Nişan bohçası

sudeab

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2025
4
2
1
26
Merhaba arkadaşlar
Bugünden itibaren nişan sürecine girmiş bulunmaktayım
Aklıma takılan bir kaç soru var desteklerinizi bekliyorum.
Erkek tarafında kimlere bohça yapmam lazım, bu bohça içinde neler olacak ?
Ben sadece eşime ve kayınvalideme hazırladım içine koyduklarımı aşağıya yazıyorum .
Erkek bohçası;
1) Takım elbise
2) 2 adet kravat
3) 2 adet kemer
4) cüzdan
5) 3 adet kısa çorap
6) 3 adet uzun çorap
7) 2 adet gömlek
8) tişört
9) ayakkabı
10) parfüm ve deodorant roll on
11) iç giyim ( 3 adet boxer 3 adet atlet )
12) pijama takımı
13) kol düğmesi
14) banyo lifi
Kayınvalide bohçası;
1) 2 adet oyalı yazma
2) 2 adet çetik
3) 2 adet seccade ve tesbih
4) Kur'an-ı Kerim
5) 2 adet oyalı havlu
6) 2 adet lif
Bu konulanlardan başka ne koyabilirim yada bunlar yeterli mi ?? Bilemiyorum...
Bir sorum daha olacak :)) onlar bizim tarafa da bohça yapacaklar mı kiii?
 
Biz yapmadık. Ama bizim burda yapılırsa evde bekar kardeşi falan varsa onlarda yapılır diye biliyorum. birde kv ye yapıp neden kb yapmadınız. ona da yapılması gerekmiyor mu?
bu tür adetler bütçeye göre yapılıyor. bence yapılacaksa sadece evleneceğin kişiye yapılması daha mantıklı geliyor.
Ama tabi herkesin kendi adeti.
Siz yaptıysanız onların da yapması gerekiyor. Yapmadan önce karşı tarafla konuşmadınız mı? belki yapacak bütçeleri yoktur. ya da yapmak istemiyorlardır
 
Yorumunuz için teşekkür ederim. Kbya yapıldığını sizden duyuyorum şuan aklıma dahi gelmedi. Bizde baba olmadığı için gerek duyulmamış olabilir. Ama evli bi görümcem var ona yapılması şart mı ?
 
Yorumunuz için teşekkür ederim. Kbya yapıldığını sizden duyuyorum şuan aklıma dahi gelmedi. Bizde baba olmadığı için gerek duyulmamış olabilir. Ama evli bi görümcem var ona yapılması şart mı ?
Ben anasina babasina yapmistim ama su an sorsan bir igne bile koymazdim😅
 
Kayınbaba ve kardeşlere niye yok? Hala var mı bunlar ya. 😑
 
Yorumunuz için teşekkür ederim. Kbya yapıldığını sizden duyuyorum şuan aklıma dahi gelmedi. Bizde baba olmadığı için gerek duyulmamış olabilir. Ama evli bi görümcem var ona yapılması şart mı ?
bence hiçbirine yapılmasına gerek yok 😂 bence bunu eşinizle konuşun herkesin adeti farklı oluyor. şimdi görümceniz bana niye yapmadı falan diyebilir.
 
Merhaba,
Biz Anane babanne dedeler kayın ana-baba görümce ve erkek kardeşi onlara yaptık ama aşırı içi dolu dolu yapmamıştık. Damat bohçası cok fazla şey vardı içersinde fakat diğerleri seccade oyalı yazma oyalı havlu gömlek bluz örgü yelek vs işte cisiyete göre hazırladık.
Eşimin ailesi de bize yapmıştı sağ olsun. Emeği geçen herkesin yüreğine gönlüne sağlık. Bu bohça işlerini gösterişsiz yarım elma gönül alma tadında yapınca cok keyifli oluyor. İnsanlarda bi mutlu oluyor. Sırf yapmış olmak için degil de içine güzel kullanışlık kaliteli az öz koyunca harika.

Sizde güzel şeyler hazırlamışsınız hayırlı uğurlu olsun. Allah mubarek etsin.
 
Back
X