• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hatali davranan benmiyim?

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
198
1,5 yasinda kizim var calismiyorum.
Kizimla ilgileniyorum ozverili ve kaliteli zaman gecirmeye calisiyorum.
Kizim cok ilgi isteyen bir bebek oyle alistigi ve cekirdek aile oldugumuz icin biraz fazlaca bana duskun.
Bu gun icinde beni hem yoruyor hem psikolojik olarak yipratiyor.
Kizim cok uyumaz gunde bir saat sansliysam bir bucuk saat uyur.
O uyudugunda ya yemek yaparim yahut ortaligi toplarim.
Kisisel olarak kendimle ilgilenmek icin zaman yaratmaya calisirim.
Aslinda evimiz huzurlu cok sukur mutlu bir aileyiz fakat...
Esim isten gelince kizimla ilgilesin istiyorum ki ya yemek hazirliyorumdur ya bulasiklari makineye koyuyorumdur sonra ya esimin kizgin sesini duyarim sssttt pisstt seklinde yahut peppe acip kizima izlettirdigini.
Kizla oyun oynamasini guzel vakit gecirmesi gerektigini kac kez konustuk ben peppe acmiyorum yemek disinda tv pc de acmiyorum (yoksa imkansiz yemek yemiyor) ben istiyorum ki oda benim gibi ince ince ilgilensin belkide ben cok sey bekliyorum...
Disari cikarir kizimi parka goturur cok sukur o konularda iyiyiz.
Gun icinde kizim beni cok yoruyor ozellikle dis donemlerinde sabah 9 da kalkiyoruz aksam 5-6 ya kadar kucagimda geziyor 9 saat kesintisiz mesai...
bazen cani sikiliyor parka cikariyorum eglendiriyorum derken fiziksel olarak yoruluyorum. Kizim uyuyor ben baska islere kosuyorum.
aksam esim gelince anlatiyorum esim kizima "neden uzdun anneyi, neden sikayet duyuyorum?, birak aglarsa aglasin,sen cok yuz veriyorsin" gibi. Seyler duyuyorum
benim bekledigim bu degil ben beni anlasin desteklesin dinlesin istiyorum.
yeter kucucuk cocuga yapma boyle neden kiziyorsun diyorum catisiyoruz.
Bende ofke kntrolsuzlugu var bazen kizim cok ustume gelince oleyimde kurtulayim, intihar edecem diye bagiriyorum esim strese giriyor bana trip atiyor ben gerildikce o daha cok geriliyor alttan almiyor o daha cok gerginlesiyor halbuki kizi alip baska odaya gecse sakinlesmem on- onbes dk surecek...
Ve final....
Esimin bizden bunaldigini belki biktigini hissediyorum.
Belki yaniliyorum bilemiyorum.
Bugun sunnet mevlutu vardi kacar gibi gitti bizde gelsek mi felan dedim kiz durmaz dedi ( gercektende durmaz) ama tedirgin ve gelmemizi istemiyor.
Bazen arkadasima gidicem aksamlari dedigimde sevibiyor hissediyorum.
Esim pc tv mac izler onu kisitlamiyorum ama ya ben ? Benim dinlenmeye hic mi hakkim yok?
Bir bebek bakmak calismaktan cok daha zor.
Esimin bebek bakimini begenmiyorum ben kizimla atcilik oynuyorum isirma, evcilik lego oynuyorum o tv aciyor.
Esim soyle soyluyor seninle oynadigi gibi benimle oynamiyor.
Bende atcilik cuf cuf pynayayim diye yanima getiriyorum anne diye kapiya gidiyor diyor

Son düzenleme:
Kizinizin her dedigini yaptikca huysuzlasir. En buyuk örneğini kuzenimdr gordum. Hala tirnagi kirilsa kucaga cikar 7 yasinda. İstemedigi bisey olunca etrafi tozu dumana çevirir. Ben bile onlara gittiğimde acayip bunaliyodum. Yemege oturuyoruz kendi kendini besleyebilen cocugun pesinde dolaniyolar elleriyle yediriyolar. Parka gidiyoruz dakika basi bagiriyolar dikkat et dusme tutunarak cik ellerini oraya sürme pis diye. Oyun oynuyoruz karisiyolar oyle oynama, boyle deme. Siz karistiginiz surece esiniz bunalmaya devam edecektir.

