• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasta misafir sorununa çözüm ?

Yildizlisorunlar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2018
218
232
18
32
Hanımlar iyi geceler...halamın kocası kanser olduğu için bizim bulunduğumuz şehirde tedavi görmeye başladı..başta kemoterapi yapıldığı gibi uçağa atlar gideriz modundaydılar kemoterapiden kemoterapiye bizim evde kalacaklardı ama iş bu şekilde olmadı 2 aydır bizde kalıyorlar ve kemoterapiden sonra radyoterapi görecekmiş 4-5 ay daha burdayız dediler ..akraba olunca bişey diyemedik hatta odamızı verdik daha rahat etsinler diye biz salonda yatıyoruz eşimle...hastanın durumuda kötü onada çok üzülüyorum sabredelim diyorum ama çok bunaldım her gün hastaneye götürüyorum serum yapıyorlar eve geliyoruz halam sürekli mutsuz ağlıyor ...hastaya herşey kokuyor bugün artık mutfakta yemek yapmasan balkonda tüpte yapsan yemeği burnuna çok kokuyormuş dedi halam hava çok soguk üşütürüm dedim evde yemek pişmek zorunda siz acaba Annenlerin evine mi gitseniz dedim orası 3 katlı bir katta yemek pişmez koku olmaz falan diye bu dediğime çok bozuldu halam ve ağladı yine en iyi doktorlar işte sizin şehrinizde ama bi konuşayım eniştenle bende size yük olduğumuzu biliyorum gibi seyler dedi akşam ise kiranızı biz ödesek burda kalsak teklifi ile geldiler bende kesinlikle olmaz ne kadar isterseniz o kadar kalın akrabayız dedim ve dediğime çok pişmanım ...nasıl geçecek günler bilmiyorum ne önerirsiniz ? Annemlerde kalmalarını çok gereksiz buluyor ama onlarda bişey söyleyemiyorlar ..siz olsanız ne yapardınız ?

İyi geceler hanımlar yazdıklarınızın hepsini okudum teşekkür ediyorum ...öncelikle çocukları üni okuyor daha iş sahibi değiller ama bugün güzel bir olay oldu eşimin arkadaşı yurtdışına çıkacakmış bi süreliğine ve evi istediğimiz gibi kullanabilecegimizi söylemiş evde çok uzak değil ..evi temizletip oraya yerleştirecem halamları bi sürede bu şekilde devam edicez ...Allah herkese sağlık mutluluk nasip etsin

Son düzenleme:
Hanımlar iyi geceler...halamın kocası kanser olduğu için bizim bulunduğumuz şehirde tedavi görmeye başladı..başta kemoterapi yapıldığı gibi uçağa atlar gideriz modundaydılar kemoterapiden kemoterapiye bizim evde kalacaklardı ama iş bu şekilde olmadı 2 aydır bizde kalıyorlar ve kemoterapiden sonra radyoterapi görecekmiş 4-5 ay daha burdayız dediler ..akraba olunca bişey diyemedik hatta odamızı verdik daha rahat etsinler diye biz salonda yatıyoruz eşimle...hastanın durumuda kötü onada çok üzülüyorum sabredelim diyorum ama çok bunaldım her gün hastaneye götürüyorum serum yapıyorlar eve geliyoruz halam sürekli mutsuz ağlıyor ...hastaya herşey kokuyor bugün artık mutfakta yemek yapmasan balkonda tüpte yapsan yemeği burnuna çok kokuyormuş dedi halam hava çok soguk üşütürüm dedim evde yemek pişmek zorunda siz acaba Annenlerin evine mi gitseniz dedim orası 3 katlı bir katta yemek pişmez koku olmaz falan diye bu dediğime çok bozuldu halam ve ağladı yine en iyi doktorlar işte sizin şehrinizde ama bi konuşayım eniştenle bende size yük olduğumuzu biliyorum gibi seyler dedi akşam ise kiranızı biz ödesek burda kalsak teklifi ile geldiler bende kesinlikle olmaz ne kadar isterseniz o kadar kalın akrabayız dedim ve dediğime çok pişmanım ...nasıl geçecek günler bilmiyorum ne önerirsiniz ? Annemlerde kalmalarını çok gereksiz buluyor ama onlarda bişey söyleyemiyorlar ..siz olsanız ne yapardınız ?
Size vereceği kirayı vermesinler kendilerine günlük kiralık dairelerden kiralasınlar. Hasta sevap olur tabi. Ama iki tarafında rahatsız olduğu konular oluyor madem yemek vs onlar da rahat eder. Yine elinden geldiğince yardımcı olursun.

Başka secenekleri varmis pardon.oraya yönlendirebilirsiniz tabi ki.ben baska alternatif yok diye dusunerek yazdim.
Niye illa ki sizi istiyorlar?

Size vereceği kirayı vermesinler kendilerine günlük kiralık dairelerden kiralasınlar. Hasta sevap olur tabi. Ama iki tarafında rahatsız olduğu konular oluyor madem yemek vs onlarda rahat eder. Yine elinden geldiğince yardımcı olursun.
Yanlış anlarlar diye teklif edemiyorum onuda kırılsınlarda istemiyorum başka akrabalarda teklif etti gelin bizde kalın 1 ay her yerde hastane aynı diye ama onlar burası rahat biz iyiyiz dediler ama kendi evimde sığıntı gibi hissediyorum

Evin kirasını verene kadar bi otelde de kalabilirler aslında ama insan başına gelmeden anlamıyo bu tarz şeyleri.. kendilerinin bi çıkar yol bulmaları lazım aslında. Eşinize de maşallah anlayışlı bi adammış..

Allah size kolaylıklar onlara da şifalar versin inşallah..

