Hastalık yüzünden okula gidememek!!!

Mavii00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
34
6
86
Merhaba arkadaşlar ben epilepsi hastasıyım ve geçen sene üniversite kazandığım halde gidemedim ailem hasta olduğum için gitmemi istemedi şehir dışında kazanmıştım,.üniversiteyi dondurdum bir yıl içinde hastalık geçer umuduyla..Ama yanlış bişey yaptım bu bir yıl içinde tekrar sınava hazırlandım gene stres sıkıntı yaptım ve hastalığım geçmedi.Şimdi herkes farklı birsey diyor Hastasın gitme bir yıl daha dur hastalığın için uğraş sadece sınavı filan düşünme diyolar bir sonraki yıl çalışıp gidersin diyolar kafam o kadar karıştı ki gidim diyorum hastalık elimi kolumu bağlıyor.Gitmeyip bir yılı sadece hastalığıma verim hiç stres sıkıntı olmayıp sakin bir sene geçirip hastalığımı yeneyim sonraki yıl çalışıp giderim diyorum ama sınav stresini tekrar yaşamaktanda korkuyorum.Ailem sağlığın okuldan önemli değil diyolar ama ben kararsızım yardımcı olun lütfen :(

Epilepsi öyle şimdi hastayım, yarın geçti denilecek bir hastalık değil ki. Kronik bir hastalık, onu kontrol ederek yaşıyorsun. Sizin hastalığınız nasıl seyrediyor mesela? Sık nöbet geçiriyor musunuz, iyi kontrol altında mı? Şu anda sizi gerçekten de hasta edecek kadar ağır bir dönemse anlarım ama sadece epilepsi hastalığınız var diye hayatı ertelemek saçma. Bu şekilde onlarca kronik hastalık var neticede, herkes okulu bırakacak olsa okullarda mevcut yarıya inerdi herhalde. Doktorunuz ne diyor durumunuza?

Epilepsi tam olarak nasıl seyrediyor bilemiyorum ancak benim de kronik astımım vardı.
Ailemden ayrı , farklı bir şehirde okudum.
Bir sıkıntı yaşamadım , düzenli ilaç kullanımımla.
Yani acaba ailen durumunu abartıyorlar mı ?

Kontrol altına alamayacak olsaydım da ailemin olduğu şehirde okulu kazanır, okurdum.

Merhaba arkadaşlar ben epilepsi hastasıyım ve geçen sene üniversite kazandığım halde gidemedim ailem hasta olduğum için gitmemi istemedi şehir dışında kazanmıştım,.üniversiteyi dondurdum bir yıl içinde hastalık geçer umuduyla..Ama yanlış bişey yaptım bu bir yıl içinde tekrar sınava hazırlandım gene stres sıkıntı yaptım ve hastalığım geçmedi.Şimdi herkes farklı birsey diyor Hastasın gitme bir yıl daha dur hastalığın için uğraş sadece sınavı filan düşünme diyolar bir sonraki yıl çalışıp gidersin diyolar kafam o kadar karıştı ki gidim diyorum hastalık elimi kolumu bağlıyor.Gitmeyip bir yılı sadece hastalığıma verim hiç stres sıkıntı olmayıp sakin bir sene geçirip hastalığımı yeneyim sonraki yıl çalışıp giderim diyorum ama sınav stresini tekrar yaşamaktanda korkuyorum.Ailem sağlığın okuldan önemli değil diyolar ama ben kararsızım yardımcı olun lütfen :KK43:

Ailelerin bu kadar korumacı olması çok yanlış.

Sen bütün hayatın boyunca o hastalıkla yaşayacaksın, bunu öğrenmen, hastalığını kontrol edebilmen gerekiyor.

Hastalık hayatı ertelemek ya da iptal etmek için bir sebep olmamalı. Böbrek hastası ablam okulunu yarım bırakmıştı, okudu, bitirdi, çalıştı, emekli oldu.

Epilepsi hastası kuzenim ailesinden ayrı birilde okudu, yetmedi daha da okudu şimdi bambaşka bir ilde akademisyen. Evlendi, bebek bekliyorlar.

Yapmayın bunu kendinize, ailenizin de yapmasına izin vermeyin.

Son düzenleme:
Ailelerin bu kadar korumacı olması çok yanlış.

Sen bütün hayatın boyunca o hastalıkla yaşayacaksın, bunu öğrenmen, hastalığını kontrol edebilmen gerekiyor.

Hastalık hayatı ertelemek ya da iptal etmek için bir sebep olmamalı. Böbrekhastasıablam okulunu yarım bırakmıştı, okudu, bitirdi, çalıştı, emekli oldu.

Epilepsi hastası kuzenim ailesinden ayrı birilde okudu, yetmedi daha da okudu şimdi bambaşka bir ilde akademisyen. Evlendi, bebek bekliyorlar.

Yapmayın bunu kendinize, ailenizin de yapmasına izin vermeyin.

Aynı şeyi diyecektim ama , epilepsi nasıl seyrediyo bilmediğimdeen
+++
Sep kalp kk

eğer ailen çok endişeleniyorsa ailene yakın biyeri kazanıp okusan benimde epilepsi hastası arkadaşım var krizleri oluyor ama deedikleri gibi ilaçlarını düzenli aldığın sürece bişey olmaz

Kusura bakma da hiç böyle saçma birşey duymadım. Ünv okuyan herkes domuz gibi sağlıklı mı oluyor? Ne ciddi rahatsızlıkları olup ünv okuyanlar, hastalıkla mücadele etmeyi öğrenip onu alt edenler var. En yakın arkadaşım epilepsiydi, ilaçlarını alıyordu. Sadece ev yerine yurtta kalmaya bak, çok fazla tek olma, nöbet falan geçirirsen yardım ederler. Sonuçta düzenli ilaçlarla nöbete girme riskini azaltırsın. Bence başla okula yaşın ilerlemeden. Ayrıca bulunduğun şehirde okul yok mu?

Epilepsi 1 yıl sakin olayım da geçsin birsin denen bir hastalık değil. Ömür boyu bu hastalıkla birlikte olacaksınız. Bu yüzden onunla arkadaş olmalısınız.
Epilepsi olan çok arkadaşım var. Okullarını da okudular, evlendiği çocuk sahibi oldular. Hayatta karşılaşacağınız en basit streslerden biridir sınav stresi. Durun bakalım daha karşınıza ne dertler ne stresler çıkacak. Hayatınızı hep erteleyemezsiniz.
Siz hayatınızı sekteye uğratmadan ve aksatmadan yaşamaya devam edin. En önemlisi ilaçlarınızı günü gününe ve aynı saatte almaya özen gösterin.

Şu aralar nerdeyse hergün geçiriyorum mesela bugün sabah banyo yaparken geçirdim ve kendimde olmadan banyodan çıkıp odaya gitmişim oturuyorum kendime geldiğimde başka yerdeydim.akşam tekrar geçirdim bu seferde oda oda gezmişim hiç hatırlamıyorum kendime geldiğimde yanımda annem vardı.Sıklığı değişiyor.

Şu aralar nerdeyse hergün geçiriyorum mesela bugün sabah banyo yaparken geçirdim ve kendimde olmadan banyodan çıkıp odaya gitmişim oturuyorum kendime geldiğimde başka yerdeydim.akşam tekrar geçirdim bu seferde oda oda gezmişim hiç hatırlamıyorum kendime geldiğimde yanımda annem vardı.Sıklığı değişiyor.
Kesinlikle bi yerlerde yanlışınız var.aileniz bence okul konusuna takılcağına sizi düzgün bir doktora götürmeli.annemde epilepsi hastası.ağırından.ama ilaçlarla gayet kontrol altında tutulabilir bir hastalık.tedavinizde yanlışlık var sanıyorum çnkü bukadar çok sık kriz olmaması gerekir tedavi oluyorsanız

Kusura bakma da hiç böyle saçma birşey duymadım. Ünv okuyan herkes domuz gibi sağlıklı mı oluyor? Ne ciddi rahatsızlıkları olup ünv okuyanlar, hastalıkla mücadele etmeyi öğrenip onu alt edenler var. En yakın arkadaşım epilepsiydi, ilaçlarını alıyordu. Sadece ev yerine yurtta kalmaya bak, çok fazla tek olma, nöbet falan geçirirsen yardım ederler. Sonuçta düzenli ilaçlarla nöbete girme riskini azaltırsın. Bence başla okula yaşın ilerlemeden. Ayrıca bulunduğun şehirde okul yok mu?
İlçede yaşıyorum bir tane üni var bölüm olarak işletme turizm bankacılık gibi iki yıllık bölümler var o nedenle ilçe dışından kazandım.

Kullandiginiz ilaçta veya dozunda yanlislik vardır. Bu kadar sık geçirilen nöbetler size de zarar verir. Epilepsi de her nöbet beyinde belli bir hasar bırakır. Çok minik hasarlar olur genelde farkedilmez ama nöbet sıklığı artarsa minikler birleşir can sıkıcı hal alir.
Sadece okula gitmek için değil, sağlığınız icin işin ehli bir doktor bulun.

Kesinlikle bi yerlerde yanlışınız var.aileniz bence okul konusuna takılcağına sizi düzgün bir doktora götürmeli.annemde epilepsi hastası.ağırından.ama ilaçlarla gayet kontrol altında tutulabilir bir hastalık.tedavinizde yanlışlık var sanıyorum çnkü bukadar çok sık kriz olmaması gerekir tedavi oluyorsanız
3 senedir tedavi görüyorum ailem ankaradaki bütün hastanelere götürdü nerdeyse,özelede gittik en iyi prof.lara ama dedikleri mr eeg temiz hapın dozunu arttırcaz ama gene geçiriyorum.Çok şükür bilinen epilepsi gibi ağzımdan köpük vs çıkmıyor hafif epilepsi ama 3 yıldır sonuç alamadık doktorların dediğine göre 'kullandığın ilacı ileri derecede ki epilepsi hastalarına veriyoruz hasta çiçek gibi oluyor sende olmuyor biraz daha kullan sonra kontrole gel'.sonrası gene aynı..

