Haşmet Babaoğlu/ Sola Sesleniş

minnakkelebekim

♡♥♡ MERYEM ELİF ♡♥♡
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.973
7.240
38
Sola sesleniş!..

Zihne kazınmadı, üzerinde durulmadı, unutuldu mu sandınız?Hani Gezi'de...Ağza alınmayacak kadar ağır küfür ifadeleriyle duvarlara yazmıştınız: Siz ağaçlar için canınızı ortaya koyarken, halk birkaç paket makarna, bir çuval kömüre kendini satıyormuş falan...O duvar yazılarının fotoğraflarını ararsanız...Sosyal medyadaki fotoğraf paylaşım sitelerinde;burjuva hanımların Yunan adalarına yaptıkları yat gezintisi manzaralarının arasında onlara da yer veriliyor.O tayfa çok seviyor Gezi sloganlarını ve görüntülerini... Neden mi? Şimdi dilimi yoramayacağım, siz söyleyin, "solcu"sunuz ya, bilirsiniz.Bir de "havaalanında karşılama mı istiyorsun, verecek sen 100 lira daha" diye yazan pankartlarınız vardı hatırlıyor musunuz?Kafanız buydu.Oligarşinin medyası "yaratıcı zekânın ürünü" bulmuştu tabii.Üstüne kaç seçim geldi. Durmadan aşağıladığınız halk sandıkta sizin yanınıza bile yaklaşmadı.Bundan sonra da öyle olacak!

Yani diyeceğim o ki, hiç Syriza popülizminin zaferine bakıp da kendiniz hakkında umutlara kapılmayın. Siz, halkı teoride yüceltiyor pratikte ağır biçimde aşağılıyorsunuz.Buna da solculuk diyorsunuz. Halt ediyorsunuz!Yunanistan dahil, Batı'daki sol hareketlerle sizin aranızda derin fark tam burada işte!Gerçeği biliyorsunuz aslında. Her krizde Kemalizmden medet ummanız bu yüzden.Halkla olmuyor, acaba devletten ve rejimin az çok yerleşik ideolojisinden destek devşirebilir miyiz uyanıklığı yani...

Daha düne kadar Bağdat Caddeliler, Karşıyakalılar, Çankayalılar başörtülü kızlara Katar'dan "örtünme parası" geldiğine inanıyorlardı.Nasıl bir şevkle ve "bir arkadaşım görmüş zarfları!" şeklinde (hep bir arkadaş görür!) ısrarlı iddialarla birbirlerini ikna ediyorlardı.Toplumdan uzaklığın şahikası bu olsa gerek!Bugün bazı sol hareketlerin bildirilerinde hâlâ aynı hava hâkim.Okuyorum ve inanamıyorum.Önce emekçi halk yüceltiliyor ve ardından gelen her laf bu kitlenin ne kadar "kandırılmaya yatkın" olduğu tezine dayanıyor. "Din" kelimesi faşizm ile eşanlamlı kullanılıyor.Hele "hayat" kelimesi... İçine öyle şiirsel bir ölüm övgüsü yerleştirmişsiniz ki, size sempatiyle bakanları bile korkutuyorsunuz.

Seçim ittifakları, baraj aşma hesapları, seçim zaferleri falan...Bu hiç inanmadığınız şeyler üzerinde kafa patlatmayı bir yana bırakın da külahı önünüze koyup azıcık radikal düşünün!Ya şaşırdınız, değil mi?Çoğunuz hiçbir zaman radikal olmadı!Ezberlerine yaslanmadan, sloganları yarıştırmadan ve kökten sarsıcı sorular soraraktopluma ve kendine yaklaşmayı hiç denemediniz.Şimdi tam zamanıdır.

http://m.sabah.com.tr/yazarlar/babaoglu/2015/02/02/sola-seslenis

Gezi'ye hiç gitmemiş, o oluşumda yakınen hiç bulunmamış olduğu ne kadar belli. Sağcısından solcusuna, kapalısından açığına, Kürt'ünden Türk'üne, dindarından ateistine, zengininden fakirine herkes hiç ayrışmadan, kimlik sormadan, kimseyi dışlamadan "bir arada" direndi.

