hastanedeyim cildiracagimmm

Kizlar suan devlet hastanesinde bebek yogun bakimdayim.bebegimin sariligi 27 ye cikmis.apar topar geldik.kuvoze yatirdilar.ara sira geleceksin emzirip altini degiseceksin dediler.buna cok sevindim onu opup koklayabilecegim.tmm bebegimle bağlantimin kopmamasi için buraya kadar hersey normal.ama : kuvoze sen yatirip cikaracaksin.kuvozu sen acip kapayacaksin, bebegin gozlerini sen baglicaksin vs vs dediler.nedir bu allah askinaaaa.minicik yavrum kuvozde yatiyor ve sagligi bana emanet.boyle seymi olur.onca dr hemsire varken:KK43:cihazin uzerinde bisuru dugme var ben kuvozden ne anlarim:KK43: .elim ayagima dolasti agliyorum suan.varmi basina boyle bisey gelen.bilgisi olan cevaplasin lutfen!saglik personeli dururken kuvozle ilgili uğraşlar banami duserrrr????
Aglamayin bashekime gidin anlatin oldu olacak igneleride siz yapin diyelimki bashekimdeayni. Fikirki cok sacma baska hastaneye gidin

Gecmis olsun ben nasil o değere kadar ciktigini merak ettim bebisinizin?Benimki baska bi sebepten kuvoze girmisti ama dokundurtmadilar bile birak kapagi acmayi..bir kere hijyen nerde kaldi..Bimer bu isi çözer

oncelikle korkma canım lütfen sana oğretmelerini soyle ANNE güçlü olmak demektir bunu unutma olur mu? şimdi tüm gücünü topla ve denilenleri yap yapamadığını hissedersen yardım iste korkma herşey geçer unutulur...

Ben böyle bir şeyi ilk defa duydum.Kızım 28 gün yattı.22.günde 2 dakika kucağıma verdiler sadece.Hemşire gözetiminde.
21 gün boyunca sadece küvözden baktım.
Üstelik odaya girerken bile üst değişimi,kolları dirseklere kadar yıkmama,bone,terlik vs değişimi yapılıyor.

biz sarılık için yattığımızda tek kişilik odaya aldılar küvöz ve ışıklı bir cihaz getirdiler .hemşire kurdu gözlüğü çıkarmamasına dikkat edin sık sık emzirin dedi, 2 saat arayla içinden çıkartıp emzirip altını temizleyip tekrar yatırıyordum. hemşirelerimiz de düzenli 3 -4 saate bir gelip ateş ve diğer fonksiyonlarını ölçüyordu..( not özel hastane)
ben bundan rahatsız olmadım çünkü çocuğumla ilgileniyorum. prematüre bebeğim ayrıca.
devlet hastanesinde nasıl bir beklenti içine girdiniz onu anlamadım. devlet hastanesinde tek olumsuz tarafı burda annelerin bebeklerinin yanında kalmasına izin vermiyorlardı. ben bu yüzden özeli doğum yaptığım hastaneyi tercih ettim.ama aşağı yukarı çoğu yerde böyledir diye düşünüyorum.

Aynı durumu yaşadım o yuzden bazı yanlış anlamaları düzeltmem lazim sarılık için yatılan aletler bildiğiniz kuvoz değil, basit bir çalışma sistemi var dugmesine basınca kapanıyor açılıyor, yenidogan sarilligi bebek icin yogun bakimi gerkyiren bir rahatsizlik degildir bu yüzden biz başımıza bone takardik önlük giyerdik örnekleri prematüre doğum ya da enfeksiyon durumlarında yapılır... Eğer göz bağı konusunda endişeli iseniz bunu çalışanlarla paylaşın size yol gösterirler.
Benim kizim da fototerapi aldi oldukça iyi bir özel hastanede, ve aynen sizin usuldeydi.... Sarılık düştükçe surekli uyanıyor ve goz bagindan rahatsız oluyordu... Bes dk da bir Emzirip yatistiriyordum...Ben annenin ilgilenmesini daha doğru buluyorum.... Diğer turlu sağlık çalışanlarının yetişmesi mümkün değil, aglaya aglaya bitap düşer bebecikler.....

