Hastalık mı takıntı mı ?

internette satiyorum
Turkiyede nasil olur bilmiyorum ama internette yine ikinci el satis yapabilecegin biryer vardir heralde
burda ben Ebay kullaniyorum ve Facebook tada böyle sayfalarim var

gittigidiyor var türkiyede..çok iyi fikir aklıma gelmemişti teşekkür ediyorum canım..böylelikle giymediklerimi satıp yeni bişeyler alıp çok para harcamamış olurum

nerde satıyosun ? problem aldıgım bi çok şeyi bi anda aldıgım için daha sonra begenmıyorum boşa gidiyor

Giyecek kıyafet bulamayan bir sürü aile var. Araştırıp bulun, onlara bağışlayın. Elinizdeki fazlalıklardan bu şekilde kurtulmuş olursunuz.

Bir üye bunun bir hastalık olmadığını, paranız varsa gayet rahat harcayabileceğinizi söylemiş. Fakat eğer araştırırsanız alışveriş hastalığı diye bir şey olduğunu da bilirsiniz.

Nedir alışveriş hastalığı?;

Bireyin ihtiyaç dışı kontrolsüzce alışveriş yapması ve zihninin yoğun bir şekilde alışverişle meşgul olmasıdır. Çoğunlukla insanlar alışverişi severler. Özellikle bayanlar için alışveriş büyük bir rahatlama aracıdır. Alışverişi seviyor olmakla alışveriş hastalığı aynı şey değildir. Tanımda da verdiğimiz gibi bunun hastalık sayılabilmesi için “aşırı” bir şekilde yapılıyor ve düşünülüyor olması gerekiyor.

Alışveriş hastalığı dürtü kontrol bozukluğu ve bağımlılık sınıfındadır. Altında doyumsuzluk, mutsuzluk, ikili ve sosyal ilişkilerde problem yaşama gibi sorunlar vardır. Kişiler daha çok gergin ya da üzgünken alışveriş yaparlar. Ayrıca depresyon, kaygı bozuklukları, bastırılmış duygularda alışveriş hastalığa yol açabilmektedir. Bu rahatsızlığa sahip kişiler hayatlarındaki duygusal boşlukları alışveriş yaparak doldurmaya çalışırlar. Alışverişle, yalnızlık ve mutsuzluk anlık da olsa giderilmektedir.

Alışveriş hastaları tipik olarak; alışverişle beraber rahatlar ancak bir süre sonra bir pişmanlık duygusu yaşamaya başlar. Gerilimle alışverişe başlayıp, aldıkça rahatlayan kişi; akabinde pişmanlık duyar ,içi içini yer. Bu kadar çok duyguyu bir arada yaşatmasıyla, ruhsal yönden yıpratıcı olan bu hastalık bir süre sonra, ne kadar alışveriş yapılırsa yapılsın tatmin sağlayamamaya neden olur.

Alışveriş hangi noktada zevk, hangi noktada bağımlılık olduğu konusunda da şunu demek mümkündür;temel yaşamsal ihtiyaçları fazlasıyla aşıyorsa bu bağımlılıktır. Alışveriş bağımlılarının dolapları; etiketi kesilmemiş, bir kez bile giyilmemiş giysi veya eşyalarla doludur. Alışveriş bağımlılarının tek derdi markalı giyinmek ya da trendy olmak değildir. Onlar bunun çok ötesinde bir haz yaşarlar.

Eğer bağımlı olduğunuzu düşünüyorsanız tedavisi olduğunu bilin. İlaç tedavisinin olumlu sonuçları olduğunu yaptığı araştırmalarla desteklemiştir. İlaç tedavisin yanında psikolojik destek almak, daha da iyi sonuçlar verecektir. Alışveriş hayatın bir parçası olmalı ama tümü değil. Her hafta sonunuz avmlerde geçmemeli. Alışveriş yaşamın bir parçasıdır ama asla yaşamın anlamı değildir. Keyifli ve eğlencelidir ama hayatın tümü değildir.
Alışveriş dışında da hayatınızda anlam katacak aktiviteler ve rahatlama yöntemleri bulun,yardım almaktan çekinmeyin.
Unutmayın nelere sahip olduğunuz değil kim olduğunuz önemli. (Alıntı)

Yukarıdaki yazıyı okuyunca aklıma siz geldiniz. Dolayısıyla bir uzman yardımı almanız şart. Geçmiş olsun. :34:

Son düzenleme:
durumumuzun oldukça iyi oldugunu belirtmek istedim çunki böyle bi tepki gelicekti keşke sadece bin lirayla bitirebilsem bi ayı anlatmak istedgm bu