Kendini kendince hakli goruyorsun ama maalesef bu isler oyle degil.

Esler isten gelince yemek yiyip dinlenmek, 5 dakka cocuk sevip, tv izlemek ister. Mumkunse aglayan cocuk sesi duymak istemezler.

Zaten yorgun arginim birde cocuk mu bakicam lafi cok duyulur, evlerde...

Birde şu var. Siz de haddinden fazla sakiniyorsunuz cocugunuzu. Tv izlemesi normal. Amannn ben hic izletmem diyen anneleri anlamiyorum. Gun icerisinde o kadar cok saat var ki. Hangi saat dilimine yetisebiliriz ki. Cocuklarda ki efor biz de yok. Kis geldi haliyle her daim parka da goturemiyoruz.

Siz ozverili anne edasiyla aksama kadar kendinizi yorar yipratirsaniz, kocaniz geldiginde de hincinizi ondan cikartirsiniz.

Ben de anneyim. Belki mukemmel degilim. Elimden geldigince ilgilenirim. Ev isi yemizlik yemek cocuk vs. aksama pertim.

Benim ufaklik ikizim gibi. Banyo wc mutfak her daim benle. Buyuk oglum ilkokul bir. Okuma ogreticem diye yirtinip bir yandan da digeriyle ilgileniyorum. Babasina al bak desem 5 dk. Sonra yine bende. Ama esime teror estirmiyorum.

Ayrica kaliteli saatin bilincindeyim ama her saniye kaliteli olmaz.

Yeri gelir oglumla top oynarim, yeri gelir mandallarla bile oyun yapariz, arabalariyla hali ustunde dolaniriz ama tv de izler. Cunku kis disarda ki aktiviteler sekteye ugradi.

Bence kaliteli zaman diye hem kendinizi hem esinizi yildirmayin.

Hatali davranan benim demek ki :)

Aslinda hatali gormuyorum kendimi bu ilgiyi abartma konusuna ise hic katilmiyorum.
Tabi ki herkesin bakis acisi farklidir.
Dedigim gibi cekirdek aileyiz o yuzden daha daha fazla ilgi bekliyor benden ki baska kim var evde?
Cocuk normal sartlarda degil DİS CİKARMA VE HASTA OLDUGU ASİ OLDUGU donemlerde hep kucagimda bu ayrintiyi uc buyede kacirmis.
Ben anneligimi abartili bulmuyorum, bebegim henuz kucuk bir oyun kuramiyor kurdugum oyunlari uzun uzun oynayamiyor kisa surede sikiliyor ve illa ki benimle oynamak istiyor.
Gun icinde uc-dort kez yemek yedirdigimi ve bunlarin 20-30 dk surdugunu dusunursek gunluk video kotasini dolduruyor cocuk bence.
Ha esime davranisimi elestirebilirsiniz onu dinlerim...
O konularda eksigim de olabilir esim haklida olabilir.
Esimden isteklerim bence MAKUL makul ve normal olmayan DAVRANİSİM olabilirim isteklerim degil.
Birde kizim henuz bebek 6-7 yasinda degil.
Arastirip yasina gore serbest birakiyorum.
Mesela yasitlariyla itismesini engelleniyorum onlar o sekilde diyalog kurup bir birlerinin gucunu sinarlarmis bu sekilde sosyalledirlemis aaa kizim vurma ayyyy kizima vurdularrrr diye feryat eden biri degil YASİTİ oldugu surece.
Yani davranislarimi arastirip netlestiriyorum

Son düzenleme:

Esler isten gelince yemek yiyip dinlenmek, 5 dakka cocuk sevip, tv izlemek ister. Mumkunse aglayan cocuk sesi duymak istemezler.

