Hastane Cantasi

kolay iş gibi görünüyo ama hala aklıma geldikçe bişeyler atıyorum içine:) bu arada kendi çantamı ayrı bebeğinkini ayrı yaptım

Hastane cantasini hala benim gibi hazirlamamis olan var mi?

Ilk kizim 38 ikincisi 37 haftalikken dogdular. Sonra hazirliksiz yakalanmayin,dogum yapana kadar bir kac gununuz kaldiysa hepsini rahatlikla hazirlarsiniz ama liste yapmak cok isinize yarar. Eger bir de sancilar baslarsa artik o isi baskasina devretmek zorunda kalirsiniz ve aceleye gelir. Hayirli dogumlar

Aynen canım ya ben de hazirlamadim daha ama korkuyorum bi yandan da süpriz yaparsa diye eşim benden de heyecanlı diken üstünde benden çok rüya goruyo doğumla ilgili:) bi de iki araba var ogün hangisi bizde olacak allah bilir arabaya da koyamayacagim kapının bi kenarında duracak malesef. Gerçi iki güne kadar hazirlarim ama bakalım ins bu iki günde bişey olmaz :D

Bende bugun oglusumun kiyafetlerini yikayacagim. Dun dalin sivi deterjanindan aldim. Insallah guzel bir koku verir. Camasirlar kuruduktan sonrada utuleyip artik bavula yerlestirebilirim :9:
Ya kizlar hastaneler ped falan veriyor mu? Vermiyorlarsa sizce hasta bezlerinden mi yoksa orkid falan mi almak daha iyi olur?

Bende bugun oglusumun kiyafetlerini yikayacagim. Dun dalin sivi deterjanindan aldim. Insallah guzel bir koku verir. Camasirlar kuruduktan sonrada utuleyip artik bavula yerlestirebilirim :9:
Ya kizlar hastaneler ped falan veriyor mu? Vermiyorlarsa sizce hasta bezlerinden mi yoksa orkid falan mi almak daha iyi olur?

valla bana kimisi hasta bezi mutlaka al dedi, kimisi orkid yeter dedi. inşallah normal doğum olcak benimki, orta boy hasta bezi aldım, orkidde koydum bi kaç tane nolur nolmaz diye.

ben 7.ayda hazırlamayı düşünüyorum nolur nolmaz erken doğum falan olursa kalmayalım öyle

bende artık hazırlamayı planlıyorum..kızlar neler koydunuz listeniz varsa yazabilirmisiniz eksik bişeler olmasın ...

2 tane hastane çıkışı, 4 - 5 tane çıtçıtlı body, bez, biberon, emzik, silikon kaşık, alt temizlemek için mendil, bez mendil, kendime terlik, ped, gecelik, pijama, çamaşır, emzirme sütyeni, göğüs pompası,kırmızı tacım:) ..aklıma bunlar geldi..

2 tane hastane çıkışı, 4 - 5 tane çıtçıtlı body, bez, biberon, emzik, silikon kaşık, alt temizlemek için mendil, bez mendil, kendime terlik, ped, gecelik, pijama, çamaşır, emzirme sütyeni, göğüs pompası,kırmızı tacım:) ..aklıma bunlar geldi..

demek kirmizi tac koydun :9:

oglun mu olacak kizin mi? genelde kiza pembe giyiniyor anneler erkege mavi :32:

Çok geçe kalmayın kızlar. Koydukça aklınıza birşeyler gelecek. Hem de gittikçe hantallaşacaksınız, gününüz gününüzü keyfiniz keyfinizi tutmayacak.Genel bilinenler dışında önemli noktaları yazayım.
-Liste yaparak hazırlanın. Normal hastane eşyaları selpak havlu kağıt vesaire unutmayın.
-Kış da olsa yaz da olsa ter çok basıyor iç çamaşırını eksik etmeyin. Çorabı zinhar unutmayın. Tokayı aldığınıza ise pişman olmayacaksınız
-Bana hastanede bebek bezinden isteyip kullandırdılar, hasta bezi kullanmadım.
-Çocuğa emzik biberon unutmayın. Ememiyorlar güçlensin diye emzikle alıştırmaya çalışıyorsunuz.
Biberona alışır diye korkuyorsanız sütünüzü enjektör ile verirsiniz.
-olmazsa olmaz süt sağma aleti, hatta elektrikli olanı mutlaka alın. 2 gün bile kullanmak zorunda kalsanızda kıymetini bileceksiniz. Çocuk memenizi ememeyebilir, Allah korusun ama sarılık ciğer vesaire küvöze düşebilir. En büyük ilacınız anne sütü, en büyük yardımcınız bu alet olacak. Manuellerle o halde uğraşmayın yazık.

Bir de çanta dışında bir tavsiye ameliyat sonrası başlayacaklar yeme içme diye. O halde aç bilaç su ile hem çocuk emzirmeye hem kendinizi toplamaya çalışıyorsunuz. Abartmamak kaydıyla yiyin bence. Çorbanızı için, kuru incir ve hurmanın, yulaflı bisküvinin faydasını gördüm. İlk gün doktorun lafını dinlediğime çok pişmanım. Bir de canınız yansa da bol bol yürüyün. İnanın o gaz sancısı kadar kötü olamaz.

peki kizlar hangi marka sut sagma makinasi iyi? bir suru cesit var anladigim kadariyla :44:

demek kirmizi tac koydun :9:

oglun mu olacak kizin mi? genelde kiza pembe giyiniyor anneler erkege mavi :32:

oğlum olacak canım, ben pijamamı mavi geceliğimi pembe aldım..hep mavi olmasın diye:)süt pompası olarak da birkaç arkadaşımın tavsiyesi üzerine medela elektirikli süt pompasını aldım.hepsi buradadan..bir de süt saklama poşeti aldım aynı siteden.bir de dün ikeadan bambu bi koltuk aldım..emzirirken sırtım rahat etsin die:) ihtiyacın varsa öneririm. başka neler aldık aklıma gelenleri söliim, yan yatış yastığı, boğulma önleyici yastık, kızılötesi ateşölçer,arabası vesaire işte:)

Back
X