Hasta bakım evi

Zor bir karar. Senin babana ne kadar düşkün olduğunu bildiğim için şuan çok sıkıntıdasın, anlıyorum. Ama bir yandan da kimse olmadığı için zorlanıyorsun. Birde hamilesin. Allah yardımcın olsun.
Bakımevleri hakkında bilgim yok yardımcı olamıyorum. Ama babana mı sorsan acaba uygun bir dille. Bir süre deneyebilirsin iyice araştırdıktan sonra. Hem annen biraz dinlenmiş olur, hemde zaten sık sık gidip nasıl olduğuna bakarsın. İçine sinmezse zaten eve getirirsiniz.

Babanıza sorun
Anneniz tek başına zorlanabilir bakmaya kadın gücüyle çevirmeye kalksa çeviremez bile
En azından normal beslenmeye başlayıp yarası geçene kadar kalsaydı iyi olurdu hepiniz için
Allah yardımcınız olsun

Evde bakın derler demesi kolay
Yerinden kalkamayan trakeostomili erkek bir hastaya bakmak hiç de kolay değil

Sağdan sola bile çeviremezsiniz sen zaten hamilesin
Annem 55 kilo idi bezini değiştirene kadar 2 kişi mahvoluyorduk
Üstelik boğazda trakeostomi var sizin, sürekli pansuman aspirasyon ister. Yatak yarası için pozisyoj vermeniź gerekir 2 saatte bir.

Erkek hastaya kadın bakıcı pek gelmez. Gelse de kişisel temizliği, kaldırma vs gibi işleri yapamaz.

Kısacası yaşamayan bilmez bu durumu. O yüzden babanız da kendini ifade ediyormuş bi sorun toparlanana kadar kalmak ister misin diye. Zaten memnun olmazsa çıkarırsınız

Herkes ister evde bakabilmeyi ama şartlar bazen istenildiği gibi olmuyor.

Evde bakmanız çok zor daha bu surecteyken.

Gidip konuşun orayla. Etrafı gezin, bakicilarla konuşmaya çalışın, izin varsa tabi.

Ne kadar zor olduğunu biliyorum ama sonrasında pişman olmamak için evde bakın derim.kendinizi koyun yerine bi de öyle düşünün,siz o durumda olsanız da bakım evine gönderilseniz??
Ben babama çok düşkünüm ve oda gırtlak kanseri(sanırım sizin rahatsızlıkta aynı) hastanede de yattı yanında ben vardım günlerce aylarca uyuyamadı yine yanındaydım,tükürüğünü de sildim,banyosunu da yaptırdım.çünkü ben hasta olsam oda bana yapardı.şuan hastalığı yendi hamdolsun darısı size inşallah
Allahım tez zamanda şifalar versin

Babam 1 buçuk yıl kanserden yatağa bağımlı kaldı altından aldı annem sonra ayağını kestiler herşey daha da zorlaştı psikolojisi çok bozuldu hepimiz çok kötüydük ama asla bakımevi aklımıza bile gelmedi k bakmayın ama Bi insan nasıl eşini babasını bakımevine götürmeyi düşünebilir? Benim elimde olsa her dakikamı onun yanında geçirirdim pişman olursunuz.. Aynı şekilde kayındeperim de felç oldu bir yıldır yatalak asla o ihtimali düşünmedik anne babanın bakımevine götürülmesi bana yanlış geliyo eğer çalışıyorsa bakıcak kişi yoksa belki olabilir

Çok farklı hastalıkları varmış. Doğru bakılması iyileşme sürecinde çok önemli. Şüpheleriniz varsa hangi bakımevine gönderileceğini öğrenip gidip gezin, hem ortamı hem hastaları görürsünüz. Devlet olduğu için çok savsaklıyor da olabilirler o yüzden gözü kapalı göndermeyin bence.

Rabbime büyük konuşmuyorum ama, böyle birşey ile karşı karşıya gelsem ne anamı ne babamı asla bakım evi vs gibi bir yere bırakmam. Asla !
Hasta psikolojisi, bir de böyle düşünün..sizin onu istemediğinizi, kendisinin size yük gibi geldiğini düşünüp hergün ağlayıp üzülecek belki, ki üzülecek !
ben yapmam, benim ailem de yapmaz. Anneannem rahatsız felç geçirdi.. Annem 6 aydır başında bekliyor çalıştığı halde sabah işe gidiyor, akşam işte çıkıp hastaneye gidiyordu. son 2 aydır yanına aldı.. altını değiştiriyor ediyor.. yürüyüşlerini yaptırıyor..
Sizi kınamak için asla söylemiyorum.. Rabbim kolaylığını bir şekilde veriyor. Evlat varken, eş varken.. bakım evine bırakmak( bir süre bile olsa ) ne demek ?
sizin de evladınız olacak... Allah korusun başınıza geldiğini düşünsenize..
Korkunç

Tam bilmiyorum ama hasta bakim parasi alsin anneniz tek basina yapamıyorsa yardimci bir bayana maasi aldığı gibi o parayi versin hemde anneniz cok zorlanmaz öyle olunca

Bakımevine bakıcı oluyor mu bilmiyorum ama biz gidersek ben hep giderim , kuzenim araştıracak gidip bı bakicam,kafam kazan gibi, Allah büyük yardimedecek bize.