Birde şu var. Siz de haddinden fazla sakiniyorsunuz cocugunuzu. Tv izlemesi normal. Amannn ben hic izletmem diyen anneleri anlamiyorum. Gun icerisinde o kadar cok saat var ki. Hangi saat dilimine yetisebiliriz ki. Cocuklarda ki efor biz de yok. Kis geldi haliyle her daim parka da goturemiyoruz.

Siz ozverili anne edasiyla aksama kadar kendinizi yorar yipratirsaniz, kocaniz geldiginde de hincinizi ondan cikartirsiniz.

Ben de anneyim. Belki mukemmel degilim. Elimden geldigince ilgilenirim. Ev isi yemizlik yemek cocuk vs. aksama pertim.

Benim ufaklik ikizim gibi. Banyo wc mutfak her daim benle. Buyuk oglum ilkokul bir. Okuma ogreticem diye yirtinip bir yandan da digeriyle ilgileniyorum. Babasina al bak desem 5 dk. Sonra yine bende. Ama esime teror estirmiyorum.

Yeri gelir oglumla top oynarim, yeri gelir mandallarla bile oyun yapariz, arabalariyla hali ustunde dolaniriz ama tv de izler. Cunku kis disarda ki aktiviteler sekteye ugradi.

Katılıyorum bu yazıya hemde çok.İlgi olayını çok abartmışsınız.Kaliteli zaman dediğiniz sizin söylediğiniz gibi bişey değil.Çocuk bu tv de izler oyunda oynar. Ayrıca kızınız 1buçuk yaşında sürekli neden kucağınızda.Ayrıca babalar anneler gibi çok ilgili olamıyorlar bu genel bi durum.Üstelik finalde yanılmmıyorsam haklısınız.Adamm kendi başına kalabiliceği bii zamana ihtiyaç duyuyor.Bence arada çocuğunuza tv açarak onuda karşısına oturtarak günde 1-2 saatinizi kendinize ayırabilirsniz.

Nispeten haklısınız. Sizin geçirdiğiniz vakti ediniz de gecirsin istiyorsunuz bu konuda haklısınız. Ama eşinizde haklı. Herkesin beklentileri çocuğa bakma şekilleri istekleri sizin istediğiniz şekilde olmayabilir. Eşiniz sizin gibi bakmıyor diye yanlış baktığı eksik baktığı anlamına gelmez o da kendine göre yettigince ilgileniyor. Bu konuda ısrarcı olmanız sizi ve ilişkinizi daha bi yıpratacak gibi. Bende tüm gün çocuklarıma yetmeye çalışıyorum gece gündüz sigortasız ev işçisiyim ama esimden de aynı hareketleri beklemiyorum. O da kendince yoruluyor ve dinlenmek istiyor haliyle. Bu zamanı da ona dar edince kaçma yoluna gidiyor adam

İyi de anne olmak bütün gün çocukla ilgilenmek demek değilki. Arada kendi haline bırakmanız lazım. Oynasın,dağıtsın kimi zaman ağlasın.
Hepimiz çocuklarımızla aktiviteler yapıyoruz ama bazı saatlerde de kendi hayal güçlerini kullanarak oynamalılar.
Tabi ortaya bu manzara çıkıyo sonra. Çılgın atmış bugün kızım :)
20151118_193953.webp

Kızınızla sürekli ilgilenmek zorunda değilsiniz. Fena alıştırmışsınız.
Henuz 1,5 yasinda onunla oynarsam cok uyumlu oynuyor.
Baska cocuklarla cok iyi gecinir oynar.
Simarik cirlak.bir bebek degil cok naif cok kibardir...
Sanirim konuda ki tek haksiz kisi benim

Tek bir şeye cevap vermek istiyorum.
3 yaşından önce bir bebeğe tv izletmek ne kadar sakıncalı biliyor musunuz?
Siz onun yanında bu davranışlarınızı kesmediğiniz için, bebek durmaz tabi, o da ister.
Fakat dikkatli olmak zorundasınız.
Onun daha gelişmeyen becerilerini tv ile köreltip, geciktiriyorsunuz.
Bir bebek, renkleri ve hareketleri tvden değil, anne babasıyla oynadığı eğitici oyunlardan öğrenmeli.
Sadece kendinize zaman bulmak ya da çocuğu oyalamak adına yaptığınız davranış, çocuğunuz büyüdüğünde size misliyle dönecektir.

