• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hatam büyük bundan sonra ne yapmalıyım

Kısa ve öz hiç kimse benden kıymetli ve değerli değil siz önce kendinize değer vermeyi öğrenin siz kendinize saygı duymadığınız sürece daha çok laf işitir kırılır küser ve yanlış anlaşılırsınız... İnsanlar ne kadar zayıf olmuş en ufak şeyde intihar ediyor... İnsanların başına neler geliyor... Neler yaşıyorlar ama ayakta kalmak için çabalıyorlar... Dünya düşmanım olsa onların inadına yaşarım... Siz bir annesiniz bir evladınız var ve işyerindeki insanlar yüzünden mi göz yaşı döküyorsunuz... Yaşamınızdaki insanların eşiniz ve yavrunuzun varlığının farkına varın ve hem kendinize hem ailesine değer verip saygı duyun bu dünyada kimse için üzülmeye değmez...

az önce yeni bir ağlama krizinden çıktım...çok kötüyüm..nasıl geçer bu günler...kızıma zarar vermekten korkuyorum...kendime zarar vermekten korkuyorum

saçma sapan insanlar için önce kendine sonra kızına zarar vermekten mi korkuyosun? onlar senin gözünün yaşına bakmadan 2 dakikada harcamışlar. okadar önemsiz değersiz insanlar için sen kızını mı üzeceksin? senin hayatın bukadar basit mi? senin hayatın arkadslarından ibaretmi? senın hayatını onlara endekslediğin kadar acaba onlar senin için ne yaptı? ya da ne yapardı? bence belli bi yaştan sonra insanın okadar fazla arkadaşa ıhtıyac duyduguna ınanmıyorum ben. vaktinin çogunu eşinle işinle kızınla geçir. arkana bile bakma.. bukadar yıprattgına değmiyor hiçbirşey. azcık rahat sallamayı öğrenmelisin. herşeyi bukadar takarsan emin ol hayatın sonunu getiremezsin..:50:

Bence de keşke mesleğini söylemeseydin,
daha çok tepki almana sebep olacak.
Herneyse konuya döneyim.
Baştan sona hayretler içinde okudum yazdıklarını.
Bu nasıl bir kafa yapısı,nasıl bir düşünce tarzı?
Olabilir ya,hayatta herşey olabilir;
bir kadının başına herşey gelebilir,
kocası aldatır,iftiraya uğrar,şiddet görür,
boşanır,hastalığa yakalanır...
Allah korusun herşey olabilir fakat bir kadın,
hele ki anne olmuş bir kadın asla hayatından vazgeçme lüksüne sahip değildir.
Düşünmeyi,aklından geçirmeyi bırak,telafuz etmek çok büyük rıyakarlık.
Sebebi,nedeni ne olursa olsun,bu hayat sana verilmiş bir armağan!
ve ne kadar şanslısın ki annelikle taçlandırılmışsın.
Herkesin derdi kendine büyüktür zırvasını bu konuda asla kabul etmiyorum ben.
Bak sana çok açık bişey söyleyim mi,çok uzağa gitme bu sitede bile o senin önceliklerinin aksine,
sadece bir evlat sahibi olup geri kalan bütün dünyayı karşısına almaya hazır onlarca,yüzlerce kadın var!
sahip olduklarının değerini bil!Önceliklerini ayır!
Hayata karşı,insan ilişkilerinin iniş çıkışlarına,hayal kırıklıklarına,alacağaın yaralara karşı güçlü ol!!!
Sen annesin ya,ne demek ''arkadaşlarım benimle küstü,beni dışladılar intihar edeyim,yaşamak istemiyorum,öleyim...''
Sen hiç acı yaşamamışsın belli.Allah da yaşatmasın.
Bak bu konu,yaşadığın şey öyle saçma ki,insan sana öfkelenmekten öteye geçemiyor.
Küserse küssünler ya,kimse vazgeçilmez değil ki!!!
Sen ne diye bunun acısını eşinden,çocuğundan çıkarıyosun.
Bu ne acımasızlık!Ne hakkın var senin böyle davranmaya?
Arkadaşlar,dostlar insanın hayatını kolaylaştırır,mutlu eder,huzur verir.
Aksi olduğu zaman bunun adı dostluk değildir.
ve hayatında yer işgalinide gerek yoktur.
Bak güzel kardeşim,senin hayatında önceliğin ailen!
yavrun,kocan,annen,baban,kardeşlerin vs...
vazgeçilmezlerin bunlar olmalı.Ve gerçek dostların olmalı böyle kolay bitmeyen!
Rica ediyorum silkelen ve kendine gel,eşine,kızına,öğrencilerine yazık ya...