vicdan sahibi hiç kimse ana babasını bakımevine yollamaz elbette normal şartlarda. fakat açtığınız konu içerisinde yazdıklarınız üzerine babanızda yara ve kırık da var anladığım kadarı ile ve düzenli doktor takibi şart. bakımevi merkezleri huzurevi gibi bırakıp gittiğiniz gibi bi psikolojiye sokmasın sizi. hastanenin daha evimsi gibi yerler anladığım kadarıyla ama düzenli olarak sağlık personeli olması sebebi ile hasta takibi daha iyi yapılıyor diye biliyorum.
bakımevi kısmına üzüntü ile yaklaşmak yerine babanızın tıbbi gerekliliklerini evden daha iyi karşılayacak bir yer gibi bakar ve araştırmanızı o yönde yaparsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

şimdi ayy asla bırakılmaz vs denmiş de anladığım kadarı ile sıkıntılar çoklu

örneğin bacağı neden kırık

ne zamandır neden yatalak ve yara aşamasına geçti

sonuçta evinizde havalı yatak alma imkanı var mı mesela

bakım evi deyince korku filmleri geliyor evet hepimizin aklına ama hastane benzeri şartlarda daha uzman kişilerce bakılabilecekse olabilir

yatalak olmayana bile bakmak zor yatalak erkek hastanın kişisel temizliği vs çok daha zor zira bakım evinde iki üç kişi tutup çevirirken evde o imkanlar yok bakıcı bayanlar da yanaşmıyor erkek hasta diye

yatak yarası da çok zordur hastanede iken o konuya da eğilsinler

geçmiş olsun

Biraz realist olmak gerekiyor şu an bu babanın çok iyi bir bakıma ihtiyacı var her şeyi düzenli yapılmalı ve babası 66 yaşındaymış muhtemelen annesi de o yaşlardaysa tek başına ilgilenmesi döndürmesi altını alması bile zor. Bakım evi demek götürüp cami avlusuna bırakır gibi atmak demek değil. Nasıl ki hastaneye yatıyoruz, bir nevi o hizmetin devamı. Ne yapsın kadın tek başına? Adam bakımsızlıktan yatak yarasından daha kötü olur. Konu sahibi bence babanla güzelce konuşun gerekirse annen de yanında gitsin beklesin Allah şifa versin herkese. Uzaktan konuşmak çok kolay herkesin şartları aynı değil sonuçta

Nolur sakin ol inan şu an ağlamak üzere geldim canım çok üzüldüm.
Bana kalırsa hastaneye alınırsa üzülebilir, elden geldıgınce evde dursun sosyal hızmetler de gelmeye devam etsın...
Allahım şafi ismi hürmetine şifalar versin.
Herkes kendi çektiğini bilir...

rabbim şifa versin ama evde olsa daha mutlu olur.babanız sizi bugune getirdi 1 veya 2 yıl siz ona baksanız ALlah tez zamanda şifa versin çok zor bir durum ama ben evde kalması taraftarıyım. eşiniz ne diyor durumunuz varsa eşinizde 3-5 ay bakıcı için yardım teklifi etmedimi evde bakılsın diye

Kendi adıma konuşuyorum ben asla vermezdim. Ne gerekıyorsa evde yapardım ki yoksa onun hakkını nasıl ödücez. Gece gündüz demeden çalıştı baktı çok şükür bi zorlukta bakım evine göndermez çok kötü babanızın adına ben cok üzüldüm. O nasıl düşünür kim bilir kendisi ister mi gitmek evi dururken evladı karısı dururken. O ordayken siz evinşzde nasıl uyucaksınız aç mı tok mu agrısı varmı iyi davranıyorlarmı diye düşünmücekmisiniz. En basiti kendinizı onun yerine koyun

Katılıyorum konu sahibi de hamile kendi çocuğu yapsa aynı şeyi ne düşünür yada kendi eşi yapsa merak ediyorum

Büyük konuşmuyorum asla.
Ama eğer anne babamdan biri bu durumda olsa , bütün herşeyi zorlar bütün inkanlarımı zorlar yine de vermezdim bakım evine.
Evladının seni bakımevine verdiğini düşünsene.
Sen hasta doğsaydın engelli yada başka bi rahatsızlıkla , sence onlar napardı...
Seni bırakırlarmıydı.

Daha guvenli bakilacaksa tabiki tercih ederdim. Ben ugrasamam siz ugrasin mantigiyla birakmiyorsunuz nihayetinde. Adinin bakimn evi olduguna bakmayin. Hastanede yatar gibi dusunun... acil durum mudehaleleri icin tum tibbi ekipman ve bilirkisi mevcuttur oralarda.refakatci kalma imkani varsa hic yalniz birakmauin donusumlu biri kalsin yaninda. Ama yoksa da her ziyaret suresinde yaninda biri olabilmeli. Nihayetinde bu gecifi bir surec, tedavi bittikten sonra rutine donebilirsiniz.

Cok cok gecmis olsun

Sağol,zaten refakat olmasa bile ben her ziyaret saatinde kızımı ,annemi da alıp gidicem,asla yalnız birakmam,zaten hoşuma gitmeyen bı yer olursa yada killanirsam baştan hayır derim,ki zaten buna baban karar veritornus o hayır dediği anda konu kapanırmiw,Dr takibi şart,evde enfeksiyon kaparsa başa dönmek istemiyorum, biranonce iyi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…