Hastalık meselesi

darlyda

Sevgiyumağı
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2017
2.097
1.538
133
Öncelikle herkese merhaba.

Şimdiden okuyuo bilgilendirecek olanlarınıza teşekkür ederim.

Hemen hemen 6 aylık evliyim ve evlendiğimden beri 3 kez regl oldum. Bir çok kez doktoruma başvurdum ve tahliller vs derken yumurtalıklarımda kist olduğunu bunun yüzunden adet olamadığımı öğrendim. Dogum kontrol hapı kullanmaya başladım.

Şimdi sorum evli bayanlara. Benim her adet dönemine yakın beyaz bi akıntım geliyor ve aşırı derecede vajinamda kaşıntı oluyor. Hijyen gereği ve tahriş olmamakk adına kaşıyamıyorum amma idrarımı yaparken yanma oluyor.
Bu akıntılarda bu yanmalarda evlendiğimden beri oldu.
Eşimide hastaneye gitmeye ikna ettim acaba bi hastalık mı kaptım diiye ondada bi sorun çıkmadı ve o sıra doktorum enfeksiyon olabilir diye antibiyotik verdi..

Şimdi bilen bayannlar cevaplarsa çok mutlu olurum bu normal mi sürekli regl donemim yaklaştığında ufak kanamalar ve akıntım oluyor. Aşırı diz ağrım ve kasık ağrılarım oluyor.

Doktor bir şey yok kistin var sadece dedi. Doğal yontemler falan bi sekilde yardımcı olacak bilgi sahibi olanınız var mı?

Şmdiden allah razı olsun cevap verenlerden.

Kaşıntı varsa mantar vardır. Her ikiniz de aynı anda tedavi olmazsanız eşiniz size siz eşinize derken kısırdöngüye girer, düzelemezsiniz. Mantar testi yapıldı mı?

Kaşıntı varsa mantar vardır. Her ikiniz de aynı anda tedavi olmazsanız eşiniz size siz eşinize derken kısırdöngüye girer, düzelemezsiniz. Mantar testi yapıldı mı?
Evet kan testi mantar testi frengi için bile kan aldırdık ikimizde sonuçlar hep temiz. Interneette görmüştüm bazıları hassas olduğu için kokulu ped almamaya kokusuz sabun ve duş jeli kullanmaya başladım ve 6 aydır her ay hastaneye gidiyorumm doğum kontrol happı kullandigım halde düzenede girmedi reglım ne oluyor anlamıyorum acaba yeni evlilikte oluyor mu

Kasinti, beyaz akinti hepsi mantar oldugunu gosteriyor. Bir kadin dogum uzmanina gorunmenizde fayda var ozellikle akinti oldugu donemde. Belki testleriniz yapilirken enfeksiyon yoktu. Dogum kontrol haplari bu tarz enfeksiyonlara daha acik hale getiriyor maalesef bizi. Yeni evlilikle soyle alakasi olabilir, siz atlattiginiz anda esinizden yine geciyordur. Tedavisi asiri basit, esinizle beraber olmanizi oneririm. Erkeklerde sikayet olmasa da enfeksiyon olabiliyor. Gecmis olsun.

Sağolun teşekkür ederim.

D.r bugüne kadar fitil verdi mi.malesef bendede aynı sorun var mantar. İliski bile çekilmez oluyor bazen.bide flagy diye bir hap var içinde 2 tane bir esin içiyor birde sen.d.r danis .

Hayır fitil vermedi her seferinde birşey yok diye yolladı. Antibiyotik verdi. Sadece adet olmadan iki gün once beyaz akıntı ve kaşıntı adet olunca rahatlıyorum. Bi kez daha gidicem randevu aldım. Teşekkür ederim.

idrar testi yaptırdınız mı?
diz ve kasık ağrısı genelde de oluyorsa ve idrar yaparken ağrı varsa böbreklerinizde kum olabilir..

Günlük ve kokulu ped kullanmayın... Vajina temizliginde sabun bile kullanmayın... Taharetinizi önden arkaya doğru yapın, söyledikleriniz mantar enfeksiyonunu gösteriyor...

Bazı antibiyotik grupları daha çok tetikliyor sen iyi bir kadın doğuma görün .kaşıntı durduk yere olmaz ya enfeksiyon vardır yada mantar .adet sorununa gelirsek aktararak macun satılıyor iyi geldiğini duydum .arastir

Sadece regl zamanında ped kullanın.
Pedinizi sık değiştirin parfüm içerikli kullanmayın.
İç çamaşırlarınızı yumuşatıcısız yüksek ısıda yıkayıp muhakkak ütüleyin
Vajinal duş yapmayın
Mantar için fitil alıp eşinizde krem kullanabilir tekbaşınıza tedavinin bi anlamı yok

kadın doğum uzmanına git bi kültür ve idrar testi yapilir ayni anda tedaviye başlanir muhtemelem fitil verir mantar olma ihtimali yüksek

idrar testi yaptırdınız mı?
diz ve kasık ağrısı genelde de oluyorsa ve idrar yaparken ağrı varsa böbreklerinizde kum olabilir..
Idrar testi yaptırdım o zaman antibiyotuk verdi enfeksiyon icin sonra antibiyotik bitince gel dedi iki kez gittim 2 ayda ve temiz cikti ama hala regl olacakken oluyor.
Sagolun bilgilendirme icin randevu aldim 2 hafta sonraya verdi bakalim.

Teşekkür ederim araştırayım

Tesekkür ederim. Iki ay önceye kadar hep kokulu kullanıyordum ve 2 saatte bi değiştiriyorum çok kanamam oluyor zaten.

Adet doneminde kasintinin gecmesi tuhafmis. Demekki pedle alakasi yok ama yine de kokulu ped, dus jeli vs kullanmamakta fayda var.

İlk yıllarda kullandığım kayganlastirici sprey sonrasında bu şikayetler başladı bende.korkunc günlerdi kaşıntı,yanma vs. Prezervatif kullanıyorsanız onun da markasını değiştir mesela.cildin hassassa birçok nedeni olabilir. Dizde kasıkta ağrı normal,akıntı da normal ama yanma enfeksiyon gösteriyor. Bol su iç,kendini sıcak tut,çamaşırını ütülü giy,günlük ped kullanma. Ve ilişkiden sonra suyla temizle kuru tut.dikkat edersen geçiyor ilacsiz

Idrar testi yaptırdım o zaman antibiyotuk verdi enfeksiyon icin sonra antibiyotik bitince gel dedi iki kez gittim 2 ayda ve temiz cikti ama hala regl olacakken oluyor.
Sagolun bilgilendirme icin randevu aldim 2 hafta sonraya verdi bakalim.
Enfeksiyon sizden eşinize geçiyordur, eşinize geçince mutlaka aynı sorunları o da yaşayacak diye birşey yok, taşıyıcı oluyordur size yeniden bulaştırıyordur, mantar vb durumlarda, cinsel yolla bulaşabilecek enfeksiyonlarda antibiyotik tedavi eşe de uygulamalı ki bulaşma tekrarlanmasın, en azından benim bildiğim bu yönde.

Enfeksiyon direkt idrar yollarıyla alakalıysa, doktorunuzun verdiği ilaçların yanısıra maydanoz suyu tavsiye ederim.
Suyunu içemezseniz bir demet maydanozun üzerine limon sıkıp yiyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…