını bile beğeniyorum

sonrada farkediyorum kim olduğunu

bak mesela office aslında aynı şeyleri yazmış

ancak yazış biçimi çok önemli

bende beğenmiyorum mülteci siyasetini

ve bu konuda müzdarp olanlarıda anlayabiliyorum

ki bizler için durum farklı değil

çarşıya çıkmaktan hergün vicdanlarımızla muhasebe yapmaktan bende bıktım

misal geçen camiye geldiler diyor eşim;

imam odasına cemaatle sohbet ederken

para istedi cemaat çıkardı verdi

çıktılar sonra camiden çıkarken aynı çocuk aynı adama

aynen cümle şu ;

onlarıda versene,versene ya o kağıt parayı :(

yani bu noktada bende çok kızıyorum ve üzülüyorum

ancak cümleler önemli

velhasıl sözlerim sözlerinizeydi kişiliğinize değil ( bütün yazanların )

gir konuya bak. yazıma bak.
orada ne utanmaz nede arsız bir yazım olmadı.. ama sen oraya yazan herkese direkt hakarete başvurdun ve hiç hoş değil bu
şu sitede kimseye hakaret etmedim.
sadece alsınlar dedim diye bu yaftalamayı da haketmemiştim.sabah sabah beni inanılmaz şaşırttın

gir konuya bak. yazıma bak.
orada ne utanmaz nede arsız bir yazım olmadı.. ama sen oraya yazan herkese direkt hakarete başvurdun ve hiç hoş değil bu
şu sitede kimseye hakaret etmedim.
sadece alsınlar dedim diye bu yaftalamayı da haketmemiştim.sabah sabah beni inanılmaz şaşırttın
bir üst yazımdada dedim isme bakmadığımı ki özellikle ilk sayfadaki yorumlar çok üzücüydü

çok aptalsınız be.. alında görün gününüzü, her aileye bir suriyeli kampanyası:KK53:

Suriyeliler bunların etrafını örümcek ağı gibi sarsınlar da görsünler dünya kaç bucakmış:KK53::KK70:

hoşmu bu sözler insandan bahseder gibimi bahsedilmiş

yani kısaca üslup önemli

bir üst yazımdada dedim isme bakmadığımı ki özellikle ilk sayfadaki yorumlar çok üzücüydü

çok aptalsınız be.. alında görün gününüzü, her aileye bir suriyeli kampanyası:KK53:

Suriyeliler bunların etrafını örümcek ağı gibi sarsınlar da görsünler dünya kaç bucakmış:KK53::KK70:

hoşmu bu sözler insandan bahseder gibimi bahsedilmiş

yani kısaca üslup önemli
neden yazdıklarını bir düşünmek gerek. milyonlarca suriyeli ve sorun yaşayan halkımız. bunun suçlusu ne bunu yazanlar nede suriyeliler
. bunun suçlusu,hükümettir.
onları alıp sokağa bıraktığında,aç kaldıklarında yersiz yurtsuz, sefalet çektiklerinde yanlış yapacaklardı.ki,
kim olsa yapar. adapte bile olamadılar bu ülkeye henüz.
ve halk bu yüzden tepkili. o yazanlarda halktan kişiler.

o minik bedenin karaya vurmasından önceki yazılardı bunlar birde.bunu anti paranntez gözardı etmemek gerek.

kimse o kadar duyarsız değil. oraya yazan herkes üzüldü buna. ama yapılması gereken onlara bu değildi. kamplarda eğitmek iş bulmak ve öyle normal hayata bırakmaktı asolan. bunun ceremesini bizler ve suriyeliler çekti,çekiyor hala

Back
X