Aslında g
Aynı şeyi diyecektim ama , epilepsi nasıl seyrediyo bilmediğimdeen
+++
Sep kalp kk
aslında geçmişte hastalık anında yaşadıklarım korkutuyor bizi mesela bigün arkadaşımla alışveriş yaparken kriz geldi o anda marketten çıkmışım arkadaşım arkadan sesleniyormuş tabi ben o an kendimde değilim yolda arabalar geçerken o trafikte önüne atlamışım arabanın son anda arkadaşım tutup çekmiş kendime geldiğimde çantamı yere atmışım yolun kenarında arkadaşım iyimisin diye soruyodu.Gerçekten ürkütücü bi olaydı eğer arkadaşım olmasaydı belkide daha kötü şeyler olabilirdi o nedenle üniversiteye gittiğimde de bu tür olaylar başıma gelebilir diye tedirginler.

Epilepsi ilaç ile kontrol altına alınan bir hastalık.
İlacını düzenli alınca sıkıntı yaşamıyorsun.
maalesef öyle değil dediğim gibi 3 yıldır hapımı düzenli alıyorum en büyük dozunu ve günde 3 tane ama hala kontrol altına alamadık. Psikolojik de olabilir diyor doktorlar ama dedğim gibi onlarda tam birşey söyleyemeyiz diyolar psikolojik olabilir.en küçük olayı kafama takıp kendimi yiyip bitiren birisiyim çok çabuk sinirleniyorum.yani çok stres yapan birisiyim ve biliyorsunuzdur ki epilepsi stres sıkıntıya gelen bir hastalık değil ama hapımı düzenli kullanığım halde hala neden bitmiyor veya azalmıyor gerçekten anlamıyorum.

Kullandiginiz ilaçta veya dozunda yanlislik vardır. Bu kadar sık geçirilen nöbetler size de zarar verir. Epilepsi de her nöbet beyinde belli bir hasar bırakır. Çok minik hasarlar olur genelde farkedilmez ama nöbet sıklığı artarsa minikler birleşir can sıkıcı hal alir.
inan doktor konusunda dikkatli davranıyoruz ama ne kadar çabalasakta sonuç yok kaç kez mr eeg çekindim sonuç aynı temiz çıkıyor çok şükür doktor dozu arttırıyor bu sefer nöbet daha çok artırıyor ankaraya gittiğimiz için doktor dozu arttıkça krizlerde artarsa gel veya eskisi gibi kullan diyor ama bizim ha deyince gidecek maddi durumumuz yok o yüzden dediği gibi eski dozuna dönüyorum ve bikaç ay sonra kontrole gidiyorum.

inan doktor konusunda dikkatli davranıyoruz ama ne kadar çabalasakta sonuç yok kaç kez mr eeg çekindim sonuç aynı temiz çıkıyor çok şükür doktor dozu arttırıyor bu sefer nöbet daha çok artırıyor ankaraya gittiğimiz için doktor dozu arttıkça krizlerde artarsa gel veya eskisi gibi kullan diyor ama bizim ha deyince gidecek maddi durumumuz yok o yüzden dediği gibi eski dozuna dönüyorum ve bikaç ay sonra kontrole gidiyorum.

maalesef öyle değil dediğim gibi 3 yıldır hapımı düzenli alıyorum en büyük dozunu ve günde 3 tane ama hala kontrol altına alamadık. Psikolojik de olabilir diyor doktorlar ama dedğim gibi onlarda tam birşey söyleyemeyiz diyolar psikolojik olabilir.en küçük olayı kafama takıp kendimi yiyip bitiren birisiyim çok çabuk sinirleniyorum.yani çok stres yapan birisiyim ve biliyorsunuzdur ki epilepsi stres sıkıntıya gelen bir hastalık değil ama hapımı düzenli kullanığım halde hala neden bitmiyor veya azalmıyor gerçekten anlamıyorum.

Su durumda ailenize hak verdim.
Şehir dışında kendi başınıza bu şekilde yasamaniz güvenli değil.
Bir de psikiyatra gidin, en azından stresinizi kontrol altına almayı ogrenirsiniz.

Eeg ve mr ların temiz çıkıyorsa epilepsi olmaz aslında ve seninki bir nöbete pek benzemiyor, doktorlar bazen teşhis koyamayınca deneme yanılma ilaç verebiliyorlar ve bu ilaçlar çok ağır, durumunu kötüleştirebilir.eskiden epilepsi hastaları ve psikiyatrik vakalar diyetle tedavi edilirmiş,günümüzde de diyetle iyileşen insanlar çok fazla, bir fikir olsun araştır istersen. Hastalığın yoğun bir dönemini yaşıyorsan kontrol altına alınana kadar ailenle yaşaman daha mantıklı, uzak bir yere gidip okuldan soğuman da sözkonusu olabilir.elbette sağlığın herşeyden daha önemli stres yapmamaya çalış, çok olumsuz etkiliyor her türlü hastalığı.

Back
X