Hastalıkta Saglıkta...

_Pulim_

SabrınSonuSelamet...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
253
140
103
Merhaba,
Boşanma yolunda ilerliyorum,
Eşim maddi olarak iyi biri olsada manevi olarak beni cok yalnız bıraktı,
Hep kendi istekleri kendi beklentileri vs.
Gel gitleri bigün iyi bigün kötü,
Ben artık sabrımın sonuna geldim ve boşanmaya karar verdim.
Hep alttan alan taraf en çok ben oldum,
Birbirimize zıt iki kişiyiz o yüzden çatışmalarımızda çok oldu.
Şimdi kendisi bi iyice içine kapandı ve bana ilgi alakayı kesti psikolojik oldugunu düsündüm ben kaç ay sabrettim konuştum vs. Psikologa gittik,
Sanki bilerek yapıyor canı nasıl isterse öyle davranıyor gibi geliyor artık,
Ne dogru düzgün derdini anlatabildi anlamayıncada sen anlamazsın şöyle böyle diye geçiştirdi hep konularda sacma sapan.
Şimdide sanki o psikolojik rahatsız diye onu yüz üstü bırakıp gidiyormuşum gibi tavırlar alıyorum,
Bir insan anlaşamadıgı sürekli çatıştıgı saygı görmedigi sevildigini hissetmedigi bi insana ne kadar sabretmek zorunda,
Evlenirken hastalıkta saglıkta dedik diye kendimizden vazmı geçmeliyiz ?
Nedir bu hastalıkta saglıkta ?

Bana kendisi degilde ailesi özellikle örnekler verip yüz üstü bırakıyormuşum gibi konuşuyorlar.

Adam dese ki, ben hastayım benim elimden tut yardımcı ol siz haksızsınız bu mu evlilik derdim ama adam hasta değil resmen şımarık. Bence siz gidin geri de gelmeyin. Gel git akılılığıda böylece düzelir.
Öyle bi çevrem varki herşeyde bundan yuva yıkılmaz diyorlar,
Herşeye katlandım belki düzelir dedim ama olmadı bi türlü saygı göremedim tam herşey yolunda dedigim anda birşeyle herşeyi dibe getiriyor.

Adam dese ki, ben hastayım benim elimden tut yardımcı ol siz haksızsınız bu mu evlilik derdim ama adam hasta değil resmen şımarık. Bence siz gidin geri de gelmeyin. Gel git akılılığıda böylece düzelir.
Birde o böyle gel git tuhaf davranınca etrafa normal göstermeye çalışmak zorunda kalan yine ben oluyorum

Herşeye katlandım belki düzelir dedim ama olmadı bi türlü saygı göremedim tam herşey yolunda dedigim anda birşeyle herşeyi dibe getiriyor.
Adam sizin de ruh sağlığınızı bozmuş. Kolaysa kendileri yaşasınlar dengesiz biriyle valla bal gibide boşanılır. Bi gün iyi bi gün kötü sürekli depresif böyle ömür mü geçer. Başınızdan kötü bi olay geçtiğinde napacak beyfendi depresyonlara girip kendini odalara mı kapatacak. Erkeklerden aşırı soğudum ya normalde kadınlar daha naif hassas olur şimdi ki erkekler naz trip yapmak için can atıyolar.

Adam sizin de ruh sağlığınızı bozmuş. Kolaysa kendileri yaşasınlar dengesiz biriyle valla bal gibide boşanılır. Bi gün iyi bi gün kötü sürekli depresif böyle ömür mü geçer. Başınızdan kötü bi olay geçtiğinde napacak beyfendi depresyonlara girip kendini odalara mı kapatacak. Erkeklerden aşırı soğudum ya normalde kadınlar daha naif hassas olur şimdi ki erkekler naz trip yapmak için can atıyolar.
Zaten ruh saglıgımın bozuldugunu fark ettıgım için bu kararı verdim,
Ben onun gibi davransam bana bu kadar bile katlanmazlardı diyorum,
Bi 6 7 ay cabaladım diyebilirim,
Böyle insanı vicdana sürüklüyolar kötü hissediyorum.

Arkadaşlar iyi kötü yorum yaparsanız sevinirim.

Bana kendisi degilde ailesi özellikle örnekler verip yüz üstü bırakıyormuşum gibi konuşuyorlar.

Ne derlerse desinler. En fazla “psikolog önemli bir durum olmadığını söylemiş, ortada hastalık falan yok. Ama oğlunuzla evli kalırsam ben hasta olacağım. Kimsenin beni düşündüğü yok, Daha da bu konuda konuşmak istemiyorum” deyip telefonlarına vs çıkmayın.

