Hastalık yüzünden okula gidememek!!!

Su durumda ailenize hak verdim.
Şehir dışında kendi başınıza bu şekilde yasamaniz güvenli değil.
Bir de psikiyatra gidin, en azından stresinizi kontrol altına almayı ogrenirsiniz.
1 hafta oldu bi Psikolojik hapa başlayalı en hafifini verdi pek bir değişiklik yok en kısa zamanda kontrole gidicem ankaraya ilçede ne psikiyatri nede nörolog var malesef işim zor o yönden. Hastalıkla baş edemeyince daha çok üzülüyor stresleniyorum tek başıma bi markete gidemiyorum eski olayları yaşarım gene diye o kadar zorki sürekli birine muhtaç yanında biri olmadan hiçbir yere Gidememek :( Allahım daha büyük dert vermesin.Sizinle şu anımıda paylaşmak istedim birgün gene banyodayken nöbet geldi kendi kendime çıkmışım odamda oturuyorum anne diye bağırıyorum kendime geldiğimde ağladım dakikalarca yurttada hastalanıp kendimde olmadan çıkarım diye ve kendime geldiğimde üstüme havlumu bile almamışım çok üzüldüm yurttada başımı gelebilir diye.

1 hafta oldu bi Psikolojik hapa başlayalı en hafifini verdi pek bir değişiklik yok en kısa zamanda kontrole gidicem ankaraya ilçede ne psikiyatri nede nörolog var malesef işim zor o yönden. Hastalıkla baş edemeyince daha çok üzülüyor stresleniyorum tek başıma bi markete gidemiyorum eski olayları yaşarım gene diye o kadar zorki sürekli birine muhtaç yanında biri olmadan hiçbir yere Gidememek :KK43: Allahım daha büyük dert vermesin.Sizinle şu anımıda paylaşmak istedim birgün gene banyodayken nöbet geldi kendi kendime çıkmışım odamda oturuyorum anne diye bağırıyorum kendime geldiğimde ağladım dakikalarca yurttada hastalanıp kendimde olmadan çıkarım diye ve kendime geldiğimde üstüme havlumu bile almamışım çok üzüldüm yurttada başımı gelebilir diye.
Böyle şeyleri kendinize hatırlatıp kendinizi daha çok üzmeyin derim. 3 yıldır hastaymissiniz zaten hepimizden fazla biliyorsunuz yapılması gerekenleri.
Kontrol altına almayi basarirsiniz umarım. Eğer size kendinizi iyi hissetirecekse bulunduğunuz ilçedeki okula geçici olarak baslayın.
Ortam değişikliği stresinizi azaltmada yardimci olur.
Bir de bu şahsi fikrim, mutlaka değişmeyecek bir telefon numarasi yada tc kimlik numaranizi dövme yaptırın.
Eğer dini hassasiyetten ötürü günah diye düşünüyorsanız, değil.
Sizin için oldukça hayati.

Bastan sona okudum yorumlarini uzuldum gerçekten.
Bir onerimde yok su durumda insallah atlatirsin ama sadece sunu diyebilirim bu sene olmaz seneye diye dusunursen bu hastaligin omur boyu senle olma ihtimalinide goz onunde bulundur derim..

Eeg ve mr ların temiz çıkıyorsa epilepsi olmaz aslında ve seninki bir nöbete pek benzemiyor, doktorlar bazen teşhis koyamayınca deneme yanılma ilaç verebiliyorlar ve bu ilaçlar çok ağır, durumunu kötüleştirebilir.eskiden epilepsi hastaları ve psikiyatrik vakalar diyetle tedavi edilirmiş,günümüzde de diyetle iyileşen insanlar çok fazla, bir fikir olsun araştır istersen. Hastalığın yoğun bir dönemini yaşıyorsan kontrol altına alınana kadar ailenle yaşaman daha mantıklı, uzak bir yere gidip okuldan soğuman da sözkonusu olabilir.elbette sağlığın herşeyden daha önemli stres yapmamaya çalış, çok olumsuz etkiliyor her türlü hastalığı.
Evet dediğin gibi deneme yanılma yapıyolar fareymişin gibi üzerinde deney yapıyolar o haplar çok zarar veriyor ilk başta böbrek ve karaciğeri zehirleyebiliyor o yüzden sürekli kan tahlilleri yaptırıyorum çok hap kullandım fayda görmedim ama zararını gördüm halaa görüyorum tedavi sürecinde 9 kilo aldım saçlarım çok döküldü ve hafızam çok zayıfladı çok unutkanım benden yaşça büyükler bile daha iyi hatırlıyor benden yaşım 19 hastalıkla tanıştığımda çok çok küçüktüm o yaşlarda ayda yılda bir olurdu bende küçük olduğumdan mide bulantısı sanırdım çünkü yılda bir iki kez olurdu.tam olarak 16 yaşındayken tanıştım şiddetli bir şekilde şu sıralar sık sık geçiriyorum.

Böyle şeyleri kendinize hatırlatıp kendinizi daha çok üzmeyin derim. 3 yıldır hastaymissiniz zaten hepimizden fazla biliyorsunuz yapılması gerekenleri.
Kontrol altına almayi basarirsiniz umarım. Eğer size kendinizi iyi hissetirecekse bulunduğunuz ilçedeki okula geçici olarak baslayın.
Ortam değişikliği stresinizi azaltmada yardimci olur.
Bir de bu şahsi fikrim, mutlaka değişmeyecek bir telefon numarasi yada tc kimlik numaranizi dövme yaptırın.
Eğer dini hassasiyetten ötürü günah diye düşünüyorsanız, değil.
Sizin için oldukça hayati.
İnşallah kontrol altına alabilirim teşekkür ederim düşüncem dediklerinizi gayet mantıklı sizinle konuşmak bile o kadar rahatlattı ki teşekkür ederim. Bu psikolojik olarak kendimide düzeltebilsem belki epilepsi de biticek.Sizin önerileriniz varsa söyleyin lütfen çok stres yapn sinirli birisiyim bu hastalık yüzünden hayatım kısıtlandı kendime güvenim yok artık neler yapsam daha iyi olurum fikriniz varsa yardımcı olun lütfen.

Bastan sona okudum yorumlarini uzuldum gerçekten.
Bir onerimde yok su durumda insallah atlatirsin ama sadece sunu diyebilirim bu sene olmaz seneye diye dusunursen bu hastaligin omur boyu senle olma ihtimalinide goz onunde bulundur derim..
Teşekkür ederim inşallah biter bu hastalık Allah bütün hastalarımıza şifa versin dualarınız çok önemli lütfen dualarınızı eksik etmeyin.Okul konusunda açıköğretim veya uzaktan öğretim olarak okumayı düşünüyorum.

Şuan için açıköğretim vs sizin için daha ideal. Bu kadar sık kriz geçirirken hem kafanız rahat olmalı hem de başka doktorlara da görünmelisiniz, Ama ben Epilepsi krizinde kalkıp başka bi yere gidebilmenize şaşırdım. Yanlış teşhis olma ihtimali çok yüksek. KilicBaligi KilicBaligi nin da dediği gibi Nöropsikiyatriye gidin, Psikolojik başka bir sebep var gibi.

Bazı arkadaşlar demiş epilepsi değilsin diye ben de öyle düşünüyorum tamamen psikolojik gibi geldi bana da ..6 yıl önce elimde titreme oldu.. ozel hast Nöroloji Dru basit bir EEG ile bana epilepsisin deyip ilaç verdi kızını sütten Kes dedi kızım 8 aylık falandi ..sonra başka dr gittim o doktorda EEG çekti asla değilsin dedi böylece toplam 4 Dr gezdim ve bir süre EEG çekimleri uykuda EEG bile çekildim,beyin mr falan , 2 dr epilepsi olduğumu 2 doktor epilepsi olmadigimi soyledi.Kafama çok taktım tabi.. en son Profa gittim eeglerimin hepsi bozuk çıkıyordu bu arada ve beynimde anlık donmalar oluyordu ,Prof bana EEG bozuk çıkması senin epilepsi olduğunu göstermez psikolojik olabilir , sinirsel olabilir , bu ara stresliysen EEG bozuk çıkabilir ve takip edilmeden epilepsisin denilmez sana dedi. Uzun süre sonra 1 yıl önce sanırım tekrar 2 norolaga gittim eeglerimin temiz ve ben eminim o dönem stresli kötü bir dönem yaşıyordum EEG ler o yüzden bozuktu ama beynimdeki donma arada oluyor mr da birsey cikmiyor.Belki farkında olmadan dikkat çekmeye çalışıyorsun Ailene karşı ya da stresli bir dönemde olabilirsin .Uykuda EEG çekimi yapıldı mi?beyin mr ?ve nöbet geçirirken hiç kayda alınıp Dr a gösterildi mi? Geçmiş olsun.