Yanlış anlarlar diye teklif edemiyorum onuda kırılsınlarda istemiyorum başka akrabalarda teklif etti gelin bizde kalın 1 ay her yerde hastane aynı diye ama onlar burası rahat biz iyiyiz dediler ama kendi evimde sığıntı gibi hissediyorum
Bu onların da yararına olacak bir şey eğer şuanki psikolojiyle saglıklı düşünebilirler mi bilemem ama. Bunu bir başka akrabanız dese? Halanın alınmadan dinleyeceği? Kendi fikri gibi söylesin.

Benim bulunduğum şehirde benden başka akrabaları Yok farklı şehirede gitmek istemiyorlar çocuk yaşlı bulunmasın demiş doktorlar bu süreçte sizdede çocuk yok dediler başta öyle kabul ettik ..kemoterapi süreleri uzun olunca 2 haftada bir gelir giderler dedik ama geldiler ve gidemediler
Başka secenekleri varmis pardon.oraya yönlendirebilirsiniz tabi ki.ben baska alternatif yok dusunerek yazdim.
Niye illa ki sizi istiyorlar

O parayı verecek durum varsa 1+1 ev tutsunlar ya daha iyi.Allah şifa versin kimseye de muhtaç etmesin çok zor bir durum.Sabrederseniz sevabı büyüktür.Ama kendi evinizde de rahat edemiyorsunuz kolay Degil Tabiki.

Yani bunu kendilerinin düşünmeleri lazım.Kira verene kadar niye sizinle oturmak istiyorlar.

Evin kirasını verene kadar bi otelde de kalabilirler aslında ama insan başına gelmeden anlamıyo bu tarz şeyleri.. kendilerinin bi çıkar yol bulmaları lazım aslında. Eşinize de maşallah anlayışlı bi adammış..

Allah size kolaylıklar onlara da şifalar versin inşallah..
Eşiminde morali bozuk ama bişey diyemiyor 15 tatil başlıyor çocuklar gelecekmiş dediler bi ona nerde kalacaklar burda yer mi var dedi...halamda sizde haklısınız dedi sonra ben gönlün sığdığı yere herkes sığar gelsinler moral olur dedim ama işte dilimi tutamıyorum bunu dediğimede pişman oldum

Canim ne diyebilirsinki sabretcen belki Allah seni bununla sınıyodur belki bunun mükafatını alcaksin ilerde . Simdi insanlar anne babasina tahammul edemiyo hala vr enisteyi suan senin yerine kendimi koydugumda cok zor istemezdim elbette ama bu kadar zaman kalmislar sık disini seni gectim de esin cok iyi bi insanmis onun kiymetini bil kimse kolay kolay kabul etmez

O parayı verecek durum varsa 1+1 ev tutsunlar ya daha iyi.Allah şifa versin kimseye de muhtaç etmesin çok zor bir durum.Sabrederseniz sevabı büyüktür.Ama kendi evinizde de rahat edemiyorsunuz kolay Degil Tabiki.

Yani bunu kendilerinin düşünmeleri lazım.Kira verene kadar niye sizinle oturmak istiyorlar.
Arabayla nerdeyse gün aşırı doktora götürüyorum serum alıyor sanırım çok rahat ettiklerinden bilmiyorum odamızı vermekle başta hata yaptık

Sizden başka akrabaları yoksa su aşamada hastane değiştirmek mantıksız gerçekten çok acı çekiyorlar her terapiden sonra ölü gibiler Allah şifa versin
Farklı şehirdeki akrabalarmıza radyoterapi sürecinde gitse diyorum ama sonra ölürse bişey olursa vicdan azabı yaparmıyım yada sizin oradaki hastaneye gitse iyileşirdi Ölmezdi derler mi diye ...eşiminde sabrının tükendiğinide hissediyorum ortada kaldım

Eşiminde morali bozuk ama bişey diyemiyor 15 tatil başlıyor çocuklar gelecekmiş dediler bi ona nerde kalacaklar burda yer mi var dedi...halamda sizde haklısınız dedi sonra ben gönlün sığdığı yere herkes sığar gelsinler moral olur dedim ama işte dilimi tutamıyorum bunu dediğimede pişman oldum
Siz çok haklısınız zaten. Eşinizi de anlıyorum.. burda sanki biraz düşüncesiz davranan misafirleriniz fakat şu an çok zorlu ve acı bi süreçten geçiyolar..

Kendimi hasta yerine koyarak düşündüğümde eşimin de huyunu bildiğim için bi otel veya dairede falan kalırdık. Onlar için de çok zor sıkıntılı bi durum.. ama halanızın burda sizi düşünmesi lazım. Zaten 2 aydır sizdeler ve bunun 3 4 katı bi süre daha sizde kalacaklarını söylüyolar. Damat da var işin içinde yani eşiniz.. o yüzden halanızın sizi düşünüp aranızda pürüz çıkmaması için bi hal çaresi bakması lazım. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin gerçekten sancılı bi süreç..

Benim bulunduğum şehirde benden başka akrabaları Yok farklı şehirede gitmek istemiyorlar çocuk yaşlı bulunmasın demiş doktorlar bu süreçte sizdede çocuk yok dediler başta öyle kabul ettik ..kemoterapi süreleri uzun olunca 2 haftada bir gelir giderler dedik ama geldiler ve gidemediler
Anladım zor bir durum gercekten.Esiniz ne diyor bu duruma? Şu ana kadar yaptiklariniza minnettar kalmalilar elbette sizin de psikolojiniz önemli.Az bir süre kaldiysa tedavisine dayanin ama cok yolu var derseniz ve daha da kötülesecekse sizi de cok zor günler bekliyor olacak.Ben biraz daha dayanin derim...Eşiniz ve sizin güzel kalbinizi kutluyorum.Allah acil sifalar versin.

Back
X