• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hatali davranan benmiyim?

Ama cok abartiyorsunuz :/
Tamam annesiniz ama esinizden nasil anlayis bekliyorsaniz sizde ona anlayis göstermelisiniz!
Hem kendiniz abartiyorsunuz hem esiniz sizin gibi abartmadigi icin sikayetci siniz.

Sizden bikmis ola bilir ... Bende bikardim acikcasi.

Tamam annesiniz ama es'de olmalisiniz...
Esiniz SIZDEN bunalmadi. Esiniz sirf senden bunaldi... Cünkü cocuk degil siz bunaltiyorsunuz.

İyi de anne olmak bütün gün çocukla ilgilenmek demek değilki. Arada kendi haline bırakmanız lazım. Oynasın,dağıtsın kimi zaman ağlasın.
Hepimiz çocuklarımızla aktiviteler yapıyoruz ama bazı saatlerde de kendi hayal güçlerini kullanarak oynamalılar.
Tabi ortaya bu manzara çıkıyo sonra. Çılgın atmış bugün kızım :)
Eki Görüntüle 1693339

Aaaa burasi bizim ev mi :KK70:
Ustelik evi topladiktan 1 saat sonraki hali :KK53:

Ben size hak verdim, su an ben de calismiyorum dolayisiyla gunumu kizima ayrilan bir mesai gibi goruyorum. Enerjimin ve vaktimin buyuk cogunlugunu ona harciyorum, zaten baska ne isim var ki? Tabi benimki 3.5 yasinda artik pek bir yuku yok bana, yemegi birlikte yapiyoruz, ben evi supururken o toz aliyor falan guzel bir is bolumumuz var :KK70:
Evim mutemadiyen daginik, ustelik her sabah oyuncaklari toplayip supurge aciyoruz ama 1 saat sonra o oyuncaklar her yere sacilmis oluyor, bana bir zarari yok umursamiyorum bile. Bazen gunde 1-2 cizgi film izliyor, bazrn de animasyon filmlerinden 1 tane acip izliyoruz. Ustunde konusarak yapiyoruz bunu da, asla pasif izleyici konumunda kalmasina izin vermiyorum.
Aksam esim gelince de zaten birlikte bikaç saat gecirebiliyorlar onda da tv izletse sinirlenirdim kesinlikle. Cok daha kisa bir paylasim sureleri oldugu icin cok daha özenli kullanmalari gerektigini dusunuyorum. O yuzden esinizle sinirlenmeden karsiniza alip konusun. Baba kiz iletisiminin, onun butun hayatini etkileyecegini, gunde bikac saatlerini guzel paylasimlarla gecirmelerinin ikisi icin de ilac gibi olacagini anlatin. Esinize daha cok sorumluluk verin. Bir de kiziniz buyudukce birlikte yapacaklari aktiviteler daha keyifli hale gelecek, bu surece kadar idare etsin, sonra zaten kendisi can atacak oynamak icin :KK66:

Olumlu yönleriniz yok değil, ben tv izletmemenizi destekliyorum mesela..

Ama devamlı çocukla olmak demek değil annelik, önemli olan kaliteli mesai geçirmek ..

Mesela sistematik eğitim verebilirsiniz montesori gibi.. Eşinize de bu kalıplar Hakkı'nda bilgi verirseniz daha ilgili olabilir çocukla . Erkekler çocuk bakımı konusunda biraz görev Ada'mı, sizdeki yaratıcılığı inceliği beklemeyin.

Örneğin minnacık bebeği azarlamaya kalkması falan cok tuhaf , biraz bilinçsizce..

Bu arada her ikinizin de özel yaşam alanına ve beraber vakit geçirmeye ihtiyacınız var. Bunlar konusunda eşiniz bir parça haklı sanki..

Son olarak 24 ay civarı kreşe yarım gün dahi olsa vermenizi tavsiye ederim . Yoksa bağımlı olabilir kulağınıza küpe..

