- 23 Haziran 2014
- 1.304
- 2.307
- 88
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Annelik bilgime dayanarak veriyorum canım , izlenimlerime dayanarak veriyorum .
Tarzımı beğenmeyebilirsin ama çoğu kişi bir müddet sonra dönüp bana ya sen haklıymışsın der.
Söylemezdim ama hadi diyeyim sana burda bir ton taktik versek hiç biri şu yukarda söylediğim kadar kendini kötü hissettirip silkelendirmez.
Yapacak hiç bir şeyin yok ki , ya bu deveyi güdecen ...
DoLL_ biliyormusun doll , cocuklar kendi kendilerine oyun kurup yönetemiyorsa bir sorun olduğununun gercekten göstergesidir.
Benim oglum oynuyordu yaCuteMom 1.5 yaşında çocuktan bahsediyoruz kendi kendine ne kadar uzun oynayabilir? Ben asla oynamaz demiyorum ama koyayım da oynasın diye bırakıp saatlerce oturması beklenemez. Anne ilgisine alışmış ve her daim ilgi bekliyor çocuk. Bu doğru değil elbette ama bu gelişimsel bir sorun değil. Çocuklu ortamlara sokarak,oyın kurmayı öğreterek aşılabilir.
Bu konuda zaten hemfikiriz. Koruyup kollayacağım derken,çocuğa kendi başına kalmayı oğretememiş konu sahibi,oyun fikrini verememiş. Benim kızımda oynardı ama çook uzun sürmezdi,bir sure sonra başka bir şeye geçiş yapardı.çünkü çevremizde başka çocuk yoktu bebekken ve ancak bizimle oynayabiliyordu. Zamanla dikkat suresi uzadı vs şuan bıraksan saatlerce kendi başına oynayabilir (4yaşında).oyun kurmayı öğretmesi,kendi başına bırakması,yol göstermesi lazım.Çocuk bilmediği için bunu yapamıyor,o sebepten normal değil diyemem buna. Cocuğa fırsat verilse, mesele hallolacak zaten.Kitap mevzusu kesinlikle önemli bizde her gece mutlaka sırayla okuruz ve çok keyif alıyor. Ayrıca ben o ölsem kurtulsam kısmını yeni gördüm sen yazınca dikkat ettim,şuan ne desem bilemedim bayana,şaşkınımBenim oglum oynuyordu ya
ciddi ciddi oturup oyun kuruyordu yastıkları dızıyordu arkasında oturup bakkalcılık gıbı bıseyler yapıyordu
hatta baska bı sebeble dun aksam resımlere bakarken gordum bunları.
O cocukların hayal dunyasının gelısmesı ıcın o cocuklar kıtap okunmalı her aksam uyutmadan once, cocugun oynadıgı butun oyunu anne kuruyor ve yonetıyorsa cocukta sadece oyuncuysa tek basına kaldıgında bısey yapamaz
konu sahıbının cocuguna fırsatı vermesı gerekıyor
hadı bakalım ne oynayalım demesı gerek ya da sen oyunu kur ben gelıyorum dese cocuk kurması gerek kuracak dedıgım ıkı lego takacak araba cıkaracak kutudan .
ama gel cocugum atcılık oynayacagız atla dersen cocugu anca engellersın
Ben yanindaysam cok guzel oynar ama cabuk sikilir bende oyun oynarim mutfakta yemek vs... Yapamiyorum fasulye ayiklasam merak eder pirinc ayiklasam.merak eder yani ben ne yaparsam yapmak istiyor
Peki ya çalışan anneler ne yapsın?Kendini kendince hakli goruyorsun ama maalesef bu isler oyle degil.
Esler isten gelince yemek yiyip dinlenmek, 5 dakka cocuk sevip, tv izlemek ister. Mumkunse aglayan cocuk sesi duymak istemezler.
Zaten yorgun arginim birde cocuk mu bakicam lafi cok duyulur, evlerde...
Birde şu var. Siz de haddinden fazla sakiniyorsunuz cocugunuzu. Tv izlemesi normal. Amannn ben hic izletmem diyen anneleri anlamiyorum. Gun icerisinde o kadar cok saat var ki. Hangi saat dilimine yetisebiliriz ki. Cocuklarda ki efor biz de yok. Kis geldi haliyle her daim parka da goturemiyoruz.