bana bu şekilde kızmanıza ya da sert yazmanıza asla kızmıyorum...belki beni kendime getireck..inanaın zaman geçtişkçe artık küsmeleri değil bundan sonra yapacakları beni korkutuyor...ya çevreme rezil olursam ne yapayım...şuanda okulda konuşacağım kimsem kalmadı..yapayanlızım:43::43:

saçma sapan insanlar için önce kendine sonra kızına zarar vermekten mi korkuyosun? onlar senin gözünün yaşına bakmadan 2 dakikada harcamışlar. okadar önemsiz değersiz insanlar için sen kızını mı üzeceksin? senin hayatın bukadar basit mi? senin hayatın arkadslarından ibaretmi? senın hayatını onlara endekslediğin kadar acaba onlar senin için ne yaptı? ya da ne yapardı? bence belli bi yaştan sonra insanın okadar fazla arkadaşa ıhtıyac duyduguna ınanmıyorum ben. vaktinin çogunu eşinle işinle kızınla geçir. arkana bile bakma.. bukadar yıprattgına değmiyor hiçbirşey. azcık rahat sallamayı öğrenmelisin. herşeyi bukadar takarsan emin ol hayatın sonunu getiremezsin..:50:

o kadar doğru tespitler ki...gerçekten ağlayayarak yalvardım..ne olur kimseye anlatmayın diyeee..anlatcaz senin ne mal olduğunu görsünler diye söylediler... insanlara açıklama yapmak zorunda değilim ama onların gözünde bu hale düşersem ne olurum..evet arkama bile bakmamalıyım..bakarsam sadece ağlıcam..onlar için şunu yapmıştım,bunu yapmıştım..şunları yaşamıştık hepsi mi boştu...

o kadar doğru tespitler ki...gerçekten ağlayayarak yalvardım..ne olur kimseye anlatmayın diyeee..anlatcaz senin ne mal olduğunu görsünler diye söylediler... insanlara açıklama yapmak zorunda değilim ama onların gözünde bu hale düşersem ne olurum..evet arkama bile bakmamalıyım..bakarsam sadece ağlıcam..onlar için şunu yapmıştım,bunu yapmıştım..şunları yaşamıştık hepsi mi boştu...

Ben senin yerinde olsam kimin hakkında ne dedikodu yaptıysam gidip onlardan önce ben yüzlerine söylerdim.Sen onlara bunun için yalvararak çok hata yapmışsın.Mesela Ayşe hakkında bir şeyler mi konuştunuz,hatta abarttınız olayı dedikodunun dibine vurdunuz.Giderdim Ayşe'nin yanına,Ayşe zamanında biz hep beraber böyle böyle yaptık.Seni kıskandık diye mi,yoksa sırf cahilliğimizden mi bilmiyorum.Ama ben kendi adıma özür dilerim vs gibi cümlelerle gidip anlatın.Değer mi ya böyleleri için sürekli korkarak yaşamaya,ağlamaya filan.Hem kendi hatanızı söyleyin,hem de onların da ipliği pazara çıksın.Benim arkamdan birisi konuşursa ve ben bunu başkalarından öğrenmek yerine,o kişi gelip bana samimice anlatırsa hatasını kabul ederse kin ya da nefret duymam.Ama başkasından öğrenmek daha kötü bence

bana bu şekilde kızmanıza ya da sert yazmanıza asla kızmıyorum...belki beni kendime getireck..inanaın zaman geçtişkçe artık küsmeleri değil bundan sonra yapacakları beni korkutuyor...ya çevreme rezil olursam ne yapayım...şuanda okulda konuşacağım kimsem kalmadı..yapayanlızım:43::43:

Ay Allah aşkına ne yapabilirler ya?
eşkıya mı bunlar,çete mi?
Ne yapabilirler evinizi basıp sizi dövecek halleri yok ya.
Gelsinler bağırsınlar yapabiliyorlarsa,
iki üç çapulcu değil ki bu insanlar,netice de belli sorumlulukları olan eğitimci insanlar.
Baktın geldiler rezillik çıkarıyorlar ki hiiiiiiç sanmıyorum öyle bir cesareti bulacaklarını.
hadi tut ki oldu,ara hemen polisi gelip alsınlar.
Gider şikayetçi de olursun,ondan sonrasını kendileri düşünsün.

