hasta fişleme

bilmiyor

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2012
871
3
0
Ankara
haberlerde gördüm bu hasta fişleme olayı nedir? bilgiler bakanlıkta mı olacak bilgisi olanlar var mı acaba??ya da bu bilgileri ne yapacaklar?

Siz zaten hastaneye geldiğiniz anda bir çok bilginiz kayıda alıyor ve sağlık net kayıtlarına geçiyor. Özellikle kadınlarda bu daha fazla, gebelikler, düşükler, kürtajlar vs... Ancak bahsettiğiniz fişleme sanırım eylemde yaralandığı anlaşılan hastaların "biber gazı, yanık vb... durumlar nedeni ile hastaneye/sağlık kuruluşlarına gelen kişilerin bilgilerinin bir forma kaydedilmesi işlemi...?

bu saglık net kayıtlarına kimler ulaşılabiliyor peki?
hani kadınlar için o bahsettiginz konular mutlaka bi yerlerde kayıt altına alınıyordur .. o kayıtları kimler ,ne durumda ögrenebiliyor acaba?
bu arada cevap verdiginiz için ayrıca tesekkür ederim ..

İktidarı ve bazı eylemlerini desteklemesem de halk olarak abartmaya bayılıyoruz. teknoloji cağındayız, hersey serverlarda, hasta bilgilerinin tek sistem olmasından daha güzel birsey olabilir mi? A hastanesine de gitsen B hastanesine de gitsen bir tık ile bütün tahlillerin görünüyor.

Önceden doktora gittiğimizde arşivden dosyamızı elimize alır öyle giderdik, eşşek kadar röntgenleri ışığa tutup doktorculuk oynardık hey gidi günler :)

istatistiklerde kullanılıyor bazen amaç dışı kullanılıyor :) bazen siz gebelik testi yaptırıyorsunuz yanlışlıkla (-!-) eşinizi arayıp bildiriyorlar soruyorlar filan :)

kişilerin özel hayatı deyip bilgilerinin paylaşılmamasından bahsediyorum sadece:)
tabi ki evli olan birinin gebelik testinden eşinin de haberi olmalı :)

kişilerin özel hayatı deyip bilgilerinin paylaşılmamasından bahsediyorum sadece:)
tabi ki evli olan birinin gebelik testinden eşinin de haberi olmalı :)

Bence yanlış düşünce evli olan birinin gebelik testinden eşinin haberi olmamalı, haberi verecek kişi eşi olmalı, başka biri değil. Ya evliliği kötü gidiyorsa? Ya boşanmak üzere ise? Ya başka bir sorun varsa? Neleri gördük, anlatsam şaşar kalırsın.

tabi ki..düşününce o güzel haberi anne vermek ister eşine .. ya da boşanacaksa onun haberi olmadan aldırmakta isteyebilir sonucta onun özel hayatı .. herkesin özel hayatı tabi ki saygı duymak lazım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…