Ben size hak verdim, su an ben de calismiyorum dolayisiyla gunumu kizima ayrilan bir mesai gibi goruyorum. Enerjimin ve vaktimin buyuk cogunlugunu ona harciyorum, zaten baska ne isim var ki? Tabi benimki 3.5 yasinda artik pek bir yuku yok bana, yemegi birlikte yapiyoruz, ben evi supururken o toz aliyor falan guzel bir is bolumumuz var :KK70:
Evim mutemadiyen daginik, ustelik her sabah oyuncaklari toplayip supurge aciyoruz ama 1 saat sonra o oyuncaklar her yere sacilmis oluyor, bana bir zarari yok umursamiyorum bile. Bazen gunde 1-2 cizgi film izliyor, bazrn de animasyon filmlerinden 1 tane acip izliyoruz. Ustunde konusarak yapiyoruz bunu da, asla pasif izleyici konumunda kalmasina izin vermiyorum.
Aksam esim gelince de zaten birlikte bikaç saat gecirebiliyorlar onda da tv izletse sinirlenirdim kesinlikle. Cok daha kisa bir paylasim sureleri oldugu icin cok daha özenli kullanmalari gerektigini dusunuyorum. O yuzden esinizle sinirlenmeden karsiniza alip konusun. Baba kiz iletisiminin, onun butun hayatini etkileyecegini, gunde bikac saatlerini guzel paylasimlarla gecirmelerinin ikisi icin de ilac gibi olacagini anlatin. Esinize daha cok sorumluluk verin. Bir de kiziniz buyudukce birlikte yapacaklari aktiviteler daha keyifli hale gelecek, bu surece kadar idare etsin, sonra zaten kendisi can atacak oynamak icin :KK66:
Yuregime u serptiniz.
Yorumunuz cok aydinlatici oldu.
Cok tesekkur ederim

Olumlu yönleriniz yok değil, ben tv izletmemenizi destekliyorum mesela..

Ama devamlı çocukla olmak demek değil annelik, önemli olan kaliteli mesai geçirmek ..

Mesela sistematik eğitim verebilirsiniz montesori gibi.. Eşinize de bu kalıplar Hakkı'nda bilgi verirseniz daha ilgili olabilir çocukla . Erkekler çocuk bakımı konusunda biraz görev Ada'mı, sizdeki yaratıcılığı inceliği beklemeyin.

Örneğin minnacık bebeği azarlamaya kalkması falan cok tuhaf , biraz bilinçsizce..

Bu arada her ikinizin de özel yaşam alanına ve beraber vakit geçirmeye ihtiyacınız var. Bunlar konusunda eşiniz bir parça haklı sanki..

Son olarak 24 ay civarı kreşe yarım gün dahi olsa vermenizi tavsiye ederim . Yoksa bağımlı olabilir kulağınıza küpe..

Yapici yorumunuz icin tesekkurler...
Dogru duzgun bir kres bulursam hic kacirmiycam insallah.
Montesorri egitimini biliyorum
tesekkur ederim

Kendini hatali olarak gormuyosan kendini elestiremiyosun demektir. Yani burda cikip hatalisin deselerde kabul etmeyeceksin. E sorun ne o zaman

Ben de yorum yapmak istedim bu konuya.

-3 yaşından önce krese yarım gün de olsa sıcak bakmıyorum. ...benimkiler 3 yaşından önce gittikleri halde.

-tv konusuna çok hak veriyorum ama yemek sirasinda izleyecegine o yemeği hiç yemesin daha iyi yani son derece zararlı bir alışkanlık kazandiriyorsunuz. Araştırabilirsiniz. İlerde obezlik tohumları bu şekilde atılıyor allah korusun.yemegini musluktan akan suyla oynarken yedirebilirsiniz.

-bunun yerine günde 45 dk yemek sırasında olmayacak şekilde eğitici video izleyebilir bence.babasiyla mesela.sayili renkli ingilizce turkce sarkilar vb.

-kaliteli zaman tüm gün boyunca tam anlamıyla ilginin yoğunlaştığı zaman aralığı. Yani 8-10 saat imkansız. Ama küçük olduğu için size bağımlı olmasi normal. Kaliteli olacak diye yipratmayin kendinizi.tabiki ağlayacak sıkılacak sacmalayacak gün içinde.

