hastalığı yüzünden ayrılmamı söylüyorlar

Çevremde eşi bu hastalığı yaşayan bir bayan vardı. Çok zor bir evlilik dönemi geçirdi. 2 çocukları var. Kızında da görüldü malesef, ergenlik döneminde anneyi çok yordu. Ayrıldılar ama o bile çok zor oldu, kadın canından korktu resmen. Ayrıca psikolojk rahatsızlıkların yüzde 95 sebebi genetik diye duymuştum.

Her türlü zorluğa katlanırım dersen hayat senin, ama evliliğin sorumluluğu, aileler, çocuk, maddiyat zaten başlı başına zorluyor çiftleri birde üstüne bu. Seçim sizin.
Bahsettiğiniz durumlar düşündürüyor beni de. Şimdilik evlilik planımız yok, ilişkinin akışına bırakmaya karar verdim ben de. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Onun suçu olmadığını biliyorum, bu yüzden onu terk etmek istemiyorum zaten. Elimden geldiği kadar yanında olmak istiyorum. Ama arkadaşlarımın haklı çıkmasından da korkuyorum bir yandan.

Kontrollerini ve ilaçlarını aksatmıyor artık. Hayatı daha düzenli, stres altına girebileceği bir durumda ben planlıyorum yapılacakları. O da ne yaptığımı fark ettiği için bana bırakıyor. Şuan ikimiz de halimizden memnunuz. İlerisi için de çok büyük endişeler yaşamama gerek yok sanırım.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
ailesiyle tanıştınız mı annesi babası kardeş vs
onlar da bilgi verir illa ki
bu hastalığı çok duyuyorum ama ayrıntılı bilmiyorum tabi
çalışıyor mu sevgiliniz hastalık nüksettiğinde ne yapıyor çalışıyorsa
hakkınızda hayırlısı olsun

ailesiyle tanıştınız mı annesi babası kardeş vs
onlar da bilgi verir illa ki
bu hastalığı çok duyuyorum ama ayrıntılı bilmiyorum tabi
çalışıyor mu sevgiliniz hastalık nüksettiğinde ne yapıyor çalışıyorsa
hakkınızda hayırlısı olsun
Kardeşleriyle tanışıyorum. Bi sorun olsa iletişime geçebiliriz hemen.

Çalışıyor. İşine engel olacak seviyede atak geçirmemiş hiç. Geçirirse raporlu olur sanırım.

Amin, teşekkür ederim. :)

:deli:Tövbe de

Napalım, "boşanma davasında tanık olmak da varmış kaderde" diyeceğiz artık :D

Seviyorum seni Estraven Estraven

Ben tövbe deyim de bu biyas yanlış adamlarla olmaya tövbe etmediği sürece çok işe yaramaz.

Adamın tarafında tanık olurum ben, her bolu bilerek evet dedi derim. 😂

Beni de sev.

Bipolar gerçekten zor. Benim de var tanıdıklarım.
Kronik hastalıklar, hele ki psikolojik olanlar, sadece hastanın kendisini değil, yakın çevresini de etkiliyor, yıpratıyor. Tedavi görüyor mu, adam ne kadar fonksiyonel, bunlar da göz önünde bulundurulmalı tabii. Ben olsam çok endişeyle yaklaşırım. Açık ve net.

Merhabalar.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında tanıştığım bir sevgilim var. Sevgili olduğumuz gün bana bipolar bozukluğu olduğunu söyledi, hastalığın ne olduğunu açıkladı, benim için sorun olmadığını söyledim ve devam ettik. Bir süre sonra ortada herhangi bi sebep yokken benden ayrıldı -aslında sebep hastalığından kaynaklandığını düşündüğüm endişelendiydi-,iki ay geçmeden tekrar barıştık.

Onunla çok mutluyum. Birlikte vakit geçirmeyi ve onu çok seviyorum. Hayal etsem bu kadar güzelini hayal edemezdim dediğim bir ilişkiyi yaşıyorum diyebilirim.