Ben senin yerinde olsam kimin hakkında ne dedikodu yaptıysam gidip onlardan önce ben yüzlerine söylerdim.Sen onlara bunun için yalvararak çok hata yapmışsın.Mesela Ayşe hakkında bir şeyler mi konuştunuz,hatta abarttınız olayı dedikodunun dibine vurdunuz.Giderdim Ayşe'nin yanına,Ayşe zamanında biz hep beraber böyle böyle yaptık.Seni kıskandık diye mi,yoksa sırf cahilliğimizden mi bilmiyorum.Ama ben kendi adıma özür dilerim vs gibi cümlelerle gidip anlatın.Değer mi ya böyleleri için sürekli korkarak yaşamaya,ağlamaya filan.Hem kendi hatanızı söyleyin,hem de onların da ipliği pazara çıksın.Benim arkamdan birisi konuşursa ve ben bunu başkalarından öğrenmek yerine,o kişi gelip bana samimice anlatırsa hatasını kabul ederse kin ya da nefret duymam.Ama başkasından öğrenmek daha kötü bence

bunu bende düşünmüştüm ama diyorum belki pazartesiye kadar insafa gelip olayı kapatırlar...allahım ne olur kapansınnn..konuşmasınlar benimle ama kapansın ne olurrrr...

bunu bende düşünmüştüm ama diyorum belki pazartesiye kadar insafa gelip olayı kapatırlar...allahım ne olur kapansınnn..konuşmasınlar benimle ama kapansın ne olurrrr...

Bence gidip konuşun,sürekli bu korkuyla mı yaşayacaksınız yani.Pazartesi söylemediler diyelim,bu ellerinde hep koz olacak.3 ay 5 ay sonra ısıtıp ısıtıp önünüze çıkartacaklar.

burada son 3 ayım canım...eşim ile birlikte yurtdışına gidicez..eşim mühendis...onun işi sebebiyle..yani 3 ay biterse herşey halolacak...
AMA İÇİMDE ÇOKKK AMA ÇOKKK KÖTÜ HİSLER VAR....ÇOKKK KÖTÜ ŞEYLER OLCAKKK..BENİM HİSLERİM HER ZAMAN ÇIKMIŞTIR..KIZIM 7 YAŞINDA AMA HERŞEYİN FARKINDA...

burada son 3 ayım canım...eşim ile birlikte yurtdışına gidicez..eşim mühendis...onun işi sebebiyle..yani 3 ay biterse herşey halolacak...
AMA İÇİMDE ÇOKKK AMA ÇOKKK KÖTÜ HİSLER VAR....ÇOKKK KÖTÜ ŞEYLER OLCAKKK..BENİM HİSLERİM HER ZAMAN ÇIKMIŞTIR..KIZIM 7 YAŞINDA AMA HERŞEYİN FARKINDA...

3 ay sonra gideceğiniz kesinse neden işi bırakmıyorsun?
Bu hassasiyetle o 3 ay 3 yıl gelir sana.

Anladığım kadarıyla devlet okulu değil,şube falan dediğine göre.

devlet okulu lisedeyim...ama ilk başta öğretmen olduğumu söylemek istemediğim için öyle yazdım..öğrenciler üniv.sınavına girecekler..aslında gitmek istemiyorum ama bu şekilde nasıl kalırım bilmiyorum:50::50:

neden ezik gibi davranıyosun arkadsım k.bakma???? ya güçlü ol ne var bunda kendine güvendiğini hisset kımseye ezdrmeyecegını hıssettr ozman kapatrlarda ustune gelmezlerde ama böyle ıslanmış sıcan gıbı bı kenarda aglayıp üzülürsen üstüne basar gecerler gözünün yasına bakmadan. bız kadınız her zaman ıstedıgımız zaman güçlü olabılırız. kendine gel ve güvenini kazan. eğer p.tesi laf söylerlersede agızlarına tıka lafı ve bıtır şu işi. aglamayı bırak artık.!:4:

devlet okulu lisedeyim...ama ilk başta öğretmen olduğumu söylemek istemediğim için öyle yazdım..öğrenciler üniv.sınavına girecekler..aslında gitmek istemiyorum ama bu şekilde nasıl kalırım bilmiyorum:50::50:

