Hastalık hastası bir ben...

elifak0106

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
442
513
103
Merhaba arkadaşlar. Uzun uzun kendimi tanıtmak isterdim ancak şu anki ruh halim buna bile müsade etmiyor. Sizden alacağım mesajlar belki bugünümü ve haftasonumu daha rahat geçirmeme sebep olur diye konu açmak istedim... dertleşmek olsun. Herkesin kafasına taktığı şeyler olur, benim de genel olarak takıntılı ve stres yapmaya eğilimli bir yapım olduğunu zamanla keşfediyorum. Yaklaşık bir ay önce vertigo teşhisi ile uzun süre tedavi gördüm, çok da düzelmedi hala ara ara baş dönmelerim oluyor. Orası ayrı bir konu.
Son iki haftadır da ağzımı belirli pozisyonlara getirdiğimde ( hafif açık bir şekilde gülümsemek i) iki tarafta da gözle görülür ciddi kas kasılmalarım oluyor ve yanaklarımda süren ağrı mevcut . İnternette çok iyi bilgilere ulaşamadım. Artık doktora gitmekten de çok sıkıldım. İyi bir doktor bulmaya çalışmak, bulup sıra alabilmek, alınca gidip kendini daha rahat anlatabilmek.. hepsi bana dert gibi gelmeye başladı. Son 6 ayım sıkıntılı ve kafama birçok şeyi takarak geçti. Acaba ondan mıdır diye düşünüyorum, ama beynimin bir tarafı da sürekli önemli ve ciddi bir şey olabileceğini söyleyip duruyor. Kendimi rahatlatamıyorum. Günlerdir internette hastalık araştırıyorum. Bir psikiyatrist ile görüştüm ilaç almanın kaygıyı azaltabileceğini, ilacı önerdiğini söyledi ama antidepresana başlamak konusunda da çok kararsız kalıyorum...

Sizin deneyimleriniz, telkinleriniz benim için kıymetli. İnsan bazen en yakınındakilere bile açık açık anlatamıyor. Sizi yorduysam özür dilerim.

Vertigo dan önce başka bu tarz sıkıntılarınız oldu mu? Eğer yoksa Allah korusun belki gerçekten yüz felci gibi bir problem var şu an. Ben de hastaneye gitmeyi sevmem. Ama hastalık hastası olsanız hastaneye giderdiniz diye düşünüyorum yani gitmeyi isterdiniz.

İyi bi pskiyatrist arayıp bulun bence
İlaç kullanmaktan da çekinmeyin
Gittiğiniz kişi doktor sonuçta ilaç firması yok
Doktorunuza güvenin ve tedavinize başlayın
Bu yaşadığım ağız kenarındaki seyirmeler iyice dengemi bozdu. Gerçekten psikolojik ise bu kadar uzun süreli durup dururken bunları yaşamak bana çok anlamsız geliyor

bende ayni sizin gibiyim surekli hastalik ariyorum internettrn arastririp teshisleri kendimle bagdastiriyorum malesef cok kotu bir durum. bas donmesi bende de olmustu ama dr vertigo dedi aynen sizin gibi. devam ederde emar cekelim demisti ama sonrasinda duzeldi sadece bahar aylarinda nuksediyor. bi ara vucudumda gecmeyen agrilar oldu ona da fibrpmiyalji dendi bende artik saldim cayira modundayim ne yapayim yoruldum sizin gibi dr ye gitmekten net tesshis alamamaktan.3-4 ay oluyor siddetli vajinal enfeksiyon gecirdim neyse ki suan iyiyim bilmiyorum nolacaksa olacak yoruldum cunku

Yüz felci olabilir mi diye araştırdım ama pek bir şey bulamadım benzer olarak internette, sadece kısa süreli seğirmeler oluyor gibi oluyor

Bu yaşadığım ağız kenarındaki seyirmeler iyice dengemi bozdu. Gerçekten psikolojik ise bu kadar uzun süreli durup dururken bunları yaşamak bana çok anlamsız geliyor
Yani doktor değilim
Kasılmanız gerçek mi değil mi bilemem tabi ki
Ama sürekli kendinizde bi hastalık buluyorsanız psikolojik olma ihtimali daha yüksek bence
İnsan zihni kontrolü ele geçirmeye çok müsait çünkü

böyle olunca ciddi bir şey olsa psikolojiktir deyip umursamayıp daha kötü olacağız diye de korkuyorum. Size de çok geçmiş olsun. Yaşayan bilir çok zor gerçekten

Yüz felci olabilir mi diye araştırdım ama pek bir şey bulamadım benzer olarak internette, sadece kısa süreli seğirmeler oluyor gibi oluyor
Eşitsizlik yok seğirmeyse geçer benim de 5 gün kadar gün içinde aralıklarla gözüm seğirdi hiç araştırmadım. Bi huylandım niye geçmiyo diye. Sonra geçti yavaş yavaş.
Eğer sürekli böyle kaygı yaşıyorsanız destek alabilirsiniz ama vertigo bir bu ikiyse sorun olmaz aşırı kendinizi dinlemeyin aramayın derim. Destek almak ta mantıklı eğer durumunuzun abartılı olduğunu düşünüyorsanız. İlaç istemiyorsanız terapistle görüşün gerekirse süreç içinde yönlendirir sizi.

İşte benim problemim kendimi sürekli dinlemek. Ufacık bir şey olduğunda “aman geçer” diyemiyorum. Aklımı hep bir köşede kurcalıyor.

Kaygı bozukluğunuz varsa bu çok ciddi bir sorun aslında, hayatı inanılmaz zorlaştırıyor. İlaçtan kaçmayın, sizi çok rahatlatacaktır.

Bir de eğer seviyorsanız bir kedi sahiplenin, uysal olanlarından. Üzerine terapi tanımam

Zaten gelene direkt psikolojik denmiyor hanımefendi
Önce fiziksel tetkikler yapılıyor
Bir şey yoksa stresten deniyor
siz denk gelmeriniz muhtemelen. omuz gerginligi icin gittim cok kasmissin kendini stresten gerilmis dedi. gecmedi yeniden farjlu dr ye gittim omuz sikismasi varmis fizik tedavi gordum mesela. var oyle dr larda onu denek istedim. birkomsunuza kedi tuyu kist yapmis bogazinizda dediker kadin kanser cikti olabiliyot yani

dışarıdan bakıldığında insanların belki de yerimde olmak isteyecekleri bir hayatım var gibi duruyor ama maalesef problemlerim var işte... kedi sahiplenmeyi düşündüm ancak bakımı konusunda tereddütte kaldığım için çok emin olamadım

Evet böyle durumları elemek için de doktoruna güvenmek çok önemli

Kimin içinde ne yaşadığını bilmemiz mümkün değil. Hem bu problemlere sahip olmayı siz seçmediniz, ama sağlıklı hayata dönmek için elinizde imkanlarınız var, ilaçsa ilaç, kullanırsınız ne olacak?

Kedi bakımı sadece tüy konusunda sıkıntı çıkarıyor. Onun dışında evin bebeği, sürekli mır mır peşinizde bir canlı :) Stres emici bunlar :)

bedenimde olan bu değişimler beni çok yormaya başladı... biraz hafifletsem tavsiyenizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim desteğiniz için vaktinizi ayırdınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…