Evet dediğin gibi deneme yanılma yapıyolar fareymişin gibi üzerinde deney yapıyolar o haplar çok zarar veriyor ilk başta böbrek ve karaciğeri zehirleyebiliyor o yüzden sürekli kan tahlilleri yaptırıyorum çok hap kullandım fayda görmedim ama zararını gördüm halaa görüyorum tedavi sürecinde 9 kilo aldım saçlarım çok döküldü ve hafızam çok zayıfladı çok unutkanım benden yaşça büyükler bile daha iyi hatırlıyor benden yaşım 19 hastalıkla tanıştığımda çok çok küçüktüm o yaşlarda ayda yılda bir olurdu bende küçük olduğumdan mide bulantısı sanırdım çünkü yılda bir iki kez olurdu.tam olarak 16 yaşındayken tanıştım şiddetli bir şekilde şu sıralar sık sık geçiriyorum.
Canım doktorlara sonsuz güvenme diye birşey yok ne yazık ki , yan etkileri henüz kanıtlanmamış ilaçları deneme yapıyorlar insanlar üzerinde bazen, lütfen kendi hastalığın için kendin araştırmalar yap, senin durumun daha çok psikiyatrik gibi duruyor eeglerin bile temizmiş.

3 senedir tedavi görüyorum ailem ankaradaki bütün hastanelere götürdü nerdeyse,özelede gittik en iyi prof.lara ama dedikleri mr eeg temiz hapın dozunu arttırcaz ama gene geçiriyorum.Çok şükür bilinen epilepsi gibi ağzımdan köpük vs çıkmıyor hafif epilepsi ama 3 yıldır sonuç alamadık doktorların dediğine göre 'kullandığın ilacı ileri derecede ki epilepsi hastalarına veriyoruz hasta çiçek gibi oluyor sende olmuyor biraz daha kullan sonra kontrole gel'.sonrası gene aynı..
epilepsi teşhisi doğru değil demek ki.
3 senedir hiç sonuç alınmaması normal değil.
hafif epilepsi ise zaten belirli ilaçlarla gündelik hayatına devam da ederdin.
geçirdiğin krizler peki epilepsi tablonuna uygun mu?
sanki farklı bir durumun var gibi?
iyi bir psikiyatriste göründün mü peki?
yani yaşadığın krizler epilepsi krizinden farklı zannediyorum ki

3 senedir tedavi görüyorum ailem ankaradaki bütün hastanelere götürdü nerdeyse,özelede gittik en iyi prof.lara ama dedikleri mr eeg temiz hapın dozunu arttırcaz ama gene geçiriyorum.Çok şükür bilinen epilepsi gibi ağzımdan köpük vs çıkmıyor hafif epilepsi ama 3 yıldır sonuç alamadık doktorların dediğine göre 'kullandığın ilacı ileri derecede ki epilepsi hastalarına veriyoruz hasta çiçek gibi oluyor sende olmuyor biraz daha kullan sonra kontrole gel'.sonrası gene aynı..
Annemde ağır ama onun ataklardada köpük çıkmıyor.bildiğim çoğu epilepsi hastasında köpük gelmez yine yanlışınız var.sanıyorum tehsis yanlıs size konulan.çnkü bu hastalığı ailemizde olsuğu için tanıyoruz.hele mr eeg temiz çıkmış.

maalesef öyle değil dediğim gibi 3 yıldır hapımı düzenli alıyorum en büyük dozunu ve günde 3 tane ama hala kontrol altına alamadık. Psikolojik de olabilir diyor doktorlar ama dedğim gibi onlarda tam birşey söyleyemeyiz diyolar psikolojik olabilir.en küçük olayı kafama takıp kendimi yiyip bitiren birisiyim çok çabuk sinirleniyorum.yani çok stres yapan birisiyim ve biliyorsunuzdur ki epilepsi stres sıkıntıya gelen bir hastalık değil ama hapımı düzenli kullanığım halde hala neden bitmiyor veya azalmıyor gerçekten anlamıyorum.
Bu mesjınızı şimdi gördüm ; kesinlikle epilepsi olduğunuzu düşünmüyorum.epilepsi tesisi nettir.ya vardır ya yoktur.yani doktorun emin olamama durumu olamaz.ben sizin ağır depresyon atakları geçirdiğinizi düşünüyorum, hatta bu hayal görme , kafada bir buhran yaratma gibi ağır bir vaka olabilirsiniz.lütfen ilgili doktorlara tekrar görünün 3yıl boşa zaman harcamışsınız bence.Allah sağlık versin