Aylık 6,500tl lik harcamanızla durumunuz çok iyi olduğunu anlıyoruz zaten.
Ev adeti anlamsız olmuş.
Sizce aylık bu harcamayı yapan biri nasıl 1000tl ile geçinebilir.
Üstelik neden geçinsin zaten varlıklı bir insan..
Çok sıkıntı yarattıysa kırın atın kartı ?

bi nevi sigara tiryakiligi gibi buda içmeyince başınız agrır delirirsiniz ya bişey almayınca kafayı yiyorum.. izmirde bi çok butik magaza hepsi bilir beni hatta girdigim bi yerden hiç bişey begenmesemde alıyorum magazaya ayıp olmasın o kadar denedim anlıcanız ben kafayı yiyorumm

öğrenci öğrencinin halinden anlar misali.

gelirinin büyük bi kısmıyla maddi durumu olmayan çocuklara burs versen.

hem müsriflikten kurtulursun hemde sevap kazanırsın:34::34:

öğrenci öğrencinin halinden anlar misali.

gelirinin büyük bi kısmıyla maddi durumu olmayan çocuklara burs versen.

hem müsriflikten kurtulursun hemde sevap kazanırsın:34::34:

burs verdigimiz ögrenci var arkadaşım bunları düşünüyoruz :)

Giyecek kıyafet bulamayan bir sürü aile var. Araştırıp bulun, onlara bağışlayın. Elinizdeki fazlalıklardan bu şekilde kurtulmuş olursunuz.

Bir üye bunun bir hastalık olmadığını, paranız varsa gayet rahat harcayabileceğinizi söylemiş. Fakat eğer araştırırsanız alışveriş hastalığı diye bir şey olduğunu da bilirsiniz.

Nedir alışveriş hastalığı?;

Bireyin ihtiyaç dışı kontrolsüzce alışveriş yapması ve zihninin yoğun bir şekilde alışverişle meşgul olmasıdır. Çoğunlukla insanlar alışverişi severler. Özellikle bayanlar için alışveriş büyük bir rahatlama aracıdır. Alışverişi seviyor olmakla alışveriş hastalığı aynı şey değildir. Tanımda da verdiğimiz gibi bunun hastalık sayılabilmesi için “aşırı” bir şekilde yapılıyor ve düşünülüyor olması gerekiyor.

Alışveriş hastalığı dürtü kontrol bozukluğu ve bağımlılık sınıfındadır. Altında doyumsuzluk, mutsuzluk, ikili ve sosyal ilişkilerde problem yaşama gibi sorunlar vardır. Kişiler daha çok gergin ya da üzgünken alışveriş yaparlar. Ayrıca depresyon, kaygı bozuklukları, bastırılmış duygularda alışveriş hastalığa yol açabilmektedir. Bu rahatsızlığa sahip kişiler hayatlarındaki duygusal boşlukları alışveriş yaparak doldurmaya çalışırlar. Alışverişle, yalnızlık ve mutsuzluk anlık da olsa giderilmektedir.

Alışveriş hastaları tipik olarak; alışverişle beraber rahatlar ancak bir süre sonra bir pişmanlık duygusu yaşamaya başlar. Gerilimle alışverişe başlayıp, aldıkça rahatlayan kişi; akabinde pişmanlık duyar ,içi içini yer. Bu kadar çok duyguyu bir arada yaşatmasıyla, ruhsal yönden yıpratıcı olan bu hastalık bir süre sonra, ne kadar alışveriş yapılırsa yapılsın tatmin sağlayamamaya neden olur.

Alışveriş hangi noktada zevk, hangi noktada bağımlılık olduğu konusunda da şunu demek mümkündür;temel yaşamsal ihtiyaçları fazlasıyla aşıyorsa bu bağımlılıktır. Alışveriş bağımlılarının dolapları; etiketi kesilmemiş, bir kez bile giyilmemiş giysi veya eşyalarla doludur. Alışveriş bağımlılarının tek derdi markalı giyinmek ya da trendy olmak değildir. Onlar bunun çok ötesinde bir haz yaşarlar.

