Hastanelerde Zorunlu Oldu

27.01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
3.730
5.503
158
“Kahkaha atmak en iyi ilaçtır”

Arjantin'de hastanelere kadrolu palyaço alınması zorunlu hale getirildi.

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’teki kamu hastanelerine yepyeni bir uygulama getirildi. 70 kamu hastanesi bulunan Buenos Aires’te daha hastaların moralinin yüksek tutulması amacıyla hastanelere kadrolu palyaço alınması zorunluluğu getirildi.

PALYAÇOLARA ÖNEMLİ GÖREV

Arjantinli doktorlar gelecek aydan itibaren resmen yürürlülüğe girecek uygulamanın önemine vurgu yaparak “Kahkaha atmak en iyi ilaçtır. Palyaçolar gerçekten hastanın moralini yüksek tutmak için çok önemli bir görev üslenecek” dedi.
http://www.sozcu.com.tr/2015/saglik/kahkaha-atmak-en-iyi-ilactir-917586/

Keşşşke bizim çocuk hastanelerinde de olsa..
Aslında çocuk hastanelerinde Palyaço, erişkin hastalar içinde ücretsiz psikolojik destek olsa çok iyi olur, özellikle operasyon geçirecek ya da evlerden Irak kötü hastalıkla mücadele eden hastalar için.
Ameliyat korkusu, hastalığı nedeniyle korku ve stres yaşayanlara iyi gelirdi psikolojik yardım, ben bile hasta ziyaretine gittiğimde moralim bozuluyor, hastanede yatanların daha kötü oluyordur psikolojisi, aynı odada ameliyat için bekleyip kendinden önceki hastanın vefat ettiğini duymak alt üst ediyor insanları.

sonrakı kısımda erıskın hastanesı olabılır ama, cocuk hastanelerınde kesınlıkle olması lazım müdürüm ya.. yavrularım oyuna dalınca herseyı unutmuyor mu ?

Palyaçoları hastanede çalıştırma düşüncesi bizim ülkeye ayrıkı malesef.
Hiç gerekli bulmazlar.
Ama pskolojik destek çok önemli gerçekten.
Hastanın pskolojisi kötüyken, onun yakını bile moralmen çöküntüye uğruyor.
Çocuklar için de en azından bi oyun alanı veya çizgi film izletmek iyi olabilir gerçekten de.

sonrakı kısımda erıskın hastanesı olabılır ama, cocuk hastanelerınde kesınlıkle olması lazım müdürüm ya.. yavrularım oyuna dalınca herseyı unutmuyor mu ?
Çocuk hastaneleri umarım çocuklar düşünülerek şirin yapılmıştır, hiç gitmedim bilmiyorum ama eskiden benim oturduğum yerde bir tane vardı, çocuk hastalar için Göğüs hastalıkları hastanesiydi, bir kere kızımı kan grubu tespiti için laboratuvar kısmına götürmüştüm, çok kasvetliydi, zamanın padişahlarının av köşküydü, hastaneye giden yol üzerinde mezarlık var, düşünsene orda yatan çocukların psikolojisini, sonradan kapattılar Allah'tan.

bir ara hastanelerde kuran okuyan dua eden görevliler olucak diye bir söylenti vardı.diyanetin atadı görevliler hizmet yapıcaktı.

varmı ki yani yasalaştımı çalışıyorlar mı hiç bilmiyorum.

Valla abla genelde kızımı ya üniversite hastanesine yada özel has. Götürüyorum.
Sadece çocuk acil için 1 kez gittim duvarlarından cicili bicili saçma sapan sticker dan başka bişey görmedim. Allah kimseyi muhtaç etmesin..
Ama isterim yani öyle bir uygulama ; sonuçta o hastanelerde yatan ve şık kontrol altında olması gereken binlerce çocuk var.

şu hayatta korktuğum, ürktüğün hatta nefret ettiğim tek eğlence kişisi palyaçolar. allahım yolda görsem yolumu değiştiririm, üzerime doğru geldiğini görsem kafasına çantayı geçiririm kanımca Coulrophobia var bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…