Bundan sonra ne olursa olsun konu sahibinin ilk mesajından alıntı yapacağım. çünkü ilk haline göre yorum yapanlar daha sonra mesaj düzenlenince zan altında kalıyor,haksızca yorum yapmış gibi görünüyor.
hanımefendi ilk açtığında bebeğinin beslenmesi ve bakımından bahsedip dr. hemşire varken ben mi yapacağım diye yazmıştı. birkaç yorum gelince sonradan mesajını düzenleyip küvöz konusunu da detaylıca ekledi.konu seyrini değiştirmiş oldu.
Alintidan tekrar okur musun cnm rica etsem.cunku ilk yazdigim mesajdada kuvozle ilgili kisimlar vardi.yanlis anlasildigimi farkedip hemen genislettim konuyu..ama sadece genislettim degistirmedim.yanlis anlasilma olmasin.tekrar okursan sevinirim..

ara sira geleceksin emzirip altini degiseceksin dediler.buna cok sevindim onu opupkoklayabilecegim.tmm bebegimlebağlantimin kopmamasi için buraya kadar hersey normal.ama : kuvoze sen yatirip cikaracaksin.kuvozu sen acipkapayacaksin, bebegin gozlerini senbaglicaksin vs vs dediler.nedir bu allahaskinaaaa.minicik yavrum kuvozdeyatiyor ve sagligi bana emanet.boyleseymi olur.onca dr hemsire varken:KK43:cihazin uzerinde bisuru dugme var ben kuvozden ne anlarim

Şu kısmın neresi anlaşılmadı da tabiki sen altını değiştireceksin dendi cidden anlamadım

Derhal şikayet et delirecek ağlayacak birsey yok bimere yazarım de çirkefleş, evet çirkefleş yani başka yolu yok

Mesaj düzenlemesi olmuş sanırım, alıntılara baktım sorry
Duzenlesem de ilk mesajimda da anlattiklarim ayniydi.ama insanlar nasil olurda yargilarim,nasil olurda konuyu acanin bir acigini ararimin derdindeler.ilk mesajimla son duzenlemem arasinda pek bir fark yok.zaten bazi arkadaslar ilkini alintilamislar.okunursa arada fark olmadigini anlarlar.sadece ilkinde ben biraz daha net yazabilirdim.ama o telaşla ancak o kadar ifade edebildim.

yahu kadın çocuğunun can derdinde. sanki sadece kuvoz açıp kapatmaya üşeniyorum demiş gibi tepki vermenin anlamı yok.

geçmiş olsun. gerçekten sizin yapamayacağınız bişeyse ve genel prosedur bu değilse (bazı arkadaşlar sarılık kuvozunun ayrı olduğundan, kullanılmasının kolay olduğundan vs bahsetmişler) başhekimle görüşmeye çalışabilirsin.

Ben böyle bir şeyi ilk defa duydum.Kızım 28 gün yattı.22.günde 2 dakika kucağıma verdiler sadece.Hemşire gözetiminde.
21 gün boyunca sadece küvözden baktım.
Üstelik odaya girerken bile üst değişimi,kolları dirseklere kadar yıkmama,bone,terlik vs değişimi yapılıyor.
O dediklerinizin hepsi el yikama lac sikme ele dezenfektan bone kiyafeet hepsinde var orda riskli yeni dogan bebekler var bi eksigehemen uyariyorlar

bana da saçma geldi.
benim kızım da kaldı 1 gece.
ağladıkça emzirmeye getirdiler karşı odadaydım.
öyle aç kapa,yatır ne bilir sağlıkçı olmayan,bebek bakımda çalışmayan.

Back
X