- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.120
- 598
- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
Merhaba
Hataylıyım ama Urfa da yaşıyorum. Doğal olarak memleketimin en bilinen tatlısıyla katılmak istedim bende. Aldığım tüm malzemeler yerel dükkanlardan Urfa'dan. Bulamadığım tek malzeme Antakya'dan temin edilebilen sünen künefe peyniri. Burada onu bulamadım malesef. Zaten eğer yaparsanız tüm malzemeleri Hatay'dan alırsanız tam lezzeti yakalamış olursunuz.
Malzemeler( 2 kişilik )
Yarım kilo tel kadayıf
300 gr tuzsuz peynir
150 gr tereyağ
Künefe tepsisi
Şerbeti için;
2 bardak su
1,5 bardak şeker
Bikaç damla limon
Yapılışı;
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şerbet soğuk olarak döküleceği için. Şeker ve suyu kaynatıp kıvamı tutmaya yakın bikaç damla limon eklenir. Beş dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Küçük bir tencerede tereyağı kaynatmadan eritilir.
Tel kadayıf elimizle ufalanır. Üzerine tereyağ azar azar dökülür.
Elimizle tereyağ ve tel kadayıf birbirine yedirilir ama hamur gibi olmamasına dikkat edilmelidir.
Künefe tepsisi iyice yağlanır.
Üzerine kadayıf serpiştirilir.
İlk kat tamamlanınca ufalanan tuzsuz peynir koyulur.
Üzerine yine tereyağlı tel kadayıf serpiştirilir.
Görüldüğü gibi düz bir tabak yardımıyla kadayıflar sıkılaştırılmaya çalışılır.
Daha sonra ocağın büyük kısmında altı az açılarak yavaş yavaş döndürerek pişirilir. Bu noktada eşlerden yardım isteyiniz.
Alt kısım kızarınca bir tepsi yardımıyla diğer taraf döndürülüp pişirilir.
Soğuyan şerbet üzerine yavaş yavaş dökülür. Coossssss sesi itinayla duyulur.
Biraz beklenir şerbeti çekmesi için. Sonra ev ahalisi çağrılıp soğumadan höpürdetilir. Tepside yenirse çok tatlı ve romantik olur
Etraf biraz dağıldı, döküldü ama bir buçuk yaşındaki kızım ilk kez tattı künefeyi. Çok da sevdi. Bu bana yeter ♡♡
Afiyet olsun bütün arkadaşlara. Yarışmacı arkadaşlarıma da başarılar dilerim

Hataylıyım ama Urfa da yaşıyorum. Doğal olarak memleketimin en bilinen tatlısıyla katılmak istedim bende. Aldığım tüm malzemeler yerel dükkanlardan Urfa'dan. Bulamadığım tek malzeme Antakya'dan temin edilebilen sünen künefe peyniri. Burada onu bulamadım malesef. Zaten eğer yaparsanız tüm malzemeleri Hatay'dan alırsanız tam lezzeti yakalamış olursunuz.
Malzemeler( 2 kişilik )
Yarım kilo tel kadayıf
300 gr tuzsuz peynir
150 gr tereyağ
Künefe tepsisi
Şerbeti için;
2 bardak su
1,5 bardak şeker
Bikaç damla limon
Yapılışı;
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şerbet soğuk olarak döküleceği için. Şeker ve suyu kaynatıp kıvamı tutmaya yakın bikaç damla limon eklenir. Beş dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Küçük bir tencerede tereyağı kaynatmadan eritilir.
Tel kadayıf elimizle ufalanır. Üzerine tereyağ azar azar dökülür.
Elimizle tereyağ ve tel kadayıf birbirine yedirilir ama hamur gibi olmamasına dikkat edilmelidir.
Künefe tepsisi iyice yağlanır.
Üzerine kadayıf serpiştirilir.
İlk kat tamamlanınca ufalanan tuzsuz peynir koyulur.
Üzerine yine tereyağlı tel kadayıf serpiştirilir.
Görüldüğü gibi düz bir tabak yardımıyla kadayıflar sıkılaştırılmaya çalışılır.
Daha sonra ocağın büyük kısmında altı az açılarak yavaş yavaş döndürerek pişirilir. Bu noktada eşlerden yardım isteyiniz.
Alt kısım kızarınca bir tepsi yardımıyla diğer taraf döndürülüp pişirilir.
Soğuyan şerbet üzerine yavaş yavaş dökülür. Coossssss sesi itinayla duyulur.
Biraz beklenir şerbeti çekmesi için. Sonra ev ahalisi çağrılıp soğumadan höpürdetilir. Tepside yenirse çok tatlı ve romantik olur
Etraf biraz dağıldı, döküldü ama bir buçuk yaşındaki kızım ilk kez tattı künefeyi. Çok da sevdi. Bu bana yeter ♡♡
Afiyet olsun bütün arkadaşlara. Yarışmacı arkadaşlarıma da başarılar dilerim

Son düzenleyen: Moderatör: