Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları hastane cikisi yada ilk aylar almam gerekenler. lutfen yardimci olun.

tombul cilek

♥ minik sevgilim EYMEN'im :) ♥
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2014
3.262
2.587
168
Haziran 2015 annesi olucam haztane cikisi neler gerekli yada ilk aylar neler almaliyim lutfen yardimci olun cok kafam karisti . Durumumda fazla yok internetten arastirdim ama cok seyler yaziyor ne yapcagimi bilemedim tecrubeli annelere sesleniyorum lutfen yRdimci olun bana

Merhaba canım..
Öncelikle Hayırlı olsun. Allah hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin..
Hamileyken çok araştırıp kendime bir liste yapmıştım. Bu listeyi paylaşıyorum. Benim kızım kış bebeğiydi.
Senin bebişin yaz bebeği olacağı için genelde kısa kollu çıtçtlı badi, askılı kıyafetler giyeceğinden çok fazla tulum, zıbına vs. gerek olmadığını düşünüyorum..

* Hastane Çıkışı (1 tane 10 parçalı olanlardan yeterli)
* 5 parçalı zıbın takımlarından
* Tulum
* Çıtçıtlı badiler.Bol miktarda.(0-3 ay ve 3-6 ay)
* Çorap, patik, şapka, eldiven, önlük (Zıbın takımlarının içinde oluyor)
* Penye Battaniye
* Kalın Battaniye
* Mendil
* Alt Açma (Ben tek kullanımlıklardan kullanıyorum kızıma. Çok pratik. Çantada az yer kaplıyor)
* Havlu (1 yaşa kadar bornoza gerek yok. 2 havlu alırsan dönüşümlü olarak kullanırsın)
* Penye yelek
* Küvet+küvet filesi
* Kova+maşrapa
* Banyo Süngeri
* Banyo Termometresi
* Oda Termometresi
* Ateş Ölçer
* Emzik+kutusu
* Biberon (Dr.Browns'u öneririm. Gaz yapmayı önleyici aparatı olan bir biberon.Cam)
* Bebek Tarak+fırçası
* Tırnak Makası
* Burun Aspiratörü
* Pişik Kremi
* Bebek Şampuanı
* Bebe Yağı
* Islak Mendil (Uny Yeni Doğan tavsiye ederim.. En az ilk 3 ay sadece su ve pamuk.)
* Bebek Bezi
* Bebek Deterjanı
* Nevresim tk. uyku seti
* Beşik
* Yatak+yastık.Yorgan ve yastık aldım hiç kullanmadım.Gereksiz ve tehlikeli. Yastık da hiç kullanmadım..
* Puset
* Bebek Arabası

ANNE İÇİN:

* Lohusa Pijaması (2 adet.Biri yedek)
* Göğüs Pedi
* Göğüs Ucu Kremi (Lansinoh tavsiye ederim)
* Hasta Bezi
* İç çamaşırı
* Emzirme Südyeni

İhtiyaçlari arkadaş yazmış. Ben tecrubemi yazayim. mesela banyo Termometresi kullanmıyorum. Hasta bezi kullanmadim ped kullandim. Lohusa pijamasi kullanmadim hiç kilo almadigim icin normal pijamalarimi kullandim. Bebek arabasını 2 aylık olunca aldik ihtiyacım olmadi öncesinde. Eğer puset pahali diyorsan portbebe alabilirsin. Yatak aldik ama onu da 2 ay kullanmadim anadizi kullandim Ana dizi resmen kurtarici. Biberon ben de dr browns aldim sadece sütüm gelmeyince hastanede kullandım bir gece. O yuzden illa dr browns olmasi sart değil. Emzik almamistim süt gelmeyince hemsireler hemen emzik istedi sut gelene kadar bebek aglamasin diye. Nobetci eczane aramak zorunda kaldık. Eger meme ucu kucukse meme ucu çıkarmak icin pompa ve göğüs ucu kalkani gerekebilir.

Cok tesekkur ederim yRdimlrin icin baya yRdimci oldunuz bana . Meme ucu kucukse pompa veya gogus kalkani demissin benim meme ucum hic yok yani dumduz anca parmKlarimla oynyinca cikiyor oda cok az sence hangisi daha iyi benim icin :) ?

Emzirirken ucunu cikarmak icin pompa gerekecektir tahminimce. Kalkan da ucu yara olmasın diye kullanılıyor. Benim böyle bir problemim olmadı. Ama sanirim pompa öncelikli gerekir. Kalkan ucu yara olmasin diye kullaniliyor

Ozaman benim pompa almam gerekicek buda benim icin cok onemli bir bilgiydi tesekkur ederim :)

Banyo termometresini biz çok kullandık. Hala kullanıyorum.. Doğumdan sonra ihtiyaç duyup almıştım.
Dr.Browns gaz yapmayı önleyici oldugu için diğer biberonlardan daha farklı yapıda. Ama kızım biberon kullanmadı.
Wee yi de denedim. Wee biberonla sadece su içiyor şu an.. Diğeri öylece duruyor.. Baya da pahalıydı..
Hasta bezi ilk 3 gün kullanmıştım yanlış hatırlamıyorsam.. Pedin koruması imkansızdı beni..
Lohusa pijamaları normallere göre daha pahalı oldugunu düşünürsek normal olup bedeni büyük pijama tk.alınabilir.Fakat bel lastiğine dikkat etmek gerekir. Geniş olmalı, sıkmamalı..
Bebek arabasını doğar doğmaz kullandık. Aşıya, oraya buraya giderken.. Yaşadığım yer sıcak iklim.Dışarıya çok çıktıgımız için aylar önceden almıştık.
Beşiği 2-3 ay sonra kullandık diyebilirim. Sürekli pusette uyuyordu. Ana dizi,hamak,puset gibi gereçler ilk aylar için kurtarıcı gercekten..
Herkesin ihtiyacı farklı oluyor..

merhaba ay olarak haziran havaların sıcak olduğu dönem olacagı için şanslısınız ihityaçlar kişiye göre değişir ben fazla eşya almadım en gerekli olanları aldım hastane için 2 pijama takımı büyük beden,hasta bezi,normal ped,çorap ve patik,yataktan kalkarken kullanmak için hırka siz şal alabilirisiniz haziran ayı için bebek emerken terleme oluyor sonra titreme geliyor çünkü
bebek için;2 tane hastane çıkışı takımı penye şapka bir yelek göbek oyuntulu bez tecrübe yok ya insan korkuyor göbek bağından penye battaniye hastane sıcak oluyor çünkü bebek için bol çıtçıtlı badi alsan bide alt eşortmen alsan yeter çok abartmaya gerek yok çünkü çabucak büyüyor ziyan oluyor biz hep büyük kıyafetler almıştık inan 5 ay rahat rahat kullandık bu sayede fazla para vermedik hayırlı doğumlar şimdiden...

Evet arkadasın dediği gibi yaz ayında doğum yapmak avantaj.. Ben Ekim de doğum yapıştım.Çok kıyafet almıştım.. 3.aydan sonra daha çok giydirdim. İlk zamanlar çok büyük geliyorlardı. Çıtçıtlı badileri büyük almak çok mantıklı.
İlk zamanlarda çok para verdim ben. Çabucak küçülüyor..

Merabaa inş yavrun zamanında sağ salim kucağınızda olur bende 5 oğlum var sezeryan doğurdum sütüm üç gün gelmedi pompa kullandım wee nin manuelini bence pompa şart cnm ben memnun kaldım ve arada dışarı çıktımızda pompayla bi biberon sağıyorum dışarda acıkınca içiyo kuzum veve hasta bezinede ikigün kullandım ben zaten hastane veriyo evdede iki üç tane kullandım toplam 6. 7 tane kullanmuşımdr ayrıca hastanede eğerki sezeryan olursan pijama bence gecelik gibi varya adı aklıma gelmiyo yaa hani şu uzun gecelik gibi olan onlardan olmalı çünki ben pijama götürdüm inan lastiği sezeryn yerimi ağrıttı bence en gerekli bunlar Zaten yaz bebeğine çok elbise almadım ben çıtçıt giydi oğluş

Anammmm pardon kızlar 5 oğlum var demişim 5 aylık oğlum var dicektim:):) uzun oldu hakkınızı helal edin

Rüya baby canım eğer gecelik almayı düşünüyorsan, benim sıfır hiç kullanılmamış pembe renk lohusa geceliğim var. İki lohusa pijaması, bir de gecelik almıştım ama geceliği hiç kullanmadım.. Hasta bezi de pakette adet var. İstersen geceliğin fotosunu gönderririm45 tl ye almıştım..25 tl ye satıyorum. Bilgin olsun..

bizmde mayıs soonu inş cnm bnde 1-2 hastane çıkışı almayı düşünüyrm ve bol bol çıtcıtlı badiyle uzunlollu ince ttulumlar aldım

kesinlikle :)

Aklimda bulunsun canim dusunursem sana donus yaparim tesekkur eddrim :)

cok tesekkur ederim yardimlarin icin :) allah anali babali buyutsun bu arada :) valla aslinda bi sorun cikmazsa ben normal dogum yapicam agri kesiciler olmadan uyuzturuculr olmDan kesi olmadan yani cok normal olcak allah izin verirse :)

Reactions: mbz
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…