Yok Geziciler duvarlara makarnaya kömüre oy sattınız yazmışlar da kızların parayla kapandığını iddia etmişler de :) Geçin bunları ya çok eskidi ve sıktı hakikaten. Başka mağduriyetler bulun, yaratıcısınız bu konuda ne de olsa böyle klişelerle gelmeyin. Üzeri çıplak deri eldivenli 80 kişi üzerime işedi baya fantastikti mesela, yalanınız ve iftiranız ortaya çıkmasa. O yönde geliştirin kendinizi derim, bu sefer kanıt bırakmadan :)

1993159000227b004b8868a091d22085e9d4f05702.gif
Aferimm yazısı için gelsin bir :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:doğru söz doğru kelimee..

Gezi'ye hiç gitmemiş, o oluşumda yakınen hiç bulunmamış olduğu ne kadar belli. Sağcısından solcusuna, kapalısından açığına, Kürt'ünden Türk'üne, dindarından ateistine, zengininden fakirine herkes hiç ayrışmadan, kimlik sormadan, kimseyi dışlamadan "bir arada" direndi.

Yok Geziciler duvarlara makarnaya kömüre oy sattınız yazmışlar da kızların parayla kapandığını iddia etmişler de :) Geçin bunları ya çok eskidi ve sıktı hakikaten. Başka mağduriyetler bulun, yaratıcısınız bu konuda ne de olsa böyle klişelerle gelmeyin. Üzeri çıplak deri eldivenli 80 kişi üzerime işedi baya fantastikti mesela, yalanınız ve iftiranız ortaya çıkmasa. O yönde geliştirin kendinizi derim, bu sefer kanıt bırakmadan :)

Ben başörtülülere defolup gideceksiniz bu ülkeden diye nefretle bağıranları biliyorum. Kardeşçe olduğuna inandıramaz kimse.

Mesele sadece ağaç değildi. Asıl amaç ülkeyi kaosa sürüklemekti ama güçleri yetmedi. Çok şükür ki yetmedi.

Ben başörtülülere defolup gideceksiniz bu ülkeden diye nefretle bağıranları biliyorum. Kardeşçe olduğuna inandıramaz kimse.

Mesele sadece ağaç değildi. Asıl amaç ülkeyi kaosa sürüklemekti ama güçleri yetmedi. Çok şükür ki yetmedi.

Yahu bırakın allah aşkına başörtülülere defolun gidin diye bağırmışlar Gezi'de, hee he. Elinizi vicdanınıza koyup doğruyu söyleyin hiç Gezi'ye geldiniz mi, bu sözleri kulağınızla duydunuz mu?

Gezi'de bir sürü başörtülü kadın vardı kimse de onlara defolun gidin falan demedi, ramazan ayında iftar yapıldı, teravih namazı kılındı hiçbir ateist, deist, ulusalcı, solcu ya da dindar arasında görüş ayrılığına dayalı bir problem çıkmadı. "Başörtülülere defolun dedileeer" diye iftira atıp düşmanlıktan beslenen, ezik ve mağdur edebiyatıyla arayı bozmaya çalışanlar olmasa halk gayet güzel anlaşıyor aslında.

bir de kabatas olauina deginseymis dadindan yinmzmis hani su deri pantolonlu isemeli fantazisi olan hatunun olayina:KK45:

Heheh ben de dedim onu ama ses yok :) Hepsi görmüştü güya kadıncağızın üzerine işendiğini, depresyona girdiğini, mağdurların en mağduru olduğunu. İftira atmaktan yalan söylemekten de çekinmiyorlar, sorsan hepsi süper müslüman.