Ama hastalığını bilen arkadaşlarım onun hakkında dikkatli olmamı, ilerde bana büyük sorunlar yaşatabileceğini söyleyip duruyorlar. Onu hayatımdan çıkarmamı istiyorlar. Beni seven insanların bu kadar endişelenmesi kafamı kurcalıyor açıkçası. Onu hastalığı yüzünden terk edersem kendimi affedemem. Ama o beni bir anda terk ederse, haklı çıkarlarsa diye de korkuyorum. Konu hakkında tecrübe/bilgi sahibi biri vardır umarım, tavsiyelerine ihtiyacım var.
çok yakınımdan r örnek vereyim aynı rahatsızlıkta olan arkadaşım evlendi ve sonuç boşandılar. Yeri geliyo insan ruh sağlığı yerinde olan insanla bile anlaşamıyor. İlerleme düzeyi nedir tedavisi ne şekildedir bunu iyi öğrenmeniz lazım aynı evin içinde o bir köşeye gececek kendi kendine gülcek normal bir olaya ya da aynı şekilde aglayacak yine normal olmayan laf davranış duyacaksınız birlikteyken ya da toplum içindeyken bınları ömür boyu göze alıyorsanız sorun değil kendi sabır düzeyinizi yine kendiniz bilirsiniz

Bipolar gerçekten zor. Benim de var tanıdıklarım.
Kronik hastalıklar, hele ki psikolojik olanlar, sadece hastanın kendisini değil, yakın çevresini de etkiliyor, yıpratıyor. Tedavi görüyor mu, adam ne kadar fonksiyonel, bunlar da göz önünde bulundurulmalı tabii. Ben olsam çok endişeyle yaklaşırım. Açık ve net.
Şimdilik bipolar olmasıyla ilgili doğrudan bir sorun yaşamamış olsam da ciddi bir risk aldığım doğru haklısınız. Tedavisine devam ediyor, ülke standartlarına göre epey iyi bir meslek edinebilecek kadar hayatın içinde ve aktif kalabilmiş. Bunlar benim için pozitif durumlar. Endişeliyim evet, ama endişeleri yok edecek durumlar da var. Umarım boşa çıkan bir endişe olur. Teşekkürler yorumunuz için.
çok yakınımdan r örnek vereyim aynı rahatsızlıkta olan arkadaşım evlendi ve sonuç boşandılar. Yeri geliyo insan ruh sağlığı yerinde olan insanla bile anlaşamıyor. İlerleme düzeyi nedir tedavisi ne şekildedir bunu iyi öğrenmeniz lazım aynı evin içinde o bir köşeye gececek kendi kendine gülcek normal bir olaya ya da aynı şekilde aglayacak yine normal olmayan laf davranış duyacaksınız birlikteyken ya da toplum içindeyken bınları ömür boyu göze alıyorsanız sorun değil kendi sabır düzeyinizi yine kendiniz bilirsiniz
Bahsettiğiniz durumlar gerçekten ürkütücü. Hastalığın seviyesiyle orantılı olarak ortaya çıkan durumlar mı acaba? Sevgilimde böyle bir durum sezmedim hiç. Acaba ilerleyen dönemlerde tedaviye rağmen oluşur mu? Araştırayım bunları. Teşekkürler. :)

Aklın yolu bir. Ayrılmanız en mantıklısı..
Mantıkla çelişen duyguları napmalı :(

Bende bipolar hastasıyım aynı zamanda obsesyon ve hipertansiyon var yaşım 21 ama normal insanlardan çokta bir farkım yok. İlaç tedavisine de yeni başladım. Sevgilin de ilaç tedavisi görsün zamanla düzelecektir

Bende bipolar hastasıyım aynı zamanda obsesyon ve hipertansiyon var yaşım 21 ama normal insanlardan çokta bir farkım yok. İlaç tedavisine de yeni başladım. Sevgilin de ilaç tedavisi görsün zamanla düzelecektir
İlaç tedavisi görüyor zaten. Söylediğiniz gibi onun da bir farklılığı yok bence.