Eğer bağımlı olduğunuzu düşünüyorsanız tedavisi olduğunu bilin. İlaç tedavisinin olumlu sonuçları olduğunu yaptığı araştırmalarla desteklemiştir. İlaç tedavisin yanında psikolojik destek almak, daha da iyi sonuçlar verecektir. Alışveriş hayatın bir parçası olmalı ama tümü değil. Her hafta sonunuz avmlerde geçmemeli. Alışveriş yaşamın bir parçasıdır ama asla yaşamın anlamı değildir. Keyifli ve eğlencelidir ama hayatın tümü değildir.
Alışveriş dışında da hayatınızda anlam katacak aktiviteler ve rahatlama yöntemleri bulun,yardım almaktan çekinmeyin.
Unutmayın nelere sahip olduğunuz değil kim olduğunuz önemli. (Alıntı)

Yukarıdaki yazıyı okuyunca aklıma siz geldiniz. Dolayısıyla bir uzman yardımı almanız şart. Geçmiş olsun. :34:

merhaba
bunun bir hastalik olmadigini ben söyledim
takdir edersiniz ki alisveris kadinlari cok mutlu eden bir eylemdir
sadece kese ile alakali birsey
ve tabiki herseyin fazlasi zarardir

burda bir yorumcu demis hangi markette ne ucuz diye ugrasiyoruz demis
zaten bu olmasi gerek
inanin market alisverislerinde yada bebegimin mama bez vs gibi seylerinde indirim kuponlari ile gezerim sürekli
ve ayliga vurunca inanilmaz kar saglarim
bu takdir edilesi birsey bence
evimde kullanmadigim atilacak herseyi kazanca cevirirm
satiyorum atmam cöpe asla

bir yemek yenmiyorsa
dökmem
ondan corba yaparim vs
bu liste uzar gider

evet kiyafet ayakkabu canta merakim var
bebegim icinde ayni sekilde
hemen hergün birseyler alirim
ve bunlar kesinlikle bir süre sonra ya ederinde yada daha fazla fiyata satilir
cünkü hep belirli markalari alirim

konu sahibi daha cok genc
zamanla oda tutumlu olmanin yaninda ayni zamanda rahat yasamayida ögrenir
ailesinin durumu iyiymis buda onun sansi tabiki
ve elinde varsa ve genclikte varsa harcayacak tabiki
annesinin babasinin daha etekleri dibnde
daha kuzu yani

merak etme başkasından alınan beleş para tatlı gelir harcıyıverirsin bir çırpıda. hele bir işe gir kendi paranı kazan bakalım verebilecekmisin öyle 10 parçaya 6500 tl?

gittigidiyor var türkiyede..çok iyi fikir aklıma gelmemişti teşekkür ediyorum canım..böylelikle giymediklerimi satıp yeni bişeyler alıp çok para harcamamış olurum

iste benim yaptigimda bu
bazan kar bile yapiyorum
genelde markali seyler cok kolay satiliyor zaten :)

eğer kendin bu durumla başa çıkamıyosan, bi destek alman şart.

merhaba
bunun bir hastalik olmadigini ben söyledim
takdir edersiniz ki alisveris kadinlari cok mutlu eden bir eylemdir
sadece kese ile alakali birsey
ve tabiki herseyin fazlasi zarardir

burda bir yorumcu demis hangi markette ne ucuz diye ugrasiyoruz demis
zaten bu olmasi gerek
inanin market alisverislerinde yada bebegimin mama bez vs gibi seylerinde indirim kuponlari ile gezerim sürekli
ve ayliga vurunca inanilmaz kar saglarim
bu takdir edilesi birsey bence
evimde kullanmadigim atilacak herseyi kazanca cevirirm
satiyorum atmam cöpe asla

bir yemek yenmiyorsa
dökmem
ondan corba yaparim vs
bu liste uzar gider

evet kiyafet ayakkabu canta merakim var
bebegim icinde ayni sekilde
hemen hergün birseyler alirim
ve bunlar kesinlikle bir süre sonra ya ederinde yada daha fazla fiyata satilir
cünkü hep belirli markalari alirim

konu sahibi daha cok genc
zamanla oda tutumlu olmanin yaninda ayni zamanda rahat yasamayida ögrenir
ailesinin durumu iyiymis buda onun sansi tabiki
ve elinde varsa ve genclikte varsa harcayacak tabiki
annesinin babasinin daha etekleri dibnde
daha kuzu yani

Konu sahibinin çok para harcaması ile ilgili olumsuz bir yorumum yok. Sadece kendisi sormuş bu bir takıntı mı hastalık mı diye... Ben de hastalık olduğuna dair yanıt verdim. Konu sahibi kendisi söyledi etiketli bir çok kıyafetim var diye... Ve daha bir çok sözü alışveriş hastalığı belirtileri. O yüzden madem bu konudan çok rahatsız bir uzmana görünmesinde fayda var. Yoksa bize ne... Allah para vermiş o da harcıyor. Bu bizi bağlamaz. Kendisi yardım istemiş biz de ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. :34:

vay be zenginin derdi bile ne kadar hoş oluyor '' fazla alışveriş '' derdi :) gel de komünist olma şimdi :)

malesef ki bu bir hastalık .ve boyle alısverıs hastalıgı

olan bırının elıne kesınlıkle kredı kartı verılmemelıdır .

