• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hassas mıyım insanı mi?

Hassaslıktan ziyade, sizin kendinizi sevdiğinizi düşünmüyorum.

Kendinizi sevseydiniz yaptıklarınız için onay cümleleri beklemezdiniz, başkaları için bu kadar çırpınmazdınız, onların ağzından çıkan/çıkmayan cümleler için frekansınızı düşürüp konu açmazdınız mesela.

Ne olursa olsun önceliği her zaman kendinize verin. Lütfen.

Soruma cevap buldum çok hassasmisim arkadaşlar. Teşekkürler yorumlarınız için.

İyi geceler arkadaşlar.
Çok kısa özet geçeyim. Ben ince ruhlu, ince düşünceli, sevdiği insanları koruyup kollayan, anaç, saygı ve sevgili, aynı zaman da tez canlı önceliği sevdiklerine veren bir insanım.
Sosyal iliskilerimde şöyle problemler yaşıyorum; uzun yıllar görüştüğüm kız arkadaşlarımla çok basit sebeplerden dolayı mesafe koymak durumunda kalıyorum. Örneğin; arkadaşımın bebeği hastalandığında ben bebeği gerçekten merak ediyorum ve soruyorum. İyileşinceye kadar WhatsApp dan veya telden (ansızın aramiyorum) soruyorum. Ancak arkadaşım bebeği iyilestiginde bana bir haber verme zahmetinde bulunmuyor. Veya bir poğaça yapıyorum sırf onun için bir teşekkür etmiyor. Bunun gibi basit görünümlü ama canımı sıkan şeyler var. Şimdi ben bu davranışlara takildigim için hassas, kırılgan olduğum etiketi ile yaşıyorum hayatımı.
Peki ben dışarıdan bu sekildeysem niçin benimle bir arada olmak o ilgi ve destek ve samimiyetten çok mutlular. O mutluluğu kullanırken bir şey yok ama ben şurada kırıldım bunu bana yapmamalısın dediğimde hassas problemli oluyorum.
Yıllardır kendimi düzeltmeye çalıştım ama başaramadım. Ben de rahat duyarsız çok yakın ama aslında uzak sosyal ilişkiler kurmak istiyorum. Herkes keyfine bakarken ben eziyet çekiyorum.
Ben nasıl davranmalıyım. Empati mi yapmamaliyim duygularımı mi arindirmaliyim.
İçimi döktüm uzun da oldu okuyan herkese kocaman teşekkür ederim.
Çünkü insanlara çok fazla iyi niyetle yaklaşmıssınız hep veren taraf siz olmussunuz ve hayatınızdaki insanlarıda bir şekilde buna alıştırmıssınız. Bence artık kendinizi merkeze koyun bir başkalarını değil insanlar size ne kadar değer veriyorsa sizde onlara o kadar değer verin ki hayatınız bir denge içinde ilerlesin.

Çünkü insanlara çok fazla iyi niyetle yaklaşmıssınız hep veren taraf siz olmussunuz ve hayatınızdaki insanlarıda bir şekilde buna alıştırmıssınız. Bence artık kendinizi merkeze koyun bir başkalarını değil insanlar size ne kadar değer veriyorsa sizde onlara o kadar değer verin ki hayatınız bir denge içinde ilerlesin.
Bende maalesef öyleyim özellikle aileme karşı sürekli birşeylet yapmak için çabaladım. Ama baktım ki sürekli herşeylerine koşan ben. Çocuklarını düşünen ben. Ama hiçbirşekilde yaptıklarımın kıymeti olmadı. Bende herkes ederi kadar deyip elimi ayağımı çektim. Sonradan bana denilen şey sen çok değiştin. Eskiden böyle değildin. İnsanın canından kişiler olunca insanın canı daha çok yanıyor.

Bende maalesef öyleyim özellikle aileme karşı sürekli birşeylet yapmak için çabaladım. Ama baktım ki sürekli herşeylerine koşan ben. Çocuklarını düşünen ben. Ama hiçbirşekilde yaptıklarımın kıymeti olmadı. Bende herkes ederi kadar deyip elimi ayağımı çektim. Sonradan bana denilen şey sen çok değiştin. Eskiden böyle değildin. İnsanın canından kişiler olunca insanın canı daha çok yanıyor.
İnsanlar sizi eskisi gibi kullanamadıkları zaman ilk söyledikleri şey sen çok değiştindir. Siz değişmediniz siz kendinizin değerinin farkına vardınız sadece

Back
X