YOĞUN STRES ALTINDA MISINIZ ? BEN BU YÜZDEN DOKTORA GİTTİĞİMDE STRESLİ BİR DÖNEMDESİN BUNLAR NORMAL DEMİŞTİ, SONRA DOKTORUN DEDİĞİ GİBİ OLDU ZAMANLA NORMALE DÖNDÜMArtik butun hayatimi etkileyen bi takintim var mesela evden cikarken kapiyi kilitledm mi defalarca kontrol ediyorum yari yoldan defalarca donuyorum acaba kilitlemedim mi diye kac defa bu yuzden ise gec kaldim sonra telefondan birine mesaj atinca acaba baskasinami attim diye yine en az on kez kontrol edyrm facebookta arkdsm olmayan kisilerin profiline baktiktan sonra acaba yanlislkla arkdslk istegimi gonderdim diye yine en az 10 kez kontrol edyrm artk yoruldum kontrol etmekten kendimi biseyi yaptgima veya yapmadgma ikna edemyrm bi turlu bu bi hastalikmi yada nedir sizce
Artik butun hayatimi etkileyen bi takintim var mesela evden cikarken kapiyi kilitledm mi defalarca kontrol ediyorum yari yoldan defalarca donuyorum acaba kilitlemedim mi diye kac defa bu yuzden ise gec kaldim sonra telefondan birine mesaj atinca acaba baskasinami attim diye yine en az on kez kontrol edyrm facebookta arkdsm olmayan kisilerin profiline baktiktan sonra acaba yanlislkla arkdslk istegimi gonderdim diye yine en az 10 kez kontrol edyrm artk yoruldum kontrol etmekten kendimi biseyi yaptgima veya yapmadgma ikna edemyrm bi turlu bu bi hastalikmi yada nedir sizce
Vallahi bu durum sizin kadar olmasa da bende de var. Benimki biraz savsaklığımdan ve sakarlığımdan. Yani kendime güvenmediğim için kontrol ediyorum. Tabi takıntı ve panik halide var bu etmenlerin içinde. Ama seninki daha ciddi. Bu şekilde yaşıyacağına, mutlaka bir psikoloğa git.Artik butun hayatimi etkileyen bi takintim var mesela evden cikarken kapiyi kilitledm mi defalarca kontrol ediyorum yari yoldan defalarca donuyorum acaba kilitlemedim mi diye kac defa bu yuzden ise gec kaldim sonra telefondan birine mesaj atinca acaba baskasinami attim diye yine en az on kez kontrol edyrm facebookta arkdsm olmayan kisilerin profiline baktiktan sonra acaba yanlislkla arkdslk istegimi gonderdim diye yine en az 10 kez kontrol edyrm artk yoruldum kontrol etmekten kendimi biseyi yaptgima veya yapmadgma ikna edemyrm bi turlu bu bi hastalikmi yada nedir sizce
OKB dediğimiz obsesif kompulsif bozukluk hastalığının belirtileri bunlar. Aslında çoğumuzun sürekli yaptığı şeyler fakat sizi rahatsız edecek boyuta geldiyse gecikmeden doktora gitmenizi öneririm. Bu hastalığın daha doğrusu takıntıların bir çok farklı sebepleri olabiliyor, kimi insanlarda dini obsesyon kimilerinde insan ilişkileri konusunda.. Geçmiş olsun.Artik butun hayatimi etkileyen bi takintim var mesela evden cikarken kapiyi kilitledm mi defalarca kontrol ediyorum yari yoldan defalarca donuyorum acaba kilitlemedim mi diye kac defa bu yuzden ise gec kaldim sonra telefondan birine mesaj atinca acaba baskasinami attim diye yine en az on kez kontrol edyrm facebookta arkdsm olmayan kisilerin profiline baktiktan sonra acaba yanlislkla arkdslk istegimi gonderdim diye yine en az 10 kez kontrol edyrm artk yoruldum kontrol etmekten kendimi biseyi yaptgima veya yapmadgma ikna edemyrm bi turlu bu bi hastalikmi yada nedir sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?