-erkeklerin geneli Eşiniz gibi tepkiler verir o yüzden kurulmayin eşinize.

Güle güle büyüsün.

Çocukla kaliteli zaman geçirmek oturup onunla akşama kadar oyun oynamak değil zannımca .bence hata yapıyorsunuz.

ok tesekkuer ederim.
Mutlaka degerlendirecegim yorumunuzu
#cokzorbirsecim

1,5 yasinda kizim var calismiyorum.
Kizimla ilgileniyorum ozverili ve kaliteli zaman gecirmeye calisiyorum.
Kizim cok ilgi isteyen bir bebek oyle alistigi ve cekirdek aile oldugumuz icin biraz fazlaca bana duskun.
Bu gun icinde beni hem yoruyor hem psikolojik olarak yipratiyor.
Kizim cok uyumaz gunde bir saat sansliysam bir bucuk saat uyur.
O uyudugunda ya yemek yaparim yahut ortaligi toplarim.
Kisisel olarak kendimle ilgilenmek icin zaman yaratmaya calisirim.
Aslinda evimiz huzurlu cok sukur mutlu bir aileyiz fakat...
Esim isten gelince kizimla ilgilesin istiyorum ki ya yemek hazirliyorumdur ya bulasiklari makineye koyuyorumdur sonra ya esimin kizgin sesini duyarim sssttt pisstt seklinde yahut peppe acip kizima izlettirdigini.
Kizla oyun oynamasini guzel vakit gecirmesi gerektigini kac kez konustuk ben peppe acmiyorum yemek disinda tv pc de acmiyorum (yoksa imkansiz yemek yemiyor) ben istiyorum ki oda benim gibi ince ince ilgilensin belkide ben cok sey bekliyorum...
Disari cikarir kizimi parka goturur cok sukur o konularda iyiyiz.
Gun icinde kizim beni cok yoruyor ozellikle dis donemlerinde sabah 9 da kalkiyoruz aksam 5-6 ya kadar kucagimda geziyor 9 saat kesintisiz mesai...
bazen cani sikiliyor parka cikariyorum eglendiriyorum derken fiziksel olarak yoruluyorum. Kizim uyuyor ben baska islere kosuyorum.
aksam esim gelince anlatiyorum esim kizima "neden uzdun anneyi, neden sikayet duyuyorum?, birak aglarsa aglasin,sen cok yuz veriyorsin" gibi. Seyler duyuyorum
benim bekledigim bu degil ben beni anlasin desteklesin dinlesin istiyorum.
yeter kucucuk cocuga yapma boyle neden kiziyorsun diyorum catisiyoruz.
Bende ofke kntrolsuzlugu var bazen kizim cok ustume gelince oleyimde kurtulayim, intihar edecem diye bagiriyorum esim strese giriyor bana trip atiyor ben gerildikce o daha cok geriliyor alttan almiyor o daha cok gerginlesiyor halbuki kizi alip baska odaya gecse sakinlesmem on- onbes dk surecek...
Ve final....
Esimin bizden bunaldigini belki biktigini hissediyorum.
Belki yaniliyorum bilemiyorum.
Bugun sunnet mevlutu vardi kacar gibi gitti bizde gelsek mi felan dedim kiz durmaz dedi ( gercektende durmaz) ama tedirgin ve gelmemizi istemiyor.
Bazen arkadasima gidicem aksamlari dedigimde sevibiyor hissediyorum.
Esim pc tv mac izler onu kisitlamiyorum ama ya ben ? Benim dinlenmeye hic mi hakkim yok?
Bir bebek bakmak calismaktan cok daha zor.
Esimin bebek bakimini begenmiyorum ben kizimla atcilik oynuyorum isirma, evcilik lego oynuyorum o tv aciyor.
Esim soyle soyluyor seninle oynadigi gibi benimle oynamiyor.
Bende atcilik cuf cuf pynayayim diye yanima getiriyorum anne diye kapiya gidiyor diyor
Herşeyi vazife gibi görmeyin. Sizin psikolojiniz iyi olmazsa o çocuğa nasıl iyi bakacaksinız. Bazen yemek olmaz, bazen temizlik, bazen çocuk uyumaz. Galiba babalar doğumdan itibaren çocukla hemen haşır neşir olmuyorlar, hemen benimserse hep ilgileniyor. Benim çevrede gördüklerim öyle. Stres yapmadan halletmeye çalışın. Bırakın eviniz biraz dağınık olsun nihayetinde evde bir bebek var.