cunku kredı kartıyla kendını asla durduramazsın .

bu durumdan kurtulmak ıstıyorsan once babanın sana

bu kredı kart konusunda rest cekmesı sart !!

baska turlu mumkun degıl kurtulamazsın ,kendıni

asla engelleyemezsın .dısrıya alısverıse cıkmayıp kendını

engellesen bıle ,oturdugumuz yerden ınternetten alısverıs

yapma olayıda var, kı o cok daha kotu .

onuda alayım bunuda alayım derken yıne o karta guzelce

yuklenıyor .kredıyı bırakıp nakıte gecmen gerekıyor.

malesef ben de senın gıbıydım :/ hala oyleyımde sayılır

ama eskısınden daha ıyıyım .cunku kredı kartı kullanmıyorum artık .

cebımde varsa alırım yoksada almam .ve bu senın rızanla olacak

bırsey degıl .yanı kart konusuna baban tarafından cıddı anlamda rest

cekılmelı .yoksa kendı rızanla o kart ılletınden kurtulamıyorsun .

katı kurallar yasaklar sart oluyor bu durumda

Son düzenleme:
İradenin ne kadar kuvvetli olup olmadığını bu vesile ile anlamış olacaksın , kendine ''dur!!' diyemeyecek kadar bu alışkanlığına yenilmezsin herhalde dimi ... :34:

Allah çok versin , faydalı yerlere harcama yapmanızda fayda var , 15 gün parasız kalmayın bence şöyle bir bir ay kadar 300 TL ile bir süre geçinin,zorda olsa ; o zaman anlarsınız paranın değerini , sabrı , iradeyi , nefsi ..
:34:

Kendini frenlemeyi dene, olmuyorsa doktora git ama bu da bir tür hastalık.

Ancak ailende bu hastalığı körüklüyor gibi, 10.000 lira limitli bir kart senin yaşında, henüz stajyer bir çocuk için çok fazla. Tamam durumunuz iyi ama her şey iyilikle olmuyor, hesap ve yokluk, harcamada irade gençlere öğretilmesi gereken şeyler.

Umarım bir an önce toparlarsın

Kendini frenlemeyi dene, olmuyorsa doktora git ama bu da bir tür hastalık.

Ancak ailende bu hastalığı körüklüyor gibi, 10.000 lira limitli bir kart senin yaşında, henüz stajyer bir çocuk için çok fazla. Tamam durumunuz iyi ama her şey iyilikle olmuyor, hesap ve yokluk, harcamada irade gençlere öğretilmesi gereken şeyler.

Umarım bir an önce toparlarsın

bu arada 25 yaşındayım :)

işte beni anlarsın sen :( kendi ellerimle kartımı kapattrdım engellemek için şeytan diyor git tekarr al kart yazda geliyor zatn off offfff

Yok yanı alma bıde 1000 tl gecmemelı ha suda bı gercek benım bı arkadasım var oda bole senın gbı harcıyo babasının durumu ıyı altında jeep ıyı bı ısı var ıyı bı yerde oturyor

Imkan varsa sosyal hayat Imkan werıolsa harca ama gereksız ne harcıosn benım sorunum ayakkabılar ayakkabılara para harcıorm aykakkbı almayı cok sewıyorm

Walla yakın olsan kak alıswerıs yapalım dıcem :)))))))

Ama kendıne borc cıkarma babanın kartını kullan ek kart !

Son düzenleme:
Yok yanı alma bıde 1000 tl gecmemelı ha suda bı gercek benım bı arkadasım var oda bole senın gbı harcıyo babasının durumu ıyı altında jeep ıyı bı ısı var ıyı bı yerde oturyor

Imkan varsa sosyal hayat Imkan werıolsa harca ama gereksız ne harcıosn benım sorunum ayakkabılar ayakkabılara para harcıorm aykakkbı almayı cok sewıyorm

Walla yakın olsan kak alıswerıs yapalım dıcem :)))))))

Ama kendıne borc cıkarma babanın kartını kullan ek kart !

HADİ ALIŞVERİŞE GİDELİM :p YOK HAYATIM NAPTIYSAM OLMADI ARABA ALIN SÖZ BIRAKICAM DEDİM ALDIRDIM YOK YANİ OLMADI ONDANDA SIKILDIM TEK SIKILMADIGIM ŞEY BU İLLET TAKINTI :d

Benden daha beterleri de varmış, bende kendime kızıyordum, çok harcıyorum, çok alışveriş yapıyorum, doyumsuzum, çok masrafım var diye, meğer seninki daha betermiş, şükrettim halime.:6:

Back
X