İlaç tedavisi görüyor zaten. Söylediğiniz gibi onun da bir farklılığı yok bence.
Bipolar iyileşebilen bir hastalık gözünde büyütme tedavi görüyorsa yanında ol onun şuan moral ve motivasyona ihtiyacı var. Başkalarını dinleme herkes bu hastalığa ön yargılı. Tedavi görüyorsa görüşmende hiçbir sakınca yok

Bipolar iyileşebilen bir hastalık gözünde büyütme tedavi görüyorsa yanında ol onun şuan moral ve motivasyona ihtiyacı var. Başkalarını dinleme herkes bu hastalığa ön yargılı. Tedavi görüyorsa görüşmende hiçbir sakınca yok
Yanındayım elimden geldiğince. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)

Yanındayım elimden geldiğince. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)
Rica ederim burada ön yargılı yorumları gördükçe gerçekten gerildim umarım bir faydam olmuştur düşüncelerinizi değiştirmenize. Size bunu söylemesi de çok güzel çünkü yakınlarımızın desteğine ihtiyacımız var ve bilinçlendirme yapmamız gerekiyor. Ben bunu çok hoş buldum size söylemesi kendine yakın bulduğunu ve üzmek istemediğini gösteriyor. Mutlu olursunuz inşallah :)

Yeterince bilgili,sabırlı,merhametli değilsen ayrıl.

Ama şunu da düşün bipolarların hiçbir şeye hakkı yok mu sence?
Sen ayrılırsan,benim kocam ayrılırsa benden,diğerinin karısı terkederse ...
Biz yalnızlığa mahkum muyuz?

Yapmayın bunu bize hanımlar Allahtan korkun.
Nedir bu 'bipolar mı dinlen dinlen kaç' tavırlarınız?
Hanginiz bipolar olmadığı için bizden daha mükemmel daha karakterli daha akıllı???

Aman sakın yapma hayatın biter diyenler
Önyargınızla bitip tükenin inşallah!

Rica ederim burada ön yargılı yorumları gördükçe gerçekten gerildim umarım bir faydam olmuştur düşüncelerinizi değiştirmenize. Size bunu söylemesi de çok güzel çünkü yakınlarımızın desteğine ihtiyacımız var ve bilinçlendirme yapmamız gerekiyor. Ben bunu çok hoş buldum size söylemesi kendine yakın bulduğunu ve üzmek istemediğini gösteriyor. Mutlu olursunuz inşallah :)
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve yardımınız için. Umarım siz de çok mutlu olursunuz :)
Yeterince bilgili,sabırlı,merhametli değilsen ayrıl.

Ama şunu da düşün bipolarların hiçbir şeye hakkı yok mu sence?
Sen ayrılırsan,benim kocam ayrılırsa benden,diğerinin karısı terkederse ...
Biz yalnızlığa mahkum muyuz?

Yapmayın bunu bize hanımlar Allahtan korkun.
Nedir bu 'bipolar mı dinlen dinlen kaç' tavırlarınız?
Hanginiz bipolar olmadığı için bizden daha mükemmel daha karakterli daha akıllı???

Aman sakın yapma hayatın biter diyenler
Önyargınızla bitip tükenin inşallah!
Sırf hasta olduğu için birini terk etmeyi doğru bulmadığımı söylemiştim zaten. Mutlu olmak herkesin hakkı elbette. Benim endişelerim birlikteyken birbirimizi yıpratıp üzmek noktasında. Bir de tekrar ani bir kararla terk edilmekten korkuyorum açıkçası. Onun dışında aramızda her ilişkide olabilecek sorunlar dışında bir sorun yok.

Back
X