Doğuma Hazırlık Hastane çantası

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

gulsah-34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
4.983
8.581
158
Merhaba kızlar. Konum yanlış yerde farkındayım ama daha fazla kişiye hitap edebilmesi amacıyla buraya açtım. Lütfen hemen tasinmasin konum. Kızlar haziran da doğum yapacağım. İnternetten bakıyorum hastane çantası hazırlıklarına ama tecrübeli anneler den yararlanmak istiyorum. Neler gerekli ne koymak gerek hem anne hem bebek için ayrı ayrı yazabilirseniz çok mutlu olurum. Çok zaman kalmadı başlamak gerek artık hazırlamaya

Bebek için;

Yenidoğan takım - 3 adet
İç zıbın - 5 adet
En küçük boy bez
Her ihtimale karşı biberon
Mevsimine göre çorap yelek
Pişik kremi

Anne için,

Önden düğmeli en az 2 gecelik
Göğüs kalkanı
Göğüs kremi
Terlik - taç
3 adet iç çamaşırı
Kolonya - mümkünse soğutulmuş
Tarak - makyaj malzemesi
Büyük boy ped

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Bende kısmetse 19 temmuzda yapacağım bana da iş çıkar bu konudan :KK53::KK53:

Bebek için;

Yenidoğan takım - 3 adet
İç zıbın - 5 adet
En küçük boy bez
Her ihtimale karşı biberon
Mevsimine göre çorap yelek
Pişik kremi

Anne için,

Önden düğmeli en az 2 gecelik
Göğüs kalkanı
Göğüs kremi
Terlik - taç
3 adet iç çamaşırı
Kolonya - mümkünse soğutulmuş
Tarak - makyaj malzemesi
Büyük boy ped

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Bende kısmetse 19 temmuzda yapacağım bana da iş çıkar bu konudan :KK53::KK53:
Teşekkür ederim canım aynen aynen zaman sende takip et canım bakarsın bilmediğimiz çok işe yarar bi öneri gelir tecrübeli bi anneden :)

Allah kolaylık versin insallahh.. Benimde 4 haftam kaldı. İki gun önce hazırladım cantamı. Bebek için dogar dogmaz giyecegi hastane cıkısı koydum bide eve gelecegimiz gün giymesi icin hastane cıkısı koydum. Bitane penye bitane kalın battaniye koydum. Penyeyi hastanede kullanmak icin kalın olani eve giderken sarmak icin. Corap sapka eldiven koydum kafama göre. Bebek bezi hastane veriyor sizinkini bilemicem. Islak mendil pişik kremi koyabilirsiniz. Kendim için bi gecelik sabahlık bitane pijaama takımı üc tane iç çamasır (külot) iki tane emzirme sütyeni. Diş fırcası diş macunu lohusa pedi veriyor hastane ama ben genede orkid koydum iki paket. Tarak sampuan havlu dus yapmak isterseniz. Rahat giyebilceginiz terlik. Gögüs pedi yada gögüs kalkanı. Bunlar aklımdakiler simdilik.

Ben bebek için,

- Şu 5 li setler var ya zıbın takımı 2 takım bunlardan koydum.
- Süt sağma makinamı ne olur ne olmaz diye yanıma aldım.
- Bebek bezi, pişik kremi birde biberon ve emzik.
- battaniye

Kendim içinde,

- Gecelik, ben yataga yatarken belime kadar toplayıp o şekilde yatıyordum, arkası lekelenmesin diye :)
Onun için 1 tane gecelik yetti bana.
Hemşirelerde yardımcı oluyor zaten.
- iç çamaşırı, terlik, çorap
- birde ince bir sabahlık pamuk olanlardan dolaşırken giyiyorsun.
Kalçanı örtsün yeter, kanaman oldugu için leke olursa farkında olmadan kapatmış olur.

Çikolata, taç, süsleme bunları zaten ayrı hazırlamıştım.

Son düzenleme:
ilave olarak, bebek sezeryanle alınmak zorunda kalırsa diye önceden sirkeli suda kaynatılmış biberon (eğik akışlı gaz yutmasını önlemek için) mama (yoksa hastanenin dandik markalı mamasını alabilirsiniz) cam şişede kaynamış soğumuş su(mama hazırlamak için) inançlı biriyseniz ilk yiyeceği olarak yasin okunmuş hurma bir size (doğumdan önce) bir bebeğe tahnik yapılması için, anestezinin etkisiyle çok terleyebilirsiniz sırtınıza koymak için havlu bez bebek için alt açma bezi, anne için marketlerde satılan hasta bezi, süt pompası (hastaneden veriyorlar ama sezeryan olursa kanalları açmak için sürekli sağmak lazım)

Ters bir şey olsun diye söylemiyorum da yanlış anlamanızı üzmek vs istemem

Erken değil mi daha

Ben doğumdan önceki gece hazırlamıştım da

Arkadaşlarım hazırla arabanın bagajına koy vs dediler

Devlet hastanesini bilmiyorum özelde zaten bebeği kendileri giydiriyor annenin de ameliyat önlüğü oluyor oldu bitti demiştim mesela

Ne gerekir sorusuna da üç ayrı pijama iyi olur terliyor insan Haziran belki serin okur deyip bir sabahlık alabilirsin çorap çamaşır terlik

