hata mı ?

esraeken

YAŞAMALIYIM
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
393
0
26
İstanbul
iyi akşamlar öncelikle benim derdim şu ki dert oldu aslında dert değilken ben 2 aylık hamileyim ve midem bulandığı için mutfağa giremiyorum ailemden de uzağım konukomşu ilişkiside yok oturduğum semtte buyüzden bazen eşimle dışarda yiyoruz bazen eşim bişeyler yapmaya çalışıyor evde ama yinede ben bazen aç kalıyorum annemede tlf da dertlendim sonrasında annem madem bir karnınızı bile doyuramayacaktınız ne diye çocuk yaptınız dedi keşke bekleseydiniz dedi çok üzüldüm ne yapacağımı bilmez haldeyim var mı benim gibi olan neler yapıyorsunuz lütfen yardımcı olun :(

Annen ben geleyim yardım edeyim diyeceğine fırça mı attı bide:19:
Mide bulantısının yaşla alakasımı varmış biraz daha bekleyecekmişsin Allah allah:19:
Benim hamileliğimde aynı şekilde geçti.
Ben yurtdışındayım eşimden başka kimsem yoktu.
Su bile içemediğim zamanlar olmuştur.
Eşim genelde dışardan yemek getirirdi. Bazen zor bela yapardım bişiler.
Aperatif fazla koku yapmayan baharatsoz şeyler alırdım.
peynir, zeytin ve mısır gevreği çok tükettim.
Sütten tiksinirdim mısır gevreği müsli yerdim.
Hem sağlıklı hemde tok tutar sende bu şekilde yapabilirsin canım.

Bir müddet sonra geçecektir mide bulantısı merak etme.İlk üç ay çoğu anne için sıkıntılı geçer.Bir ay sonra çok iyi hissedeceksindir kendini.

iyi akşamlar öncelikle benim derdim şu ki dert oldu aslında dert değilken ben 2 aylık hamileyim ve midem bulandığı için mutfağa giremiyorum ailemden de uzağım konukomşu ilişkiside yok oturduğum semtte buyüzden bazen eşimle dışarda yiyoruz bazen eşim bişeyler yapmaya çalışıyor evde ama yinede ben bazen aç kalıyorum annemede tlf da dertlendim sonrasında annem madem bir karnınızı bile doyuramayacaktınız ne diye çocuk yaptınız dedi keşke bekleseydiniz dedi çok üzüldüm ne yapacağımı bilmez haldeyim var mı benim gibi olan neler yapıyorsunuz lütfen yardımcı olun :(

annene kızdım biraz. bunun karnını doyuramamakla ne alakası var? kendisi hiç hamile kalmamış galiba. salla gitsin. takma........

Bebeğin hatası mı olur ?
Kabahat sen de ama evin içini annen de olsa yansıtma .Bazı anneler böyle olabiliyor malesef.
Doğum sancısı çekerken annemin bana kızım ben sana sezaryen ol demedim mi diye söylenmesi geliyor aklıma .
Anne ben ne haldeyim sen ne söylüyorsun diye terslemiştim , tabi o an canım gerçekten yanıyordu.
Olumsuzsa eğer annen bile olsa dinlemeyeceksin boş ver.
Sorsaydın ya annene onun hamileleği çok mu güzel geçmiş hiç mi sıkıntı yaşamamış.Lafını esirgeme , saygısızlık yap demiyorum ama sonra oturup üzülmektense.

Konudan hariç.
Bir de benim dikkatimi çeken bir şey oldu belki bu yanlıştır ama kızı hamile olan anneler genç ise sanki bu tarz sıkıntılar oluyor.
Ananne , babanne olmak kendilerine yakıştırmıyorlar gibi izlenim alıyorum .
Kendisi zaten genç olduğu için , çevrem de hamile olan kızından sonra doğum yapan bir bayan biliyorum , kızına yardımcı olmaktansa çocuğuna bakmayı tercih etmişti.

Son düzenleme:
Ablam dört aylık hamile, annem farklı bir şehirde yaşamasına rağmen kendi evine sadece 2 günlüğüne filan gidebiliyor, mide bulantıları başladığından beri onlarda, yemeği bulaşığı vs. hep o hallediyor.

