hastaneye ne zaman gitmeliyim?

lovepinkk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
215
0
0
İstanbul
tecrübeli olan arkadaşlara soruyorum.
39+3 deyim.
ve bu pazartesi dr.daydık,cuma günü tekrar çağırdı ve bu süre zarfında suyum gelirse ya da sancım olursa falan gelmemi istedi.
yalnız ben hemen gitmek istemiyorum.
vajinismusken gebe kaldım (gebeliğin yarısında atlattm bu durumu) ve şu ana dek 2 kere çatı muayenesi oldum,2sinde de çok zorlandım.
saat başı çatı muayenesi olmak istemiyorum.
şimdi sancım arttı diyelim,evde çekmek istiyorum dayanabildiğim yere kadar.
he su gelirse paniklerim ve hemen gitmek isterim.
kızlar hangi durumda ne yapmalıyım?
bu arada çatım darmış ama dr.um normal doğum için zorlycak.

canım ben daha önce doğum yapmadım ama dr ne diyosa onu yap banyo yapman gerkiosa yap ve hemn hastaneye git ne desek boş belki suyun geldiği için bebek kuruda kalcak hemn sezeryana alabilirler sen dr dinle bence

Keşke sezaryen olmayı isteseydin. Ne bu açılma kontrollerin olurdu, ne de dar çatıdan doğum yapmaya uğraşırdın. Doktora da anlam veremedim. Çatın darsa ne diye normal doğum için zorluyor.

Keşke sezaryen olmayı isteseydin. Ne bu açılma kontrollerin olurdu, ne de dar çatıdan doğum yapmaya uğraşırdın. Doktora da anlam veremedim. Çatın darsa ne diye normal doğum için zorluyor.

cnm herşeyin en doğalını yaşamak varken,yenilenmek doğum sonrası yeniden doğmuş gibi olmak varken o ameliyat neden olsun zor bir durum olmadıkça.
tmm normal olup hayatı kayan da var,sezeryan olup memnun olan da.
fakat şans işi doğum,bunların tam tersi de olabilir ya.

önceden korkum yoktu,ama artk son günlerim ve iyice heyecan sarmaya başladı.
normalden de korkuyorum sezeryandan da..

bence dr unuzun dediği zamanda hastaneye gidin. hastanede kontrol altında olmanız daha iyi diye düşünüyorum.
bebeğinizi Allah bağışlasın şimdiden.

Her şey normalse tabii ki doğru olan normal doğum olması. Aksini kimse iddia edemez.
Ama sende her şey normal değil ki. Zor atlattığın bir vajinismus problemin var. Açılma sık sık kontrol edilmesin diye risk alıp doğuma geç gitmek istiyorsun. Ve ayrıca doktor çatının dar olduğunu söylüyor. Tüm bunlar birleşince her şey normal durumda olmuyor böylece.

Tabii ki herkes kendisi için en doğrusunu bilir. Hayırlısıyla atlatırsın inşallah.

haklısın..bilmiyorum başıma neler gelicek neler yaşıyıcam.
iyice korkmaya başladım (

Arkadaşım doğum bu riske atılack bişey değil, sorunu atlatmış olabilirsin ama bu şüphelerle normal doğurma, bebek kanalda falan kalır, Allah korusun ne gerek var, ben sezeryan oldum vajinismusu yenmeme rağmen doğum korkum vardı, iyiki de olmuşum, hiç bi sıkıntı yaşamadım

bence sancılarının sıklaşmasını bekle sıklaştığında git madem.doğum ebesi bi arkadaş bana aynı şeyi söyledi boşuna gidip orda zorluk yaşama dedi.dediğin gibi dakka başı parmak muayenesi benıde ürkütüyor

İki günlük sancıyla gittim ki 3 cm açılmıştı sadece
Hayırlısı ne ise o olsun inşallah ama vajinismuz geçmişi olan biri için normalde zorlamak inşallah daha kötü olmaz..
Sancımın ikinci gününde artık sıklaşsın diye beklerken istifra ettim, doğumu hızlandırır dedikleri için hemen gittim..
Sabah 8,30 da girdim 1,45 te kızım doğdu..
Çok kabus bir doğum yaşamadım ama doğumdan sonra 5. aya kadar kocamı yanıma yaklaştırmadım
Allah razı olsun yaklaşmadı zaten ki ilk gece falan çok normaldi diğer hayatımız..
Hayırlısını versin Rabbim, sağlıkla alın kucağınıza inşallah..

Canım benim annem bana şöyle söylüyor 3 çocukta da aynını uygulamış, sancım gelir dedi evde nişanı beklerim nişan geldimi hastaneye gider 1-2 saatte doğururum olur biter der.SEnde eğer sancın gelirse eğer evde nişanını beklersin suyun gelmez se tabi suyun geldimi hemen hastane yolları taştan.Birde benim gibi sancın gelmez ve bebeğin vakti dolarsa da sunni sancı ile.Ama ben başaracağına inanıyorum sen isteklisim yaparsın azmini kırma canım.

canım hastaneye 3 şekilde gidersin.

nişanın gelirse
suyun gelirse
sancın tutarsa

ilk gebeliğin olduğu için neyin ne olduğunu bilemezsin o yüzden evde bekleyip sırf muayeneden kaçmak bebeği tehlikeye sokabilir.sen farketmezsin ama strese girer kalp atışları yavaşlar vs.dr seni zaten yönlendirir.baktın çok dayanamıyorsun ya da bebek risk altında zaten ameliyata alınırsın.yok herşey yolunda ilerliyorsa güzelce doğurursun bebeğini.şimdiden kafanı bulandırma.hamilelik gibi doğumda doğal bir süreç öyle ya da böyle o bebek çıkacaktır:))) sıkıntısı doğana kadar sonra onu eline alınca her şey geride kalır.bebeğini ve güzel günlerinizi düşün sen.

sancı gelirse isterse çok seyrek olsunsaat tut sancılarını önce çok seyrek olur sonra saatte bire düşer sonra yarımsaaate sonra 20 dk ya öyle öyle azalır benim hastanem 50dk uzaktaydı biz ne olur ne olmaz diye sancılar 20 dk ya düşünce gittik gittiğimde 2cm açılmam vardı suyumu orda patlattılar su patlayınca açılma hızlı ilerliyor suyun gelirse hemen git

40. haftaya kadar yani beklenen doğum tarihine kadar bebek gelmezse gelmezse her gün gel dedi bana dr um.. ama 37den sonrada her haftada bir gittim 37 38 39 ve 40+0 da normal doğum yaptım

normal doğum için ısrar etmedim kontrollerimi yaptım uygul olursa uygun görürseninz normal yapmak istiyorum dedim allahama şükür yolunda gitti herşey

ilk doğum biraz zor olur ama herşeye değiyor normal doğum sonrası çok rahat kesik dikiş falan hiçbişi yok belki alttan bir kaç dikiş oluyor ama orası gerçekten çabuk iyileşiyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…