E o zaman yapabilecek tek şey kalıyor.
Hiç kimseyle polemiğe girmeden evden işe işten eve.
karşılarında burada ki gibi ezilip büzülüp konuşursan,
ağlarsan vs inan bana üstüne daha çok geleceklerdir.
Sen öğrencilerinle ilgilen,işini yap gerisini boşver.
ve bence kimseye de gidip kendini ifade etmeye uğraşma.
Ne güzel işte son 3 ay.
sonrasın da hiçbirinin yüzünü görmeyeceksin.
Hiiiiç umurumda olmazlardı benim.
İşimi yapar geçerdim.Bana bu korkunun sebebi başka gibi geliyor...

aslında şuanda daha büyük bir sorun var...bu durumu hala eşime anlatmadım..çünkü eşiminde bana kızacağını düşünüyorum..o bana sürekli 'insanlarla mesafeli olmalıyız,kimseye gereğinden fazla bişey anlatmamalıyız kimseye fazla güvenmemeliyiz 'derdi..şimdi ne yapıcammm...nasıl söylicem..beni ağlarken görüyor ben bir sorunum var şimdi konuşmak istemiyorum demiştim..hala anlatmadım ama iş yerinden dolayı kulağına giderse çok üzülürüm..ne yapayım kızlarr

E o zaman yapabilecek tek şey kalıyor.
Hiç kimseyle polemiğe girmeden evden işe işten eve.
karşılarında burada ki gibi ezilip büzülüp konuşursan,
ağlarsan vs inan bana üstüne daha çok geleceklerdir.
Sen öğrencilerinle ilgilen,işini yap gerisini boşver.
ve bence kimseye de gidip kendini ifade etmeye uğraşma.
Ne güzel işte son 3 ay.
sonrasın da hiçbirinin yüzünü görmeyeceksin.
Hiiiiç umurumda olmazlardı benim.
İşimi yapar geçerdim.Bana bu korkunun sebebi başka gibi geliyor...

anlamadım?????ne demek bu

anlamadım?????ne demek bu

Sanki o insanlara bir sırrınızı,bir derdinizi anlatmışsınız da,şimdi
bunu açıklamalarından korkuyorsunuz gibi.
Aklınıza kötü şeyler gelmesin hemen,ben insanların ahlakları ile ilgili ima da bile bulunmam,bana düşmez.
Demek istediğim şey bir kayınvalide problemi olur,eşle ilgili bir sıkıntı olur,işle ilgili uygun olmayan bir durum olur,
olur da olur yani.Kimse sıkıntısız değil neticede.

merhaba arkadaşlar..sizinle bişey paylaşmak istiyorumm..yanlız öncelikle şunu belirteyim hatalıyım..bunu belirtmemin sebebi bana bundan sonra ne yapmam gerektiği hakkında bilgi vermeniz..
çünkü ağlamaktan bir hal oldumm..çok kötü durumdayımm..ben bir arkadaşımla çok samimiydim..o eşiyle yaşadığı olumsuz şeyleri bana anlatmıştıı..eşi ona şiddet uyguluyordu..bende bunları başka bir arkadaşımla paylaştım ama niyetim bu olayı yaymak değil,arkadaşıma çok üzüldüğüm için yazık bunları haketmiyor tarzı konuşmaktı..neyse bunları anlattığım arkadaşım benim bir hareketime kızdı hemen gidip bu olayı onlara anlattı...hemde nasılll....ben sürekli onların dedikodusunu yapıyormuşum gibi...en yakın 3 arkadaşımı kaybettim..onlarda bana kızıp grupça küs olduğumuz insanlarla gidip barıştılarrr..yani ben koskoca işyerinde yapayanlızımmm...ne yapayım da intihar etmeyeyimmm..kızım olmasa 1 sn beklemez öldürürdüm kendimi...işyerimin şubesini değiştirmek için dilekçe verdim.pazartesi belli olurrr...ama muhtemelen 3 ay daha buradayımm..üç ay çabuk geçer deyip nasıl sabrederimm..lütfen akıl verin:43:

Bunun için ciddi ciddi intihaımı düşünüyorsun.
Saçmalama lütfen..
Hayatın bu kadar değersiz mi

hayır...eşimle arada tartışmalar yaşadığımızı falan biliyorlardı...bu da zaten her evde olan şeyler...ama asla bir sırrım falan olduğundan değil..insanlara kendi yaptıkları yorumları değilde sadece benim kileri söylerlerse korkusu var o kadar...hatta kendi yaptıkları yorumları sanki ben yapmışım gibi anlatırlarsa o zaman biterim işte....

Back
X