Heheh ben de dedim onu ama ses yok :) Hepsi görmüştü güya kadıncağızın üzerine işendiğini, depresyona girdiğini, mağdurların en mağduru olduğunu. İftira atmaktan yalan söylemekten de çekinmiyorlar, sorsan hepsi süper müslüman.
camide icki ictiler vardi bi de dimi?

eee hani biz marjinaldik:KK53:

Aylarca goruntuleri gosterecek olan yalanci birileri vardi bir de o_O

Yahu bırakın allah aşkına başörtülülere defolun gidin diye bağırmışlar Gezi'de, hee he. Elinizi vicdanınıza koyup doğruyu söyleyin hiç Gezi'ye geldiniz mi, bu sözleri kulağınızla duydunuz mu?

Gezi'de bir sürü başörtülü kadın vardı kimse de onlara defolun gidin falan demedi, ramazan ayında iftar yapıldı, teravih namazı kılındı hiçbir ateist, deist, ulusalcı, solcu ya da dindar arasında görüş ayrılığına dayalı bir problem çıkmadı. "Başörtülülere defolun dedileeer" diye iftira atıp düşmanlıktan beslenen, ezik ve mağdur edebiyatıyla arayı bozmaya çalışanlar olmasa halk gayet güzel anlaşıyor aslında.

Bunları yaşamak için illaki gezi parkında olmaya gerek mi var? Biliyorsundur herhalde o ara 'gezi ruhu'nun her yerde olduğunu. Ve evet biz bu lafları duyduk. İster inanın ister inanmayın.

Gezi parkında ki o görüntüde sadece ambalajdan ibaret bana göre. Yapaydı, samimi değildi....

bir de kabatas olayina deginseymis dadindan yinmezmis hani su deri pantolonlu isemeli fantazisi olan hatunun olayina:KK45:

Haşmet Babaoğlu'nun bu yazısını daha güzel destekleyemezdiniz bravo :))

Aa evet camide içki içtiler demişlerdi, "ben böyle bir şey görmedim, yalan söyleyemem" diyen müezzini de sürgüne yollamışlardı hatta. Haftaya cuma da görüntüleri yayınlıyordu. Kendilerine aşağıdaki türkümüzle seslenmek istiyorum

"Üç gün dedin beş gün dedin haftalardır gelmedin
Geçen cumaaa gelecektiinn, aylarr oldu gelmediinn"

Bunları yaşamak için illaki gezi parkında olmaya gerek mi var? Biliyorsundur herhalde o ara 'gezi ruhu'nun her yerde olduğunu. Ve evet biz bu lafları duyduk. İster inanın ister inanmayın.

Gezi parkında ki o görüntüde sadece ambalajdan ibaret bana göre. Yapaydı, samimi değildi....
Ben basortuluyum kimseden hakaret vs yemedim. Elbette bunu yapan densizler vardir da bunun gezi ruhuyla alakasi ne ? Gezide hic bulunmayip boyle bir yorum da inanilmaz komik. Sahi neydi samimi olan isemeli icmeli fantaziler mi ?

Bu ulkede her taraftan ucta yasayan insanlar var. Bana basim acikken hkaret edildi mesela ben kimlere sesleneyim?

bizde sol bitik bu doğru ama hala başörtü diye tutturmanında alemi yok.
Gezi tamamen masumiyetten ağaçtan çıktı olay .İçine girmediler anlamaya çalışmadılar.
Güzel bir politik malzeme yapıp herşey olduğu gibi bu olaya da darbe dediler.

"Din" kelimesi faşizm ile eşanlamlı kullanılıyor.

bu cümleyi sormak isterim CHP denince neden ateist ve dinsiz yakıştırması yapılıyor ? İçkici ayyaş çapulcu vs deniyor.Bu hakkı kim veriyor.İnanç tuttuğun partiye göre mi belirleniyor.

Haşmet Babaoğlu'nun bu yazısını daha güzel destekleyemezdiniz bravo :))

Hiç gitmemişsin, görmemişsin, "bence gerçek değildi" diyorsun, ne diyeyim daha :)

Ayrıca başörtülüler defolun falan olayları tutmuyor artık bırakın rica ederim :) Muhafazakarlar ülkenin en zengin ve palazlı kesimini oluşturuyor, hala mağduru oynamayın, ne gerek var?