Son düzenleme:
ağlamamak için kendimi zor tuttum kayınvalidemle aram iyi değil zaten çağırsamda gelmez evlenemden önce evimi yerleştirmeye gidelim dediğimde de gelmemişti şimdi hiç gelmez annemde gelemiyor kardeşim var okula giden :( ama bu şekilde davranamsıda çok moralimi bozdu çocuğum şimdiden sorun oldu :(

Bu arada mide bulantısı için leblebi ve zencefil birebir.
Birde sabah kalktığında yataktan yavaş kalk ve bir kaç dakika otur ondan sonra ayağa kalk. Hızlı değilde yavaş hareketler biraz hafifletiyor mide bulantısı.
Ve az yağlı yiyecekler. Ben çok dondurmada yerdim soğuk soğuk iyi geliyordu:34:

annenin verdiği cevap hiç hoş değil
ama gelmiyorsa da üzülme artık yapacak birşey yok

ev yemekleri yapan yerler var eşin araştırsın temiz lezzetli olan bi yerden
bulantıların geçeseye kadar alsın artık :26:

ağlamamak için kendimi zor tuttum kayınvalidemle aram iyi değil zaten çağırsamda gelmez evlenemden önce evimi yerleştirmeye gidelim dediğimde de gelmemişti şimdi hiç gelmez annemde gelemiyor kardeşim var okula giden :( ama bu şekilde davranamsıda çok moralimi bozdu çocuğum şimdiden sorun oldu :(

öyle düşünmeeeee annenin boşluğuna gelmiştir. sen de hamilesin hassassın şimdi :)

Bu arada mide bulantısı için leblebi ve zencefil birebir.
Birde sabah kalktığında yataktan yavaş kalk ve bir kaç dakika otur ondan sonra ayağa kalk. Hızlı değilde yavaş hareketler biraz hafifletiyor mide bulantısı.
Ve az yağlı yiyecekler. Ben çok dondurmada yerdim soğuk soğuk iyi geliyordu:34:

t.ederim :) canım rahatladım birazda olsa :)

Bebeğin hatası mı olur ?
Kabahat sen de ama evin içini annen de olsa yansıtma .Bazı anneler böyle olabiliyor malesef.
Doğum sancısı çekerken annemin bana kızım ben sana sezaryen ol demedim mi diye söylenmesi geliyor aklıma .
Anne ben ne haldeyim sen ne söylüyorsun diye terslemiştim , tabi o an canım gerçekten yanıyordu.
Olumsuzsa eğer annen bile olsa dinlemeyeceksin boş ver.

:))) aklıma annem geldi. bir gün merdivenlerden iniyorum. arkamdan ''merdivenleri yıkadım, sakın kayıp da düşme'' diye seslendi. saniyeler sonra küüüüttt diye düştüm. ne oldu dedi. düştüm dedim. ''düşme demedim miiiiiii??'' diye bağırmıştı. canım annem benim :D

Annen çok yalnış konuşmuş. doğurdun zaman banamı güvendin kendi işini kendin gör diyecek.

Son düzenleme:
sanırım öyle olacak şimdiden anlaşıldı :(

Canım hiç üzülme , bak burda bol bol konuları okumaya çalış , çok zor değil aslın da hamilelik sürecide lohusalıkta.Çoğu problem acemilikten kaynaklanıyor onu da bol bol okuyarak tamamlayabilirsin .

Üzülmeyin sizin kendi kendinize halledebileceğinizi düşünüyor demek ki anneniz. Zaten ilk aylar beslenme düzeni ne olursa olsun, bebek vücuttan gelişmesi için gerekli enerjiyi sağlıyor diye biliyorum. Sadece vücudunuzu susuz bırakmamaya çalışın. Zaten şimdi ev yemeği hazırlayan bir sürü restorant var, durumu açıklarsanız uygun bir fiyattan tencere usulü satın almak için anlaşabilirsiniz.

çok tşk ederim hepinize enazından yalnız değilim bunu anladım tekrar tşk ederim :) bugün şükürler olsun daha iyim ama bebeğim doğana kadar böyle mi devam edecek ?

Back
X