Siz ozverili anne edasiyla aksama kadar kendinizi yorar yipratirsaniz, kocaniz geldiginde de hincinizi ondan cikartirsiniz.
Ben de anneyim. Belki mukemmel degilim. Elimden geldigince ilgilenirim. Ev isi yemizlik yemek cocuk vs. aksama pertim.
Benim ufaklik ikizim gibi. Banyo wc mutfak her daim benle. Buyuk oglum ilkokul bir. Okuma ogreticem diye yirtinip bir yandan da digeriyle ilgileniyorum. Babasina al bak desem 5 dk. Sonra yine bende. Ama esime teror estirmiyorum.
Ayrica kaliteli saatin bilincindeyim ama her saniye kaliteli olmaz.
Yeri gelir oglumla top oynarim, yeri gelir mandallarla bile oyun yapariz, arabalariyla hali ustunde dolaniriz ama tv de izler. Cunku kis disarda ki aktiviteler sekteye ugradi.
Bence kaliteli zaman diye hem kendinizi hem esinizi yildirmayin.
Aslinda hatali gormuyorum kendimi bu ilgiyi abartma konusuna ise hic katilmiyorum.
Tabi ki herkesin bakis acisi farklidir.
Dedigim gibi cekirdek aileyiz o yuzden daha daha fazla ilgi bekliyor benden ki baska kim var evde?
Cocuk normal sartlarda degil DİS CİKARMA VE HASTA OLDUGU ASİ OLDUGU donemlerde hep kucagimda bu ayrintiyi uc buyede kacirmis.
Ben anneligimi abartili bulmuyorum, bebegim henuz kucuk bir oyun kuramiyor kurdugum oyunlari uzun uzun oynayamiyor kisa surede sikiliyor ve illa ki benimle oynamak istiyor.
Gun icinde uc-dort kez yemek yedirdigimi ve bunlarin 20-30 dk surdugunu dusunursek gunluk video kotasini dolduruyor cocuk bence.
Ha esime davranisimi elestirebilirsiniz onu dinlerim...
O konularda eksigim de olabilir esim haklida olabilir.
Esimden isteklerim bence MAKUL makul ve normal olmayan DAVRANİSİM olabilirim isteklerim degil.
Birde kizim henuz bebek 6-7 yasinda degil.
Arastirip yasina gore serbest birakiyorum.
Mesela yasitlariyla itismesini engelleniyorum onlar o sekilde diyalog kurup bir birlerinin gucunu sinarlarmis bu sekilde sosyalledirlemis aaa kizim vurma ayyyy kizima vurdularrrr diye feryat eden biri degil YASİTİ oldugu surece.
Yani davranislarimi arastirip netlestiriyorum
Yani....? Bu kadar seyi yapmaniz, etmeniz, sizin hayatiniz sonucta. Ne dememi bekliyorsunuz?Peki ya çalışan anneler ne yapsın?
Kızım 3,5 yaşında ve anaokuluna gidiyor, 16:00 da çıkıyor, ben gelene kadar annemlerde kalıyor.
Akşam 18:00-18:30 arası eve geliyorum, girmeden önce annemlere uğrayıp kızımı alıyorum.
Allahtan annem yan binada oturuyor.
Öpüşüp koklaşıyoruz, el, ayak temizliği, pijamalar giyiliyor çantamızı kontrol ediyoruz, birazcık oyun oynuyoruz.
Bazen mutfakta vakit geçiriyoruz, kek yada tatlı yapıyoruz.
Derslerini gözden geçiriyoruz, ödevlerimizi yapıyoruz.
Evet anaokulu ve her akşam ödevi oluyor, maalesef ben mükemmeliyetçi ve hırslı bir yapıda olduğum için biraz fazla üsteliyorum.
Babamız 19:30 - 20:30 arası geliyor genellikle, yemek yiyoruz, baba erken gelirse önce yemek sonra ders çalışıyoruz.
En son 21:00-22:00 arası babası masal okuyarak uyutuyor.
Bu arada ben mutfağı ve ortalığa saçılan eşyaları toparlıyorum.
Çamaşırım varsa onu yıkayıp asıyorum, sabaha kuruyor. Ütüyü genellikle sabah namazından sonra yapıyorum.
Sonra kişisel işler, anne-baba saatiderken gece yarısı oluyor, dinlenmek mi???