çocuk kim nasıl oynarsa öyle oynar

eşim hep boğuşur vs bu nedenle oğlum onunla boğuşur benimle daha farklı oynar

ama atçılık vs baba ile oynanan oyundur yani zira az büyüyünce benim gücüm yetmiyordu bizde hep baba ile oynadı halen de oynar yani

yemek yedirmek vs sizi strese sokuyor anladığım haklısınız da

kızınızı ev işlerine de dahil edin çamaşır bulaşık temizlik vs vs

ilgili birisiniz montesorriyi de araştırmadı iseniz araştırın

en azından mutfakta siz iş yaparsınız o etkinlik

zaman da çabuk geçer

babasına da belirli oyunlar kurun ve hep birlikte oynayın başlangıçta

aradan bir süre geçip alışınca bırakırsınız onları

arkadaşın kızı da aynen öyle idi babası ile oynamayıp anne diye evde dört dönmeye başlıyordu yavaş yavaş aştılar

şimdi annesi işe gidiyor adam onu kaldırıp giydirip kreşe bırakıyor

• Beğen
Reactions: nio
Sen ideal bir annesin. .
Arada salıver gitsin. .
Erkekler bizim gibi değil ..
Bazen kendine zaman ayır ..

• Beğen
Reactions: nio
çocuk kim nasıl oynarsa öyle oynar

eşim hep boğuşur vs bu nedenle oğlum onunla boğuşur benimle daha farklı oynar

ama atçılık vs baba ile oynanan oyundur yani zira az büyüyünce benim gücüm yetmiyordu bizde hep baba ile oynadı halen de oynar yani

yemek yedirmek vs sizi strese sokuyor anladığım haklısınız da

kızınızı ev işlerine de dahil edin çamaşır bulaşık temizlik vs vs

ilgili birisiniz montesorriyi de araştırmadı iseniz araştırın

en azından mutfakta siz iş yaparsınız o etkinlik

zaman da çabuk geçer

babasına da belirli oyunlar kurun ve hep birlikte oynayın başlangıçta

aradan bir süre geçip alışınca bırakırsınız onları

arkadaşın kızı da aynen öyle idi babası ile oynamayıp anne diye evde dört dönmeye başlıyordu yavaş yavaş aştılar

şimdi annesi işe gidiyor adam onu kaldırıp giydirip kreşe bırakıyor

Evet bunu yapabilirim...
Esim elinden geleni yapiyor galiba haksiz olan benim.
Sonradan pisman oluyorum ama fiziksel gucum bitiyor sonrada zihnim yoruluyor esime catiyorum..
Umarim birdaha olmaz bu

