arkadaşlar 36+2 haftalık hamileyim.38+3 de sezeryanla doğum yapacağım. hastane çantasını hazırladım.
kendim için;
2 çift gecelik
iç çamaşırı atlet ve kilot
ped
terlik
havlu
koydum
bebeğim içinse;
1 takım hastane çıkışı
4 adet çıtçıtlı zıbın (2 kolsuz 2 yarın kollu)
2 adet uzun kollu ayaklı takım
çorap
eldiven
ağız mendili
şapka
1 adet battaniye
4 adette bez koydum
ACABA bunlar yeterlimi daha koymam gereken birşey varmı? sizlerin yardımınızı bekliyorum.
Arkadaşlar bu konuyu güncelleyelim. Bende bugünlerde hazırlayacağım çantalarımı ve tecrübeli annelerden ya da çantasını hazırlamış olan anne adaylarından yardım bekliyorum.
internette catı katı blogu takip ediyorum orda ilkay abla doğuma giderken neler aldıgını yazmıstı bende sizlere kopyalayım:)
Bebek İçin
-hastane çıkışı
-yenidoğan bebek bezi
-ıslak mendil
-pişik önleyici krem
-alt açma örtüsü (kullan-at olanlardan paylaşmıştım blogta )
-battaniye (ben bi tane kalın kadife ve bi tane penye olmak üzere 2 adet götürdüm )
-araba koltuğu
Anne İçin
-pijama takımı (ben 2 adet götürdüm..tahminimizden uzun kalınca 1 takım daha getirttim evden )
-emzirme çamaşırı
-çamaşır
-çorap
-terlik
-hasta bezi ( hastanede de satılıyor bunlar fakat ben marketten kendim alıp götürdüm )
-hijyenik p.
-emzirme merhemi (Lansinoh)
-emzirme pedleri
Anne İçin Kişisel Bakım İhtiyaçları
-diş fırçası ve macunu
-yüz yıkama jeli
-roll-on deodorant
-parfüm
-ayna
-el-yüz havlusu
bebeğe yüz örtüsü ya da sineklik, tülbent vb.
anneye; saç bandı, makyaj malz., hastane çıkış kıyafeti, göğüs pompası ve minik biberon, tarak, toka,
genel; fotoğraf mak., kağıt havlu, plastik bardak, kapı süsü, bebek sepeti, ikramlık bebek şekeri ya da çikolata, eşinize rahat bi kıyafet,telefon şarz aletleri,
internette catı katı blogu takip ediyorum orda ilkay abla doğuma giderken neler aldıgını yazmıstı bende sizlere kopyalayım:)
Bebek İçin
-hastane çıkışı
-yenidoğan bebek bezi
-ıslak mendil
-pişik önleyici krem
-battaniye (ben bi tane kalın kadife ve bi tane penye olmak üzere 2 adet götürdüm )
-araba koltuğu
Anne İçin
-pijama takımı (ben 2 adet götürdüm..tahminimizden uzun kalınca 1 takım daha getirttim evden )
-emzirme çamaşırı
-çamaşır
-çorap
-terlik
-hasta bezi ( hastanede de satılıyor bunlar fakat ben marketten kendim alıp götürdüm )
-hijyenik p.
-emzirme pedleri
-diş fırçası ve macunu
-yüz yıkama jeli
-roll-on deodorant
-parfüm
-ayna
-el-yüz havlusu[/QUOTE
hepsi tamam, parüm ve deodorant hayır!!! bebek anne kokusu almalı, zararlı kimyasalların kokusunu değil. allerji de yapabilir bunlar.
Bebek İçin
-hastane çıkışı
-yenidoğan bebek bezi
-ıslak mendil
-pişik önleyici krem
-araba koltuğu
Anne İçin
-emzirme çamaşırı
-çamaşır
-çorap
-terlik
-hijyenik p.
-emzirme pedleri
-diş fırçası ve macunu
-yüz yıkama jeli
-roll-on deodorant
-parfüm
-ayna
-el-yüz havlusu[/QUOTE
hepsi tamam, parüm ve deodorant hayır!!! bebek anne kokusu almalı, zararlı kimyasalların kokusunu değil. allerji de yapabilir bunlar.