Bebeğe de çıtçıtlı bady ve tulum 3-4 tane yeter bir de penye battaniye

Tabii şapka eldiven vs de olur zaten yeni Doğan'a bunları set satıyorlar

Bez de gerekir eğer devlet hastanesi ise herhalde ıslak mendil de

Hayırlı doğumlar sağlıkla kucağınıza alın

Ters bir şey olsun diye söylemiyorum da yanlış anlamanızı üzmek vs istemem

Erken değil mi daha

Ben doğumdan önceki gece hazırlamıştım da

Arkadaşlarım hazırla arabanın bagajına koy vs dediler

Devlet hastanesini bilmiyorum özelde zaten bebeği kendileri giydiriyor annenin de ameliyat önlüğü oluyor oldu bitti demiştim mesela

Ne gerekir sorusuna da üç ayrı pijama iyi olur terliyor insan Haziran belki serin okur deyip bir sabahlık alabilirsin çorap çamaşır terlik

Bebeğe de çıtçıtlı bady ve tulum 3-4 tane yeter bir de penye battaniye

Tabii şapka eldiven vs de olur zaten yeni Doğan'a bunları set satıyorlar

Bez de gerekir eğer devlet hastanesi ise herhalde ıslak mendil de

Hayırlı doğumlar sağlıkla kucağınıza alın
Teşekkür ederim canım. Erken evet ama normal mi sezeryan mi henüz belli değil ki Allah korusun bebeğim erken gelirse ve doğum şansım ne zaman gelecek bilemem ki o yüzden hazır olsun ki kafam rahat olsun canım. 31 haftaligim şu an normalde erken evet. Ama daha temin edeceğim koymak gerekenleri. Bileyim ona göre alayım :)

Rutin şeyleri herkes biliyodur nette de vardır zaten
Ama bence korse al
Bana hastanede korsen var mı dediler yoo dedim ne korsesi
Onu takmadan rahat kalkamazsın dediler ( Doğru mu bilmem ? )
O zaman size satalım dediler, tamam dedim yürüyeyim yeter ki
Sonra aaa size göresi yok bunlar bol gelir işe yaramaz dediler
Eşim gitti eczane ve medikal ürünler satan yerlerden buldu bi tane, o gelene kadar öylece bekledim
Sonra taktılar yürüdüm, cırt cırtlı bişey yanlardan takıp cırt cırta yapıştırıyosun

Bebeğe;
Battaniye
Zıbın takımı 2 takım.
Bez
Biberon (ne olur ne olmaz)
Emzik

Anneye;
Ben sabahlıklı gecelik takımı aldım.(İçi kısa kollu ,sabahlığı uzun kollu)
İç çamaşırı
Emzirme sutyeni,atlet
Rahat terlik
Ped
Diş macunu ve fırçası,saç tarağı,kapalı iseniz güzel bir yazma,taç
Islak mendil

Hastanede gelene verilmelik çikolata,şerbet vs.(bu isteğe bağlıdır efem)

Ben gecelik falan goturmedim
Bir tisort bir tayt yetti
Hasta bezi aldim camasir seklinde olanlardan
Camasir derdim de kalmadi
Makyaj malzemesi
Kolonya
Islak mendil
Pamuk
Cikolata ikramliklar vs
Terlik sevmem babet goturdum
Corap hirka vs lazim olmadi bile
Bebege de 3 takim yenidogan seti
Biberon
Emzik
4 tane battaniye
Bebek bezi
Pudra
Islak mendil

Oyle tasiniyormus gibi gidilmesine hacet yok abartmadan gidin saglikla donun insallah

Rutin şeyleri herkes biliyodur nette de vardır zaten
Ama bence korse al
Bana hastanede korsen var mı dediler yoo dedim ne korsesi
Onu takmadan rahat kalkamazsın dediler ( Doğru mu bilmem ? )
O zaman size satalım dediler, tamam dedim yürüyeyim yeter ki
Sonra aaa size göresi yok bunlar bol gelir işe yaramaz dediler
Eşim gitti eczane ve medikal ürünler satan yerlerden buldu bi tane, o gelene kadar öylece bekledim
Sonra taktılar yürüdüm, cırt cırtlı bişey yanlardan takıp cırt cırta yapıştırıyosun
Korse mi?
Sezeryan mı oldu doğum?
Benim neyim eksikti yahu benden niye istemediler?:KK53:

Nasıl. Bi korse anlayamadım resim.var mi acaba

Annem narkozluyken diye, kardeşimin bezini değiştirmek babamla bana kalmıştı :) Bezi bir açtık değiştirelim diye, çocuk işemeye başladı kendi suratına gidiyordu çişler ne yapacağımızı şaşırıp bacaklarını yana yaptırmıştım, hep babamın pantolonuna gitmişti çişler. Demem o ki babaya da yedek bişeyler alın nolur nolmaz :D :D :D

Annem narkozluyken diye, kardeşimin bezini değiştirmek babamla bana kalmıştı :) Bezi bir açtık değiştirelim diye, çocuk işemeye başladı kendi suratına gidiyordu çişler ne yapacağımızı şaşırıp bacaklarını yana yaptırmıştım, hep babamın pantolonuna gitmişti çişler. Demem o ki babaya da yedek bişeyler alın nolur nolmaz :KK70: :KK70: :KK70:
Ay koptum ahahahah hep bebek ve anne için hazırlık var baba için bişey yok doğru :))

Sezaryen.sonrası cok şu icmeni isterler ben boş su icemiyorum aç aç. İncir ve kayısı kompostosu yapacağım bi de pipet tabi yatarak icebilmek icin

Back
X