İyi de anne olmak bütün gün çocukla ilgilenmek demek değilki. Arada kendi haline bırakmanız lazım. Oynasın,dağıtsın kimi zaman ağlasın.
Hepimiz çocuklarımızla aktiviteler yapıyoruz ama bazı saatlerde de kendi hayal güçlerini kullanarak oynamalılar.
Tabi ortaya bu manzara çıkıyo sonra. Çılgın atmış bugün kızım :)
Eki Görüntüle 1693339

Kiziniz kac yasinda?
Benim kizim alismis belkide tek basina 15 dk ancak oynuyor 15 aylik

Tek bir şeye cevap vermek istiyorum.
3 yaşından önce bir bebeğe tv izletmek ne kadar sakıncalı biliyor musunuz?
Siz onun yanında bu davranışlarınızı kesmediğiniz için, bebek durmaz tabi, o da ister.
Fakat dikkatli olmak zorundasınız.
Onun daha gelişmeyen becerilerini tv ile köreltip, geciktiriyorsunuz.
Bir bebek, renkleri ve hareketleri tvden değil, anne babasıyla oynadığı eğitici oyunlardan öğrenmeli.
Sadece kendinize zaman bulmak ya da çocuğu oyalamak adına yaptığınız davranış, çocuğunuz büyüdüğünde size misliyle dönecektir.
Biz cocukken izledik kardeslerimle. Sanirim anormal bi durum yok bende ve kardeslerimde. :KK66: ayrica kendime zaman ayirmak icin tv izletmiyorum ve ayrica konu sahibinin konusunu ana tema alin yorumlari degil. Ben fikrimi paylastim konu sahibine. Alir almaz beni ilgilendirmez. Ben cocugumla ilgili fikir danistigimi hatirlamiyorum. Danisana yorum atin.

Kiziniz kac yasinda?
Benim kizim alismis belkide tek basina 15 dk ancak oynuyor 15 aylik
28 aylık. Ama 15 aylıkken de oynardı enaz 1 saat. Yap-boz çok sever kızım. Çok erken alıştırdım ben.
Mutfaktaysam kutuyu mutfağa dökerdik o oynar ben yemek yapardım. Arada normal tabi sıkılıp mızmızlanması.

28 aylık. Ama 15 aylıkken de oynardı enaz 1 saat. Yap-boz çok sever kızım. Çok erken alıştırdım ben.
Mutfaktaysam kutuyu mutfağa dökerdik o oynar ben yemek yapardım. Arada normal tabi sıkılıp mızmızlanması.
Ben yanindaysam cok guzel oynar ama cabuk sikilir bende oyun oynarim mutfakta yemek vs... Yapamiyorum fasulye ayiklasam merak eder pirinc ayiklasam.merak eder yani ben ne yaparsam yapmak istiyor

Ben yanindaysam cok guzel oynar ama cabuk sikilir bende oyun oynarim mutfakta yemek vs... Yapamiyorum fasulye ayiklasam merak eder pirinc ayiklasam.merak eder yani ben ne yaparsam yapmak istiyor

Bilemiyorum sanırım kucak olayına çok alıştırmışsınız. Çünkü bebekler genelde mutfak çekmecelerinden pek sıkılmazlar. O bile zaman kazandırır aslında.

Esine bebegini sikayet etmen bebege tepki verince de esine kizman manasiz

Isten yorgun gelmesine ragmen bayagi ilgileniyomus, pepe izletmesi de cok zararli bi sey degil savas filmi acmiyo adam :d biz de cizgi filmlerle buyuduk zamane anneleri bi parca abartiyo bu titizligi

Kendine alan yaratmak icin haftasonu bikac saat bebegi esine birakip bi arkadasinla gezip alisveris yapabilirsin, hafta ici bi aksam annen vs ilgilensin kari koca bi sinemaya gidin mesela vs. Cok fazla rutine binmis hayatin bunalmissin gibi geldi

Back
X