Yazdıklarına bakarak söyleyebilirim ki, epilepsi hastası değilsin, geçirdiğin krizlerde epilepsi krizi değil... Nöropsikiyatri bölümüne git.
Bazı arkadaşlar demiş epilepsi değilsin diye ben de öyle düşünüyorum tamamen psikolojik gibi geldi bana da ..6 yıl önce elimde titreme oldu.. ozel hast Nöroloji Dru basit bir EEG ile bana epilepsisin deyip ilaç verdi kızını sütten Kes dedi kızım 8 aylık falandi ..sonra başka dr gittim o doktorda EEG çekti asla değilsin dedi böylece toplam 4 Dr gezdim ve bir süre EEG çekimleri uykuda EEG bile çekildim,beyin mr falan , 2 dr epilepsi olduğumu 2 doktor epilepsi olmadigimi soyledi.Kafama çok taktım tabi.. en son Profa gittim eeglerimin hepsi bozuk çıkıyordu bu arada ve beynimde anlık donmalar oluyordu ,Prof bana EEG bozuk çıkması senin epilepsi olduğunu göstermez psikolojik olabilir , sinirsel olabilir , bu ara stresliysen EEG bozuk çıkabilir ve takip edilmeden epilepsisin denilmez sana dedi. Uzun süre sonra 1 yıl önce sanırım tekrar 2 norolaga gittim eeglerimin temiz ve ben eminim o dönem stresli kötü bir dönem yaşıyordum EEG ler o yüzden bozuktu ama beynimdeki donma arada oluyor mr da birsey cikmiyor.Belki farkında olmadan dikkat çekmeye çalışıyorsun Ailene karşı ya da stresli bir dönemde olabilirsin .Uykuda EEG çekimi yapıldı mi?beyin mr ?ve nöbet geçirirken hiç kayda alınıp Dr a gösterildi mi? Geçmiş olsun.
İlk olarak sizede geçmiş olsun epilepsi olmadığına çok sevindim.3 sene boyunca 7 Dr gezdim 3 tanesi psikolojik dedi diğerleri epilepsi diyor.ama eeg mr çok çekindim her zaman temiz çıktı. Uykuda eeg çekinmedim sadece üni. Hastanelerinde çekiniyormuş o,doktora onuda söyledim uyku eegsini Üniversite hastanesine git dedi gittim doktor hemen yapılmaz uyku eegsi o en son aşama senin daha tedavi sürecini yapıcaz dedi yapılanda tekrar eeg mr hap....Ben zaten 3 yıldır tedavi sürecindeyim ama gene baştan diyorlar ve uzun sürer diyorlar.. Kafam çok karıştı sizin gibi hepside hapına devam et diyor.Doktora eeg mr temiz neden epilepsi dediğimde bazılarının nedeni anlaşılmaz diyor.Ne yapcağımı inanın bilmiyorum siz nerde gitmiştiniz o doktora size doğru teşhisi koyana. Eğer ankarada bildiğiniz güvendiğiniz bir doktor varsa söyleyin lütfen.

Yazdıklarına bakarak söyleyebilirim ki, epilepsi hastası değilsin, geçirdiğin krizlerde epilepsi krizi değil... Nöropsikiyatri bölümüne git.
İlk olarak sizede geçmiş olsun epilepsi olmadığına çok sevindim.3 sene boyunca 7 Dr gezdim 3 tanesi psikolojik dedi diğerleri epilepsi diyor.ama eeg mr çok çekindim her zaman temiz çıktı. Uykuda eeg çekinmedim sadece üni. Hastanelerinde çekiniyormuş o,doktora onuda söyledim uyku eegsini Üniversite hastanesine git dedi gittim doktor hemen yapılmaz uyku eegsi o en son aşama senin daha tedavi sürecini yapıcaz dedi yapılanda tekrar eeg mr hap....Ben zaten 3 yıldır tedavi sürecindeyim ama gene baştan diyorlar ve uzun sürer diyorlar.. Kafam çok karıştı sizin gibi hepside hapına devam et diyor.Doktora eeg mr temiz neden epilepsi dediğimde bazılarının nedeni anlaşılmaz diyor.Ne yapcağımı inanın bilmiyorum siz nerde gitmiştiniz o doktora size doğru teşhisi koyana. Eğer ankarada bildiğiniz güvendiğiniz bir doktor varsa söyleyin lütfen.

Canım doktorlara sonsuz güvenme diye birşey yok ne yazık ki , yan etkileri henüz kanıtlanmamış ilaçları deneme yapıyorlar insanlar üzerinde bazen, lütfen kendi hastalığın için kendin araştırmalar yap, senin durumun daha çok psikiyatrik gibi duruyor eeglerin bile temizmiş.
Evet çok şükür temiz ama ne yapsam bilemedim doktorlar farklı farklı şeyler deyince hiçbir doktora güvenemedim.Aksaray'da bi doktora gittim doktora anlatırken olayı kriz geldi.Doktor psikolojik nöbet değil dedi.Ankarada bi doktora gittim anlattım olayı belirtiler epilepsiyi gösteriyor kesinlikle epilepsisin dedi.Kafam çok karışık :(

Annemde ağır ama onun ataklardada köpük çıkmıyor.bildiğim çoğu epilepsi hastasında köpük gelmez yine yanlışınız var.sanıyorum tehsis yanlıs size konulan.çnkü bu hastalığı ailemizde olsuğu için tanıyoruz.hele mr eeg temiz çıkmış.
Biliyorum her epillepsi hastasından köpük çıkmadığına bende köpük çıkmıyor çok sükür ama köpük çıkan ileri derecedeki hastaların kullanıp düzenli hayata gectikleri hapı kullanıyorum ama etkisini görmüyorum.Aslında krizi geçiriş şeklm nöbete benziyor mideden garip bir his bulantı gibi,gözümün bir yere odaklanması, elleri kasıp ovuşturma,ağızı şapurttatma bunlar bende olanlar drlara böyle anlatınca kesin epilepsisin diyorlar,söylediklerimde epilepsi nöbetiyle uyuşuyor ama eeg mr temiz haplar fayda etmiyor..Bilmiyorum hangi dr a inanacağımı,hastalığımın ne olduğunu...

Bu mesjınızı şimdi gördüm ; kesinlikle epilepsi olduğunuzu düşünmüyorum.epilepsi tesisi nettir.ya vardır ya yoktur.yani doktorun emin olamama durumu olamaz.ben sizin ağır depresyon atakları geçirdiğinizi düşünüyorum, hatta bu hayal görme , kafada bir buhran yaratma gibi ağır bir vaka olabilirsiniz.lütfen ilgili doktorlara tekrar görünün 3yıl boşa zaman harcamışsınız bence.Allah sağlık versin
amin teşekkür ederim.Psikiyatriye gittim ama kriz haplarını hemen bırakamıyorum gene kontrollerle bırakmam gerekiyormuş.Ne yapım nereye gidim bilmiyorum hepsi farklı diyor.

Ama siz banyodan odaya geliyorsunuz, mağazadan caddeye çıkıyorsunuz, bunlar epilepsi krizine benzemiyor, o yanında kriz geçirdiğiniz doktor en iyi gözlem şansına sahipti ve epliepsi olmadığını söylemiş, bence ona devam edin. İnş tez zamanda şifa bulursunuz, evde para kazanacağınız bişeyler bulabilirseniz belki biraz daha rahat gidersiniz doktora

Ama siz banyodan odaya geliyorsunuz, mağazadan caddeye çıkıyorsunuz, bunlar epilepsi krizine benzemiyor, o yanında kriz geçirdiğiniz doktor en iyi gözlem şansına sahipti ve epliepsi olmadığını söylemiş, bence ona devam edin. İnş tez zamanda şifa bulursunuz, evde para kazanacağınız bişeyler bulabilirseniz belki biraz daha rahat gidersiniz doktora[/QUOE inşallah teşekkür ederim.Aslında dediğiniz gibi evde öyle yapabileceğim işler olsa doktorada rahat giderim.Maalesef doktora gitmek tedavi olmak parada gerektiriyor..

Back
X