Biz cocukken izledik kardeslerimle. Sanirim anormal bi durum yok bende ve kardeslerimde. :KK66: ayrica kendime zaman ayirmak icin tv izletmiyorum ve ayrica konu sahibinin konusunu ana tema alin yorumlari degil. Ben fikrimi paylastim konu sahibine. Alir almaz beni ilgilendirmez. Ben cocugumla ilgili fikir danistigimi hatirlamiyorum. Danisana yorum atin.
Siz yaptığınız şeyin doğru olduğunu savunup, aksini yapanları anlamadığını söyleyen birisiniz.
Dolayısıyla siz, kendi yanlışınızı başkasına doğru bir şekilde empoze etmeye çalışırsanız, ben de yanlışı düzeltirim.
Bu kadar basit bir olay.
Yıl olmuş 2015, siz hala çocuğunuzu kendi büyüdüğünüz şekilde yetiştirmeye çalışıyorsanız zaten en büyük hatayı yapıyorsunuz.
Eski devirlerde doktor da yoktu, evde doğumu gerçekleşen bir sürü üye vardır.
Onlarda evde mi doğursun?
Eskiden bebeklere her şey yedirilip içirilirken, şimdi ilk 6 ay su bile verilmiyor.
Devir değişti anlayacağınız ve bahsettiğiniz şeyin zaten icadı 20.yüzyılın ilk yarısıdır.
Bu yıllarla kıyaslamanız söz konusu bile olamaz.
Sizin örneklemlerinizle bunun gibi daha nicelerini yazarım.
Ayrıca düzelttiğim konu, içeriğine oldukça hakim olduğum ve zararlarını bilimsel nitelikte araştırdığım bir konudur mesleki açıdan.
Uygulayıp uygulamamak sizin elinizde.
Çocuğunuzun iyiliğini düşünüyorsanız, bu konuda uzman birinin söylediğini dikkate alacağınızı zannediyorum.
Aksine zaten yapılacak bir şey yok.

Ya bi bebek bakacaksınız amma şikayet ettiniz.
Hepi topu bir sene bu şekil oluyor ne kadar drametize ediyorsunuz.
Eskiler dokuz on tane yapıyormuş .
Merak etmeyin hep böyle gitmeyecek azıcık sıkın dişinizi.

Ekleme
Üstelik bir buçuk yaşındaymış , biraz kendi kendine vakit geçirmeli ki geçirmiyorsa bu normal değil.

Cocugunuzu o kadar ilgi mamyagi yapmissinizki: ilgi vermeyenden
soguyor ve ilgi vereninde canini cikariyor.

Babasinsan sogutmussunuz kizinizi maalesef. Adam ugrasiyor, napsin kizi sandalyeyemi civilesin benle oyna diye?
Sorun kizinizda, cok duskun. Duskun olma sebebide sizsiniz. Buyutme tarzi buyutme tarzi dedikce haberiniz yokki bi baba- kiz baglari kopariliyor ve sizinde psikolojiniz bozuluyor herseyi kafaya takmaktan.

Tek bir şeye cevap vermek istiyorum.
3 yaşından önce bir bebeğe tv izletmek ne kadar sakıncalı biliyor musunuz?
Siz onun yanında bu davranışlarınızı kesmediğiniz için, bebek durmaz tabi, o da ister.
Fakat dikkatli olmak zorundasınız.
Onun daha gelişmeyen becerilerini tv ile köreltip, geciktiriyorsunuz.
Bir bebek, renkleri ve hareketleri tvden değil, anne babasıyla oynadığı eğitici oyunlardan öğrenmeli.
Sadece kendinize zaman bulmak ya da çocuğu oyalamak adına yaptığınız davranış, çocuğunuz büyüdüğünde size misliyle dönecektir.
Bayanın sürekli izlettiğini düşünmüyorum ben. Kastettiği bence her saniyeyi dolu dolu geçiremezsin arada ufak kaçamaklar olabilir demek istedi diye düşündüm. Yoksa oturt tv başına akşama kadar dememiştir. Bir çizgi filmin 15 yada 10 dk lık bir bölümü verilebilir çocuğa. Bu sebepten otizm olacağını da zannetmiyorum.

Ya bi bebek bakacaksınız amma şikayet ettiniz.
Hepi topu bir sene bu şekil oluyor ne kadar drametize ediyorsunuz.
Eskiler dokuz on tane yapıyormuş .
Merak etmeyin hep böyle gitmeyecek azıcık sıkın dişinizi.

Ekleme
Üstelik bir buçuk yaşındaymış , biraz kendi kendine vakit geçirmeli ki geçirmiyorsa bu normal değil.
sizin sabahta başka bir yorumunuza denk gelmiştim de çok garip bir tarzınız var ve üstelik,kendi kendine oynamıyorsa bir gariplik vardır yaftasını hangi bilgiye dayanarak veriyorsunuz? Kaç çocuk yetiştirdiniz ve kaç çocuk eğittiniz?

Back
X