hasta miyim ?

melekcikk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
9
2
88
35
Artik butun hayatimi etkileyen bi takintim var mesela evden cikarken kapiyi kilitledm mi defalarca kontrol ediyorum yari yoldan defalarca donuyorum acaba kilitlemedim mi diye kac defa bu yuzden ise gec kaldim sonra telefondan birine mesaj atinca acaba baskasinami attim diye yine en az on kez kontrol edyrm facebookta arkdsm olmayan kisilerin profiline baktiktan sonra acaba yanlislkla arkdslk istegimi gonderdim diye yine en az 10 kez kontrol edyrm artk yoruldum kontrol etmekten kendimi biseyi yaptgima veya yapmadgma ikna edemyrm bi turlu bu bi hastalikmi yada nedir sizce

YOĞUN STRES ALTINDA MISINIZ ? BEN BU YÜZDEN DOKTORA GİTTİĞİMDE STRESLİ BİR DÖNEMDESİN BUNLAR NORMAL DEMİŞTİ, SONRA DOKTORUN DEDİĞİ GİBİ OLDU ZAMANLA NORMALE DÖNDÜM

Herkesin bazi takintilati vardir..benimde benzeri var ama kendimi hasta hissecek kadar degil psikolojik olsa gerek CNm eger bu senin hayatini cok olumsuz etkiliyorsa bir uzmana gorun derim

aslinda bi cogumuzun dusundugu seyler ama 10 kez degill
seninki ileri seviye olmus.
daha ince kontrol etmeediginden dolayi basina bi kac sey geldiyse buna bagli olabilir yada bi arkadasinda dedigi gibi stres altinda olabilirsin.
bi destek alirsan eger ileri seviyeye tasimazsin bunu farketmek ve kendine itiraf etmekte guzell.

canım eğer hayatını etkilediğini düşünüyorsan bence sorun var
eğer kendin aşamıyorsan, uzman yardımı almalısın
onunki temizlikte takıntı yapıyor
ne kadar temizlik yaparsa yapsın hiç içine sinmiyor
sürekli yapıyor, sürekli yapıyor
ne dışarı çıkmaya zamanı var, ne bana gelmeye
bana gelse de benim evime sanki yıllardır temizlenmemiş muamelesi yapıyor ve herkesi çok sıkıyor
asla da sorun olduğunu kabul etmiyor
eder gibi oluyor, yok ben titizim siz pissiniz diyor sonra
çok sıkıntı yaşamadan, kendin deneyip halledemediysen bence uzman yardımı al

Vallahi bu durum sizin kadar olmasa da bende de var. Benimki biraz savsaklığımdan ve sakarlığımdan. Yani kendime güvenmediğim için kontrol ediyorum. Tabi takıntı ve panik halide var bu etmenlerin içinde. Ama seninki daha ciddi. Bu şekilde yaşıyacağına, mutlaka bir psikoloğa git.

Benmde bu tarz var hatta başka bi takintim daha var ama seninki kadar asiri degl canm pskolojk yardim alsan

ahahhahahaha aynı beni anlatmışsın sanki.okurken şoke oldum.
bende aynı senin gibiyim.özellikle mesaj yollama ve facede arkaşlık konusunda.
kapı kilitleme,acaba ütüyü fişten ayırdım mı,gazı elektiriği kapattım mı,su açık mı kaldı diye düşünmekten bir gün deliricem ben buna eminim ama demek ki yalnız değilmişim.

OKB dediğimiz obsesif kompulsif bozukluk hastalığının belirtileri bunlar. Aslında çoğumuzun sürekli yaptığı şeyler fakat sizi rahatsız edecek boyuta geldiyse gecikmeden doktora gitmenizi öneririm. Bu hastalığın daha doğrusu takıntıların bir çok farklı sebepleri olabiliyor, kimi insanlarda dini obsesyon kimilerinde insan ilişkileri konusunda.. Geçmiş olsun.

bende de var bu olayların bazıları.. ama çok da haksız sayılmazsın özellikle Fb konusunda.. bir keresinde cep telefonundan yorumlara bakarken sayfayı aşağıya kaydıracağım diye dengesizin birinin yorumunu beğenmiştim, sonrasında arkadaşlık isteğinden kurtulana kadar ölmüştüm özetle teknoloji bizi ruh hastası yaptı, takıntında haklısın..

Benimde karşı komşum kapıyı kilitler aynı senin gibi aşağıya iner çıkar kontrol eder, iner çıkar böyle 4-5 kez yapar bunu. Bende de son bir kaç aydır şu çıktı, mağazalara alışveriş merkezlerine girdiğim zaman bir şey alsamda almasamda çıkarken ötecekmiş gibi geliyor alarm, sanki üzerimdeymiş unutmuşum gibi oluyor.Çok stres oluyorum sanırım bende bunun için bir çare bulmalıyım ilerlemeden..

Aynı şeyleri tıpatıp aynı şekilde yaşıyoruz galiba. Bende de var bu, kapıyı kilitledim mi, ocağı kapadım mı... Hatta insanlarla konuşuyorum bir şey söylüyorum sonra pişman oluyorum ya başka birine söylerse, ya bu davranışımı yanlış anlarsa ya şöyle olursa, ya böyle olursa... Önceden başka bir Şehirde çalışıyordum ve bu kapı, Ocak, ütü olayını çok takıyordum. Ne kadar uzaklaşırsam uzaklaşayım evden, dönüp yine kontrol ediyordum. Hatta bir ara prizin fotoğrafını bile çekiyordum. Şimdi evde aile fertleri oluyor ve bu kapı, Ocak aklıma gelmiyor. Prizi kontrol ediyorum ve çıkıyorum. Evde birileri olduğu için aklıma gelmiyor. Koşullarla ve yaşanmışlıklarla da alakalı olduğunu düşünüyorum. Bu vesveselerin üzerine gidin, geri dönmeyin, sadece çıkarken kontrol edin ve aklınıza getirmemeye çalışın. Allah yardımcınız olsun.

Vesvese bu abdest siz gezmeyin ve bunlara kulak asmayin bi kere bakin sonra tmm deyin bakmayin geçer siz üstüne gittikçe olur

Stres etkili oluyor ben de çok unutkanımdır ve sık sık dediğiniz gibi kontrol ediyorum etmesem aklım orada kalıyor rahatsız oluyorum.Stresli olmadığım zamanlar gayet iyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…