• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Hatay mutfağından - Künefe - Torku şeker sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
Çok lezzetli gözüküyor. :) Künefeyi sevmem ama kadayıfı severim. :P hd iskendercisinde eşim çok söylerdi künefe. Ben de peynirsiz yerlerinden tırtıklardım. Peynir olmasa tam benlik. :KK53:
Ellerine sağlık başarılar dilerim. :KK68:

Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Kan şekerim dustu sanırım başım dönüyor-mesajin alındığını varsayıyorum- :KK70:
Şerbetli tatlılara ba-yı-lır-ım! Çok güzel bir tercih yapmissin. Adı bile iştah kabartirken, bütünleştiği şerbetiyle sanat eseri sanat :KK36: yarışmada başarılar dilerim canım :KK54:

Ayyyy aklıma Hatay'da kral künefede yediğim kaymaklı künefe geldi:kk77: gerçi mersinde de güzel yapan yerler çok ama kral baskaydi:KK45:
Çok güzel görünüyor arkadaşım ellerin dert görmesin....

Merhaba
Hataylıyım ama Urfa da yaşıyorum. Doğal olarak memleketimin en bilinen tatlısıyla katılmak istedim bende. Aldığım tüm malzemeler yerel dükkanlardan Urfa'dan. Bulamadığım tek malzeme Antakya'dan temin edilebilen sünen künefe peyniri. Burada onu bulamadım malesef. Zaten eğer yaparsanız tüm malzemeleri Hatay'dan alırsanız tam lezzeti yakalamış olursunuz.

Malzemeler( 2 kişilik )

Yarım kilo tel kadayıf
300 gr tuzsuz peynir
150 gr tereyağ
Künefe tepsisi

Şerbeti için;
2 bardak su
1,5 bardak şeker
Bikaç damla limon

Eki Görüntüle 1740700

Eki Görüntüle 1740704

Eki Görüntüle 1740712

Yapılışı;
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şerbet soğuk olarak döküleceği için. Şeker ve suyu kaynatıp kıvamı tutmaya yakın bikaç damla limon eklenir. Beş dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.

Küçük bir tencerede tereyağı kaynatmadan eritilir.

Eki Görüntüle 1740714

Tel kadayıf elimizle ufalanır. Üzerine tereyağ azar azar dökülür.

Eki Görüntüle 1740715

Elimizle tereyağ ve tel kadayıf birbirine yedirilir ama hamur gibi olmamasına dikkat edilmelidir.

Eki Görüntüle 1740717

Künefe tepsisi iyice yağlanır.

Eki Görüntüle 1740718

Üzerine kadayıf serpiştirilir.

Eki Görüntüle 1740719

İlk kat tamamlanınca ufalanan tuzsuz peynir koyulur.

Eki Görüntüle 1740720

Eki Görüntüle 1740721

Üzerine yine tereyağlı tel kadayıf serpiştirilir.

Eki Görüntüle 1740722

Görüldüğü gibi düz bir tabak yardımıyla kadayıflar sıkılaştırılmaya çalışılır.

Eki Görüntüle 1740724

Eki Görüntüle 1740726

Daha sonra ocağın büyük kısmında altı az açılarak yavaş yavaş döndürerek pişirilir. Bu noktada eşlerden yardım isteyiniz.

Eki Görüntüle 1740727

Alt kısım kızarınca bir tepsi yardımıyla diğer taraf döndürülüp pişirilir.

Eki Görüntüle 1740729

Soğuyan şerbet üzerine yavaş yavaş dökülür. Coossssss sesi itinayla duyulur.

Eki Görüntüle 1740732

Biraz beklenir şerbeti çekmesi için. Sonra ev ahalisi çağrılıp soğumadan höpürdetilir. Tepside yenirse çok tatlı ve romantik olur

Eki Görüntüle 1740731

Eki Görüntüle 1740733

Eki Görüntüle 1740740

Eki Görüntüle 1740741

Eki Görüntüle 1740743

Eki Görüntüle 1740745

Etraf biraz dağıldı, döküldü ama bir buçuk yaşındaki kızım ilk kez tattı künefeyi. Çok da sevdi. Bu bana yeter ♡♡
Afiyet olsun bütün arkadaşlara. Yarışmacı arkadaşlarıma da başarılar dilerim :KK9::KK36:
Ellerine sağlık dombikimm.. :kk77::kk77::kk77:tatlı ben ... ben tatlıı her türlüsünü severimm.. Başarılar canımm..:KK60:

Offf bayilirim kunefeye. Ellerinize saglikk...
Teşekkür ederim :KK200:
Ellerine saglik canim mukemmel gorunuyo, gece gece canim cekti valla :kk77:
Teşekkür ederim :oops:

Çok lezzetli gözüküyor. :) Künefeyi sevmem ama kadayıfı severim. :p hd iskendercisinde eşim çok söylerdi künefe. Ben de peynirsiz yerlerinden tırtıklardım. Peynir olmasa tam benlik. :KK53:
Ellerine sağlık başarılar dilerim. :KK68:
Teşekkür ederim :KK60: her türlüsü kabulümdür benim :KK48:

ne güzel yapmissn sen öyle :kk77: emegine eline saglik dombikim :kk77:
yarismada basarilar dilerim :KK15:
Sağolasın canım benim:KK15: hadi sende yap bende iadei kutlamaya geleyim :KK55:

Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Kan şekerim dustu sanırım başım dönüyor-mesajin alındığını varsayıyorum- :KK70:
Şerbetli tatlılara ba-yı-lır-ım! Çok güzel bir tercih yapmissin. Adı bile iştah kabartirken, bütünleştiği şerbetiyle sanat eseri sanat :KK36: yarışmada başarılar dilerim canım :KK54:
Hemen gönderiyorum bi porsiyon:KK55: teşekkür ederim :KK60:

Ayyyy aklıma Hatay'da kral künefede yediğim kaymaklı künefe geldi:kk77: gerçi mersinde de güzel yapan yerler çok ama kral baskaydi:KK45:
Çok güzel görünüyor arkadaşım ellerin dert görmesin....
Teşekkür ederim:KK15: evet kral künefe de çok başarılı bu konuda:KK54: ama benim annem en başarılısı :KK59::KK56:
Ellerine sağlık dombikimm.. :kk77::kk77::kk77:tatlı ben ... ben tatlıı her türlüsünü severimm.. Başarılar canımm..:KK60:
Teşekkür ederim kakaom:KK60: eee hadi sen nerdesin :KK25: tarif görelim:KK68:

dombik!
sen ne yaptığını sanıyosun:KK11: :mad:
:cool:

Biri künefe mi dedi:confused:
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Yarışmada başarılar diliyorum :kk77::kk77:
Teşekkür ederim :KK68: künefesiz olmaz dedik :KK31:

Hemen gönderiyorum bi porsiyon:KK55: teşekkür ederim :KK60:

Teşekkür ederim:KK15: evet kral künefe de çok başarılı bu konuda:KK54: ama benim annem en başarılısı :KK59::KK56:

Teşekkür ederim kakaom:KK60: eee hadi sen nerdesin :KK25: tarif görelim:KK68:

:cool:

Teşekkür ederim :KK68: künefesiz olmaz dedik :KK31:
bu hafta içi yaparım dombikim.:KK19: ana malzemesini sipariş verdim her yerde bulunmuyor .. salı yada çarşamba getireceklermişş ..çarşamba ,yada perşembe yüklerim inşallahh..:KK19:

Back
X