- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.385
- 798
Bayanın sürekli izlettiğini düşünmüyorum ben. Kastettiği bence her saniyeyi dolu dolu geçiremezsin arada ufak kaçamaklar olabilir demek istedi diye düşündüm. Yoksa oturt tv başına akşama kadar dememiştir. Bir çizgi filmin 15 yada 10 dk lık bir bölümü verilebilir çocuğa. Bu sebepten otizm olacağını da zannetmiyorum.
Tekrar yineliyorum.
3 yaş altındaki bebeklere görsel iletişim araçlarından hiçbiri izletilmemelidir.
Anlıyorum, çok zor durumda kalıyorsunuz.
Bazı bebekler yemek yemiyor, uyumuyor vs.
En azından ebeveynler kendileri video çekebilir, içerisinde ailesindeki bireylerin olduğu görüntüler izletilirse farkı göreceklerdir.
Örneğin konu sahibesinin eşi, çocuğunun anne ile oynadığı gibi baba ile oynamadığından söz ediyor.
Babasıyla beraberken ve üçünün olduğu videolar çekebilirse, hem bebek o insanlara alışacak, hem hafızasını güven duygusunu aşılayan ebeveynleri ile dolduracak hem de sosyal zekasını o yaşta geliştirmeye başlayacaktır.
Ya da daha büyük bir yaş grubu için olan zeka oyununu anne oynarken, nasıl yapılacağını videoya çeker ve bebeğine izletirse, birkaç gün sonra bebeğindeki gelişimi takip edebilecektir.
Çünkü o videolarda gerçek bir paylaşım vardır.
Tv de ki gibi monolog dan ibaret değildir ve biliçdışı mesajlara maruz kalmazlar.