Mutsuz olduğunuz yerde maddiyatın önemi kalmıyor.
Acaba son çare olarak hiç takmamayı mı deneseniz ?
Biraz da siz istediğiniz gibi davranın mesela.

Eşinizin ailesinin ne düşündüğü en son takılacağınız konu olmalı şu aşamada. İy yapıyorsun, boşan tabi oğlumuzdan demeyecekler, şuan yaptıklarını yapıp sizi acabaya düşürecekler. Hiç bu oyuna gelmeyin.

Eşinizinde elle tutulur bir rahatsızlığı yokmuş zaten. Ona vicdan yapacağım derken kendi sağlığınızdan olmayın.

Şuan eşinizin psikolojin durumunu tam bilmiyoruz elbette ama örnek vermek istiyorum lohusa depresyonu sancılı bir süreç kadınlar çok degisik hal ve hareketlere burune biliyorlar. Ya da zor günler geçiren biri acı olaylar yaşamış kişiler ne kadar iyi insanlar olsa da bazen ağır depresyonlar sağlıklı olmayan şeyler yasayıp karşısında ki kişiye yaşatabiliyorlar. Bu tarz durumlarda elbette hasta olan kişi belki destek istemese bile bence yanında olmak gerekir. Hele eslerin git deseler de kalmasi gerekir. Ama eger durum bu gibi olaylardan çok farklıysa isler değişir. Belki esiniz bi tedavi sürecinde şuan belki sizinle sorunun ne olduğunu paylaşmadı. Bence en doğru dönüt psikologla sizin konusmanizdir. Hatta belki sizinle de seans yapması gerekir. Keyfî bir durum varsa ortada boşanmak her zaman en tabii hakkınız. Ama karşınızda hasta bir birey varsa ben sabretmenizi öneririm

Mesela siz ne deyince bundan yuva yıkılmaz diyorlar?

Gerçekten çekilmeyecek şeyler için diyorlarsa ama laf olsun diye konuşuyorlarsa kafaya hiç takmayın.

Çok üstünüze geliyorlarsa, “ben böyle anlatınca anlamıyorum. Bu durumda yuva nasıl yıkılmaz bilmiyorum. Uygulamalı görmem lazım. İsterseniz, sizin veya sevdiklerinizin benim yaşadıklarımın aynısını yaşaması için dua edeyim, siz de yuvayı yıkmayıp, bana örnek olursunuz. Hem mazlum olduğum için duam tutar kesin” deyin.

Son düzenleme:
Mutsuz olduğunuz yerde maddiyatın önemi kalmıyor.
Acaba son çare olarak hiç takmamayı mı deneseniz ?
Biraz da siz istediğiniz gibi davranın mesela.
Takmayıncada yalnız bir evliligin ne anlamı var ki ?
İstediginiz gibide davranamıyorsunuz,
Güvensiz konuşmalara maruz kalıyorsunuz.

Şuan eşinizin psikolojin durumunu tam bilmiyoruz elbette ama örnek vermek istiyorum lohusa depresyonu sancılı bir süreç kadınlar çok degisik hal ve hareketlere burune biliyorlar. Ya da zor günler geçiren biri acı olaylar yaşamış kişiler ne kadar iyi insanlar olsa da bazen ağır depresyonlar sağlıklı olmayan şeyler yasayıp karşısında ki kişiye yaşatabiliyorlar. Bu tarz durumlarda elbette hasta olan kişi belki destek istemese bile bence yanında olmak gerekir. Hele eslerin git deseler de kalmasi gerekir. Ama eger durum bu gibi olaylardan çok farklıysa isler değişir. Belki esiniz bi tedavi sürecinde şuan belki sizinle sorunun ne olduğunu paylaşmadı. Bence en doğru dönüt psikologla sizin konusmanizdir. Hatta belki sizinle de seans yapması gerekir. Keyfî bir durum varsa ortada boşanmak her zaman en tabii hakkınız. Ama karşınızda hasta bir birey varsa ben sabretmenizi öneririm
Psikolog bana detay vermedi,
Tedavi sürecinde degil gitmiyor artık bıraktı,
Eşim hayata normal bakanlardan degil,
Sanki farklı davranıp ilgi çekme çabasında gibi.

Psikolog bana detay vermedi,
Tedavi sürecinde degil gitmiyor artık bıraktı,
Eşim hayata normal bakanlardan degil,
Sanki farklı davranıp ilgi çekme çabasında gibi.
Genelde bu tavır yeterince sevgi görmeyen insanlarda oluşur.

Back
X