Yok canım 7-8 saat falan uyuyorum yetiyor
Sabah uyan hoop kızı kaldır, tuvalet, el yüz, dişler 20 dakika, giyinme saçlar 20 dakika, okul - iş
çalış çalış çalış, akşam oluyor eve gelirken kızımı annemden alıyorum.......... diye bir kısır döngü.
Yemeklerimi hafta sonu yapıyorum, hafta içi sadece , çorba, makarna, pilav gibi ilaveler yapıyorum.
Bayanın sürekli izlettiğini düşünmüyorum ben. Kastettiği bence her saniyeyi dolu dolu geçiremezsin arada ufak kaçamaklar olabilir demek istedi diye düşündüm. Yoksa oturt tv başına akşama kadar dememiştir. Bir çizgi filmin 15 yada 10 dk lık bir bölümü verilebilir çocuğa. Bu sebepten otizm olacağını da zannetmiyorum.
sizin sabahta başka bir yorumunuza denk gelmiştim de çok garip bir tarzınız var ve üstelik,kendi kendine oynamıyorsa bir gariplik vardır yaftasını hangi bilgiye dayanarak veriyorsunuz? Kaç çocuk yetiştirdiniz ve kaç çocuk eğittiniz?
aksam esim gelince anlatiyorum esim kizima "neden uzdun anneyi, neden sikayet duyuyorum?, birak aglarsa aglasin,sen cok yuz veriyorsin" gibi. Seyler duyuyorum
Hanımefendiye verdiğim cevaptan rahatsız olmanızı gerektirecek bir durum yok.çocuğunuz var mı ? yok diye tahmin ediyorum, zira çocuk bakımı, kitaplarda yazanları yada uzmanların söylediklerini tekrar ederek olmuyor olamıyor maalesef, kitaplarda çaresiz kalınca ne yapacağın yazmıyor mesela
bir kadın çocuğuna tv izletiyor diye eleştirmek kimseye düşmez, anne her zaman çocuğunun iyiliğini düşünür istisna kişiler dışında, siz fikrinizi söyler geçersiniz
benim arkadaşımın kızı bakıcı tarafından sürekli tv ye maruz kaldığı için sonradan otizm belirtileri göstermeye başladı, bir pedagog yardımı ve sıfır tv ile bu sorunu aştılar. ben bu soruna yakınen şahit olduğum için çocuğuma tv izletmiyorum ama izleteni de eleştirmiyorum. lütfen insanların tercihlerine saygılı olun, fikirlerinizi soran kişlerle paylaşın, ben burada rahatsız oldumPsychopaths a davranışınızdan
ha son olarak, evde doğum dünyada moda oldu, türkiyeye de yavaş yavaş yayılıyor , doğal olmak en güzeli rahat rahat kasmadan![]()
rahatsızlık duyuyorum, sadece siz değil sizin gibi fikri sorulmadığı halde fikir beyan edip birde üstüne ısrar eden, kadınların anneliklerini eleştiren kişilerden rahatsızlık duyuyorum.Hanımefendiye verdiğim cevaptan rahatsız olmanızı gerektirecek bir durum yok.
Evet haklısınız, çocuğum da yok.
Çünkü kendisi tv izletmiyorum diyen aileleri anlamadığını söylüyor, yani sizi.
İzlemesinin normal olduğunu, günün her saatinde oyun oynamayacağını, bir şekilde zaman geçirmesi gerektiğini savunuyor.
Bence bundan rahatsızlık duymalıydınız.
Ne kadar güzel ki, siz durumun farkında olarak önleminizi almışsınız.
Umarım sizin yazınız birçok ebeveyne örnek olur.
Diğer mesajımda tv yerine alternatif yapılabilecekleri de belirtmiştim, niyetinize anlam veremedim.
Ayrıca evde doğumun moda olduğunu söylüyorsunuz.
Doğrudur, uzman doktor ve hemşire ve evde her türlü tıbbi malzeme eşliğinde hemde...
Varsa bu kadar maddi imkanınız, evde doğurunuz efendim.
Bundan 60 yıl önceki gibi maşrapayla su dökmeli olanla, bunu sırf bana cevap vereceğim diye kıyaslamanız komik olmuş.
Suda doğum da moda, ama dikkat edin bunu söylediniz diye insanlar kendilerini buldukları denize havuza atmasınlar...
Bir şeyi belirtirken iyice açıklamak gerekiyor, çünkü burası Türkiye ve herkesin olanakları kısıtlı!