hata mı yaptım?

mavi0

rabbihebliminessalihin
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
1.077
2
Ilk defa buraya konu aciyorum hatalarim affola.
Sorun şu ki ben öğretmenim mesai arkadaşım bana ismimin kisaltmasi ile sesleniyordu .hoslanmadigim halde kirmamak için sesimi çıkaramadım çünkü samimi sayiliriz yani..
En son bir velimin yaninda da böyle yapınca benim tepem attı. Ve ona bir daha veliler in yaninda bunu yapmamasini soyledim.rahatsizligimi dile getirdim..oda bana darildi simdi ben le muhatap olmamaya çalışıyor..üzüldüm ama yinede yanlış yaptığımı düşünmüyorum. .sizce yanlismi davrandim.

Sen kendi içinde biriktirip bi anda patladigin icin ayip olmuş. Madem o kadar samimiydiniz, "ay canim bana oyle hitap etmesene, hiç hoşlanmiyorum da" diyebilirdin.

Şu an arkadaşini birazcik kirmiş gibisin. Olduğu soyleyip, ozur dile. Kirilirsin diye daha once demedim, bi anda patladim kusura bakma gibi. Koca insanlarsiniz yani..

Bence doğru olanı yapmışsınız sonuçta kendi aranızda belki bunu yapıyordur ama başkalarının yanında hoş olmamış arkadaşınızda bir süre sonra aslında hatalı olduğunu anlayacaktır üzülmeyin...

Hayır. Doğrusunu yapmışsınız, neticede kendi ortamınız ayrı velilerin karşısında durum farklı

Ilk defa buraya konu aciyorum hatalarim affola.
Sorun şu ki ben öğretmenim mesai arkadaşım bana ismimin kisaltmasi ile sesleniyordu .hoslanmadigim halde kirmamak için sesimi çıkaramadım çünkü samimi sayiliriz yani..
En son bir velimin yaninda da böyle yapınca benim tepem attı. Ve ona bir daha veliler in yaninda bunu yapmamasini soyledim.rahatsizligimi dile getirdim..oda bana darildi simdi ben le muhatap olmamaya çalışıyor..üzüldüm ama yinede yanlış yaptığımı düşünmüyorum. .sizce yanlismi davrandim.

Is yerlerinde arkadasliklar olabilir , kisaltma takip , lakap bile soylenebilir.. Ama araya yaptiginiz isin muhattabi herhangi bi 3. Sahis girdigi zaman asla ama asla bu sekilde konusulmamali .
Veli sizi nasil kaale alsin sonrasinda diye dusunur insan .

Cvplar için teşekkür ederim ..arkadaşım kendi aramızda yaptığı için hoslanmasamda uyarmadim kırılmasın diye ..ama velinin yanında hist pist deyip soyleyince çok bozuldum

Ayrıca sonra kırmak istemediğim i ve bundan gerçekten rahatsız oldugumu ssöyledim. .velilerin yaninda hitaplara dikkat edelim dedim. .oda samimi oldugumiz için dedim dedi ama çok fena bozuldu. .

Bizleri mudur uyarmıştı bu konuda velilerin ve öğrencilerin yanında birbirinize hanim-bey ya da hocam diye hitap edin demişti ve bu sorunu kökten çözdük böylece

Müdürünüz cook güzel yapmış ben çok arada kaldım desen bi dert demesen ayrı dert...

o yaşa gelmiş insanların birbirlerine nasıl hitap etmesi gerektiğini bilmemeleri tahammül edilebilir bir şey değil.. iyi yapmışsınız..

Öğretmen olmuş ve bir velinin yanında size nasıl hitap edeceğini hala öğrenememis bir insana yanlış tepki vermiş sayılmazsınız.

Müdürünüz cook güzel yapmış ben çok arada kaldım desen bi dert demesen ayrı dert...
Bizde bazen samimiyetle abartabiliyorduk yani ismimizle hitap edebiliyorduk gerçi benim başıma hiç gelmedi :) ama mudur böyle bir olaya şahit olunca toplantıda uyardi iyi de oldu bence.

Hiç uyarmadinizmi birden söyleyince şok geçirmiştir o_O

Maalesef hizmetlinin yanında da yaptığı halde uyarmadim. Uyaramadim .ama velinin yanında yapinca mecbur kaldım..ustelik arkadasim hamile .cok alındı cook.uzgunum

Maalesef hizmetlinin yanında da yaptığı halde uyarmadim. Uyaramadim .ama velinin yanında yapinca mecbur kaldım..ustelik arkadasim hamile .cok alındı cook.uzgunum
Bir de isminizi kısaltarak söylüyormus bu zaten sizi rahatsız ediyor sanirim

Aslına en baştan isminin kıslatması ile seslendiğinde düzeltecektin. Niye hoşlanmadığın biçimde çağrılasın ki, birden bire patlayınca karşı tarafın şaşırması normal.

X