Bir de Haşmet Babaoğlu'nun yazısını Gezi zamanında söylenen yalanları ve atılan iftiraları dile getirerek desteklemiş sayılıyorsak hiç problem değil. Yalancı ve iftiracı olup alkış toplayacağıma dürüst olup yalnız kalmayı tercih ederim :KK66:

Ben gittim geziye vay ağaçmı kesiliyo dedim gittim..ben baş örtülü değilim..ama şahit oldum örtülü iki kız geldi..ortam hararetli gençlerden biri çıkıp ne işiniz var burda dedi kızlar destek için burdayız dediler ama genç ısrarla siz ortama casusluk için gelmişsinizdir tayyibin uşakları dedi baktık kızlar korombole gidecek uzaklaştırdık onlarıı. ve ben bu gezinin öyle 3 ..5 ağaç için olmadığınıda anladım olaylar başka yöne kaydı uyanıklar çok bu memlekette..ee sonra totosunu yırtan C.H.P gitti yalovada 180 ağaç kesti neymiş kamu yararına :KK57::KK57:ana açıt yok bir iki sestan başka..şu türkiyede muhafazakar taraftanda yalan haber yapılıyorr.. muhafazakar olmayan tarafta yalan haber yapıyor.. biz biliyoz bunlarıı...yani kimin ne olduğunu şükürki biliyoz aratırın öyle inanmayın haberleresizde okuyun canım halla halla..

Ben gittim geziye vay ağaçmı kesiliyo dedim gittim..ben baş örtülü değilim..ama şahit oldum örtülü iki kız geldi..ortam hararetli gençlerden biri çıkıp ne işiniz var burda dedi kızlar destek için burdayız dediler ama genç ısrarla siz ortama casusluk için gelmişsinizdir tayyibin uşakları dedi baktık kızlar korombole gidecek uzaklaştırdık onlarıı. ve ben bu gezinin öyle 3 ..5 ağaç için olmadığınıda anladım olaylar başka yöne kaydı uyanıklar çok bu memlekette..ee sonra totosunu yırtan C.H.P gitti yalovada 180 ağaç kesti neymiş kamu yararına :KK57::KK57:ana açıt yok bir iki sestan başka..şu türkiyede muhafazakar taraftanda yalan haber yapılıyorr.. muhafazakar olmayan tarafta yalan haber yapıyor.. biz biliyoz bunlarıı...yani kimin ne olduğunu şükürki biliyoz aratırın öyle inanmayın haberleresizde okuyun canım halla halla..

Ben de Gezi'ye gittim hem de en hararetli zamanlarında ama hiçbir başörtülü kıza "siz niye buradasınız ajanlar" vs dendiğini falan duymadım. Aksine millet canını dişine takmıştı polise karşı bir olmuştu. Siz Gezi'nin neresindeydiniz acaba bu olayı yaşadınız? Kabataş olayını hatırladım niyeyse :)

Ayrıca durup durup aynı şeyi söylüyorsunuz mesela sadece ağaç değildi evet. Oraya parkı korumak için giden sivillere biber gazı sıkıp dağıtmak için orantısız güç uygulanmasıyla başladı her şey. "Biz kararımızı verdik siz ne söylerseniz söyleyin!"e yeter çığlığıydı bu, baskıdan, adaletsizlikten, korku politikasından, özel hayata karışılmasından, tektipleştirilmekten bıkan insanların tepkisiydi Gezi, anlıyor musunuz?

bizde sol bitik bu doğru ama hala başörtü diye tutturmanında alemi yok.
Gezi tamamen masumiyetten ağaçtan çıktı olay .İçine girmediler anlamaya çalışmadılar.
Güzel bir politik malzeme yapıp herşey olduğu gibi bu olaya da darbe dediler.

bu cümleyi sormak isterim CHP denince neden ateist ve dinsiz yakıştırması yapılıyor ? İçkici ayyaş çapulcu vs deniyor.Bu hakkı kim veriyor.İnanç tuttuğun partiye göre mi belirleniyor.
C.h.p nin geçmişe dönük dine karşı yaptırımlarını araştırırsan anlarsın güzelim .tabikide kimse kimseye inançsız diyemez

X